Hogyan mondjam el neked hogy…… Miért nem érdekel a Világegyetem kvantumfizikai leírása, működése. „Ami fenn az lenn” – egység az UniverzumbanPrológus

Korábban írt dolgozataim egy része a most itt olvasható tanulmánygondolataival részletesen foglalkozik Tisztelettel ajánlom minden kedves olvasómnak, hogy néhányat ezek közül tekintsenek át, amit a nelegybeteg.hu Főoldalán található dolgozat összefoglalókban olvashatnak.


Hogyan mondjam el neked hogy 

miért nem érdekel, hogy ki vagy, honnan jöttél, merre tartasz Hol a helyem a világmindenségben és mi a kapcsolatom az Univerzummal, aminek nem  megfigyelője, hanem részese vagyok


Vagy talán  nekem kell-e elpirulnom azért, mert az általam feldolgozott nem mindennapi témák nem illenek be az emberek egy jelentős részének  érdeklődési körébe?  Ennek megválaszolását a kedves Olvasóimra bízom.


Igazán örömmel töltene el ha Olvasóim a rohanó világ által adott sok ügyes-bajos, hétköznapi dolgainak küzdelmes intézése mellett, egy félórát szakítanának  a transzperszonális világ megismerésére, mert hogy ez határozza meg jelenünket közeli és távoli jövőnket. Érdemes jóba lenni ezzel a Földön kívüli világgal ahová mindannyian tartozunk.  Hogyan mondjam el neked hogy 

súlyos és mielőbb megoldandó kérdés, hogy a konzum idióták mai korszakában, ahol az emberek többsége a vagyon szerzést, felhalmozást és a fogyasztást helyezi minden elé, Kérdés lehet, hogyan nevelhető az új generáció a mainál sokkal egészségesebb, erkölcsileg tisztább szemléletre, ahol morális és etikai szempontból lényegesen gazdagabb új világ építésében majdan aktív szerepet vállalhat.


A mindennapi élet ugyanis, lélektelen, elgépiesedett, érzelem szegény, boldogság hiányos, reménytelen, célját, értelmét illetően kiüresedett. Az euro-atlanti valóság a reklám befolyásoló manipulációjával korlátlan mennyiségben önt ránk fogyasztói álértékeket, hamis örömpótlékokat.


Hogyan mondjam el neked hogy 

mit tartunk a legfőbb értéknek, és mit nem ? 

Válasz: a legfőbb érték az élet. Vagyis az hogy élünk, vagyok, hogy létezem. Ennél nagyobb érték egészséges ember számára nincsen. Az ember minden testi és lelki problémája abból fakad, hogy kiszakadt a kozmikus harmóniából. Egy kutyának nincsen olyan élménye, hogy én a Csibész kutya, a Józsi bácsi kutyája. A kutya nem érzi, hogy egyedi vagyok és különbözök minden más kutyától Ilyen gondolatot csak ember él át.

A pénzhatalom miatt eltorzultak a társadalmi tényezők. Politikai rendszereket átívelő „izmussá” vált a konzumizmus, amely az anyagiakat állította az értékvilág középpontjába. Ennek a csúcsán a fő szimbólum a jelen korunk mammonja a pénz ül. A legfőbb mozgató erőt a pénz képviseli Paul Sartre azt mondja, hogy „aki az anyagi javak birtoklásán, hatalmán át határozza meg identitását az homokvárra épít. Retteghet, mert ha javait elveszíti, akkor semmivé válik.”

Roska Tamás akadémikus ezt mondja: Vannak dolgok, ahol nincs más, mint csöndben maradni és: "vedd le sarudat, mert szent az a hely, ahol állsz" Ha csak a hatalom, csak a pénz vagy ezeknek a kombinációja az egyetlen, ami fontos, akkor a helyes emberkép hiánya kiszolgáltatottá teszi az embereket bármilyen, kisebb vagy nagyobb katasztrófával szemben. Sajnos ez a politikai demokráciákban is megtörténhet, ha például a manipuláció és a demagógia véleménydiktatúrát hoz létre


Carpe diem horátiusi üzenet a felelőtlenség szabadságát hirdeti, amire a média ráerősít. Ez az attitűd széttépi az igazán éltető, boldogsághozó emberi kötelékeket. Ebben a kultúrában növekszik a hajszoltság, nincs semmire idő, fokozódik az egészségromboló stresszeltség, csökken az érzelmi feltöltöttség lehetősége, szaporodnak a testi-lelki és kapcsolati zavarok, betegségek, a depresszió, a kilátástalanság és reménytelenség.

Az emberi életnek nem az a legfontosabb része, hogy pénzt szerezzünk, vagy mások feletti uralmat gyakoroljunk, hanem egy magasabb "helyezés" elérése ebben az "életnek" nevezett szimulációban azzal, hogy ellenállunk a rossz törekvéseknek, és terjesztjük a szeretetet, a tudatosságot és az igazságot.Hogyan mondjam el neked hogy 

Miért nem foglalkoztatnak sokunkat fennkölt gondolatok?.

Millió ember. 7-kor már mindenki siet, rohannak, a Metróhoz. Tülekedés. Egymást lökdösik. Mindenki gondterhelt, rideg, embertelen, személytelen…Elment a metró, sokan nem fértek fel rá… majd jön egy másik.. Közben rohan az élet tovább… rohan mindenki valahova. Az utcán egymást előzik, mintha csak a furgonosok autóit látnám. Minden szabályt felrúgva kivág elénk. Megállunk a zebra előtt. Óriási dudálás a hátunk mögött, amiért egy babakocsis anyukát átengedtünk. Megyünk az Auchanba. Nagy bevásárló kocsik tele ropival, rágcsálókkal, szörpökkel, csupa fontos és „egészséges termék” A pénztárnál várakozók kígyózó sora. Átszaladnak a másik pénztárhoz. Egy néni aprópénzét guberálja, nem lát jól. Kiabálás, hogy miért nem megy már a sor?

Az autóbuszra várók hosszú sora áll. Addig is van, aki kihasználja az időt telefonál. Hangosan, hogy a körülötte lévők is hallják. Nem jött be, amit az éjszakától várt. Hatalmas sál tekervénnyel a nyaka körül. Újra a félrelökősdi a felszálláskor. És még eközben is nyomogatja a mobilját. Információra éhes. A másik fülében a rejtett hallgató olyan bömbölő techno hangzavarral, amit a körülette lévők is hallanak A statisztika szerint egy évben több mint 3 hetet bámuljuk a telefonunkat. Az okos telefon ma már mindent tud, csak még borotválkozni nem tudunk vele. A telefonon elérhető játékok valamint a böngészés és az sms küldés is népszerűbb, mint a telefonálás Egy átlagember élete során 1414 napot, tehát 3,9 évet tölt azzal, hogy egy darab műanyagot nyomkod vagy simogat. Ennyire központi szereplője lett az életünknek a mobil. Elidegenedünk. Már alig beszélünk egymással. Mindenki jól megvan a saját magányában.

Közben a villamos pótló buszra fellökik a várandós kismamát. Kigyúrt kopaszok, comb méretű színesen tetovált karral ülnek a buszon és mereven kinéznek az ablakon. Helyet senki nem ad át. Erre is mondhatná Huxley „szép új világ”

Az egyik nagy forgalmú aluljáróban foghíjas gusztustalan nők kínálják magukat, de férfiak is előfordulnak azonos célból. Minden „ízlés” kielégíthető.

Ezek után mit jövök én az élet értelmével, céljával? Kinek van erre ideje és kedve, ha egyáltalán valaha is eszébe jutott ilyesmi. Földönfutók vagyunk


Miért kell állandóan tovább fejleszteni mindent?

Semmi sem jó, ami tegnapi. A japánok például fejlesztették a „Scentee” nevű eszközt, ami kiszélesíti az okos telefon horizontját és szagokat ad hozzá a telefon által stimulált érzékekhez. Ez a kiegészítő iPhone és Android telefonok fejhallgató csatlakozójához is illeszthető, és amikor a telefon rész kütyüje azt mondja, akkor valamilyen illat tör ki belőle, egy testre szabható LED fény kíséretében. A tovább fejlesztett változat véletlenül nem azért kell, mert drágábban adható el a nem fejlesztetthez képest? 

Sokunknak megfelelő volt a korábbi minőség alacsonyabb áron, de a régit megszüntetik, azért hogy csak a „fejlesztett” legyen a piacon, amit végülis kénytelenek vagyunk megvásárolni.  A „fejlesztett” lehet, hogy több funkciójú, de ha nincs szükségünk rá miért kényszerítenek a megvételre?. Nekem a telefonra azért van szükségem, hogy telefonálni tudjak a többi funkció (pl. iPhone esetében) számomra szükségtelen, de ma már olyan telefon, amivel csak telefonálni lehet nem kapható 


Hogyan mondjam el neked hogy  

Mi érdekli manapság az embereket?


Ez érdekeljen titeket és semmi más. Tessék másnap a munkahelyen ezt megbeszélni, meg a tegnapi sorozatot. 


A  Google  összegyűjtötte, hogy mire kerestek rá  a legtöbbet a felhasználók 2014-ben.

Magyarázat

A betegségben szenvedőknél először csak a kisebb mozgásokért felelős izmok, majd egyre jelentősebb funkciókat ellátó izomcsoportok mondják fel a szolgálatot, míg végül (3-5 év alatt) a beteg ágyhoz kötötté válik, lélegeztetésre és táplálásra szorul

http://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/2294/az-amyotrophias-lateralsclerosisHogyan mondjam el neked hogy  

A világegyetemben minden ugyanabból a matériából, nevezetesen 

energiából, elektromágneses rezgésekből áll


Kvantum fizika  

A kvantumfizika kimondja, hogy a világegyetemben minden ugyanabból a matériából, nevezetesen  energiából, elektromágneses rezgésekből áll. Legyen az például egy tárgy, érzés, hang vagy gondolat, de még mi magunk is. 

A kvantummechanika a fizika azon ága, amelyik a nanoszkópos méreteknél történő jelenségeket vizsgálja; és az ezekkel közvetlenül mérhető  anyagot fogadja el  létezőnek és pusztán  az anyagot érzékelhető  tulajdonságait és kölcsönhatásait vizsgálja.

Gondolataink rezgései testünkre és lelkünkre egyaránt hatással vannak. befolyásolják közérzetünket és viselkedésünket. Amennyiben gondolataink negatívak, úgy negatív hatások és rezgések érnek. Persze mindez fordítva sem történik másképp, ha gondolataink pozitívak, úgy ilyen irányú rezgések és azok hatásai fognak minket érni.

Amennyiben valaki ezt felismeri és tudatosítja magában mindezt, gyökeresen változtathat, javíthat közérzetén, egészségén és környezetén, melyre gondolatai szintén hatással bírnak. Ha gondolatai pozitívak, környezete szintén pozitívan reagál majd mindarra.

A gondolatai által képes megteremteni, megváltoztatni a környezetében lévő dolgokat. Ha világszemlélete negatív, úgy negatív történésekre számíthat. A pozitív világszemlélettel pedig pozitív világot építhet önmagának, önmaga köré.


Ha a gondolataink agyunk terméke lenne, akkor az elektromágneses hullámokat műszereink segítségével  a rádióhullámok és a gammasugárzás  felső határa közötti intervallumban  mérni tudnánk. Az EEG regisztrálja agyunk elektromágneses hullámait, de ebből nem lehet kiolvasni, hogy ki mire gondol


Részecskék

Az amerikai Princeton Egyetem három híres kutatója felfedezte, hogy két összetartozó, majd szétválasztott anyagrészecske örökre kapcsolatban marad egymással. Ha a részecskék egyike később megváltozik, arra a másik késedelem nélkül reagál, még akkor is, ha időközben fényévnyi távolságokra került is az elsőtől.

kvantumfizika nem tudja megmagyarázni milyen fizikai folyamatok idézhetik elő  a részecske párok keletkezését. Mi lehet az oka a részecske párok keletkezésének a vákuum-fluktuációnak? . Ha nincs fizikai okuk akkor miért történnek meg? Azt a választ adhatjuk, hogy olyan természetes okra kell gondolnunk,, amely nem fizikai, mégis a természethez, a természettudományokhoz tartozik Ha biológiai okokra vezethetők vissza a véletlenszerű vákuum folyamatok, akkor  csak a fizikai szemlélet számára változik látszólag magától 


10-21 másodpercig létezik. Ez alatt az idő alatt azonban megtehet egy bizonyos távolságot, 10-8 centimétert. Olyan rövid idő ez a 10-21 másodperc, hogy soha nem fogjuk tudni megfigyelni őket. A virtuális részecskék azonban jól látható nyomokat hagynak maguk után, amelyekre könnyen rábukkanhatunk.


Nicolas Gizin kutató fizikus vezetésével végzett utóbbi kísérleteknél a Genfi tó alatt húzódó fénykábeleken 25 km távolságra küldtek el egymástól foton párokat és azt tapasztalták, hogy ha az egyik fotont befolyásolják, hasonló változás a másik fotonnál is fellép. Az látszott igazolódni, hogy a kölcsönhatás sebessége legalább a fénysebesség 10 millió-szorosa!

Ha az elemi részecskék között létezhet ez a „nem lokális kapcsolat”, akkor ez talán felléphet makro méretű tárgyak között is, sőt létezhet rejtett kölcsönhatási hálózat az univerzum összes objektuma között, beleértve az emberi tudatot is, amely ugyancsak része az univerzumnak.


A fizikusok a vákuumot ilyen virtuális részecskékkel telítettnek fogják felEzek a virtuális részecskék közvetítik a fizikai kölcsönhatásokat is, a tömegvonzást, az elektromágneses erőhatást, és a magerőket.

 

A világűrben bár anyag nincs jelen, de az energiakülönböző mértékben  kitölti a világegyetemet. Ma már tudjuk, hogy atomi szinten az anyag és energia nem különül el, így amikor az űr egy pontján nagy mennyiségű energia gyűlik össze, az materiali­zálódik, vagyis az energia a másodperc törtrészére anyaggá válik


Részecskék akaratunk hatására jönnek létre ?

Az akaratnak kétségkívül van munkavégző képessége, hiszen minden munkát azért végzünk el, mert akarjuk. És mivel a munkavégző képesség neve a fizikában: energia, ezért az akaratnak van energiája.

Ha tehát a virtuális részecskék akaratunk hatására jönnek lére, akkor akaratunktól energiát is kaphatnak. S ha kapnak, akkor az energia megmaradás törvényének sem kell megsérülnie!

Váratlanul helyreáll a fizika mindkét alapvető elve, az okság és az energia megmaradás elve is.


A kvantumfizika megértéséhez újfajta, szemléletmódot kell elsajátítani. Ez azt jelenti, hogy minden létező  beleértve az embereket is egy energetikai egység, vagyis energia mezővel rendelkezik.  Ezek az energiamezők nem függetlenek egymástól. A kvantumfizikai látásmódban a világ úgy is értelmezhető, hogy minden össze van kapcsolva mindennel. Vagyis minden, mindenre hatással van. Tehát végső soron, "minden „EGY”. Ez a titka a kvantum gyógyításnak.

Az energiamezők pulzálnak, változnak, és folyamatosan kölcsönhatásban vannak egymással. Így, formálhatóak is. E mező tehát, interaktív, másrészt minden lehetőséget magában foglal.


Példák az energia mezők működésére

       Ezek az ősképek, szimbólumok rendszeresen előfordulnak egymástól távol eső népek kultúrájában, népművészetében, babonáiban, mondáiban, meséiben, népdalokban

Hogyan mondjam el neked hogy  mi a

Kvantumvákuum


a./ Nyomása és energia sűrűsége

Az atmoszférikus nyomás 760 Torr  A világűrben a nyomás: 10−6 3·10-17 Torr  A kvantum vákuum  megdöbbentően nagy  sűrűségű energiát tartalmaz  Wheeler szerint 

1094 gramm/ cm3 a világegyetem sűrűsége 


b./ Vákuum változása (fluktuáció)

A vákuum fluktuáció meghatározása: az energia mennyiségében bekövetkező  pillanatnyi változás az űr egy pontján  Az energia és az idő kapcsolatát az alábbi egyenlet fejezi kiEz azt jelenti, hogy minél nagyobb a részecske energiája, annál rövidebb az élete és fordítva. A kvantum fluktuáció az univerzum szerkezetének eredete szempontjából fontos tényező.

Az üres térben, vagyis a vákuumban a Heisenberg-féle határozatlansági tétel szerint úgynevezett kvantumfluktuáció lép fel, amelynek következtében a térben szüntelenül keletkeznek részecske-antirészecske párok, amelyek azonban igen rövid idő alatt megsemmisítik egymást. A vákuum ezért úgy is felfogható, mint a virtuális elemi részecskék óceánja  A kvantumvákuum tehát nem üres tér . Hatásai a kvantum alatti mezőben jelentkeznek. A Mező információt is tud tárolni és továbbítani. A világegyetemnek tehát emlékezete is van. A maradandó információt  hologram szerűen tárolja és továbbítja.  A modern kísérleti tudomány százával szolgáltatja azokat a kísérleteket, amelyek bizonyítják, hogy agyunk felveszi a vákuum mezőjéből származó információkat és energiákat

Laszlo,  E.: Science and the Akasich Field Inner Traditions, Rochester, Vermont, 2004


kvantum vákuum mögött lennie kell  valaminek, ahonnan a biológiai okok hatnak a vákuumra. Ez azt is jelentheti, hogy minden anyag mögött  ott rejlik a biológia, vagyis az élet.  Minden fizikai erő a virtuális részecskék kölcsönhatásaiból ered.c./ A vákuum nem anyagi természetű

A kvantum-vákuumról nagyon nehéz megmondani, anyagi vagy nem anyagi. Az anyagnak van színe, szaga, mérete, alakja. A kvantum-vákuumnak nincs színe, szaga, mérete, alakja. Nincs állandósága sem, folyamatosan változik, semmi sem állandó benne. Bármikor, bárhol születhetnek benne újabb részecskepárok, és ami megszületett, még mielőtt mérhetővé válna, már el is illan A minket körülvevő világ, éppen úgy mint mi magunk is, mind rezgés.

A világmindenség 100%-ban rezgés. Ebből 95% energia és információ. A maradék 5%-ot (csillagok, bolygók, emberek, állatok, növények, stb.) amit mi anyagnak nevezünk, nem más, mint a legsűrűbb rezgés. Nem létezik legkisebb anyagi részecske, nem létezik az anyag legkisebb eleme (építőköve), mert az, nem más, mint rezgés, állóhullám. Az állóhullám jellemzője, hogy csak akkor létezik, ha egy folyamatosan jelen lévő külső erő fenntartja.

 

Itt kell válaszolni arra a felvetésre, hogy a kvantum-vákuum anyag-e? Erre a válasz a következő:

1./ Ha az anyagot úgy határozzuk meg, hogy az érzékszerveinkkel észlelhető jelenség, akkor a kvantum-vákuum nem anyag, minthogy nem észlelhető

2./ Ha az anyagot úgy határozzuk meg, hogy az anyag az, aminek van határozott mérete, alakja, kémiai összetétele, akkor a kvantum_vákuum nem anyag.

3./ Ha  az anyagi világ az, amiben az energia megmaradás tétele fennáll, akkor a kvantum-vákuum nem az anyagi világhoz tartozik. A kvantum-vákuum lényege a folyamatos változás és még csak közelítőleg sem lehet megmondani, hogy hány darab virtuális részecskét tartalmaz.


Részecskék keletkezése

kvantumfizika nem tudja megmagyarázni milyen fizikai folyamatok idézhetik elő  a részecske párok keletkezését. Mi lehet az oka a részecske párok keletkezésének a vákuum-fluktuációnak? . Ha nincs fizikai okuk akkor miért történnek meg? Azt a választ adhatjuk, hogy olyan természetes okra kell gondolnunk,, amely nem fizikai, mégis a természethez, a természettudományokhoz tartozik Ha biológiai okokra vezethetők vissza a véletlenszerű vákuum folyamatok, akkor  csak a fizikai szemlélet számára változik látszólag magától  

Azt feltételezik, hogy a kvantum vákuum mögött  biológiai okok vannak.
Mindenféle részecskének van egy megfelelő antirészecske párja azonos tömeggel, de ellenkező elektromos, gyenge és erős töltéssel. Részecske-antirészecske párok létrejöhetnek csupán energiából és eltűnhetnek úgy, hogy csak energia marad utánuk többnyire foton formájában. Létrejöhetnek magreakciókban és kozmikus sugárzás hatására.


Mi okozza a részecskepárok keletkezését?

A fizikusok azt mondják, hogy ennek nincs fizikai oka. A fizikusok el is nevezték az ilyen folyamatokat, akauzális folyamatoknak. De ez éppen azt jelenti, hogy ok nélkül menne végbe. Az okságot olyan nagy becsben és olyan szigorúan tartják a fizikában, hogy ha valami megsérti az okság törvényét, akkor, az általánosan elfogadott megfontolások szerint, az nem következhet be.


1./ semmi nem történik ok nélkül. Mindennek meg kell, hogy legyen a maga oka

2./  ami viszont magától változik az élő


Ha keletkezésüknek nincs fizikai oka, akkor  megszületésüket mivel magyarázzuk?  Válaszul olyan természetes okra kell gondolnunk, amely nem fizikai, de mégis a természethez  tartozik ez pedig a biológia lehet.  Ha viszont biológiai okai vannak a véletlenszerű keletkezésüknek, akkor

a./ egyrészt természettudományon belüli magyarázatot kapunk

b./ másrészt azt gondoljuk, hogy csak a szűkös fizikai szemlélet mondja, hogy  magától változik.


Valójában azonban nem magától, hanem biológiai okok miatt változik, amelyek azonban fizikai magyarázattal nem írhatók le. Mindebből arra lehet következtetni, hogy az élet a kvantum fizikán túl kezdődik

 


Hogyan mondjam el neked hogy  mi a

VilágegyetemA véletlennek látszó kvantum vákuum események  tehát valóságos folyamatokra vezethetők vissza: egymástól független eseményekre, vagyis közelebbről biológiai eseményekre. A kvantum vákuum mögött tehát léteznie kell egy mélyebb valóság-szintnek, ahonnan a biológiai okok hatnak a vákuumra. 


Az ősrobbanás egy olyan folyamat, amelynek során a kvantum-vákuumban részecske-antirészecske párok keletkeztek, spontán folyamatban, azaz maguktól, azaz olyan folyamatban, amelynek nincs fizikai oka. De ha nincs fizikai oka, akkor, még lehet természeti oka, hiszen a természettudományok nem merülnek ki a fizikában, mert a biológia és a pszichológia is alapvető természettudomány.


Ha már idáig eljutottunk, akkor felmerülhet a gondolat: az ősrobbanásnak biológiai oka kellett legyen! Ha így volt, akkor ez egyben magyarázatot adna a Világegyetem egyébként érthetetlen életre-hangoltságára. Az utóbbi évtizedekben ugyanis egyre világosabbá vált, hogy azok az alapvető fizikai tulajdonságok, mint például az elektron, a proton, a neutron tömege, a fénysebesség, a tömegvonzás és az elektromágneses erő egymáshoz viszonyított aránya, sőt a magerők erőssége, és így tovább, mind-mind éppen pontosan akkora értékkel bírnak, ami ahhoz szükséges, hogy a Világegyetemben létezhessen élet.

Ha léteznek a biológiának egyetemes törvényei, akkor éppúgy áthatják a Világegyetemet, mint a fizika törvényei. S ha a biológia, az élettan törvényei az egész Mindenséget áthatják, akkor a Világegyetem él.


"...a világegyetem és a természet törvényei úgy tűnnek, hogy sajátságosan ránk vannak tervezve. Körülbelül 40 féle olyan fizikai tulajdonság van, amelyekből ha akár egynek is az értéke egy kicsit is eltérne, az élet, ahogy most ismerjük, nem létezne…”


Ha a gravitáció csak néhány tízezred értékkel nagyobb, úgy a tér önmagába hajlott volna vissza és megsemmisül minden. Miért nem így történt?


Valójában a világegyetemet nem véletlenszerű és értelem nélküli folyamatok hozták létre. A kvantumfizikusok igazolták, hogy a szubatomi részecskék „teremtéséhez” tudatos elmére van szükség. Az elmét, amely a teremtési folyamatot elindította a legtöbb vallásban Istennek nevezik


Hogyan mondjam el neked, hogy mi az

Anyag


Egy új tudományos felismerés éppen attól forradalmian új, mert ellenkezik a korábbi tudományos felfogással, amelyet mindenki igaznak tart


Az anyag nem más, mint  egy széles és összetett hullámsáv, ami állóhullámokból áll Amit mi anyagnak érzékelünk, leírható tehát hullámként, méghozzá állóhullámként (mely egymással szemben haladó, egyenlő frekvenciájú és amplitúdójú hullámok interferenciája


Ezek a hullámok is addig léteznek, amíg energiával tápláljuk őket. Az anyag hullámsáv tartománya  1014 -től a 1026 rezgések száma/sec (frekvencia) ig terjed. A logika törvényei szerint léteznie kell egy Központi Forrásnak, még akkor is, ha jelenlegi ismereteink nem adnak erre magyarázatot .

http://www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/kvantumgyogyitas.html


Az anyag és az energia alapegysége a kvantum. ami az atomnál 100 milliószor kisebb. A részecske és  az energia között  nincs lényegi különbség 

Az új fizikai kutatások  azt bizonyítják, hogy  megdőlt az elmúlt 300 év  során érvényben lévő mechanikus materialista gondolkodás, amely csak a fizikai eszközökkel közvetlenül mérhető anyagot fogadja el létezőnek, és pusztán az anyag  érzékelhető tulajdonságait  és kölcsönhatásait vizsgálja.  


A legújabb fizikai kutatások azt bizonyítják, hogy a világegyetem nem csak anyagból áll, hanem  energiaállapotból is, amelyekből hullámformában  kerülnek elő a különböző anyagok  és még az élő szervezetek is ennek az energiaállapotnak  a hullámsűrűségei. Minden egyes anyag és minden élő létező egymással szoros összeköttetésben áll.

A jelenség tudományos magyarázatát  prof. Dr László Ervin (foto) munkáiból ismerhetjük meg 

László, E: The Creative  Cosmos Flooris Books Edingburgh, 1993


materiális nézet szerint minden, ami létezik anyagból áll, vagy annak kölcsönhatásaként jön létre. Így természetesen a gondolkodás és az érzelmek is egy speciálisan fejlett anyag (az agy) működésének eredményei.. Az “anyag” tudományának egyeduralma matt a modern társadalom egypólusúvá vált. Ez azt jelenti, hogy a társadalmi értékrendben az anyag, az anyagiasság, a testiség háttérbe szorította azt, ami bennünk igazán emberi: az együtt  érző lelket és az egyetemes horderejű értelmet. 

Az anyagelvű, dehumanizálódott világ helyére az anyagtalan energia bizonyítékai léptek be. A szilárd anyagi világ a kvantumelmélet tükrében szubatomáris szinten anyagtalanná válik. Száműztük a természetből mindazt, ami nem mérhető, nem számszerű és objektív. Ezzel a minőség, a lélek, a szellem, a lelkiismeret, a felelősség kiszorult a tudományos fogalmak köréből (Hamvas 1988).


Még a neurológia is úgy tekint a tudatra, mint az anyagi természetű  agyfolyamatok melléktermékére, Ezt az okozati modellt a kvantumfizika nyelvén a következőképp fogalmazhatjuk meg.


Kiderült, hogy az anyag nem anyagi részecskékből áll. Nem létezik a legapróbb anyagi részecske. Megállapítható, hogy az anyag egyértelműen rezgés, azaz hullámtermészete van. Einstein képletének értelmében az anyag is energia E=mc2


materiális nézet szerint azonban minden, ami létezik az anyagból áll, vagy annak kölcsönhatásaként jön létre. Így természetesen a gondolkodás és az érzelmek is egy speciálisan fejlett anyag (az agy) működésének eredményei.. Még a neurológia is úgy tekint a tudatra, mint az agyfolyamatok melléktermékére.

Ha a gondolataink agyunk terméke lenne, akkor az elektromágneses hullámokat műszereink segítségével  a rádióhullámok és a gammasugárzás  felső határa közötti intervallumban  meg kellene találnunk és megmérhetnénk.


A mai fizika szerint az anyag és az energia alapegysége a kvantum. ami az atomnál 100 milliószor kisebb. A részecske és  az energia között  nincs lényegi különbség  A kvantum tehát láthatatlan rezgésből áll.

A minket körülvevő világ, éppen úgy, mint mi magunk, mind rezgés. A világmindenség 100%-ban rezgés. Ebből 95% energia és információ. A maradék 5%-ot (csillagok, bolygók, emberek, állatok, növények, stb.) mi anyagnak nevezzük, amely nem más, mint a legsűrűbb rezgés

Ha az anyagot állóhullámok összességének tekintjük, akkor feltételezhető. hogy létezik egy magasabb energiaszint, ami ezeket az állóhullámokat létrehozza és fenntartja


Hogyan mondjam el neked hogy mik a 

Részecskék


10-21 másodpercig létezik.. Olyan rövid idő ez, hogy soha nem fogjuk tudni megfigyelni őket. A virtuális részecskék azonban jól látható nyomokat hagynak maguk után. Mivel a terjedési sebességük végtelen, ezért megsértik az einsteini tételt, hogy a fénysebességnél nem lehet nagyobb sebességet elérni semminek.  .


A részecskék mozgását és viselkedésüket törvények helyett, a hullámfüggvény írja le


A fizikai ok nélküli, „magától létrejövő”, spontán folyamatokat virtuális folyamatoknak nevezik. Ezekben különleges, rövid életű részecskék, úgynevezett virtuális részecskék  „maguktól”, jönnek létre. ??

Ha a részecskék keletkezésüknek nincs fizikai oka, akkor  megszületésüket mivel magyarázzuk?  Válaszul olyan természetes okra kell gondolnunk, amely nem fizikai, de mégis a természethez  tartozik ez pedig a biológiai ok  lehet

Ezek a virtuális részecskék közvetítik a fizikai kölcsönhatásokat is, úgy, mint a tömegvonzást, az elektromágneses erőhatást, és a magerőket.


A kozmikus űr tehát nem üres. Kvantumok teremnek, száguldoznak. A részecskék párokban születnek: egy részecske és egy anti-részecske.

Jellemző,hogy nem folytonos a részecskék mozgása.. A változás nem folyamatos, hanem szakaszokban, úgynevezett kvantumugrásokkal történik

Egy fotont kettévágtak. Nevük legyen F1 és F2, majd 10-10 km távolságra szétválasztották őket egymástól. Változásokat okoztak az egyik részecskén és a másik ugyan úgy reagált a változtatásra, mint az F1. Ezt összefonódottságnak hívjuk. A két szétválasztott részecskét az energia az, ami  összeköti  A két összefonódott részecske között misztikus, elemi kapcsolat van: az egyik állapotának megváltozása a másikra is azonnali hatással van, akkor is, ha több galaxisnyi távolság van közöttük  tehát a fény sem képes ilyen gyorsan közvetíteni az információt