Vád-, és védőbeszéd Ezüstkolloid  hatása az egészségre.


Kolloidnak nevezünk minden olyan részecskét, amelynek mérete 1-500 nm (nanométer) vagyis a milliméter milliomod része.  Egy hasonlattal élve mondjuk, hogy az ezüst szemcsék mérete (5-10 nm) oly apró, hogy ha teniszlabda nagyságúra nagyítanánk, mellette egy baktérium öt emeletes háznak tűnne. A. részecske a vörösvérsejtnél 7000-szer kisebb


Az ezüst kolloidot igen nagy tisztaságú, úgynevezett Quadrát (négykilences 999999,99%) tisztaságú ezüstből és speciális (ion-mentes) vízből, elektrolízissel állítanak elő, laboratóriumban, speciális elektromos berendezéssel. Gyógyító hatása Hippokratész óta ismert

A web áruházakban hirdetett és forgalmazott, ezüstkolloid-tartalmú termékek közegészségügyi kockázatot jelentenek, ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a fogyasztók megtévesztése miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordul.


Védőbeszéd

Alfred Searle, az amerikai gyógyszerész kamara alapítója szerint az ezüstkolloid használata az emberek gyógyításában azzal a hatalmas előnnyel jár, hogy nagyon gyorsan végez a parazitákkal anélkül, hogy az emberre bármilyen toxikus hatással lenne.

 

Dr. Larry C. Ford, az UCLA Orvosegyetem Szülészet- és Nőgyógyászati Fakultásának tanára nyilatkozta 1988. novemberben: Az ezüst kolloidnak baktérium és gombaölő hatása van, még a Candida Albicans és a Candida Globala esetében is.

 

Az ezüstkolloidot elsőként az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelete ismerte el, gyógyhatású készítményként 1991-ben. Orvosi beszámolók igazolják, hogy belsőleges és külsőleg használva igen hatékony a cukorbetegség, candida, súlyos égési sérülések, szifilisz, malária, kolera, stb. gyógyításánál.

 

Dr. Carl Moyer, a Washingtoni Egyetem Sebészeti karának elnöke szerint az ezüstnek több száz jelentős, új orvosi alkalmazása lehetséges. A kolloid ezüst, az ezüstnek egyetlen formája, melyet biztonságosan alkalmazhatunk adalékként. A testszövetbe elég lassan szívódik fel ahhoz, hogy ne okozzon irritációt. A kolloid részecskék fokozatosan terjednek szét a vérben, és hosszantartó gyógyító hatásuk van.

 
Dr. Juhász György szülész-nőgyógyász

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet 


-0-0-0-0-0-0-0-0-


Magyarázat
A P3-as citológia azt jelenti, hogy bizonytalan az eredmény, a méhnyakon lehet olyan kezdődő elváltozás, amely daganat irányába fejlődne tovább, de lehet, hogy csak valamilyen gyulladás, fertőzés okozta a citológiai lelet eltérését.
Ha P2-es a citológiai lelet akkor az már nem utal daganatra.
Amennyiben P4 vagy P5 az eredmény, akkor beszélhetünk arról, hogy már kialakult valamilyen szintű daganatos elváltozás.

Magyarázat
Condyloma
A genitális régióban leggyakrabban a HPV vírus által okozott szemölcsök fordulnak elő, szaknyelvben condyloma acuminatumnak nevezik. Nemi érintkezéssel terjed. Gyakran nagy számban jelentkezik, a nemi régió bármely részén előfordulhat. Kezelésük szintén több módon lehetséges: kauterrel leégetve, fagyasztással, ecseteléssel, lézerrel. Az egyik legkíméletesebb és igen jó eredményt adó lehetőség ezek közül a fagyasztásos eljárás.
Dr Elek Csaba Szülész-nőgyógyász, humángenetikai szakorvos

1993-tól humángenetikus, szülészeti epidemiológus.1994-től a Richter Gedeon Rt. Nőgyógyászati Osztályának vezetője, majd Bécsben  az amerikai Wyeth-Lederle gyógyszergyár közép és kelet európai igazgatója  Behatóan foglalkozott a cukorbetegséggel (Roche Diabetes Care), az ezüstkolloid kutatással (DrJuice Co. Kft.),

http://besthealth.hu/dr-elek-csaba


Vádbeszéd

Kockázatnak teszi ki magát az, aki nem bizonyított hatású ezüstkolloid-készítményeket választ engedélyezett gyógyszerek helyett - figyelmeztet az OGYÉI annak kapcsán, hogy egyre több web áruház kínál ezüstkolloid-oldatot a lakosság számára.

Az intézet felhívja a figyelmet arra, hogy a forgalmazók közül jó néhány cég egészségi állapotra vonatkozó, nem bizonyított jótékony hatást, illetve gyógyhatást tulajdonít termékeinek, a web áruházakban és néhány patikában megvásárolható ezüstkolloid-készítménynek. 

A GVH legutóbb 2015 decemberében egymillió forintnyi bírságot szabott ki egy kolloidoldatokat forgalmazó cégre. A társhatóságok jogkörükben eljárva kivizsgálhatják és szankciókkal sújthatják azokat, akik az engedélyhez kötött készítmények forgalmazásának feltételeit figyelmen kívül hagyják Ezüst kolloid

Nem engedélyezett gyógyszer

Ezüstkolloid tartalmú termékeket különböző honlapok kínálnak eladásra, melyek belsőleges alkalmazásának számos betegséget megelőző és gyógyítóhatást tulajdonítanak a hirdetésszövegben. A feltüntetett gyógyítóhatás gyógyszerész szakmailag nem igazolt. Az ezüstkolloidot tartalmazó készítményeket hatóságunk (OGYÉI) nem engedélyezte gyógyszerként, továbbá ezen készítmények nem minősülnek sem élelmiszernek, sem étrend-kiegészítőnek tekintettel arra, hogy az OGYÉI-hez nem kerültek bejelentésre.  Alkalmazásuknak súlyos mellékhatásai is lehetnek, melyek viszont a honlapokon nem kerültek feltüntetésre, pl. az ezüstmérgezés okozta bőr, neurológiai, vese, emésztőrendszeri elváltozások.Dr. Pozsgay Csilla főigazgató (OGYÉI)  arra kéri a lakosságot, hogy ne vásároljon a bizonytalan minőségű és összetételű termékekből. Felhívja a patikák vezetőinek a figyelmét arra, hogy vizsgálják át készletüket és ne forgalmazzák a közegészségügyi kockázatot jelentő készítményeket. A jövőben a tiszti gyógyszerészek a gyógyszertárak ellenőrzésekor kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül forgalmazott készítményekre, ha kell, súlyos szankcióval sújtják azokat, akik ellenőrizetlen minőségű termékeket árusítanak.


http://www.origo.hu/egeszseg/20160217-ezustkolloid-ogyei-mergezes-gvh.htmlVédőbeszéd

Nem valós állítás, hogy az ezüst kolloid terméket a gyártó/forgalmazó nem jelentette be Bejelentésre és vizsgálatra került. Ennek igazolása


5180-4/2008.
2008.11.28

2 év

„Ezüst oldat” (200 ml) és „Yess Silver Ezüst oldat”   (100 ml és 200 ml)


https://www.antsz.hu/felso_menu/lakossagi_tajekoztatas/kozegeszsegugy/kornyezet_egeszsegugy/
ivo_furdoviz_engedelyek/ivo_furdoviz_2004-2011.htmlTéves információ, hogy a kolloid káros hatású a vesére

Another disinformation meme is that the silver accumulates in the kidneys and creates a toxic situation. This would only happen if the kidneys are already defective, and even then accumulation factor has not been actually established or proven.

http://naturalsociety.com/colloidal-silver-health-benefits-truth/


Lakossági hozzászólás

BIlonax 2016.08.08. 22:20:37

Emberek! Lassan 3-4 éve használom, 3 havonta végzek labor vizsgálatokat, kutya bajom! (38 év) A mérték nagyon fontos, de ez mindenre igaz! ...ja és még csak a torkom sem fájt azóta, sehol egy nátha! Csatlakozom, az antibiotikum ha kell hasznosabb, viszont sok a mellékhatása! Valószínű gyógyszer ipar megbízásából olvasható egy-két cikk a neten, mely úgy állítja be az ezüstöt, mint méreg! A valóságalapja? .....gyógyszer ipar megbízásából készült, ennyi elég!padam198 2016.02.22. 09:06:19

„…..Még-egyszer, utoljára mondom: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek nem riogatni kellene a lakosságot, és nem kapásból tiltani, fenyegetni, lejáratni, hanem a kifogásolható szereket, anyagokat, kellene ellenőrizniük amennyiben ezekkel bármi fenntartásuk van! Mi okból nem ezt teszik? Részemről befejeztem e parttalan polémiát. Csak azt mondhatom, hogy aki az antibiotikum kezelést tapasztalja jónak, az azt használja, aki nem, az előrelátóan és tájékozódva keressen alternatívát, gondolom ez nem tilos még Magyarországon sem?”
http://www.origo.hu/egeszseg/20160217-ezustkolloid-ogyei-mergezes-gvh.html


Igen ám, csakhogy…

Az OGYÉI álláspontja szerint ezüstkolloid hatóanyagot tartalmazó készítményeket a felhasználás céljától függően elvileg gyógyszerként, vagy helyi alkalmazás esetén kozmetikumként kellene engedélyeztetni, regisztrálni, ám ilyen irányú kérelem egy gyártótól sem érkezett a hatósághoz” . Nem igaz megállapítás


"A jelenleg kapható ezüstkolloid megnevezéssel forgalmazott termékek bizonytalan minőségűek, nem garantált sem az összetételük, sem tisztaságuk (nem tudjuk tartalmaz-e bármilyen szennyező anyagot), sem az, hogy valóban a kolloid mérettartományba tartozó ezüstszemcséket tartalmaznak"


Védelem

Bizonyára lehetnek forgalomban ilyenek is, de az általam bemutatott termékek a közölt dokumentumok szerint  - úgy vélem, hogy eleget tesznek  a fizikai és kémiai követelményeknek. A hatóság korábban  ezért is adhatott ki engedélyt a forgalmazásukra. A kérdés az, hogy a jelenlegi hatóság (OGYÉI) elismeri-e  a korábban kiadott és nem az OGYÉI  hanem más hatósági jogú szervezet engedélyét?!! 


Ha az adott ezüstkolloid használata valóban kockázatos, akkor a a korábbi Állami hatóság miért adott engedélyt, a forgalmazásra  (ZsB)  

(Erre vonatkozóan bemutatom az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiadott, érvényes engedélyt valamint ÁNTSZ Engedély: OTH-4292-2/2010. lásd alább)

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/18986/ezustkolloid-oldat-elkerulheto-lenne-a-kockazat


A Dr Juice terméknek az OÉTI engedélye (notifikációja)2777/2010
Szerintem a hibát az OGYÉI ott követi el, hogy a tiltott listán az Ezüst kolloid általánosságban szerepel, pedig csak azokra a szervezetekre kell hogy vonatkozzon a tiltás, amelyek nem rendelkeznek engedéllyel.  A főigazgató asszonynak a lakosságért érzett aggodalma tiszteletre méltó de az apparátusának helytelen fogalmazása  félreértésre ad okot. 


Védőbeszéd

Ennek ellenére néhány régi ezüstkészítmény máig fennmaradt, így pl. az újszülöttek szemébe a gonorreás szemkárosodás megelőzésére ma is ezüst-acetátot cseppentenek,


"Ha megértjük az ezüstkolloid hatásmechanizmusát, világossá válhat mindannyiunk számára, hogy egyáltalán nem új találmány, és rendkívül jól hasznosítható számos betegség leküzdésében" - vélekedik  Dr. Elek Csaba, szülész-nőgyógyász, humán genetikus, lézerterapeuta.

„Az ezüstkolloid legértékesebb tulajdonsága, hogy az antibiotikumokkal ellentétben nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, és önálló antimikrobás hatékonysággal bír, ezért kiválóan alkalmas számos fertőzéses megbetegedés kezelésére" -

Az ezüstkolloid egyetlen lehetséges mellékhatása az argíria, azaz a bőr szürkéskék elszíneződése lehet, ám a tanulmányok kimutatták, hogy az argirózis a korszerű, kb. 20 ppm koncentrációjú készítmények napi 17 literének elfogyasztása után jelentkezik. Az ezüstkolloid még tartósan nagy adagban sem ártalmas, hiszen a vesével és a májjal is ürül 

"A HPV ellen létezik ugyan megelőző oltás, ám vírus elleni szer nincs a piacon" - mondja
dr. Elek Csaba
"A HPV leküzdésére az ezüstkolloidot kombinált kezelés részeként alkalmazzuk, amelynek így 90%-os a hatékonysága, emellett az ezüstkolloid idült hólyagfertőzés és kismedencei gyulladás utókezelésére is kiválóan alkalmas."


Az ezüstkolloid további alkalmazási területei: Candida, Lime-kor, influenza, vérhas, tífusz, szifilisz, vörheny furunkulus, tuberkulózis, reuma, külső és belső gyulladások minden fajtája, parazita és gombás fertőzések, krónikus fáradtság stb. Az ezüstkolloid folyadékot szájban tartva, majd lenyelve. Nebulize the colloidal silver solution, making it go directly into your bloodstream via the lungs blood vessels.http://drjuice.info/?oldal=1&cikk=489


Az orvostudomány által már régóta bizonyított tény, hogy a kolloidszemcse méretű ezüst rendkívül hatásos a különféle vírusos és fertőzéses megbetegedések kezelésében. A szemcsék baktérium-, vírusölő és mikrobapusztító hatását így intenzíven alkalmazhatjuk többek között a herpesz, a gombásodás, a candida, a szifilisz, sőt, a kullancscsípés okozta súlyos Lyme-kór gyógyításában is.

Az ezüstkolloid igen hatásos csontregeneráló, elősegíti a bőr és a finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen tartja azokat.


Védőbeszéd

Many consider colloidal silver an antiseptic and not an antibiotic because it kills more than bacteria; it destroys viruses and eliminates fungal infections.

http://naturalsociety.com/colloidal-silver-health-benefits-truth/


The study data support ionic colloidal silver as a broad-spectrum antimicrobial agent against aerobic and anaerobic bacteria, while having a more limited and specific spectrum of activity against fungi.

Morrill K1, May KLeek DLangland NJeane LDVentura JSkubisz C


Spectrum of antimicrobial activity associated with ionic colloidal silver

J Altern Complement Med. 2013 Mar;19(3):224-3


Lansdown AB1.

Silver in health care: antimicrobial effects and safety in use.

Curr Probl Dermatol. 2006;33:17-34.


Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál a kolloid ezüsttel kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Azt állítja, hogy ez egy roppant egyszerű kezelés és gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak.

https://pentamax.eu/1000/?velemeny=2


Emlőrák elleni hatása

Antitumor activity of colloidal silver on MCF-7 human breast cancer cells

The present results showed that colloidal silver might be a potential alternative agent for human breast cancer therapy.

J Exp Clin Cancer Res v.29(1); 2010

Kiegészítő magyarázat
Az Artemisia absinthium (AA): egy új potenciális kiegészítő és alternatív gyógyszer a mellrákra.
A sejtburjánzás gátlása az AA-val kezelt MCF-7 és MDA-MB-231 sejtekben. A 25 µg/mL artemisinin a sejtburjánzás csaknem 50 %-os redukcióját idézte elő a kezelt rákos sejtekben. A vizsgálatban koncentrációtól és időtől függő visszafordíthatatlan burjánzás gátlást figyeltünk meg az artemisininnel kezelt mellrák sejtekben.

 

Programmed Cell Death during Regression of the MCF-7 Human Breast Cancer following Estrogen Ablation.
http://cancerres.aacrjournals.org/content/51/1/162.short
http://www.flavin7hydrogen.eu/hirek/hirek.php?hir=43

 

Magas hatóanyag-tartalmú Artemisin-t Németországból lehet beszerezni.
E-mail: dr.balaicza@gmail.com
Tel.: 00-36-20-588-28-10
http://balaicza.hu/az-artemisin-daganatgatlo-hatasa/

Az ezüst nem válogat a testfehérjék és a baktériumok között, beépül mindenbe, amivel találkozik. Bővebben a kérdéssel az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine foglalkozik

Az ezüst fehérjékhez kötődik és a napfény hatására, mint a fotópapíron, elszíneződik. Egyéb mellékhatásai a neurológiai tünetek (pl. epilepsziás rohamok), vesekárosodás, gyomorpanaszok, fejfájás, fáradtság, bőrirritáció.

A szervezetbe jutott ezüstkolloid szemcsék túlnyomó többsége nem jut el a vastagbélbe, mert már előtte bekerül a véráramba. Ami mégis a vastagbélbe kerül, bizonyára nem tesz különbséget a baktériumok között. Az ezüstkolloidot rendszeresen, naponta fogyasztó emberek közül alig-alig volt tapasztalható számottevő hasznos flóra csökkenés Peter Lindemann szerint. Ha ilyet tapasztal, akkor inkább csak a szájban gargalizálja az ezüstvizet, hiszen a nyelv alatti vékony membrán rétegekből is bekerülhetnek a vérbe, ráadásul így a fogszuvasodás is megszűnik

The normal dosage is a teaspoonful one to three times daily, depending on the severity of infection.

http://naturalsociety.com/colloidal-silver-health-benefits-truth/

http://eletmodszer.com/masutt_olvastuk/amit_az_ezustkolloidrol_tudni_kell


VádbeszédNegatív hatása csak az argiria

The most common negative side effect of colloidal silver is a condition called argyria. It causes the skin and eyes to permanently become gray but it does not otherwise affect one's health. It is claimed that silver does not interact with other drugs or herbs.

http://www.herbwisdom.com/herb-colloidal-silver.htmlEgy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. 

Science Digest magazin, 1978 március)Védőbeszéd

Dr Gary Smith szerint a kolloid ezüst (ami kis mennyiségben a növényi táplálékokban is jelen van), nélkülözhetetlen a szervezet védekezési rendszerében. Számos írás számol be a kolloid ezüst más gyógyító hatásáról is, többnyire fertőző, vagy vírusos betegségeknél,


Dr. Björn Nordenström, a svéd Karolinska Institute-nál ezzel kezelt rákbetegek gyógyulásáról számolt be. Azt állítja, hogy ez egy roppant egyszerű kezelés és gyors gyógyulást eredményezett azoknál, akiket más orvosok reménytelennek tartottak.


Dr. Paul M. Farber, könyvében ("The Micro Silver Bullet") a 26. oldalon ezt írja: "Sikerült féltucatnyi, úttörőnek mondható szabadalmi eljárást kezdenem egy hónappal ezelőtt a Mild Silver Protein-ekkel. Örömmel közölhetem, hogy gyorsabban hat, mint gondoltam volna, és sok (HIV) páciensem vagy tünetmentes, vagy közel áll hozzá...."


Ronald Gibbs professzor "Silver Colloids" c. kiskönyvében viszont felhívja a figyelmet arra, hogy a nagyobb méretű fehérje-burok meg is akadályozhatja az ezüst részecskéket a baktériumok elérésében, és szerinte a protein bevonatú termékek alsóbbrendűek az elektro-kolloid ezüstnél, sőt, szerinte kerülendőek, ő csakis az elektrolízises kolloidot javasolja.


Második immunrendszer

Ha megfelelő mennyiségű ezüstkolloidot juttatunk a szervezetünkbe, akkor az képes úgy viselkedni, mint egy második immunrendszer. Ez azért van így, mert rendszeres fogyasztása során a fehérvérsejtekkel és a nagy falósejtekkel együttműködve képes az immunrendszer aktiválására és a káros baktériumok, vírusok és gombák elpusztítására. Az ezüstkolloid hatékonyan száll szembe a kórokozókkal, nem hagy belőlük egyet sem életben.

Az ezüstkolloid immunerősítő hatása nem új keletű felfedezés, hiszen már az ókorban is használták fertőtlenítésre, tartósításra. Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára. Az immunrendszer munkájának hanyatlása összefüggésbe hozható a test ezüsthiányával

http://www.ezustkolloid.com/az-ezuest-kolloid-mint-masodik-immunrendszeA végtermék legfontosabb minőségi követelményei

http://www.herbwisdom.com/herb-colloidal-silver.htmlFor thousands of years, people have used silver. Now, Mercola.com has introduced a proprietary colloidal silver formula called Silver Solution.

Unlike other formulas, Mercolas silver contains bioactive true colloidal silver with the ultimate purity and refinement. Its also free from salts, proteins, stabilizers, and oxidizing compounds that can potentially contaminate the ingredients.

“While there are some misconceptions about silver, its due to inferior products,” said Dr. Mercola. “My Silver Solution is of the highest-quality in regards to particle concentration, dispersion, color, and purity.”

http://www.mercola.com/pressroom/january-2015/mercola-com-introduces-colloidal-silver-product.htm


Veszélyesség

A jó minőségű ezüstkolloidnak nincs kimutatható veszélyes mellékhatása, csak a rossznak lehet. A nem kolloid méretű ezüstnek, vagy néhány ezüst-sónak viszont van nehézfémes toxikussága, ezek: ezüst-nitrát, ezüst-szulfát és ezüst-klorid. Az Agency for Toxic Substances and Disease Registry amerikai állami információs portál nyilvántartása szerint ezek toxinok.


Az argyria  (foto) egy állandó kékes-szürke bőrelszíneződés orvosi neve, de más tünetekkel, vagy más szervi elváltozásokkal nem jár. Más ismert káros mellékhatása nincs. Ez egy bőrelszíneződés, ami persze nem kívánatos! 

A bőrelszíneződésen kívül egyéb betegséget nem váltanak ki, amit dr. Eidson (Department of Epidemiology, Santa Fe) is megerősített. A beteg kivizsgálása során laboratóriumi és képalkotó diagnosztikus vizsgálatokkal belső szervi eltérést nem találtak. Az argyria diagnózisát a tünetes bőrből végzett hisztológiai vizsgálat alátámasztotta.

http://eletmodszer.com/masutt_olvastuk/amit_az_ezustkolloidrol_tudni_kell

 

Az ezüst okozta bőr elszíneződés (argyria) története

A Blue Man történet egy hatalmas port kavaró, félrevezető tájékoztatás, amelyet gyógyszeripari érdekek vezettek.

Azt állították, hogy Paul állapotát ezüstkolloid okozza, sugallva ezzel, hogy bárki, aki ezüstkolloidot szed hasonló mellékhatások jelentkezhetnek nála is, mint Paul Karassonnál. Az egész történet természetesen csak megtévesztés. Valójában Paul bőrének kékes-szürke elszíneződését argiriának nevezik. Paul egy otthon előállított, ezüst keveréknek köszönheti ezt az állapotot, ami egy többnyire erősen koncentrált ionos ezüst oldat volt. Paul azt hitte, hogy ezüstkolloidot állított elő. A főzethez sót adott, és elektrolízis segítségével magas koncentrációjú nagy részecskéjű ezüst klorid-ot szeretett volna létrehozni, ami argyria-t okoz. Saját magán tesztelte a keveréket, kívül-belül. Befejezésül szoláriumba ment, hogy a testében lévő ezüst fixálódjon. A történet tanulsága, hogy tudjuk mi a különbség az igazi ezüstkolloid, és az ionos ezüst vagy ezüst protein között. Egyiket se próbálja meg otthon elkészíteni. Igazi ezüstkolloidot egyébként sem lehet otthon előállítani.

http://ezustkolloid-info.com/ezustkolloid-tudastar/tenyek-es-tevhitek-az-ezustkolloiddal-kapcsolatban/


A kolloid alkalmazása

Az ezüstkolloidból célszerű reggel, éhgyomorra bevennünk 2 teáskanálnyit, és ne használjunk fém vagy műanyag kanalat, így a kolloidszemcsék könnyebben felszívódnak és bejutnak a vérkeringésbe. Mielőtt lenyelnénk, tartsuk rövid ideig a szájüregben, így a felszívódás sokkal jobb és intenzívebb lesz."

Schneider Ferenc, Holistic Pulsing terapeuta, reflexológus, természetgyógyász 

http://www.life.hu/horoszkop/20111208-ezustkolloid-hatekony-vagy-artalmas.html


Küszöbérték

Toxicological evaluation of nanosized colloidal silver, stabilized with polyvinylpyrrolidone, in 92-day experiment on rats. II. Internal organs morphology].

Vopr Pitan. 2016;85(1):47-55.

Védőbeszéd

A cél a minél kisebb méretű ezüst-ion tartalom elérése.

Biológiai szempontból teljesen más a helyzet a parányi méretű ezüstszemcsékkel. Ezekre az emésztő-savak nem hatnak és kis méretük miatt bejutnak a vérkeringésbe, ahol patogénekkel találkozva elpusztítják azokat (feltehetően a részecskék körüli negatív töltésű Zeta potenciál-buroknak köszönhetően), anélkül hogy a részecskékben jelentősebb változás történne. Az ezüstrészecskék mintha mi sem történt volna tovább keringenek, egyre több és több nem kívánatos patogént semmisítve meg, bármilyen fajtájúak is legyenek azok.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon a vastagbél hasznos flóráját is megtámadják-e? A szervezetbe jutott ezüst

Magyarázat

A zéta-potenciál a részecskék felületi töltésének mértéke. Vizes oldatban az elektromos töltéssel rendelkező diszpergált részecskéket egy ellentétes töltésű diffúz ionréteg veszi körül, amelynek egy része erősen kötött (ún. Stern-réteg), majd könnyebben megbontható réteg következik. A két réteget elválasztó határvonalon mérhető potenciál az ún. zéta-potenciál. Ha a zéta-potenciál értéke nulla, akkor a rendszerek stabilitása lecsökken, a részecskék könnyen összetapadhatnak, koagulátumok, aggregátumok alakulhatnak ki. Ha a zéta-potenciál értéke pozitív vagy negatív irányban messzebb van az izoelektromos ponttól, tapasztalatok alapján az érték nagyobb, mint +30 mV vagy kisebb, mint 30 mV, a kolloid rendszer stabil, a részecskék taszítják egymást, összetapadásuk valószínűsége lecsökken.


Az 50 nm feletti szemcseméret túl nagy ahhoz, hogy azok lebegve hasznos kolloidot képezzenek. A kolloid részecskék méretük szerinti megoszlását szemlélteti az ábra


Minél kisebb a szemcseméret annál kevésbé fogható rá hogy toxikus. A 15 nm alatti ezüstkolloid gyakorlatilag már nem tekinthető toxikusnak. Tudomásom szerint a legkisebb szemcseméretű ezüstkolloid termék a Sovereign Silver® 0.6 nm - 1 nm szemcsemérettel, ami az FDA engedélyével kerül a forgalomba. Ez messze a legdrágább is. Viszont az azt előállító Natural Immunogenics Corp. honlapján fotókat közöl, mutatva egy általuk kiválasztott és eddig antibiotikumokkal elpusztíthatatlan B14310 Staphylococcus aureus (antibiotic resistant MRSA) vírust a termékük teljesen megsemmisített 7 percen belül. 

1 nm-es szemcsében kb. 31 ezüst atom van, Francis Key kutató/kémikus szerint. A Mesosilver® is 2nm átmérő alatti ezüst részecskéket tartalmaz ráadásul az ionmentes is. 

1940-ben R. A. Kehoe mérései szerint az akkori napi átlagos zöldségek, gyümölcsök ezüst tartalma 50 - 100 mikrogramm volt. Az 1992-es Earth Summit Report szerint az USA-ban a talaj ásványi anyag tartalma 85%-kal csökkent az utóbbi 100 évben. Mivel ez az ezüstkolloid kis mennyiségben szükséges a szervezet számára, sokakban felmerülhet a pótlás jelentősége. Napi maximum 50 mikrogramm pótlás engedhető meg Peter A. Lindemann szerint.Az aggregált szemcsék miatt rossz minőségű Ag kolloid


A kis Ag szemcse-eloszlás miatt jó minőségű kolloid (elektron-mikroszkópos kép)Ez a mennyiség kb. 2 teáskanálnyi ezüstkolloid vízben van, ha az 5ppm koncentrációjú. Ha 10 ppm-es, akkor egy teáskanálnyiban. Ennél többet fogyasztani Lindemann szerint csak egy-két napig tanácsos, terápiás kezelésként, akkor is éhgyomorra maximum 4 teáskanálnyit (5ppm) és utána szünetet kell tartani. Az egyetlen ok hogy ezüstkolloid termékeket lehet kapni egy törvénynek köszönhető, miszerint az 1938 előtt is használt és nem szabadalmazható szerek megengedett minősítésben vannak, egyébként már régen eltüntették volna.

Az ezüstkolloid nem szabadalmaztatható, hiszen bárki otthon képes csinálni ilyet egy jó minőségű készülékkel,

Mi történne, ha egy csoda folytán hivatalosan kinyilvánítanák az ezüstkolloid, vagy akármilyen más hatásos szer eredményes rák-, vagy AIDS-, stb. gyógyító hatását? Először is a gyógyszeripar minden nagyágyújának a részvényei teljesen összeomlanának, hiszen nem lesz ennyi vírus-, rák-, stb. gyógyszerre szükség, se kemoterápiára, sem sugárkezelésre stb. Az ilyen berendezéseket gyártók sem menekülnének meg, sőt a kutatóintézetekben számos kutatást be kellene szüntetni, amit újabb gyógyszerek bevezetéséért végeznek. Számos kutató állása is kockán forogna. Ha még járatlan az egészség-politikában, akkor még nem tudhatja, hogy ez a negatív kampány az utóbbi 3-4 évben felerősödött, és közel vagyunk ahhoz, hogy nyílt támadásokkal megnehezítsék, vagy akár beszüntetésre késztessék az ezüstkolloidot előállítani képes készülékek forgalmazóit.

A nagy gyógyszer gyártók már most is hatalmas profitoktól esnek el. Nyomásukat az FDA-ra kiterjesztve sürgették az ezüstkolloid teljes betiltását

1999. július 19.-én egy törvény lépett életbe, miszerint a forgalmazott ezüstkolloid termékeken nem lehet annak patogénölő tulajdonságait feltüntetni! Mindez annak ellenére, hogy számos más szerre nem reagáló vírust képes elpusztítani 6.5 perc alatt, feltéve ha kiváló minőségű és erős koncentrációban van. Sőt elméletileg azt a forgalmazót is tevékenysége felfüggesztésére és összes tulajdonának elkobzására foghatják, aki információt merne közölni valamilyen "gyógyíthatatlan" betegség elleni sikeres hatásáról. Welcome to the XXI. century!
Dr Juice ezüst kolloid

előállítás során használt ultratiszta víz és a nagytisztaságú Quadrát ezüst fontosságát. Csak kizárólag ezen alapanyagok használatával lehet elérni a szóban forgó kiváló minőséget, ami a megfelelő hatást eredményezi

 

GLP (Good Laboratory Practice) minősítéssel rendelkezik a víztisztító és szűrőberendezés, amit az Ezüstkolloid gyártáshoz használunk. Alapanyagaink is minőségi bizonylattal rendelkeznek, amelyek megőrzésre, kerülnek, kérésre megtekinthetők. ermékeink minőségének biztosítása érdekében kötöttünk együttműködési megállapodást a BAY-NANO Kutatóintézettel. Az együttműködésünk eredményeként Közép-Európa legjobban felszerelt laboratóriuma a garancia, hogy megfelelő körülmények között a legnagyobb körültekintéssel, a legjobb eszközökkel és a legmegfelelőbb alapanyagokból állítsuk elő termékeinket.
 
A BAY-NANO Kutatóintézet 2006. július 1-én alapult Miskolcon, zöld mezős beruházásként. A Kutatóintézet elsősorban a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karával áll közvetlen fizikai és szakmai kapcsolatban, de élő szálak fűzik a BME-hez, a Szegedi Egyetemhez és a SOTE-hez. A BAY-intézetek közül elsősorban a BAY-ATI-val és a BAY-BIO-val dolgozunk együtt. A Kutatóintézet a Miskolci Egyetem Nanotechnológiai Kihelyezett Tanszékének is háttér intézmény

Dr Juice ezüst kolloid méret eloszlása és elem analizise  Itt elérhető

 Dr. Juhász György szülész nőgyógyász főigazgató főorvost kérdeztük

Az ezüstkolloid körülbelül 600-650 kórokozóra hat. Baktériumokra, gombákra, és ami nagyon ritka a vírusokra is hat…


Egy felhasználó véleménye a Dr Juice  Ag kolloidról

Fontány-Orbán M. Zsuzsanna Az Ezüstkolloidról

 

Több éve használom az egész családnak, és nagyon bevált. A méreg meg nem ez tisztelt hozzászóló….! hanem a sok antibiotikum ami után nem győzi az ember helyreállítani a bélflórát és vele az egészségét….Mindenkinek szíve joga eldönteni mit kíván használni, de engem meggyőzött az elmúlt pár év alatt az a tény, hogy semmilyen antibiotikumra nem volt

Sajnos a kereskedelemben megtalálhatóak olyan ezüstkolloid termékek, melyeknek nem minden esetben igazolható az eredete valamint a gyártási folyamata. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy sokan a silány minőségű ezüstkolloid termékek miatt csalódnak és elkönyvelik magukban annak hatástalanságát.A DrJuice ezüstkolloid termékek előállítása a Bay Zoltán Nanotechnológiai Kutatóintézet együttműködésével valósult meg.


BUDAPESTI márkabolt
1133 Budapest,
Pozsonyi út 61.

Nyitva tartás:
H-P: 10:00 18:00
Szo.: 9:00 12:00

E-mail: info@drjuice.info 

 

Yess silver ezüst oldat

http://ezustkoll.blogspot.hu/
Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiadott, érvényes engedélyek listája
Határozatlan ideig érvényes engedélyek

https://www.antsz.hu/felso_menu/lakossagi_tajekoztatas/kozegeszsegugy/...

Engedély száma és a kiadás időpontja
5180-4/2008.
2008.11.28 2 év

A termék, illetőleg technológia megnevezése
„Ezüst oldat” (200 ml) és „Yess Silver Ezüst oldat” (100 ml és 200 ml)

Kérelmező
M.Grace Feldolgozó, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. (1035 Budapest, Szentendrei út 36.)
 

Nano Silver

ÁNTSZ Engedély: OTH-4292-2/2010.


http://www.apoteka.hu/component/virtuemart/...

 

 

 

 

-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-


Sovereign Silver Hydrosol by Natural Immunogenics


Bio-Active Silver Hydrosol, 10 ppm
8oz (236mL) - Dropper


It contains 98% positively charged silver, in pharmaceutical-grade purified water. Our unique silver species, with a verified and unmatched particle size, remains in its most active state for use within the body.


https://www.natural-immunogenics.com/products/sovereign-silver.html

EMAIL: sales@n-icorp.com