Amit a Biorezonanciáról egészsége érdekében nem árt tudni

Jelentése: Resonare = visszacsengeni, visszahangzani (latin). A rezonancia kifejezés. általában külső behatásra történő együttrezgést jelöl.

A biorezonancia a sejtjeink elektromos tevékenysége, az emberi szervezet rezgő hullámformák bonyolult szövevénye. Általa hiteles információkat kaphatunk szervezetünk sejtjeinek komplex működéséről. Tudni kell, hogy a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mező, amelynek a rezgésszáma megegyezik az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával.
Mivel az emberi szervezet több milliárd sejtből épül fel, az egészség fenntartása érdekében számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Ez óriási szervezési munkát és megfelelő sebességű irányítást igényel A biorezonancia alapját az a megállapítás képezi, hogy az anyagnak van egy materializálódott formája és van egy elektromágneses tulajdonsága is.

A hagyományos orvosi szemlélet következménye, hogy egy tünet mögött megbúvó probléma "betegségként" való diagnosztizálása csak akkor történik meg, ha az már szervi szintű károsodást okoz - tehát ez a megközelítési mód elkésettnek bizonyult. Ha egy betegség abba a stádiumába érkezik, amelyben már kézzelfoghatóvá (a szokásos vizsgálóeljárások számára kimutathatóvá) válik, akkor a betegség a legritkább esetben gyógyítható. Ezért a betegségek gyógyításában az első lépés a megelőzés kell, hogy legyen! A fenti célok megvalósítására az egyik leghatékonyabb eszköz a biorezonanciás rendszer.

A mai biorezonanciás készülékek kifejlesztéséhez a számítógépek nagyon fontosak voltak. Csak óriási memóriájuknak köszönhetően tudjuk eltárolni a testben lévő anyagok által életre keltett frekvenciák ezreinek mintáit, s lehet összehasonlítani, hogy mik az eltérések az egészséges és a beteg rezgések között. Agyunk hippocampus részének saját frekvenciája 7,83 Hz. Nem lehet véletlen, hogy a Föld légkörének, s vele együtt a bioszférának a rezgése is pont 7,8 Hz
Az, hogy valamilyen betegség alakul ki, az a molekulák felszínén mozgó elektronokon múlik.

Minden elemnek saját, egyedi rezgése van, amelyet az elektronoknak a mozgása hoz létre. Az atomokból agyunknak, melyet hippocampusnak hívunk összeálló molekuláknak másfajta, de továbbra is saját rezgésszámuk van. Az élő sejteknek is megmérhető a rezgésük egyedi hullámhossza, amely abból adódik, hogy mindegyiknek más-más az anyagtartalma. Egy idegsejt eltérő frekvencián dolgozik, mint pl. egy csontsejt, és más rezgéseket lehet levezetni róluk, ha azok egészségesek, mint amikor betegek.
Ezek a rezgések vagyis a rezonanciák és az általuk keltett mágneses térerők irányítják az életet: A sejteknek tehát saját töltésük van, amelynek kialakításában fontos szerepet játszik a sejtek ionegyensúlya, amely különböző külső és belső hatásokra reagál.
Pontos mérésekkel igazolták, hogy egy egészséges sejt feszültsége 70-90 mV, egy sérült vagy beteg sejt feszültsége 30-70 mV, míg egy gyulladásos sejt csak 40 mV-ot termel, és 30 mV-nál már elpusztul.

Mi okozza a sejtek potenciálját?
A külső és a belső teret elválasztó sejtmembrán kettős foszfolipid-rétegből áll. amely elektromos szempontból szigetelő: Az ellenállása (membránellenállás, Rm ) igen magas. Az ionok mozgását az adott ion kémiai koncentrációkülönbsége (C) és az elektromos feszültség (V) befolyásolja.

Az adott ion kémiai potenciálja:
µ = µ0+RTlnC+zFE+RTlnC+zFE ahol
µ0: ref. kémiai potenciál
C: ion koncentrációja
R: egyetemes gázállandó
z: ion töltésszáma
T: abszolút hőmérséklet
F: Faraday szám
E: elektromos potenciál
Nernst egyenlet; a K+ ion egyensúlyi (ekvilibrium) potenciálja az alábbi:

A membránpotenciál kialakulásának fő okai:
• egyenlőtlen ioneloszlás a membrán két oldalán: a sejt belsejében magas K+ és alacsony Na+ koncentráció
• folyamatosan működő K-Na ionpumpa: Na+ ionokat kifelé, K+ ionokat befelé szállítja
• szelektív membrán permeabilitás: a sejtmembrán K+ ionokra nézve sokkal átjárhatóbb, mint Na+ ionokra
• a sejt belsejében negatív töltésű, nem diffundáló ionok (fehérjék, nukleinsavak) vannak

Kutatások bizonyítják, hogy a negatív gondolatok 3 másodperc alatt 12 MHz-el csökkentik a rezgésszintünket, a pozitívak 10 MHz-el, míg az imádkozás 15 MHz-el növeli.
Nikola Tesla azt mondta, hogy, ha bizonyos frekvenciákat el tudnánk távolítani a környezetünkből, minden bizonnyal jobban ellenállnánk a betegségeknek. Dr. Otto Warburg kétszeres Nobel-díjas kutató felfedezte, hogy az emberi sejtek elektromos feszültséggel rendelkeznek. Kétségtelen, hogy bizonyos frekvenciák megakadályozzák a betegség kialakulását, míg mások képesek elpusztítani a betegséget. A magasabb frekvenciájú anyagok elpusztíthatják az alacsonyabb rezgésszámmal rendelkező betegségeket.

Az alábbiakban nézzük néhány közismert illóolaj rezgésszintjét:

Az illóolajok gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.
A mellrákos sejteket főként a fahéj, a kakukkfű,a kamilla és jázminolaj képes elpusztítani.
https://filantropikum.com/az-illoolajok-emelik-az-emberi-szervezet-rezgesszintjet/

A beteg sejtek kimerült elemekhez hasonlíthatók, tehát gyulladásos, sérült vagy más módon károsodott sejt feszültsége csökken. Az ember, akiben általánosan vagy helyileg csökkent a sejtek elektromos feszültsége: fáradt, étvágytalan, rossz közérzetű, fájdalmai vannak, szorongásos, vagy más panaszai vannak, azaz - BETEG!

A betegek száma nem csökken, hanem a statisztikák bizonyítják, hogy egyre nő a számuk. Ha a gyógyszerek gyógyítanának, akkor csökkenni kellene! Inkább az a trend, hogy nem az okot akarják megszüntetni, hanem a tüneteket elnyomni. Ennek következménye, hogy a gyógyszerek többségét az élet végéig kell szedni, mert gyógyulást ezt nem okoznak. A sejt belseje és külső felülete (azaz a sejtmembrán két oldala) közötti kismértékű kalcium- és nátrium-ion egyensúlykülönbség van. Ez a sejt membránpotenciálja, amely -30-50 mikroVolt nagyságrendű. Az emberi szervezetet nem tekinthetjük csupán biokémiai folyamatok összességének. A sejtekben zajlódó kémiai folyamatok hatására elektromos feszültség keletkezik a sejthártyában – ez a membránpotenciál -, amelyet az élettani kutatók már régen megmértek. Egy egészséges sejtben ez az érték -90mV. Kóros folyamatok esetén a membránpotenciál értéke a nulla felé mozdul el (pl. -20mV lesz), így a sejt mágneses tere is megváltozik. A sejtek megszűrik, hogy milyen jeleket engednek be. Ezért javításukhoz ismerni kell, hogy melyik típusú sejt, milyen frekvencián kommunikál, mert mindegyik sejtet a saját „nyelvén” kell megszólítani. Ezt a kommunikációs rést Adey-ablaknak, vagy biológiai ablaknak nevezik. Emiatt a biomágneses rezonanciás közérzet javításnak nincs káros mellékhatása, hiszen a nem nekik szóló üzeneteket még csak meg sem hallják a sejtek.

Mágneses rezonancia A testünk minden sejtje egy-egy pici, elektromágneses térrel rendelkező egység, amelyek közötti kommunikációban nem feltétlenül szükséges ionvándorlás, azaz áram. Töltöttségi szintjüknek, kapacitásuknak megfelelően tehát kis kondenzátorokként működnek

A biomágneses rezonancia (Biomer) egy olyan komplex eljárás, amely elektromágneses jelek közvetítésével kommunikál a sejtekkel. Az eljárás lényege, hogy ha valamilyen külső hatásra (és abból bőven akad) hibás utasításokat kapnak a sejtek, akkor mérhető ez az elváltozás és még helyrehozható időben.

Kezelés
A kezelések lényege, hogy megerősítsük a harmonikus rezgéseket, és szüntessük meg a diszharmonikusokat. Ez annyit jelent, hogy ha betegség esetén a szervezetre ellenkező értelmű hullámokat bocsátunk, akkor azzal kioltjuk a sejtek hibás kommunikációját, vagyis megszüntetjük magát az okot.
Arra kell figyelni, hogy a megfelelő sejtekhez, a megfelelő hangerőn, megfelelő hosszan és a megfelelő nyelven beszéljünk. És természetesen, hogy megfelelő dolgokat mondjunk nekik. Kérdés, hogy a sejtekben ez az információ mennyi ideig tartható fenn? A szervezet a különböző biológiai értelmet hordozó jeleket meg tudja őrizni, a szervezet nagy részét alkotó vízmolekulák segítségével. A készülék azonos program futásakor egyidejűleg 2 matrac használatára is alkalmas. Ezt nevezzük házaspár funkciónak. A BIOMER MÁTRIX nem használ programlemezeket, és nincs szükség programbővítésekre sem a továbbiakban. A működés intervalluma 0-125.000 Hz. Ingyenes házhoz szállítás, beüzemelés és betanítás az ország egész területén. A matracok az ÁNTSZ Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet által bevizsgáltak

Valamilyen betegség kialakulása a molekulák felszínén mozgó elektronokon múlik. A negatív töltésű vonzza a pozitív töltésű molekulát. Ha túl sok a szabad, lekötetlen részecske, akkor szabadgyök alakul ki, ami betegségekhez vezet. Ezeket a hatásokat csökkentő anyagokat szokás antioxidánsoknak nevezni, amelyeknek az a szerepük, hogy a sejtek életfunkciója kapcsán keletkezett szabadgyökökből származó elektronok hatását közömbösítsék. Ezt a hatást elektron-perturbációs kezelésnek hívják. A perturbációt bizonyos fokig elérhetjük a biorezonanciás készülékekkel is.

Az előző problémákat egyszerű, fizikai úton csökkenteni, akár semlegesíteni is lehet, ha a felismert hullámokat "interferáljuk", vagyis kioltjuk a biorezonanciás készülékekkel. A legegyszerűbb kezelési lehetőség a biorezonanciás készülékek alkalmazásánál az ún. "bio-feedback".

Biofeedback
A biofeedback angol kifejezés pontos fordításban biológiai visszacsatolást jelent, azaz egy visszajelzés a test működéséről. Egyszerű példa a biofeedback-re a mozgástanulás tükör előtt. A mozdulat végrehajtását a látással kontrollálod és a mozdulat elvégzését finomítod, ismét és ismét elvégzed. Sokféle alkalmazási területe van. Az egyik a gyógyászati célú felhasználás, elsősorban valamilyen funkció elvesztését követő rehabilitáció, felgyógyulás elősegítése.
A biofeedback technika alkalmazása kiegészíti az orvosi kezelést.
Számos betegség váltja ki az izmok gyengülését, bénulását. Pl. sztroke (agyvérzés) okozta bénulások, a medencefenéki izomzat meggyengülése miatti vizelettartási problémák (inkontinencia). A biofeedback készülékkel a rehabilitációs gyakorlatok során az izomzat összehúzódása ill. ellazulása folyamatosan monitorozható, visszajelzéseit figyelve megtanulható a legprecízebb mozdulat végrehajtás.
A bénult végtagok masszázzsal, gyógytornával, elektromos izom stimulációval és szüntelen gyakorlással fejleszthetők - az "elveszett" mozdulat helyett új tanítható az izomnak, agynak és mozgató idegnek.

Neurofeedback
Az olyan betegségeket, mint a figyelemhiányos, hiperaktivitású (gyermekeknél előforduló) tüneteket manapság neurofeedback segítségével kezelik. vagyis a szellemi aktivitást mérik EEG-vel vagy hasonló szenzorral. Ezzel lehetővé válik az agyban lejátszódó folyamatok befolyásolása.
A NeuroFeedback a BioFeedback módszerek egyik fajtája, egy noninvazív, fájdalommentes agytorna technika. A módszert a NASA fejlesztette ki az 1960-as években. A pilóták és az űrhajósok kiképzésénél használták negatív stressz hatások kiküszöbölésére, a psziché és a teljesítőképesség javítására.
Ez a módszer mind gyermekek, mind felnőttek terápiájára alkalmas. Egészséges emberek esetében azoknak ajánlott, akiktől a munkájuk folyamatos összpontosítást, gyors és korrekt döntéshozatalt vár el, állandó nyomás alatt vannak. A rendszer ugyanúgy alkalmazható gyerekeknél és felnőtteknél memóriatréningre is. A NeuroFeedback nagy hatékonysággal használható pszichológiai és pszichiátriai rendellenességek kezelésében. Sikeresen használt és klinikailag ajánlott depresszió, neurózis, szorongás, fóbiák, kényszeresség, gyakori pánikroham, alvászavar, hiperaktivitás, migrénes fejfájás, anorexia, bulimia, epilepszia, diszgráfia, diszkalkulia, valamint a koncentráció-, figyelem- és memóriazavarok esetében, sőt még az agyi traumások, sztrókos betegek rehabilitációjában is.
Budapest belvárosában működik a NeuroFeedback stúdió, ahol elsősorban tanulási- és/vagy magatartási problémával küszködő hiperaktív, figyelemzavaros, autista, szorongó gyermekek fejlesztő tréningjét végezik. Bővebb információ: www.neurofit.hu

A biorezonancia mérése
Ez egy olyan eljárás, amely a sejtekkel elektromágneses jelek segítségével kommunikál. Az eljárás lényege, hogy ha bármilyen külső hatásra a sejtek hibás utasításokat kapnak, akkor ez az elváltozás mérhető és még idejében helyrehozható. A rezonancia tulajdonképpen a különböző hullámoknak a találkozása során kialakuló jelenség, amelynek kimenetele attól függ, hogy a hullámok milyen fázisban vannak a találkozás pillanatában. Tehát egyes hullámok erősítik, mások gyengítik vagy teljesen kioltják egymás hatását. A sejtek tehát megszűrik, hogy milyen jeleket engednek be. Ezért javításukhoz ismerni kell, hogy melyik típusú sejt, milyen frekvencián kommunikál, mert mindegyik sejtet a saját nyelvén kell megszólítani. It has been shown that a normal healthy body has a frequency of 62–72 MHz. When the body drops below this frequency, we begin to get into illness and disease states.
A terápia során a BRT-készülékek (foto) a kóros rezgéseket eltávolítani hivatottak, az egészségeseket pedig felerősíteni. a gyógyítás érdekében.
A biorezonanciás készülékek a mai napig nem minősülnek gyógyhatású eszközöknek, nem rendelkeznek klinikai igazolással, csak elbeszélésekből és leírt tapasztalatokból építkeznek.
A Biorezonancia vizsgálat a MEGELŐZÉS egyik legnagyszerűbb lehetősége! Láthatjuk, hogy már „készülődik” valami, valahol energetikai eltolódás kezdődik, és időben közbe tudunk lépni. Ekkor tudjuk a Biorezonancia kezeléssel legrövidebb idő alatt és a leghatékonyabban harmonizálni az adott területet, ill. az egész szervezetet. A Biorezonancia vizsgálat és kezelés lényege, élettani hatása, a szervezet energetikai egyensúlyba hozása, energetikai feltöltése itt olvasható: http://biorezonancia.bioenergetikus.hu/

BioHarmonex biorezonancia készülék
A BioHarmonex olyan biorezonanciás készülék, amely nagyon alacsony amplitúdójú, pulzáló elektromágneses mezőt bocsát ki. Ennek a biorezonanciás sugárzásnak a frekvenciája 1 Hz és 100 kHz között van. A többféle frekvencia több biológiai ablakot nyit meg, így rendkívül hatékony. http://nelegybeteg.hu/tanulmany-sejtfeszultseg-es-javitasa.php

A BioHarmonex olyan információs csatornákon sugároz, amelyeken a test kommunikációja is folyik. A készülékben található 25 program egy-egy adott testrészhez, vagy a szervezet funkciójához hozzájáruló sejtszintű elektromágneses tevékenységnek felel meg. Ez a készülék kimondottan otthoni használatra készült, így kezelése nem teszi szükségessé természetgyógyászati ismereteket vagy valamilyen más képzést.
A BioHarmonex 4.0 készülék 32 programot tartalmaz, KÜLÖN MEGVÁSÁROLHATÓ 10 DB EXTRA PROGRAM
http://www.vitaminkincsek.hu/vitaminkincsek-termekek/problemak-tunetek-alapjan-emesztorendszer-tamogatasa-31525/calivita-bioharmonex-4-0-bio

A biorezonancia készülékek használhatók hangulatváltozásokhoz, depresszióhoz és neurológiai betegségek széles skálájához. A folyamat meglehetősen egyszerű. Elektromágneses és biorezonancia frekvenciákat kibocsátó fejpánt kerül a paciens fejére az agyhullám-tevékenységek javítása, a depresszió enyhítése és a hangulat optimalizálása érdekében

Egyre nagyobb teret hódit a frekvenciákkal történő kezelés más néven Biorezonancia terápia. A frekvencia kezelés lényege az, hogy minden kórokozó, vírus, baktérium, gomba, egy meghatározott frekvenciával elpusztítható, valamint szerveink normális működési frekvenciája visszaállítható. Dr. Rife biokémikus kutató által meghatározott frekvenciákat tudjuk használni számítógépünk hangkártyáján keresztül egy szoftver segítségével. A frekvenciákat a legegyszerűbb módon a testre felhelyezett elektródákon keresztül lehet a célterületbe juttatni. Erre a célra ajánlott elektródákat alkalmazni pl. TENS zselés elektródák (tappancsok). A biorezonanciás kezeléssel a test újratanítható azokra a funkciókra, amelyeket korábban hibátlanul végrehajtott.

A frekvencia kezelés két féle módon hathat a sejtekre/szervekre

Terápia lista itt olvasható: http://frekvenciakezeles.hu/ter%C3%A1pia-lista

Új homeopátia Körbler-módszer
A nagytekintélyű The Lancet című orvosi szaklap átfogó tanulmányt jelentetett meg 2005 évben a homeopátia hatékonyságával kapcsolatban, amelynek eredménye az volt, hogy ez megkülönböztethetetlen a placebóhatástól (értsd: zéró hatás). A homeopátia nem hatásosabb, mint a placebók – ezt állapította meg egy átfogó ausztráliai vizsgálat. Az Ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) azt követően jutott erre a megállapításra, hogy összegezte 1800, az alternatív szer hatásait vizsgáló tanulmány eredményeit.

http://index.hu/tudomany/egeszseg/2015/03/11/a_homeopatia_nem_tobb_mint_placebo/
http://1023.hu/hirek/34-kozlemeny-homeopatia-2015

Az „Új homeopátiának”(Neue Homöopathie) nevezett tudományterület, az energetikai, informatikai, hullámelméleti fizikai fogalmakat illeszti be nemcsak az orvosi-, hanem a hétköznapok gondolkodásmódjába is. XXI. század orvosi gondolkodásmódjának alapját jelentik. Az Erich Körbler által feltalált inga, az un. bioindikátor sajnos még nem orvosi diagnosztikai eszköz, de remélhetőleg nincs messze az idő, mikor minden háztartás részévé válik. Dr. Csiszár Róbert

MORA®-Biorezonancia terápia
A Mora Diagnosztika és Terápia célja a sejtek közötti zavartalan kommunikáció helyreállítása
Lényege a következő: Szervezetünkben minden élettani folyamatot elektromágneses rezgések vezérelnek. A MORA®-Készülék kéz-, láb- és speciális elektródákon keresztül méri az összrezgés-információt. Egy speciális biológiai szűrő segítségével szétválasztja a harmonikus és diszharmonikus rezgéskomponenseket. A diszharmonikus rezgéseket kioltja, a harmonikus rezgéseket pedig felerősíti, így regenerálja a szervezet öngyógyító képességét.
A Mora-készülékkel tehát levesszük az össz-rezgésinformációt, amelyek egy biológiai szűrőre kerülnek. Ebben több ezer fiziológiás, tehát normális információ van eltárolva.
Itt szétválasztódnak a “jó”, azaz fiziológiás rezgések, a nem harmonikus vagyis a terhelő rezgésektől, Ezután a Mora-kezelések során a kóros információk tükörképre fordítva kerülnek vissza a szervezetbe, ezáltal gyengülnek,majd kioltódnak,míg a fiziológiás rezgések normál formában felerősítve kerülnek vissza a szervezetre. Mivel ez a két ellentétes irányú folyamat egyidőben zajlik le, így helyre tud állni a szervezet öngyógyító képessége. Ez a Mora-elv lényege.
Bijo Energia Egészségközpont 1135 Budapest Róbert Károly krt. 96-100.
T.: +36 70 670 7083
MORA Állapotfelmérés és Terápia Dr. Fazakas Éva orvos természetgyógyász (foto)

Alkalmazása betegségekre
A MORA®-Diagnosztika és Terápia hatékony többek között különböző légző rendszeri betegségek (pl. Asthma bronchiale), gyomor-bélrendszeri betegségek (pl. Crohn-betegség, Colitis ulcerosa), reumatológiai degeneratív betegségek és fájdalomszindrómák (pl. Rheumatoid arthritis), idegrendszeri betegségek (pl. Alzheimer-kór, Parkinson-kór, depresszió, migrén), bőrgyógyászati betegségek (pl. dermatitis, psoriasis) kezelésében.
A petefészek-ciszták műtét nélküli eltüntetését nemcsak az irodalmi adatok, hanem a saját tapasztalatok is alátámasztják.

A vizsgálatokat a MORA Technika magyarországi oktatója, Dr. Balázsi Péter belgyógyász és reumatológus szakorvos végzi. Tel: 06 (99) 334-773
www.morasopron.hu Email: peterbalazsimora@outlook.com

Kvantum gyógyítás
Testünk tökéletes jelzőrendszer. Azonnal tudtunkra adja, ha valami nincsen rendben velünk. Mivel a testünk eredetileg öngyógyításra lett programozva, jelzéseket küld az agynak. Ezek eleinte jelentéktelennek tűnnek. Ha azonban ezeket az apró jeleket figyelmen kívül hagyjuk, a jelzések egyre erőteljesebbek lesznek. Legrosszabb esetben akár halálhoz is vezethetnek. Ám ennek nem kell bekövetkeznie, ha hallgatunk testünk segélykiáltásaira, amelyekkel a figyelmünket próbálja felhívni valami nagyon fontosra.
Ha a kvantumgyógyítástól tartós hatást, mélyreható változást várunk, az egyik legfontosabb tudnivaló éppen ez: ha megértjük, hogy testünk mire akarja felhívni a figyelmünket, már meg is tettük az első lépést gyógyulásunk felé. Így hát elmondható, hogy minden betegségben, minden fájdalomban, minden akadályozottságban és minden félelemben van valami jó. Még ha eleinte nem is látjuk, vagy nem akarjuk észrevenni, testünk ily módon kíván értésünkre adni valami életbevágót. Két amerikai, dr. Richard Bartlett és dr. Frank Kinslow a kétpontos módszert minél szélesebb körben ismertté tették. Lényege: megérintjük a test egyik rendezetlen állapotú, és egy másik, rendezett állapotú pontját, és ebben a pillanatban végbemegy a kapcsolódás. A két pont összehangolódik, és helyreáll a rend. Ennyi az egész. Itt nincs energiaátvitel. Csupán impulzust adunk, amely működésbe hozza az öngyógyító erőket. Az összehangolódás pillanatában válik rend a rendezetlenségből. . Ne azt fogalmazzuk meg, hogy mit nem akarunk, hanem hogy mit akarunk. Legegyszerűbb, ha végiggondoljuk, mi legyen a helyzet.
https://www.lira.hu/upload/M_28/rek3/1602399.pdf
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-kvantum-gyogyitas.php