Pro- és kontra a vírust is ölő fertőtlenítő hatású Ezüst  kolloidról


Válasz olvasóimnak 71. rész


A kedves Olvasó írja

Kedves Zsoldos úr! Köszönöm a hasznos, informatív cikkeit. Talán már korábban is jeleztem a Dr Juice ezüst kolloid dal kapcsolatban, hogy az oldalukon jelzett Bay-Nano és Bay-Bio kutatóintézetek nem állnak kapcsolatban a jelzett céggel. A Bay-Nano rég megszűnt, a BAY-BIO meg nem is állt kapcsolatban velük. Az meg végképpen pofátlanság, ahogyan felsorolják, hogy a régen megszűnt BAY-Nano kutató intézet milyen korszerű felszereléssel rendelkezik! Ez a cég valószínűleg hamis terméket gyárt! Ez megkérdőjelezi a szavahihetőségüket, közvetve a termék valódiságát is! 2017.02.23. Üdvözlettel K CsabaKedves Bence! hallottam egy érdekeset. Miért hívták a hercegeket, grófokat kékvérűeknek?

Azért, mert állandóan megtisztított ezüst evőeszközökkel ettek, amelyekről a tisztítás során ledörzsölték az oxidréteget, és így a friss felület Ag-ionjai kerültek a vérükbe. Állítólag jelenleg is él egy idős ember, aki annyi ezüst-kolloidot vett be, hogy teljesen elkékült.

Mit szól ehhez?

Jó egészséget kíván    Éva


T. Zsoldos Bence! Nagyon sokat olvastam és hallottam az Ezüstkolloidról.A sok olvasmány,majd feliratkoztam a hírlevélre,végül így jutottam el a Pozsonyi utcába. Telefonon megrendeltem,majd személyesen vettem át a nagy csomagot. Boldog voltam,hogy végre nekem is van egy kollekcióm. Ahogy múlt az idő,így lassan öt hete nagyon beteg lettem.  Hörgő probléma,ami sajnos még tart. Az a rengeteg köhögés,ami bizony komoly gondokat okozott és jelenleg is tart. Végül,a keringésem volt a tét 2 napig. Sajnos,ill. már tudok egyededül felkelni az ágyból,3 hétig volt horizontális és vertikális forgó szédülésem,ami igen kemény volt. Most már csak kóvályog a fejem. Ebben az öt hétben ma voltam lent a férjem kíséretében az utcán.A köhögésem,az sajnos maradt a régi. Nagyon megkínoz. Orvos látott és megvizsgált. A tüdőm tiszta!. Lényeg,az összes ezüstkolloidot "megittam",ahogy elő volt írva.,semmi változás és nem érzem a hatását a szernek. Persze,itt elég röviden írtam,de sokkal többet vártam a szertől. Tetejében a vérnyomásom igen futkos. Hol 150,hol 105,. Most már csak azt szeretném megkérdezni,hogy mennyi idő kell,a tényleges javuláshoz? Persze,rengeteg vitamint,köptetőt szedek + a Bioptron lámpát is használom. Válaszát előre is megköszönöm. Üdvözlettel


Válasz

Az ezüst kolloid minőségéről, vizsgálatáról és hatásáról  korábbi dolgozatomban is olvashat. Elérhetőségük:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-ezust-kolloid-2.php


Az alternatív gyógyászok dicsérik, de sok orvos egyfajta méregnek tartja. Utánajártunk, mi az igazság!

http://www.life.hu/horoszkop/20111208-ezustkolloid-hatekony-vagy-artalmas.html


Csak engedéllyel rendelkező kolloidot vásároljanak

„Több Ag-kolloid gyártó/forgalmazó korábban engedélyt kért és kapott is az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól, az ÁNTSZ-től, valamint rendelkezik a termék OÉTI notifikációs számmal Az ezüstkolloidot tartalmazó készítményeket a hatóság (OGYÉI) nem engedélyezte gyógyszerként, nem minősülnek sem élelmiszernek, sem étrend-kiegészítőnek tekintettel arra, hogy az OGYÉI-hez nem kerültek bejelentésre”. 

Az idézet itt olvasható Az OGYÉI látókörébe került hamis/nem engedélyezett termékek listája
(2016. 05. 18.)


Az OGYÉI  arra kéri a lakosságot, hogy ne vásároljon a bizonytalan minőségű és összetételű termékekből. Utalva az ezüst kolloidra 

„Az ezüst ereje” c. cikk a Paramedica  2017. febr-márc számában olvasható, amely felhívja a figyelmet az ezüstkolloid rendkívüli kedvező hatásaira 

A DrJuice Co ezüst  kolloidját CPNP engedélyezte. A Nano Silver OTH-4292-2/2010 engedélyes.

https://professzionalis-kozmetikumok.hu/nanoanyagot-tartalmazo-kozmetikai-termekek-bejelentese/


Magyarázat

A CPNP portálon történő bejelentés nem elegendő feltétele a jogszerű forgalmazásnak.

Bizottságnak történő bejelentése legalább az alábbi információkat tartalmazza:


Semmilyen tájékoztatás nincs arról, hogy az ezüstkolloid előírt használata betartásával meghaltak volna. A gyógyszerek mellékhatásai miatt bekövetkezett halálozásról viszont számos statisztikai jelentés látott napvilágot. Nevezetesen: több mint 700 000 amerikai hal meg évente a kormány által szentesített gyógyszerektől. Évente körülbelül 2.2 millió amerikai kórházi páciens van kitéve a receptre felírt gyógyszerek okozta káros mellékhatásoknak.


Ugyanakkor az ezüstkolloid hasznosságára jellemző, hogy


A hivatalos szervek nem támogatják az Ezüst kolloid használatát

„….De hát ez egy ilyen eszement ország. A hivatalos szervek szemében egyébként is vörös posztó az ezüst kolloid. Vele kapcsolatban ott tesznek keresztbe, ahol csak tudnak.”

Dr Elek Csaba szülész-nőgyógyász, humángenetikus


Megjegyzés

Dr Elek Csaba a  Horizon-Multiplan Kutatási és Fejlesztési Rt. vezérigazgatója. Jelenleg egy sikeres horvátországi gyógyszergyár, a Pliva d.d. Zagreb budapesti képviseletének a vezetője.
Munkássága alatt számos tudományos közleménye jelent meg világszerte, irt három könyvet, számos tudományos előadása közül legfontosabbat a Sydney Egyetemen, Ausztráliában tartotta.


„A  kölcsönhatásokat nem tanítják az orvosi egyetemeken sem. És az orvosok sem tudják. De hogy nem tudják, még az se baj, de azt sem tudják, hogy melyik könyvben található. Úgy hívják ezt, hogy Gyógyszer Kompendium, amelynek két és fél évig voltam a tudományos főszerkesztője…”


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Orvosi vélemény az Ezüst kolloidról

„…..12 évvel ezelőtt még kapható volt a patikákban. Végtelenül olcsó és kimagaslóan hatásos szer, el is tűnt a patikákból, felváltották a méregdrága antibiotikumok. A gyógyszergyáraknak nem éri meg.

A szintetikus gyógyszereknek irtózatos mellékhatásai vannak. Például, hogy csak egyet említsünk az antibiotikum és a női gombásodás. Az ezüstkolloid azonban mindenféle mellékhatás nélküli szer” .

A nőgyógyászati problémákon kívül alkalmazható allergiák esetében, az ezüstkolloid a vírusra való hatásossága miatt tudja regenerálni a májat is, és hatásos a hepatitis C esetében is.”   Dr. Juhász György szülész nőgyógyász főigazgató főorvos


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Az ezüstkolloid klinikai kivizsgálásának jogi akadálya nincs. A klinikai kivizsgálás mégis várat magára meglehet, sohasem fog megtörténni. Ennek egyetlen magyarázata az, hogy a világon nagyon sokan gyártják a kolloidokat, így senki nem vállalja fel a saját költségére az a pár száz millió dolláros kutatási és fejlesztési költséget, melynek hasznait főként a konkurensei élveznék.


A bizonyítékokat főként az originális gyógyszer gyártók követelik, a saját piaci érdekeik védelmében. Hogy jogos-e ez, vagy sem döntse el mindenki maga. A beteget az orvos azonban nem hagyhatja szenvedni nem erre esküdött fel.

http://ezustkolloid-info.com/ezustkolloid-oldat-publikaciok/az-ezust-orvosi-alkalmazasa/


Ezüst kolloid fertőtlenítésre

Ezüst kolloid oldattal fertőtlenítették a felsőzsolcai városházát, valamint a Szent István Általános Iskolát június 18-án, pénteken. A közel egymillió forint költségű, új technológiát és az oldatot a Bay Nano Kutatóintézet, valamint a Dr. Juice Co. ingyenesen ajánlotta fel az árvíz sújtotta település számára.

http://drjuice.info/?oldal=1&cikk=528

 

Minőség

Sajnos a kereskedelemben megtalálhatóak olyan ezüstkolloid termékek, melyeknek nem minden esetben igazolható az eredete valamint a gyártási folyamata.

Sokan a silány minőségű ezüstkolloid termékek miatt csalódnak és elkönyvelik magukban annak hatástalanságát A DrJuice ezüstkolloid termékek előállítása a Bay Zoltán Nanotechnológiai Kutatóintézet együttműködésével valósult meg. Előállítása ellenőrzött laboratóriumi körülmények között történik, nagy tisztaságú (quadrát) ezüst és un. ultratiszta víz felhasználásával.

A piacon kapható Ezüstkolloidok között lényeges különbségek tapasztalhatók. Kezdve az alapanyagok minőségével (felhasznált ezüst és víz tisztasága), illetve az előállítás folyamatával.

 A gyenge minőségű ezüst kolloid túlnyomórészt csak ezüstionokból áll, (> 80%) és nagyon csekély hasznos anyagtartalommal. Az a jó, ha az arány minél inkább ez utóbbi javára tolódik el.


Téves tájékoztatások olvashatók az ezüstről,  de ezek silány minőségű termékekre vonatkoznak  A kiváló ,minőségűeket jellemzi a részecskék koncentrációja,, a kolloid szuszpenzió színe és tisztasága

While there are some misconceptions about silver, its due to inferior products,” said Dr. Mercola. “My Silver Solution is of the highest-quality in regards to particle concentration, dispersion, color, and purity.”

http://www.mercola.com/pressroom/january-2015/mercola-com-introduces-colloidal-silver-product.htm


A  kiváló minőségű  kolloidban nincs stabilizátor anyag, mellékhatás mentes. Ebből elég egy kiskanállal, a legtöbb, kereskedelemben kapható kolloid “féldecis” hatásának eléréséhez.
A szemcsemérete 1-10 nanométer között van, ezért túladagolni nem lehet, Ez a méret ~6000x kisebb mint a vörös vértest, ez által a test minden porcikájába eljut, folyamatos Brown mozgásban van, ott fejti ki jótékony hatását, ahol kell. Gyártója az M. Grace Bt. És itt most könnyedén hozzájuthat.

Figyelem, az OTH engedély száma: OTH 1790-4/2009.

 A forgalomba hozatali engedélyt kiadó hatóságok azonban valami oknál fogva nem szívlelik a kolloid kifejezést, helyette az “oldat” megnevezést engedélyezik. Csak Magyarországon van ez így, külföldön senkinek sem “fáj” a kolloid név.


„Ez egy agyrém, merthogy valójában kolloidról van szó (az értelmező szótár definíciója szerint is), viszont semmiképpen nem oldatról. Az ezüst, arany, réz ugyanis nincs feloldva, mint ahogyan a cukor vagy a só feloldódik a vízben. Aki tanult kémiát az tudja, hogy az arany amúgy sem oldható, csakis két sav speciális keverékével, a királyvízzel.

Ez az ellenérzés részben igazolható: sokan árulnak maguk készítette ezüst kolloidnak nevezett valamit, valamint sokan annyira bíznak benne, hogy akkor sem fordulnak orvoshoz, amikor valóban kellene.”

Részlet Dr. Elek Csaba előadásából (Győr; 2008 január)


Ezüst kolloid házilagos előállítása  rossz minőséget jelent

Choose a product thats been produced using high voltage alternating current technology. This production method requires specialized equipment and produces a silver solution of unparalleled quality and purity compared to low-tech low voltage methods. Most generators produce ionic silver, not colloidal silver,

http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/5-things-must-know-colloidal-silver/A piacon kapható Ezüstkolloidok között lényeges különbségek tapasztalhatók. Kezdve az alapanyagok minőségével (felhasznált ezüst és víz tisztasága), illetve az előállítás folyamatával. Kérem jelezzen vissza az alábbi elérhetőségeken: info@drjuice.info

06-80/204-636  DrJuice Co Team


Hatékonyabb kezelést alatt értjük, a termék kúraszerű fogyasztását. Kérjük olvassa el figyelmesen a weboldalunkon található adagolásra vonatkozó információkat, mely krónikus esetekben növelhető. (Az EPA által megállapított referencia dózis immunerősítés céljából meghatározott mennyiség). A sikeres gyógyulás reményében a termék rendszeres fogyasztása célszerű. Ingyenesen hívható zöld számunkon, vagy e-mailben. Igény szerint konzultálhat orvossal, természetgyógyásszal. zöld szám: 06-80-204-636 e-mail: info@drjuice.info 

DrJuice Team


Az igazi ezüst kolloid  meghatározása 

Az ionos és a nano részecskék aránya

How is True Colloidal Silver Determined

In order to determine if a silver product is true colloidal silver the concentration of silver in nanoparticle form must be determined independent of the concentration of the silver ions present. Since most silver products contain both nanoparticles and ions a method of separating the ions from the nanoparticles was developed so that each component of the product could be determined. At the time this work was being conducted no definitive method had yet been established to separate silver ions from silver nanoparticles.Nanoparticle PPM = Total PPM - Ionic PPM


From this we know the following:


Percent of nanoparticles = Nanoparticle PPM / Total PPM X 100

Percent of ionic = Ionic PPM / Total PPM X 100


Az ionos és a kolloid ezüst közötti különbség

Ionic silver is different than colloidal silver and the two definitions are not interchangeable. Ionic silver contains silver ions, colloidal silver contains silver particles. Only a solution of silver particles, not ions, can be described as colloidal silver and examined under TEM analysis. When using the TEM process to analyze an ionic silver solution, the ions will combine with oxygen when the water is evaporated to form silver oxide particles that were not present in the original solution. This can lead consumers to incorrectly assume that the ionic solution contained metallic particles that it did not.


Morrill K, May K, Leek D, et al. Spectrum of antimicrobial activity associated with ionic colloidal silver. J ALtern Complement Med. 2013 Mar;19(3):224-31. doi: 10.1089/acm.2011.0681.

Chang AL, Khosravi V, Egbert B. A case of argyria after colloidal silver ingestion. J Cutan Pathol. 2006 Dec;33(12):809-11.


Magyarázat

transzmissziós elektronmikroszkóp vagy TEM az elektronmikroszkópok egyik fajtája. Az elektronmikroszkóp pedig a mikroszkópok olyan speciális formája, amely elektron sugárnyalábot használ a megfigyelendő tárgy felnagyítására. Míg a reflexiós (sugárvisszaverő) elektronmikroszkóp (REM) a megfigyelendő tárgyról visszavert és megfelelően módosított sugarat használja a tárgy tanulmányozására, a TEM a tárgyon áthaladt sugarat érzékeli. 


Amikor biztos lehet, hogy nem igazi ezüst kolloidot vásárolt


Minél nagyobb a részecskék fajlagos felülete, annál hatásosabb a kolloid

Particle concentration and particle size will determine the aggregate particle surface area per milliliter of the product. The higher the value of particle surface area the better because effectiveness is determined by particle surface area.

http://www.silver-colloids.com/Pubs/truecolloidalsilver.html

https://www.google.hu/search?hl=en&q=colloidal+silver+products&gws_rd=cr&ei=KtSxWJXiLImdsgGgyYGoDA


Hatékonyság

Az antibiotikumok csak a baktériumok okozta fertőzésekkel szemben lehetnek hatékonyak, vírusfertőzés kezelésére, láz csillapítására nem alkalmasak

Az antibiotikum-kúrák alatt és után fellépő panaszok leggyakrabban a vastagbél működését érintik; a kúra felborítja a szervezet természetes egyensúlyát, a hasznos baktériumok száma csökken, míg helyettük káros baktériumok szaporodhatnak el a vastagbélben, hasmenést, bél-panaszokat okozva. 

Az ezüstkolloid természetes baktériumölő hatása segíthet ilyenkor!
Nézze meg szakértőnk, Dr. Elek Csaba Ezüstkolloidról szóló előadását!  Ezüstkolloid szakértőnk személyre szóló tanácsokkal szolgál.


Mai tudásunk szerint az ezüst nem elpusztítja a baktériumokat, hanem a sejtfal mögé jutva gátolja szaporodásukat.

Mindezeket dr. Pungor András, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Nanotechnológiai Kutatóintézetének igazgatója mondta el a DrJuice Co. Kft. termékének, az Ezüstkolloidnak kapcsán, melynek minőségellenőrzését, a gyártósorok minőségbiztosítását és a szabványos dokumentációját a Bay Nano Intézet végzi. 

elenyésző a mellékhatása, illetve hosszabb ideig fejti ki hatását. A Dr.Juice által gyártott termékeket a patikákban is árusítják fejezte be a Bay Nano és az ezüstkolloid kapcsolatának rövid bemutatását dr. Pungor András.


Ezüst kolloid kedvezőtlen hatásai


Ezüst kolloid előnyös tulajdonságai

Egy újabb  vizsgálat, amelyet napi 2,34 mg kolloid formájú ezüst elfogyasztásával végeztek, az alábbi tanulságokkal szolgált:


Ezüst kolloid kísérletek tanulságai


Ezüstkolloid kockázat nélkül  fogyasztható mennyisége

Az ezüst kiválasztódása tehát sokkal gyorsabb és hatékonyabb, mint az eddig gondolták. Mindez megmagyarázza, hogy miért olyan ritka az ezüst túladagolás (argiria). Felnőttek esetében napi 2 mg az a mennyiség, mely az egészségkárosodás veszélye nélkül biztosan bevehető, bár jelentős egyéni különbségek sem zárhatók ki. Vesekárosodás esetén pl. a kiválasztódás hosszú időt vesz igénybe, így a tartós szedés kockázata is fokozott.


 A DrJuice ezüstkolloid 20 ppm koncentráció mellett tehát 20 mg ezüstöt tartalmaz literenként, és 0,02 mg-ot milliliterenként.
Egy dózissal (5 ml, vagy
egy teáskanál) tehát 0,02 x 5 ml = 0,1 mg vihető be. Napi kétszeri adagolás mellett a napi dózis tehát 0,2 mg.

Megalapozott tudományos vizsgálatok szerint az a napi dózis, ami az egészségkárosodás veszélye nélkül naponta biztosan bevehető, 2 mg. Vagyis a normális terápiás dózis tízszerese. Mindezek alapján elmondható, hogy az ezüstkolloid kezelés kockázata nem számottevő, alkalmazása kapcsán csak kényszeres gyógyszerszedők esetén fordulhat elő.


Ezüst kolloid a nyelv alatt

Az ezüst klorid kialakulása kockázatának csökkentésére mégis javasolható az ezüst kolloid szájüregben (nyelv alatt) tartása, legalább 3 percig, a lenyelés előtt. Ilyenkor az ezüstrészecskék már a száj nyálkahártyájáról felszívódnak, tehát a gyomorban az ezüstsó képződése elvileg is lehetetlenné válik. Az elmondottak világosan cáfolják azokat az aggodalmakat, miszerint a szájon át adagolt ezüstkolloid biztonságossága megkérdőjelezhető lenne.
Irodalmi kitekintés: Dr Elek Csaba Szerző: John Hill: Collaidal Silver: Medical Uses, Tocsicology & ManufactireKiadó: Clear Springs Press, LLC III.kiadás, 2009

http://drjuice.info/?oldal=1&cikk=521Az ezüstkolloid baktériumokra, gombákra, vírusokra gyakorolt hatása

Régen nem volt szükség különféle táplálék-kiegészítőkre, mert a növények tartalmazták azokat az ásványi anyagokat, nyomelemeket, amire az emberi szervezetnek szüksége van. Sajnos a mai tömegtermeléssel járó időszakban a növények nem tudják ezeket a tápanyagokat magukhoz venni.

Az Ezüstkolloid oldat a hatékonyságát azzal fejti ki, hogy gátolja az egysejtű kórokozók anyagcseréjéért felelős enzimműködést. A vírusok fehérjeburkát pedig károsítja, ezzel szaporodásra képtelenné teszi őket, így segíti a szervezetből való mihamarabbi kiürülésüket is.

Laboratóriumi körülmények között, kémcsőben kb. hat perc alatt semmisít meg minden kórokozót az ezüstkolloid. A hírhedt, ún. "kórházi baktériumot", a Staphilococcus Aureust is megsemmisíti ennyi idő alatt az ezüstkolloid!


„A kórházi halálesetek 10-15%-.a következik be fertőzés miatt, azonban a fertőzések 30-50%-a a legnagyobb gondosság, a legmagasabb higiénés standard mellett sem előzhető meg” Ezt mondta - Szilágyi Emese, az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályának helyettes vezetője


Megjegyzés

Felismerte, hogy a gyermekágyi lázat az orvosok okozzák azzal, hogy boncolás után kézfertőtlenítés nélkül mennek át a szülészeti osztályra, és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálják a várandós nőket. Az ezüst kolloid a kórházi fertőzések csökkentésére is alkalmas  lehet


Dr. Gary Null; dr,Carolyn Dean; dr. Martin Feldman; dr. Debora Rasio; és Dorothy Smith, PhD írása


 

 

Egyéb kedvező hatások

- Tesztek, orvosi kutatások bizonyítják, hogy a szervezetbarát mikroorganizmusokat, mikrobákat nem károsítja, mert az ezüstkolloid a vékonybélben szívódik fel, így el sem jut a vastagbélrendszerbe.

- Jelentős az ezüstkolloid oldat csontregeneráló hatékonysága is, legalább 50%-kal csökkentheti a csontgyógyulás idejét.

- Az ezüstkolloid oldat elősegítheti a bőr és más finom szerkezetű szövetek újraképződését, sterilen tartva azokat.

- Az ezüstkolloid oldat atomszerkezetéből adódóan speciálisan regenerálhatja a májat, fokozva ezzel a méregtelenítést.

- Az ezüstkolloid oldat külsőleg és belsőleg is használható a gyulladásos, fertőzéses esetek többségében, mint a Herpes, HPV, Candida.

 Ezüst kolloid alkalmazása


Ez úgy számítható ki, hogy 5 ml ezüstkolloidban /20 ppm/ kb. 0,1 mg tiszta ezüst található. Az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) számítása szerint a Referencia dózis: 5×10-3 mg / kg / nap

http://drjuice.info/?oldal=1&cikk=536


A kimagasló minőségű magyar ezüstkolloid, melynek részecske /ION aránya 70/30, ezzel a világon a 4. legjobb kolloid egy független angol lap szerint. Az első 3 helyen amerikai ezüstkolloidok állnak (tehát Európában első helyen áll).


Dr Juhász György azt mondja: fél évig folyamatosan szedhető. A másik vélemény szerint  hat heti alkalmazás után két hónapnyi szünet betartását javasolja.

 bármilyen készítménnyel (gyógyszerrel) együtt alkalmazható ni az ezüst oldatot. Valójában 15 perc időkülönbség elegendő.


A szemcsemérete 1-10 nanométer között van, ezért túladagolni nem lehet, ez a méret ~6000x kisebb mint a vörös vértest, ez által a tested minden porcikájába eljut, folyamatos Brown mozgásban van, ott fejti ki jótékony hatását, ahol kell.”Felhasználók véleménye

1./ „Az ezüst kolloidot 1 éve ismerem és használja családom, valamint ismerőseim,kollegáim.
Valóban igaz az állítás,hogy hatása rendkívüli !”

2./ „A neten olvastam az ezüst kolloidról, s gondoltam, hogy kipróbálom. Kisebb légúti és szájüregi fertőzésekre, herpeszre, begyulladt szőrtüszőre használtam. Fájó torkom a kolloiddal való öblögetés után szinte azonnal enyhült. Sőt a fájdalom nem terjedt a légcsövemre, mint azt nem egy torokfertőtlenítő szernél tapasztaltam”


3./  „Amire az ezüst kolloidot ráfújom  az baktérium-ölő lesz! A következő alkalommal elhasználandó WC papírra ráfújom az ezüstkolloidot és az addigra megszárad és baktérium-ölő lesz.


4./ „Szájon át közvetlenül, gargalizálásra, torokgyulladásnál öblögetéssel, szájöblítéssel a száj nyálkahártya és fogínypanaszoknál, semlegesíti a fogszuvasodást, megszűnteti a kellemetlen leheletet. Szájöblítő szerként, gargalizáló szerként is használható.

Irrigálással hüvelyfertőzésnél, szemcseppként szemgyulladásnál, lemosásra, borogatásra külsőleg bőrbajoknál.”


Ideális élelmiszer tartósító. Gyümölcsöket, zöldségeket befújhatunk vele, ezzel elkerülve a rothadást, penészedést. Kiváló a hűtőszekrény szagtalanítására is.

Belsőleg: allergia, szénanáthánál, gyorsan megszünteti a megfázásos, influenzás megbetegedéseket, a tüdőgyulladást, staphylococcusos és streptococcusos fertőzéseket, légzőszervi és orrüregi fertőzéseket. Reumánál, ízületi panaszoknál, tüdőgyulladásnál. Mivel nagyszerű emésztést segítő szer, megakadályozza a puffadást is.