Érelmeszesedés megállítása, csökkentése.
Válasz  Olvasómnak 81. szám.

 

Üzenet: Kedves Uram! Nagyon gyakran olvasom a különböző irásait, javaslatait. Ma a szivmüködéssel kapcsolatos cikket néztem. A véleményét szeretném kérni a magam ügyében. Kb. 7 éve aorta billentyü stenosis-t állapitottak meg, meszesedés miatt. Természetesen a mielőbbi mütétet javasolták. A katéterezés eredménye az volt, hogy ép viszonyok. A mütéti javaslattól nagyon megrémültem, és a mai napig az érzelmeim sokkal erősebbek, mint talán a józan eszem. Ugy érzem mindent megteszek, hogy ez a meszesedés tünjön el a billentyümről, vagy legalább stagnáljon. 72 éves nő vagyok, még mindig aktivan dolgozom. Szeretem a munkám. Van családom gyermekeim, unokáim, akik nagyon aggódnak miattam. Folyamatosan étrendkiegészitőket szedek, a Lenkei féle közepes erősségből - de ebből naponta csak 3 tabletta elég nekem ugy érzem, pedig 6 db napi ajánlás van a csomagban - ezen felül Q10, Omega3 halolaj, Szelén, K2-vitamint - ez utóbbit folyamatosan 2 éve -. Ön szerint valóban lehet esélyem a meszesedés megállitására, vagy pláne visszaforditására. Az állapotom jelenleg a 2.kategóriába tartozik, mert vannak effort panaszaim, ha nagyon sietek./ Nem iszom, nem dohányzom./ Ezek az érzések már néhány év óta jelen vannak, de nem sulyosbodtak. Egyelőre. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. További szép napot kivánok és Önnek is nagyon jó egészséget!
Üdvözlettel M Márta


Válasz

Az érfalak sejtjeinek krónikus bioenergia-tápanyag hiánya az érfalak instabilitásához, elgyengüléséhez, sérüléséhez, meszes lerakódásokhoz és végső soron szívinfarktushoz vagy sztrokhoz vezet

A test megkísérli kijavítani a hibát, de tápanyaghiány miatt felesleges koleszterint termel és azzal tölti ki az artéria repedését. A koleszterinnek ezt a koszorúérre rakódását atherosclerosisnak nevezik, és a szívnek ez a betegsége szívinfarktushoz vezet

A kollagénfehérje, ami az erek falát felépíti, nem képződik C-vitamin nélkül. Így elveszíti tartását és átereszt (szivárog).

Az optimum alatti bevitel óriási hatással van a szív-érrendszerre, mert destabilizálja az érfalakat. Kis sérüléseket idéz elő és károsítja az érfalakat, amit javítani kell. A koleszterint lipoprotein molekulák szállítják, mint pl. az LDL, egy nagyon ragadós zsírmolekula, amit a máj választ ki az érkárosodások kijavítása céljából. Ezek a zsírmolekulák összegyűlnek az érfal belső oldalán. Ha az érfalak instabilitása hosszú ideig fennáll, a zsírlerakódás sok ártalmas reakciót idéz elő, ami plakk kialakulásához vezet, és végül eltömi az artériákat. Tehát az érrendszeri plakk-képződés fő oka az, hogy a hosszú ideig tartó C-vitamin hiány miatt elgyengül az érfal, és ezért szükségessé válik biológiai javítása.

A magas koleszterinszint akkor vezet szív-érrendszeri lerakódáshoz, ha kombinálódik az érfalak sérülésével és gyengülésével, ami beindítja a biológiai javító mechanizmust. Ezért van az, hogy néhány állat, mint pl. a medve, nem kap szívinfarktust 600 mg/l koleszterin ellenére. C-vitamint termel a testében, ami biztosítja az optimális koleszterintermelést és az artériák stabilitását, így nem okoz neki gondot a koleszterin

Napjainkra világossá vált, hogy az egészséges koleszterinszinttel kapcsolatos irányelvek valójában a statinok és más koleszterincsökkentő szerek piacát kívánják növelni. A normalizált koleszterinszint kulcsa: egészséges artériák és vitamin-pótlás, nem a tünetek kezelése komoly mellékhatású szerekkel.

 

Q10 az egyik legfontosabb antioxidáns, amely a szív- és érrendszeri betegségek számos formája ellen véd. Óvja az LDL koleszterint az oxidációtól, illetve támogatja a szívizom normális funkcióját. Segíti az érfal sejtjeinek jobb energiafelhasználását, ezáltal véd a magas vérnyomás ellen, ami az érelmeszesedés fontos rizikófaktora.


Friss kutatási eredmények szerint a probiotikumok fogyasztása is szerepet játszik a koleszterin hatékony kiürítésében.


A kutatók úgy vélik, hogy a kizárólag a paradicsomban előforduló likopin megakadályozhatja az érelmeszesedést, mivel gátolja a káros LDL-koleszterin oxidációját, valamint érfalra történő lerakódását. Tíz európai országra kiterjedő, ezer középkorú férfin végzett vizsgálat szerint azoknál, akiknél a legmagasabb volt a táplálékkal bevitt likopin mennyisége, felére csökkent a szívinfarktus kockázata.

Antioxidáns hatásainak köszönhetően kedvezően hat a szervezet védekező rendszerére. Segítheti a szív- és érrendszer egészséges működésének megőrzését. Hozzájárulhat a prosztata egészségének megőrzéséhez és egészséges működésének fenntartásához.

Javasolt használat: 1 lágyzselatin naponta, lehetőleg étkezés közben.


Az ér falának stabilitását a sejtek közötti kötőszöveti rostok adják. Ezek a rostok fehérjékből épülnek fel, melyek alapvető építőkövei az aminosavak. Az aminosavak 30%-a lizin és prolin. Ezek a fehérjék hosszú, csavart és redőzött formájú láncokat alkotnak, amelyek egymással is összekapcsolódnak (ezt úgy képzelhetjük el, mint egy drótkötél hálót). Az így felépülő dróthálók az említett aminosavak révén kapcsolódnak egymáshoz (OH) hidakkal. Ez azért fontos, mert kialakulásukhoz C-vitaminra van szükség. fontos a C-vitamin pótlása.

 

A fagyöngy remek gyógyfű érelmeszesedés ellen és jó vérkeringés javító szer is egyben. A fagyöngytea rendszeres fogyasztása csökkenti a érszűkület, érelmeszesedés valamint az egyéb keringéssel összefüggő betegségek kialakulását.


Peter Josling kémikusnak sikerült stabilizálni az allicint. Majd Norman Bennett és munkatársai segítségével létrehoztak egy olyan fokhagyma készítményt, amely stabil allicint tartalmaz a neve Allicinmax!

Minden AlliMax kapszula 180 mg AlliSURE® port tartalmaz. Az AlliSURE® tartalmazza azt a stabilizált allicin kivonatot, amely a fokhagyma legfontosabb aktív alkotó eleme.

Bioaktív hatása bizonyított!

 

Mivel az allicin egy nagyon gyorsan lebomló instabil vegyület, ezért a fokhagyma készítmények többségéből pont a legfontosabb összetevő - az allicin - hiányzik, amely a fokhagyma jótékony hatásaiért felel.

Peter Josling kémikusnak sikerült stabilizálni az allicint. Majd Norman Bennett és munkatársai segítségével létrehoztak egy olyan fokhagyma készítményt, amely stabil allicint tartalmaz a neve Allicinmax!

Minden AlliMax kapszula 180 mg AlliSURE® port tartalmaz. Az AlliSURE® tartalmazza azt a stabilizált allicin kivonatot, amely a fokhagyma legfontosabb aktív alkotó eleme.

Bioaktív hatása bizonyított!


A tápanyagok egyike a lizin aminosav. Esszenciális aminosavnak hívják, mert, csakúgy mint a C vitamint, az emberi szervezet nem tudja előállítani. A lizin együtt a prolin aminosavval a kollagén fő alkotórésze. E két aminosav kb. 25%-a a kollagén molekulát alkotó aminosavaknak. A lizin és a prolin hiánya képes előidézni az érfalak gyengülését és instabilitását.

A lizin megőrzi az érfalak egészségét. „Teflonként” dolgozik, védőréteget képez és megelőzi, hogy a koleszterinszállító lipoproteinek (LDL) az artériafalakra tapadjanak, és ott összegyűljenek. Emellett segít leválasztani az érfal belső oldalához kapcsolódó zsírmolekulákat, ami az atherosclerosis természetes visszafordításához vezet

A lizin a C vitaminnal együtt, szükséges a karnitin termeléséhez, ami egy zsírsavakat szállító molekula és így a zsírsavak átalakulhatnak biológiai energiává.

Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, lizin, prolin, réz, mangán, N-Acetyl Glucosamine, Chondroitine Sulfate.

A kalcium a másik molekula, mely lerakódik az artéria elvékonyodott falában, hogy erősítse azt. Klinikai tanulmányok mutatják, hogy a plakkok előrehaladott meszesedése a szívinfarktus nagyobb kockázatát jelenti. Fontosabb tápanyagok: C-vitamin, D-vitamin.

A homocystein és cukormolekulák láncot képeznek a kollagénnel, károsítják működését és tovább segítik az artériafalak destabilizálódását. Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin,

B-vitamin csoport, folsav, Króm, magnézium.


Klinikai bizonyíték: az érelmeszesedés természetes úton visszafordítható, bypass műtét vagy érplasztika nélkül.

Egy éves kutatást végeztek 55 különböző mértékű szívkoszorúér betegségben szenvedő betegen. CT-vel mérték a kalcium lerakódás méretét és sűrűségét. A speciális sejttápanyag az első hat hónapban lassította a zsír felhalmozódását, majd megállította a folyamatot. Egy év múltán a koszorúér lerakódás maradéktalanul eltűnt jelezve az artériafal gyógyulását. Ez lehetséges volt bypass műtét, érplasztika és kémiai szerek nélkül. Ez a forradalmi tanulmány megjelent: Journal of Applied Nutrition, 1996, 48:68-78


Összefoglalva

Először a gyógyászat történetében tudományosan igazolták, hogy az atherosclerosis természetes úton visszafordítható bypass vagy érplasztika nélkül


Ajánlom az alábbi étrend kiegészítők szedését.


L-Lysine 1,000 mg Double Strength - 100 Tablets

Az L-Lizin (L-Lysine) esszenciális aminosav, a szervezet nem tudja előállítani. Létfontosságú a szervezet normális működése szempontjából, támogatja a szervezet természetes (vele-született) védekezőképességét.

 

Amino Complete™ - 360 Capsules

Ahhoz, hogy a szervezet az aminosavakat hatékonyan felhasználhassa, és fehérjéket szintetizálhasson belőlük, valamennyi aminosavnak megfelelő arányban kell jelen lennie benne.

L-Histidine

37 mg  

L-Isoleucine

115 mg  

L-Leucine

205 mg  

L-Lysine

185 mg  

L-Methionine

35 mg  

L-Phenylalanine

72 mg  

L-Threonine

141 mg  

L-Tryptophan

37 mg  

L-Valine  

141 mg  

L-Alanine  

135 mg  

L-Arginine  

306 mg  

L-Aspartic Acid  

246 mg  

L-Cysteine  

38 mg  

L-Glutamic Acid

454 mg  

L-Glutamine

200 mg  

Glycine

167 mg  

L-Hydroxyproline

44 mg  

L-Ornithine

24 mg  

L-Proline

179 mg  

L-Serine

106 mg  

L-Tyrosine

66 mg  


L-Proline 500 mg - 120 Vcaps®

Mint a kollagén-molekula építőköve, hozzájárul az artériák falának optimális szerkezetének kialakításához, rugalmasságához, stabilitásához. Bár a prolint elő tudja állítania szervezetünk, az alacsony fehérjetartalmú és a vegetáriánus étrend lehet, hogy nem biztosítja az optimális támogatást a kollagén előállítására.
C-1000 Complex - 90 Tablets Buffered C

A bioflavonidok és a rutin erős atioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek és emellett segítik a C vitamin felszívódását és megkötését az emberi szervezetben. 

A C-vitaminnak jelentős szerepe van a kollagén szintézisében - rostos anyag, amely a bőr, inak, porcok és véredények része. Erősíti a vérereket. Megkönnyíti a vas felszívódását.


Vitamin C (from Calcium Ascorbate)

1 g (1,000 mg)

Calcium (from Calcium Ascorbate)

100 mg

Citrus Bioflavonoid Complex

250 mg

Acerola Powder (Malpighia punicifolia) (Fruit)

50 mg

Rutin Powder (Sophora japonica) (Flower Bud)

50 mgBest Fully Active B Complex / 30vc:

Adag: 1 kapszula

1 doboz tartalmaz: 30 adagot


Mennyiség

C Vitamin (aszkorbinsav)

40 mg

B-1 vitamin(tiamin-hidroklorid)

60 mg

B-2 vitamin (riboflavin, riboflavin-5-foszfát)

40 mg

B-3 vitamin (niacin és niacinamid)

50 mg

B-6 vitamin ( piridoxin-hidroklorid, piridoxin-5-foszfát)

25 mg

(6S)-5-methiltetrahidrofolát (5MTHF), 800 mcg (6S)-5-metiltetrahidrofolát sav, glükózamin só (növényi forrás))5MTHF-glükózaminsó

400 mcg


B-12 vitamin (metilkobalamin)

1000 mcg

Biotin

600 mcg

Pantoténsav (kalcium-pantotenát)

100 mg


Napi adag: 1 kapszula bevétele étkezést követőn

Betegek tömegei vélik úgy, hogy jó hatással van rájuk a glükózamin és a kondroitin. Ennek számos oka lehet, a placebo hatástól kezdve a betegség hullámzó menetéig. Mivel egyik szer sem veszélyes, nem okoz problémát, ha ezek a betegek folytatják szedésüket, feltéve hogy vállalják az ezzel járó költségeket. Azt azonban semmiképpen sem javasolják a szerzők, hogy az állam vagy a betegbiztosítók támogassák a glükózamint vagy a kondroitint, és helytelennek tartanák azt is, ha olyan betegeknek javasolnák ezeket a készítményeket, akik még nem szedték őket.

Forrás: Simon Wandel et al.: Effects of glucosamine, chondroitin, or placebo in patients with osteoarthritis of hip or knee: network meta-analysis. British Medical Journal, 2010, 341:c4675 doi: 10.1136/bmj.c467


Chromium Picolinate 200 mcg - 100 Capsules

A króm egy esszenciális nyomelem, amely a szénhidrát anyagcserére gyakorolt kedvező hatása miattnélkülözhetetlen a cukorbeteg diétában. Hozzájárul az inzulin vércukorszint-csökkentő hatásához. A nem inzulinfüggő, II-es típusú cukorbetegségben kedvezően befolyásolhatja a szénhidrát és lipid anyagcserét. Szerepe lehet a testtömeg-kontrollban is, mivel a króm kiegészítés hozzájárulhat a testtömeg-csökkentő étrend eredményességéhez.

1 kapszula naponta, lehetőleg étkezés közben. 


 

NOW Full Spectrum Minerals 100 db FULL

Az ásványi anyagok jelenléte alapvető fontosságú az emberi szervezet zavartalan működéséhez. Hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez (magnézium, réz, jód), részt vesznek az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban (jód, kalcium, króm, magnézium, mangán, réz, vas), a makro tápanyagok anyagcseréjében (króm). Szükségesek a megfelelő izomműködéshez (kalcium, magnézium), a normál vörösvérsejt- és hemoglobin képződéshez (vas), a haj, a köröm és a bőr normál állapotának megőrzéséhez (cink, jód, szelén), sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (cink, mangán, réz, szelén).

Napi két tabletta lehetőleg étkezés közbeni - fogyasztása javasolt. A napi adag (2 tabletta) tartalmaz: Mennyiség

L-glutaminsav: 50 mg - D2-vitamin: 5 µg 100 Kalcium: 1000 mg 125 Magnézium: 500 mg 166 Vas: 20 mg 143 Jód: 150 µg 100 Króm: 100 µg 83 Molibdén: 50 µg 20 Cink: 22,5 mg 150 Szelén: 50 µg 62,5 Réz: 1000 µg 71,4 Mangán: 5 mg 125  Bór  3 mg 

 


FOKHAGYMA-TINKTÚRA

Az alábbi tinktúra védi az ereket a meszesedéstől, csökkenti a vérnyomást és természetes antibiotikumként is alkalmazható.

Elkészítése: 33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer óvatosan összerázzuk, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény fokhagymakivonat.

Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés folyadékban, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:

http://balaicza.hu/fokhagyma-tinktura/Ubiquinol 100 mg - 60 Softgels

Az ubiquinol a Q10 Coenzym egyszerűsített (redukált) és aktív szabad-gyök megsemmisítő formája. A CoQ10 a test minden sejtjében előfordul. Különösen nagy koncentrációban a szívben és alapvető fontossággal bír a mitokondriális (sejten belüli) energia termelésben és nagyon hatékony , zsírban oldódó szabadgyök-ölő. Az ubiquinol ezen tulajdonságai miatt ideális táplálék kiegészítő a szív, az érrendszer és az agyi sejtek energiaellátásában és a szabad-gyökök eltávolításában. Az ubiquinol igen jó felszívódású és az MTC olaj (közepes láncolatú trigliceridek) hozzáadása javítja az oldhatóságát és a felszívódását és így együttesen igen magas bioaktivitású anyagot képeznek.

Javasolt használat: 1 db lágy-zselatin naponta, zsírtartalmú étkezés közben


 

Niacinamide (B-3) 500 mg - 100 Capsules

Értágító hatású, emellett, hosszabb ideig, nagy adagokban alkalmazva fokozza a koleszterin kiválasztását, csökkenti az LDL termelést és a koleszterinszintézist. Csökkenti a lipolízist és ebből adódóan a szabadzsírsav szintet.

Májproblémák, gyomorfekély vagy a cukorbetegség esetén, a készítmény fogyasztása előtt egyeztessenek kezelőorvosukkal.


 


Beszerzés

NOW Foods Hivatalos MINTABOLTBÓL


1092 Budapest, Erkel utca 14/A    

Telefon: 06-30-405-2122; 06-30-574-6640

E-mail cím: info@vitamin-abc.hu