Korszerű, új csípőműtét a hazai kórházakban. Térítéses betegszállítás előnyei Válasz Olvasómnak  54. rész


Kedves Olvasó írja

Édesanyámnak csípőműtétje lesz szeptemberben. Az után érdeklődnék,hogy Zalaegerszegen is az új módszerrel műtenek már,tehát nem vágnak át izmot? Köszönöm! O Györgyné


Válasz


Új korszerű Csípőműtétek itthon


Gyors és esztétikus - Csípőprotézis-beültetés

Az ún. elülső csípőízületi feltárás során a protézis a lágyékhajlatban ejtett kis metszésen kerül beültetésre ráadásul úgy, hogy a csípő körüli izmok érintetlenül maradnak. Az ún. „elülső” csípőprotézis-műtét során az implantátum beültetése a bikinivonalban ejtett kis metszésből egy izmok közötti résen keresztül történik. Izmot nem vágják el, csak szét húzzák a protézis beültetéséhez (ábra) Ez egy valóban „minimálisan invazív” (minimális szöveti károsodással járó) műtéti megoldás, mivel a csípőt körülvevő izmok teljes megkímélésével jár. Ebből adódóan az ilyen műtétnek a hagyományos csípőprotézis-beültetéshez képest számos előnye van. Mivel kisebb a szöveti sérülés, általában kisebb vérvesztéssel lehet számolni és így a vérátömlesztés ritkábban válik szükségessé. Az elülső feltárásból végzett csípőprotézis-beültetés testalkattól függetlenül a betegek többségénél elvégezhető, csupán néhány ritka esetben, mint például a csípőízületet alkotó csontok jelentős deformitásai vagy korábbi műtétek utáni állapotok, szükséges a hagyományos műtéti eljárás alkalmazása.

(forrás: Patika Magazin 2015.09.09.)

http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/19633Több évvel ezelőtti közlés szerint az új módszert eddig 14-szer alkalmazták (világszerte összesen 250 ilyen beavatkozást végeztek). Tizenkét beteg két nap után, kettő a harmadik napon távozott, komplikáció nem fordult elő. Bár az eljárást eredetileg úgy dolgozták ki, hogy az egynapos - vagyis kórházi befekvés nélküli - sebészet keretében is alkalmazható legyen, "szülőhelyén", az USA-ban is másfél nap az átlagos kórházban tartózkodási idő.


Új technikával rendkívül gyors felépülés biztosítható csípőprotézis beültetést követően!


Európában harmadikként Magyarországon kezdik meg az úgynevezett mini-invasiv technikával történő csípőprotézis beültetés oktatását a Pest megyei Flór Ferenc kórházban kezdték meg.

Az elülső feltárásból végzett csípőprotézis beültetés kortól és testalkattól, illetve testsúlytól függetlenül az estek túlnyomó többségében elvégezhető.

http://www.drdoman.hu/csipoprotezis-beultetes-izomatvagas-nelkul/Összefoglalva, az elülső feltárásból végzett csípőprotézis előnyei a hagyományos műtétekhez képest a következők:Ahol az új korszerű csípőműtétet végzik


Tolna megyei Balassa János kórház

7100 Szekszárd, Béri Balogh Ádám u. 5-7. 
info@tmkorhaz.huwww.tmkorhaz.hu

Telefon: 74/501-500 
Fax: 74/501-530


Dr Domán István Ph.D. Osztályvezető főorvos egy forradalmian új eljárással, az ún. direkt anterior feltárással végzi a csípőprotézis beültetést, melyet külföldön (Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium) sajátított el.


Dr Domán mondja

„2013 óta a Tolna Megyei Balassa János Kórház Ortopédiai osztályának vagyok az osztályvezető főorvosa, ahol lehetőségem nyílt a külföldön elsajátított legújabb műtéti technikák bevezetésére. 

Műtéti tevékenységem egyik fő profilja a csípőprotézis beültetés, amelyet egy forradalmian új módszerrel végzek. Ez az ún. minimálisan invazív elülső feltárás, amely drasztikusan lerövidíti a lábadozási időt, így akár néhány nappal a műtét után a betegek segédeszköz nélkül képesek járni, illetve pár héttel később visszatérni a munkába.”


Az új műtéti eljárás lényege az, hogy a protézis a csípőkörüli izmok sértése nélkül kerül beültetésre. A hagyományos műtétekkel szemben, amelyek az izmok, illetve inak átvágását (majd egyesítését) igénylik, itt a protézis beültetése egy természetes, izmok között található résen keresztül történik. Tekintettel a minimális szöveti traumára és az épen maradó izmokra, a  felépülési idő drasztikusan lerövidül!


A műtétnek számos előnye van a hagyományos módon végzett műtétekkel szemben:Davinci Magánklinika Pécs

Időpontfoglaláshoz kattintson ide!

Cím: 7635 Pécs, Málics Ottó utca 1. (Kikelet Hotel mellett)
E-mail: info@davinciklinika.hu

Recepció

Tel : +36 (72) 512-050


A  Da Vinci Magánklinika Magyarország egyik legexkluzívabb magánkórháza. A Pécsi Orvostudományi Egyetem neves szakorvosainak csoportpraxisa és a Mecseken, közvetlenül város felett felépített panorámás üveg-acél kórházépület együttese egyedülálló lehetőséget teremt.


Cement nélküli csípő protézis műtét ára   900 eFt

http://davincimaganklinika.hu/hu/arlista#ortopedia-traumatologia
Balassa János Megyei Kórház

Dr. Domán István tavaly január óta látja el a Ortopédiai osztályának vezető főorvosi tisztségét. Vele együtt egy új műtéti eljárás is érkezett a kórházba.

Dr. Domán István, Ph.D doman.istvan@tmkorhaz.hu


7100 Szekszárd, Béri Balogh Ádám u. 5-7. 
info@tmkorhaz.huwww.tmkorhaz.hu

Telefon: 74/501-500 

Az osztályvezető főorvos az Angliában töltött évei alatt figyelt fel erre az új módszerre, az úgynevezett elülső csípőízületi feltárás során a protézist az izmok sértése nélkül ültetik be, ezért a betegek komolyabb fájdalom nélkül vészelik át a műtétet követő időszakot, és ami a legfontosabb: néhány héttel a műtét után az esetek jelentős részében segédeszköz nélkül képesek járni, illetve a könnyebb például irodai munkákat elvégezni.


A betegek javát szolgálja az is, hogy nemcsak a rehabilitáció ideje csökken, kisebb a műtéti vérveszteség és a heg, stabilabb az ízület, elérhető a sántítás nélküli járás, és gyorsabb a mindennapi kerékvágásba visszatérés ideje is.


Az osztályvezető főorvos jelentős előrelépésnek tekinti, hogy immár Szekszárdon is a legkorszerűbb műtéti eljárást vehetik igénybe a páciensek,

Domán István szavai szerint az elülső feltárásos műtétnél az izmok között található természetes anatómiai résen teszik be a protézist úgy, hogy a környező izmok, illetve ér- és idegellátásuk nem sérül. Ebből adódik az eljárás előnye.

Az előnyök közé tartozik az is, hogy kisebb az ízület torzulásának valószínűsége, a beteg képes lesz sántítás nélkül járni, valamint a végtaghossz is könnyebben beállítható a műtét során.

Szekszárdon az elmúlt 2 év alatt több mint 300 csípőprotézis-beültetést végeztek elülső feltárással. A nehéz műtéti technikát az osztályon több orvos is elsajátította.

http://www.hirado.hu/2016/03/27/uj-muteti-technika-az-izuleti-kopasok-gyogyitasara/Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház 

6600 Szentes, Sima Ferenc utca 44-58.


Tel: 63/313-972 titkárság
63/313-244 központ


Szentesi Kórház Dr. Berki Sándor főorvos

A szentesi kórházat a csípő protetika bölcsőjeként emlegetik szerte az országban

Berki Sándor főorvos viszont a 250 műtét közül az utolsó kétszázat már egyetlen 8-10 centiméteres metszéssel végezte. Ezt a módszert egyébként az Egyesült Államokban és Dániában sajátította el.

30 év óta a 250. csípőprotézist ültetett be Szentesen dr. Berki Sándor főorvos, minimál invazív eljárással. Ennek lényege a rövidebb gyógyulási idő és kevesebb fájdalom. A nemzetközi hírű szakembertől külföldi orvosok is tanulják a módszert.

Nyilatkozik dr. Berki Sándor főorvos.

Borbásné Erzsébet a 250. beteg, akinek az osztályvezető a minimál invazív eljárással ültette be hétfőn az implantátumot. Kedden már felkelt az asszony, és járókerettel közlekedett a kórteremben. Mint mondta: jól érzi magát, és örül annak, hogy a szentesi kórházat választotta.  

http://www.delmagyar.hu/szentes_hirek/kimeletes_a_szentesi_modszer/117940Budapest Uzsoki Kórház


A Budapest Uzsoki utcai tapasztalatok szerint a "humanizált" csípőprotézis-műtét után egyértelműen jobb élettani viszonyok maradnak a beavatkozás helyén, ami a gyorsabb gyógyulás mellett tökéletesebb funkciókat is jelent. A 12-16 év után elfáradó protézisek cseréje az új módszerrel sokkal egyszerűbb. A társadalombiztosítás a hagyományos és a mini invazív eljárás után is ugyanannyit fizet


Arra a kérdésre, hogy az egyértelmű előnyök ismeretében miért nem minden rászorulót műtenek az új technikával, a főorvos azt feleli: elsősorban azért, mert erre - szerencsére nem pénz- vagy műszerhiány, hanem főleg orvosi okok miatt - nincs lehetőség. A jelenlegi feltételek mellett az eljárás a csípőprotézis-beültetésre szorulók 15-20%-ánál alkalmazható, s ez az arány ideális körülmények között sem nagyon emelkedhet 30% fölé.


A legfőbb kizáró ok az extrém testsúlyfelesleg (mivel a csípőízületi problémák gyakran párosulnak mozgáshiányos életmóddal) és az életkor - 60-65 év felett már nemigen használható -, mert nem épül be a helyére az ún. cement nélküli protézis, márpedig a mini invazív eljárásnál a két létező protézisváltozat közül csak ez a fajta jöhet szóba.

http://nol.hu/archivum/archiv-112661-94054


Az Egyesült Államokban kifejlesztett technika lényege, hogy két darab kicsi, 4-5, illetve 2 centiméteres vágáson keresztül helyezik be a protézist, és így kevés lágy része sérül a betegnek - mondta el Dr. Udvarhelyi Iván, az Uzsoki utcai kórház adjunktusa.

Az új eljárást követően, a műtét másnapján a betegek felkelhetnek és sétálhatnak, 1-3 nap után hazamehetnek, jobban érzik magukat, és esetükben lényegesen kisebb a vérpótlás szükségessége. Udvarhelyi Iván azt is elmondta, hogy az Uzsoki utcai kórház ortopéd-baleseti osztályán április eleje óta 11 betegen végezték el a műtétet


Ez a cikk 13 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek

http://www.origo.hu/tudomany/technika/20030513csipoprotezisbeultetes.html


Érdemes megtekinteni  a műtét utáni helyzetről készült tájékoztatót, amit egy idős beteg videón ismertet.

http://www.drdoman.hu/
BALANCE Mozgás és Sport Innovációs Intézet
1119 Budapest, Újházy utca 12.
Beutaló nem szükséges.

Telefon: +361 472 1125

Mobil: +36 70 339 0110


DR. SZABÓ ISTVÁN, MD, PhD ORTOPÉD SEBÉSZ, SPORTORVOS

Szakterülete az ortopédia, traumatológia, leggyakrabban a váll érüléseket, elváltozásokat, gyógyítja. Nagy tapasztalattal végzi az anterior, minimál invazív, izomsértés nélküli csípőprotézis beültetést, amelynek segítségével pár nap alatt akár segédeszköz használata nélkül is járóképessé válik a beteg. Rendkívül gyors a rehabilitáció és a munkába visszatérés lehetősége. Nem kell hetekig mankózni! Először végezte hazánkban, és már több mint 500 anterior csípőprotézis beültetésen van túl.

http://bonesmart.org/hips/hip-implants/Duna Medical Center

A Duna Medical Center a magyarországi magán-egészségügyi ellátás egyik legjobban felszerelt központja, ahol elhivatott, nemzetközileg is elismert szakemberek dolgoznak a betegek gyógyulásáért.

ELÉRHETŐSÉGEK:

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.
+36 (1) 790 7070
info@dunamedical.com

Itt dolgozik

DR. HEGEDŰS ZSOLT +36 1 790 7070

ORTOPÉDUS

RENDELÉSI IDŐ: 
Hétfő: 08:00 - 14:00
Szerda: 15:00 - 20:00
Péntek: 08:00 - 14:00


KIEMELT SZAKTERÜLET:
Csípő- és térdprotézis beültetések, kéz- és lábműtétek, térd artroszkópia.


NEMZETKÖZI TAPASZTALAT:
Care UK, Egyesült Királyság 
Netcare UK, Greater Manchester Surgical Center, Egyesült Királyság


Csípő protézis cement nélküli  976 ezer FtMiért válasszon inkább minket ahelyett, hogy saját maga szállítson beteget?

Beteg rokonát el kell juttatnia a kórházba? Rendelkezik személygépjárművel és jogosítvánnyal, de mégis fél belevágni a betegszállításba?

Egy beteg szállítása otthonunktól a kórházig nagyon körülményes lehet, akkor is, ha van saját autónk, különösen igaz ez a fekvőbetegekre, illetve a speciális igényű betegekre.

Cégünk a legjobban felszerelt betegszállító autókkal van ellátva, kollégáink nagyfokú tapasztalattal rendelkeznek, így a betegek szállítását maximális profizmussal tudjuk teljesíteni. Munkatársaink a hét minden napján, a nap 24 órájában rendelkezésére állnak, hiszen mi tudjuk, hogy a betegszállítást nem lehet halogatni! 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel válaszolnak Önnek betegszállítással kapcsolatban felmerülő kérdéseire! Bizalommal várjuk hívását!

http://marsimedkftbetegszallitas.hu/szolgaltatas.html


Az ülőbeteg szállítás lehetőségei és előnyei


A mozgáskorlátozott személyek szállításának egyik speciális típusa az ülőbeteg szállítás, amely leggyakrabban az idősebb korosztályt érinti,

Az ülőbeteg szállítás lehetőségei és előnyei:

Speciálisan erre a célra szolgáló járművekkel történik, a megfelelő biztonsági körülmények között, továbbá szakszemélyzet segítségével stb.


Megbízható ülőbeteg szállításhoz válassza a profikat és keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, mindenben készséggel állunk rendelkezésére, az Ön igényeinek megfelelően!

Ülő beteg 130-Ft / km.
Nagyobb távolság esetén egyedi árajánlatot készítenek  közös megegyezéssel.


Telefon:

06-70-341-74-84


Hétköznap 0-24 h.ig

Hétvégén 0-24 h .ig

Bővebben tájékozódhat itt: http://marsimedkftbetegszallitas.hu/arak.html


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


FŐNIX-MED ZRT.

Betegszállítás,

: +36 1 2000 100

Cím: 1138 Budapest, Váci út 198

Titkárság: +36 1 783 1650


TÉRÍTÉSES BETEGSZÁLLÍTÁS

Budapesti telephelyeinkről az egész ország területére kiterjedően, a nap 24 órájában állunk megrendelőink szolgálatára. A betegszállítást modern, komfortos, légkondicionálással, hűtőgéppel felszerelt mentőautókkal biztosítjuk. Speciális esetek szállítását is vállaljuk, ilyenek lehetnek például az ellátást igénylő kritikus állapotú betegek, akiknek szakszerű, biztonságos szállítását is vállaljuk mentőorvosi, vagy mentőtiszti felügyelettel roham- és eset kocsi szintű felszereléssel rendelkező mentőgépjárműveinkkel. Térítésköteles betegszállítás esetén a betegeket előre egyeztetett időpontban vesszük fel és szállítjuk a megjelölt címre.

A betegszállítás egyeztetése a szolgálatvezetőnél történik a (+36-1) 2000-100-as telefonszámon, aki magyar, illetve angol nyelven fogadja a megrendeléseket a nap 24 órájában.

http://www.fonixmed.com/download/fonix-betegszallitasi-arlista-magyar.pdf

http://www.fonixmed.com/t_szolgaltatasainkAranyszív Ambulance Kft

Az Aranyszív Ambulance Kft. térítéses betegszállítással foglalkozik és e területen Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Az ÁNTSZ által engedélyezett, széles körű szolgáltatásokat kínál országszerte. Betegszállítás alkalmával a betegeket és más segítségre szorulókat két mentőápoló vagy mentőtiszt segítségével szállítjuk, mely során prémium minőséget biztosítunk: megbízhatóságot, pontosságot és barátságos légkört.. Az Aranyszív Ambulance Kft. az ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert vezette be, amelyet 2014. november 25.-én a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakemberei sikeresen auditáltak.

E-mail: aranyszivambulance@gmail.com

Lang Györgyi az Aranyszív beteg szállítót  választotta (foto)


http://www.aranyszivambulance.hu/?gclid=CN2w7KXK-s0CFe8W0wodLKQDkw
Az általam javasolt akció terv a következő


1./  Kapcsolat felvétel Szekszárdi kórházzal vagy a Budapesti  Uzsoki utcai kórházzal  vagy a Kaposvári Mór Oktató kórházzal

a./  Szekszárd Dr. Domán István ortopédia Telefon: 74/501-500 


b./ Budapest Uzsoki utcai kórház Dr. Udvarhelyi Iván főorvos

Telefon: 467 3700 / 1121,1156

Szakrendelés:

Uzsoki utcai főbejárat: 1145 Budapest, Uzsoki u. 29-41.

Róna utcai főbejárat: 1145 Budapest, Róna u.196-212.


c./  Kaposvár Prof. Dr. Szabó István

ortopéd sebész, osztályvezető főorvos, egyetemi magántanár

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztály osztályvezető főorvosa

400 Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32.

Telefon: +36 82 501 321Megjegyzés

Az országban  a fenti   helyeken  helyen kívül foglalkoznak még az új eljárású csípő műtéttel amit csak tájékoztatásra említek az igen magas ára miatt. 


d./ Davinci Magánklinika Pécs

7635 Pécs, Málics Ottó utca 1. (Kikelet Hotel mellett)

Azonban itt azzal kell számolni, hogy a műtét ára 900 ezer Ft és a korházi fekvő napokra 36 ezer Ft / nap a költség


e./  Duna Medical Center

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7..

976 ezer Ft2./ A beteg szállítására is adok eligazítást, de azért csak röviden, mert nem tudom, hogy az  Anyukát honnan hová kell szállítani, ami a kórház kiválasztásától függ. A kórház választásáról viszont  Önnek kell döntenie.


3./  Mindenképen az új korszerű műtétet javaslom a kis méretű vágás, kevesebb vérzés, jelentősen kisebb fájdalom valamint a rövid lábadozási idő miatt (az otthoni betegápolás gondja ezzel kisebb)  Nem közölte, hogy a Mama hány éves, mert egyes cikkek utalása szerint   65 év körül  van az elfogadási határ. Ezt azonban az orvossal meg kell beszélni.


4./ Az általam fentebb említett ortopéd sebész orvosokkal a kapcsolat mielőbbi felvétele szükséges és velük tisztázni  kell a műtétre várakozás idejének csökkentési lehetőségét, mert ez a személyes kapcsolat ellenére is sokszor 3-5 hónap.