Nagyon érdemes kurkumint szedni, de nem mindegy milyet


Válasz Olvasómnak 46. részA kedves Olvasó írja

Tisztelt Zsoldos Bence! HER2 rosszindulatú 2 cm-s cisztát találtak az egyik mellemben ami nem áttétes. Most kezdtem kemora járni. Olvastam a kurkumin rákellenes tulajdonságáról. Nem tudom hogy ettől a kemotól gyógyult leszek-e de utána mindenképpen szeretnék szedni magas dózisú kurkumint /2000-4000 mg/nap/ feketebors kivonattal vagy jó a feketekömény magolaj is hozzá? Úgy tudom hogy kemo alatt antioxidánst nem szabad szedni mert blokkolja a kemo hatását. Melyik terméket javasolja és mennyi kapszulát belőle hogy hatásos legyen? Mennyi ideig szedhető? Köszönettel várom válaszát


Válasz

Tisztelt K Anna.

 A mellékletben olvashatja dolgozatomat, amit az Ön részére készítettem.  Az itt ismertetett termék valamelyikét javasolnám, mert felszívódás szempontjából is nagyon kedvező.

 

 

Gyógyulásában  minden képen bíznia kell, mert a lelki tényezők hatása 30-40%

 Szívélyes üdvözlettel


Best kurkumin C3 komplex bioperinnel / 120 db

A Best kurkumin C3 Complex® Bioperine® kapszulák erős sztenderdizált kurkuma longa gyökér kivonatát tartalmazza. 

 


Bár a kurkumin kifejezést rutinszerűen használják a kurkuminodokra, a "tiszta" kurkumin egyike a természetben előforduló kurkuminodioknak. Best kurkumin C3 Complex® termék (95% total kurkuminoidot tartalmaz)

 


Ár: 14 900 Ft

 

3 kiemelt kurkuminoidot tartalmaz 

A Bioperine®, kivonatot a fekete borsból nyerik, amely 95-98% piperint tartalmaz, és segíti a termék felszívódását.


A kutatások azt javasolják, hogy a 3 kurkuminoidot, ami megtalálható a Best kurkumin C3 Complex®-ben, együtt alkalmazzák így szinergikusan javítják egymás előnyös tulajdonságát. Állat kísérletekkel igazolták, hogy szinergikusan működnek együtt a különböző kurkuminoidok. 


BDMC-et  találták, a legjobb kurkuminoidnak amik képesek az egerek élettartamának növelésére, amit az alábbi tanulmányban írtak le .

Anand, P., et al., Biological activities of curcumin and its analogues (Congeners) made by man and Mother Nature. Biochem Pharmacol, 2008. 76(11): p. 1590-611. Click for study


A vizsgálatok ráirányították a  kutatók figyelmét arra, hogy a kurkumin úgy tűnik, hogy fokozza az enzimek aktivitását, amelyek elősegítik a mindennapi normális méregtelenítő funkcióját a szervezetnek.


Nyílt vizsgálatban, 18 egészséges 26-67 éves személynél kurkuma kivonatot alkalmaztak 45 napon keresztül, ami 20mg kurkuminoidot tartalmazott. A jelzett fenti termék 475 mg-oz   A kísérlet előtti és utáni vérvizsgálatból kiderült, hogy szignifikáns mértékben csökkent a lipid-peroxidáció szintje.


Magyarázat Lipidperoxidáció 

Az a folyamat, amelynek során a lipidmolekula szabadgyök-állapotba kerül, ekkor peroxi-szabadgyök keletkezik. Azt a folyamatot, amikor a lipidszabadgyök állapotba hozzuk a lipidet képes reakcióba lépni az oxigénnel és ennek eredményeként a reakció során peroxiszabadgyök keletkezik. Ezt a folyamatot lipidperoxidációnak nevezzük
http://www.mkk.szie.hu/dep/takt/Download/tananyag/.../LPANTIOXPHD.ppt

Ramirez-Bosca, A., et al., Antioxidant Curcuma extracts decrease the blood lipid peroxide levels of human subjects. Age, 1995. 18: p. 167-169. Click for study.

2005-ben megjelent tanulmány igazolta a kurkuminoidok képességét, hogy támogassa az egészséges agyat és kognitív funkciókat. 

Ringman, J.M., et al., A potential role of the curry spice curcumin in Alzheimer's disease. Curr Alzheimer Res, 2005. 2(2): p. 131-6. Click for study.


A National Institutes of Health (Nemzeti Egészségügyi Intézet) számos kurkumin vizsgálatot finanszírozott a gyógyhatások feltérképezésére. Ezek között volt a cisztás fibrózis kezelésében, az autoimmun betegségek, a szkleroderma kontrollásában, és különféle rákos megbetegedések elleni küzdelemben betöltött szerepének vizsgálata.

Mindeközben a gyógyszergyárak világszerte azon dolgoznak, hogy a kurkuminon alapuló, szabadalmaztatható molekulákat találjanak, és jó pénzért piacra dobják, mint rákellenes kezelést.

A kurkuminnak - többek között - bizonyított a baktérium-, gomba- és vírusellenes, gyulladáscsökkentő, és antioxidáns hatása. Ugyancsak nagy reménység a kaukázusi ember leggyakoribb genetikai rendellenességével, a cisztás fibrózissal szembeni küzdelemben. Ezen kívül számottevő tényező a rák-, szív- és érrendszeri betegségek, valamint az Alzheimer kór és a Parkinson kór elleni védelemben.

A szklerózis multiplex kezelésében is ígéretes eredményeket mutat, valamint megvédhet a szürke hályog ellen, és visszafordíthatja a cukorbetegség okozta károkat.


A kurkumin ezen kívül a pszoriázis és különféle bőrsérülések, sebek kezelésében is reményteljes hatásokat mutat.

"A kurkumin az egyik legerőteljesebb kemoprevenciós és rákellenes hatású szerként merül fel.", írta egy indiai kutató. "Biológiai hatásai sokrétűek: antioxidáns és gyulladásellenes, gátolja az angiogenezist (az újér képződést, ez a daganatok növekedésének feltétele)."


Fontos: A rákellenes gyógyszerek általában gyengítik az immunrendszert, míg a kurkumin erősíti. Nem csoda hát, hogy a rákmegelőzés és kezelés területe az egyik legtöbbet kutatott téma a kurkuminnal összefüggésben


Cancer Letters című szaklapban amerikai kutatók így írnak: "Különféle rákos sejtekkel való pre-klinikai kísérletekben - beleértve a mell-, méhnyak-, vastagbél-, gyomor-, máj-, leukémia, szájnyálkahártya-, petefészek-, hasnyálmirigy-, és prosztata rákot - a kurkumin következetesen rákellenes hatást mutatott in vitro és pre-klinikai állat modelleken." Mások így írtak: "A rákkeletkezés három szorosan összefüggő stádiumból áll: kezdet, fejlődés és szétterjedés.

A kurkuminnak gyulladáscsökkentő, antioxidáns és tumorellenes hatásai is vannak. A karcinogenezis mindhárom fázisában hasznosnak bizonyult."


A Life Extension számos kurkumin terméket tesztelt, amelyek változó arányú felszívódást mutattak. Egy tanulmány felkeltette a figyelmünket, amely beszámol egy újfajta technológiáról, amivel a vérplazma kurkumin szintje piperin nélkül is jelentősen megnövelhető. Állatkísérletekben átlagosan a kurkumin 50-60%-a szívódik fel. Az új technológiával azonban ez 96%-ra nő.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/kurkuma-a-gyogyito-gyoker.php

Szendi Gábor: Dale Kiefer, A gyógyító kurkuma cikke alapján (Forrás: Novel Turmeric Compound Delivers Much More Curcumin to the Blood. Life Extension Magazine October 2007 Fordítás, kivonat: Mezei Elmira)Kísérletek a rákellenes hatásra

Az Alabamai Birminghami Egyetem kutatói 2007-ben publikáltak egy beszámolót a Cancer Research (Rákkutatás) című szaklapban, amelyben részletesen kifejtették a kurkumin számos rákellenes hatásmechanizmusának egyikét. A kutatók prosztata rák sejteket növesztettek laboratóriumi körülmények között és különböző koncentrációjú kurkumint alkalmaztak rájuk.

A kurkumin lecsökkentette a sejtek MDM2 nevű fehérje termelését, ami összefügg a rosszindulatú daganatok kialakulásával. Az MDM2 gyulladáskeltő, és a humán rákterápia kutatás egyik új célpontja. Ezzel párhuzamosan, a kurkumin egy másik fehérje termelésére sarkallta a sejteket, ami a programozott sejthalálért (apoptózis) felelős..

A BCM-95Ž jó hasznosulása, és hosszabb jelenléte a vérben komoly potenciált képvisel a betegségmegelőzésben és a gyógyításban.

A formula hatékonyságát lényegében a kurkuma gyökértörzsben jelenlévő természetes összetevők biztosítják.

E növény hatalmas kiaknázandó potenciált rejt magában egészségmegőrző és helyreállító tulajdonságaival.         Szendi Gábor: Dale Kiefer, A gyógyító kurkuma cikke alapján Novel Turmeric Compound        Delivers Much More Curcumin to the Blood
 http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/kurkuma-a-gyogyito-gyoker.php


Life Extension Foundation Bio-Curcumin®

A Life Extension Foundation a Bio-Curcumin®-t (BCM-95®-öt) tartalmazó Super Bio-Curcumin® termékével már pár éve megoldást kínált a kurkumin fölszívódásának

problémájára, mely 7x hatékonyabb fölszívódást biztosított, mint a szokásos 95% kurkumin tartalmú készítmények. Most azonban még tovább fejlesztették és létrehoztak egy új generációs kurkuma készítményt, mely a Bio-Curcumin® mellett gingerolt és gyömbér illóolajat is tartalmazó gyömbér-kivonatot és turmeronokat tartalmazó szuperkitikus kurkuma-kivonatot is tartalmaz. Így a kurkumin még jobban fölszívódik és további gyulladást csökkentő hatás is érvényesül.


Super Bio-Curcumin®

400 mg, 60 vegetarian capsules 

 

A BCM-95® szabadalmazott formula. Tanulmányok szerint  a  400 mg anyagot tartalmazó  kapszula a vér kurkumin koncentrációját  2.500 mg 95% kurkumin bevételével azonos mértékben megnöveli


A diagramban a BCM-95® felszívódása látható összehasonlításban  más kurkumin termékekkel.


A mast sejt (hízó sejt)  a fehérvérsejtnek egy típusa  A kurkumin segíti az immunrendszer egészségben tartását  és meggátolja a hisztamin kiáramlását a mast sejtből

http://www.lifeextension.com/magazine/2007/10/report_curcumin/Page-01?source

BCM-95® Bio-Curcumin® turmeric 25:1 extract (root) [std. to 95% Total Curcuminoids Complex with Essential Oils of Turmeric Rhizome by HPLC (380 mg)]

Bio-Curcumin® and BCM-95® are registered trademarks of Dolcas-Biotech, LLC. U.S. Patent Nos. 7,883,728, 7,736,679 and 7,879,373. 


http://www.lifeextension.com/~/media/lef/images/magazine/mag2007/images/oct2007_report_curcumin_03b.ashx

BCM-95® Bio-Curcumin® turmeric 25:1 extract (root) [std. to 95% Total Curcuminoids Complex with Essential Oils of Turmeric Rhizome by HPLC (380 mg)]

http://www.lifeextension.com/vitamins-supplements/item00407/super-bio-curcumin

http://www.lifeextension.com/magazine/2007/10/report_curcumin/Page-01?source=search&key=curcumin

BCM-95® Bio-Curcumin® turmeric 25:1 extract (root) [std. to 95% Total Curcuminoids Complex with Essential Oils of Turmeric Rhizome by HPLC (380 mg)]