Cink és Szelén étrend kiegészítő felszívódása
Válasz Olvasómnak 72. szám


Kedves Olvasó írta

Tisztelt Zsoldos Úr!

Tudna olyan szerves cink és szelén fajtát javasolni, aminek ideális a felszívódása? /glükonát, citrát, pikolinát.../
Köszönettel: J Ádám


Válasz


Zinc Picolinate

Zinc picolinate is a form of zinc that has been artificially bonded or combined with picolinic acid. This process makes it easier for your body to absorb zinc from a supplement. Picolination facilitates the passage of this mineral through the walls of the digestive tract and into the blood, where your body can use it.


 


Zn felszívódása

A cink-citrát és cink-glükonát, esetén nem olyan jó a felszívódás, mint  a cink pikolinátmál. A cink pikolinát után a következő legjobb felszívódású a  cink-glükonát.


Beszerzés Zinc Picolinate

1092 Budapest, Erkel utca 14/A. info@vitamin-abc.hu

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00

Fekete Klári üzletvezető  +36 30 405 2122


Más vélemény szerint

A Bio-Cink szerves cinket tartalmaz, mely a glükonátokhoz kötődik. Ez a forma biztosítja a szervezet számára az optimális felszívódást


A glükonsav és a glukonátok a glükóz oxidációja során keletkeznek. A glükonsav szerkezeti képlete


Az alább ismertetett közlemény arról számol be, hogy a Zn glükonát

Zinc Gluconate

Zinc gluconate is the zinc salt of gluconic acid. A study published in the September 2006 issue of "Food Technology and Biotechnology" notes that zinc gluconate is more soluble than other zinc salts and easier on the stomach. Supplements with this type of zinc are easier to absorb and used faster by the body. Research in the "Annals of Internal Medicine" concluded that zinc gluconate is the best form to help boost your immune system and reduce symptoms of the common cold.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Összehasonlító vizsgálatok eredménye

Az összehasonlító vizsgálatok szerint a Zn pikolinát forma a  legkedvezőbb, mivel  Zn pikolinát szedésekor a vér Zn tartalma ekkor  növekszik szignifikánsan a legmagasabb szintre (lásd az angol szöveget)


A study at Bastyr University Research Institute compared the absorption of three different forms of zinc, including zinc picolinate and zinc gluconate


Researchers noted that zinc levels in the blood rose significantly when patients took zinc picolinate supplements, but showed no significant change when other forms of zinc were taken. This may indicate that the best form of zinc to get in a supplement is zinc picolinate.


Zinc picolinate may be the easiest for your body to absorb.

http://www.livestrong.com/article/409076-which-form-of-zinc-is-best/


The results of this study suggest that zinc absorption in humans can be improved by complexing zinc with picolinic acid.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3630857


Ne szedjen többet, mint 40 mg / nap. Efölötti mennyiség toxikus hatásokat eredményezhet nevezetesen  a hasi fájdalom, hányinger, hányás, izomgörcsök, és a hasmenés. 


 


Szelén

Szervezetünkben a szelén kétféle formában található meg:

Szelenometionin és szelenocisztein. A szelenometioninhez kizárólag étkezés során juthatunk, mivel szervezetünk nem képes előállítani.

A szervezetünk azonban a szelenometionint képes szelenociszteinné alakítani, melyhez szintén az étkezéssel, Se-metilselenocisztein formájában juthatunk. Metionin képlete(1), Cisztein képlete (2)


A  szerves kötésű szelén sokkal könnyebben szívódik fel és épül be a különböző szelén-függő enzimekbe és szelenoproteinekbe a szervezetünkben. A szerves szelén hatékonysága nem csökken, ha más vitaminokkal együtt alkalmazzák, ellentétben a szervetlen szelénnel.

Dokumentáltan stabil felszívódás, 89% minden egyes tablettánál


SelenoPrecise 100 μg  napi 1 tabletta ajánlott

A terméket úgy fejlesztették ki, hogy biztosítsák a magas biohasznosulást, amely fontos az optimális hatás eléréséhez. Sok szelén- és multivitamin készítmény tartalmaz szervetlen szelént, amely nem szívódik fel jól a vérben és a szövetekben. Bizonyított tény, hogy a szervetlen szelén nagyobb mértékben választódik ki az étkezés után, mint ahogy felszívódik a szervezet biokémiai reakciói során. A SelenoPrecise egy olyan étrend-kiegészítő, mely magas bio-hasznosulással és megbízható hatással rendelkezik.


Beszerzés: Egészség pláza  Budapest, Retek u. 19, 1024

Telefonszám(1) 506 0250


http://www.egeszsegplazabudapest.hu/search.php?q=selenoprecise+100&gclid=CIy70IjqtdICFUFmGwodDQoI2g


Termékinformációs vonal:
+36 1 239 2310
H-Sz-P: 9-12 óráigNOW Selenium (as L-Selenomethionine) 
100 µg

A szelén szerves formája,  amely könnyen abszorbeál a szervetlen (natriumszelenit) formával szemben

 


Sodium Selenite Caps (100 kapszula)
Nagydózisú, élesztőmentes szelén-kiegészítő.
Gyártó: Ideasphere Inc. USA


that selenomethionine, which is an organic form of selenium, is easier for the human body to absorb than selenite, which is an inorganic form.[5] It was determined in a clinical trial that selenomethionine is absorbed 19% better than selenite.

 

Beszerzés

1092 Budapest, Erkel utca 14/A. info@vitamin-abc.hu

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00

Fekete Klári üzletvezető  +36 30 405 2122Néhány tudományos bizonyítékok arra utalnak, hogy a szelénfogyasztása, csökkentheti a kockázatát, a rák bizonyos formáinak. Azonban az  FDA (Élelmiszerügyi és Gyógyszerészeti Hatóságok) megállapították, hogy ez a bizonyíték korlátozott és nem meggyőző.


Egyes kutatók a szervetlen szelént javasolják, azzal  az indoklással, hogy  nagyobb mértékben abszorbeálódik a szervezetben, mint a szerves Szelenometionin vagy akár az élesztő gomba, amely szelenometionint tartalmaz Az újabb klinikai kísérletek szerint azonban  a szelenometionin 19%-kal  jobban abszorbeálódik,  mint az anorganikus szelenit  A gombából előállított szelenomethioninnak  10%-kal  nagyobb az abszorpciója a szelenithez képest


ConsumerLab.com Retrieved 2008-04-20. Selenium supplements are available in organic and inorganic forms. Some research suggests that the inorganic form, selenite, is harder for the body to absorb than organic forms such as selenomethionine (selenium bound to methionine, an essential amino acid) or high-selenium yeast (which contains selenomethionine). A recent clinical trial found that selenomethionine had 19% better absorption than selenite; absorption from selenium yeast was about 10% better than selenite.