Válaszlevél Olvasóimnak 35. Emlőrák, Tumormarker, Béta-glukán, Gyerek IQ. Mikroalga, Visszér kezelés


 

Kedves M Ilona Asszony,

 Megtisztelő megkeresését köszönöm. Sajnos a leletének a leírásához érdemben hozzászólni nem tudok, mivel nem vagyok orvos. Szeretném azonban megnyugtatni, noha tudom, hogy betegsége milyen lelki megrázkódtatással jár. Segítés képen azonban az alábbiakat javasolom:

 

1./ Ma már szinte általánosan elterjedt, hogy a kezelő orvoson kívül egy másik orvos véleményét, tanácsát is kikérik. Ezt én is ajánlani tudom. Erre a feladatra ajánlanám egy országosan elismert (2014 évben  lett az Év Orvosa) sebészt, aki az Onkológiai Intézetben dolgozik Budapesten  


 

Emlő- és Lágyrészsebészeti Osztály vezető főorvosa Dr Mátrai Zoltán Elérhetősége

Telefon: +36 1 224-8600 / 3302, 3797 mellékek

Rendelési idő: keddenként 8-14 (tel:224-86-00 /1265 mellék)

 

Itt tájékozódhat

http://www.onkol.hu/hu/dr_matrai_zoltan_phd

 

Osztályvezető főorvos: Dr. Mátrai Zoltán Ph.D.

Osztályvezetői titkárság: Szilágyi Erika: Tel: +36 1 2248600 / 3679 mellék

Osztályos titkárság: Kristóf Melinda:  Tel: +36 1 2248600 / 3797 mellék


2./ Mivel a főorvos úrhoz (de általában az Onkológiai Intézetben) hosszú a várakozási idő a bejutásra, ezért hétfőn nyomban hívja fel a titkárságot akár több számot is próbáljon meg, azzal a kéréssel, hogy mivel Egerben a műtéti kiírása aug. 12-re szól  és a mell teljes eltávolítása előtt feltétlenül konzultációt szeretne Mátrai dr-al, ezért segítsenek abban, hogy soron kívül fogadják, minthogy nem vizsgálatról, hanem tanács kérésről van szó.

 

3./ Minden eddigi leletet feltétlenül vigyen magával

 

4./ Milyen kérdést tegyen fel Mátrai dr-nak?

          -indokolt-e a mell teljes eltávolítása az eddigi vizsgálati eredmények alapján

   - a műtétet követően milyen utókezelést tart szükségesnek (röntgen        besugárzás, kemoterápia) Ha lehet a kemot el kellene  kerülni.

    - a műtétet át tudná-e vállalni, vagyis akkor nem Egerben, hanem az Intézeben        Budapesten műtenék.

     

5./ Megjegyzem, hogy az Országos Onkológiai Intézet, mint ahogyan a neve is mutatja országos hatáskörű szerv, ami azt jelenti, hogy az ország bármely területéről fogadja a betegeket, minden külön beutaló nélkül!!! 

 

Örülnék, ha sikerülne a konzultáció és a műtét budapesti áthelyezése.

Érdeklődve várom  döntését illetve a további fejleményeket.

 

Gyógyulásában biztos vagyok különösen, ha a szükséges műtétet Mátrai dr végzi

 

Legyen ügyes és "rámenősen" udvarias a telefoni megkeresésben.


 A mellrákkal foglalkozó korábbi dolgozataimat itt találja: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-mellrakbol-meggyogyult-hiressegek.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-emlorak2.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-emlorak.php


Szeretettel üdvözli

 

Zsoldos Bence (80)

2015. július 19. 17:07Kedves Krisztina

 

A mellékelt dolgozatom alapján javaslatom a következő étrend kiegészítőt:

 1. Calivita Arginin plus

 2. NOW L-Arginin

 A dolgozatban írtam más termékekről is, amelyek vélhetően hatékonyabbak, de drágák.

 Sajnálom, hogy a kiváló minőségű és hatékony Niteworks-ről le kellett mondania.

 

Az L-Argininről szóló dolgozatomat itt találja:

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-arginin.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-arginin2.php


Tisztelettel

 

Zsoldos Bence

2015. július 20. 16:19Tisztelt M Marianna,

Sajnálom, hogy nem tájékozódik Hírleveleim  felől, amit megtalálhat a www.nelegybeteg.hu  Hírlevél Archivum oldalán. 

Mint azt már több Hírlevelemben valamint a honlap Beköszöntőjében is megírtam. én nem foglakozom üzleteléssel, nincs web raktáram, nem folytatok üzleti merkantil szellemű haszonleső, csak a maga hasznát néző tevékenységet,  Térítésmentesen "csak" tájékoztatást adok a hazai és nemzetközi szakirodalom felhasználásával a hozzám bizalommal forduló sokszor nagy beteg emberek számára. Igy hát szoft lézerre vonatkozó igényét nem tudom teljesíteni.

A levelében említett többes szám 2. személy szintén mellé fogás, mert  én nem vagyok szervezet, csak egymagam írom és szerkesztem dolgozataimat. Erről, ha érdeklődőbb és figyelmesebb tájékozódhatott volna a honlap Főoldalán.

Máskor legyen körültekintőbb és kevésbé felületes!

Egészsége fenntartása/javítása/visszaszerzése tárgykörben írt több mint 2000 A/4 oldal terjedelmű dolgozataimat, amit több mint 800 Olvasóm használ  -  továbbra is szíves figyelmébe ajánlom  Gondos, elmélyültebb olvasása  sokat segíthet lelki/testi problémáinak megoldásában, rohanásra kényszerült stresszes életében.

 

Tisztelettel

 

Zsoldos Bence

2015. július 25. 12:25
Tisztelt Dékányné Asszony,

   

Noha én nem vagyok könyvesbolt, üzletkötő  csak tudományos jellegű tanulmányok egy személybeli szerzője ennek ellenére  kizárólag az Ön részére a alábbi információt adhatom:

 

1./ A „Belső utazás” c. könyvet a Libri könyv üzletek valamelyikében  ha a Libri Törzsvásárlója akkor   2138 Ft-ért megveheti.

 

2./ „Elméd gyógyító hatalma” c. könyv a Librinél jelenleg nincs raktáron, de megrendelheti 2280 Ft-ért Az alábbi linkre kattintva azonban már rendelhető  2400 Ft bolti áron  Elérhetőség info@egyensulyert.hu 

Tel.: +36 20 9264-010

http://www.egyensulyert.hu/koenyvek/55-emil-coue-elmed-gyogyito-hatalma.html

 

Abban a reményben búcsúzom, hogy legközelebb komoly, lelki/testi egészséggel kapcsolatos  kérdéssel fordul hozzám

 

Tisztelettel

 

Zsoldos Bence

2015. július 26. 19:18Tisztelt K Anikó

 

Köszönöm a megtisztelő bizalmát. A mellékletben olvashatja kapcsolatos összeállításomat.  Kívánok nagy türelmet, és hitet az orvosi ellátásban, a mama szervezetének küzdő erejében, és ha hívő, akkor a Teremtő szerető segítségében.

 

Tisztelettel üdvözli

 

Zsoldos Bence

2015. augusztus 7. 16:19

 

Az áttétes csontrákkal összefüggő  orvosi/klinikai konzultációs lehetőségről az alábbi dolgozatban olvashat részletes tájékoztatást.
http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-attetes-csontrak.phpTisztelt H Lajosné,

 

Köszönöm a türelmét. Kérésére mellékelten küldöm az általam összeállított dolgozatot szíves áttekintésre. Sajnálom, hogy a web oldalamon nem tájékozódott, ezért elmondom, hogy nem foglakozom üzleteléssel, nincs web raktáram, nem folytatok üzleti szellemű csak a maga hasznát néző tevékenységet,  Térítésmentesen "csak" tájékoztatást adok a hazai és nemzetközi szakirodalom felhasználásával a hozzám bizalommal forduló sokszor nagy beteg emberek számára. Így hát rendelését nem tudom teljesíteni.


Levelének azon sora, hogy "Önöknek van egy terméke amit szívesen alkalmaznék" téves. Egyes szám első személy a helyes, mivel én egyedül, írom a tanulmányaimat, és nincs semmiféle termékem Ezen túl nem vagyok semmiféle vállalkozásnak vagy szervezetnek tagja. Térítés nélkül egy személyben adok javaslatot a hozzám forduló sokszor az életükért küzdő embertársaimnak

Ezzel szemben a dolgozat végén néhány medicinát ajánlanék, de a döntés, hogy melyiket szeretné alkalmazni természetesen az Öné.

 

Körültekintő figyelmet, eredményes tanulást és javuló memóriát kívánva  üdvözli


Agyműködés, memória témával foglalkozó dolgozatom elérhetősége itt:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-agymukodes-javitasa.php


Zsoldos Bence

2015. augusztus 9. 21:41Kedves Anikó,

Köszönöm a dicsérő, kedves és elismerő szavait Legyen továbbra is szorgalmas olvasója a dolgozataimnak, és ha kérhetem családi/baráti/ismerősi körben adjon ennek hangot és iratkozzanak fel Hírlevelemre, mert ezzel növelhető  a web oldalon közöltek tekintélye. Szívélyes üdvözlettel


Zsoldos Bence

2015. augusztus 17. 13:38

       Tisztelt Berki úr,

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Farmakognóziai Intézetében hat, kiskereskedelemben beszerezhető grépfrút cseppet analizáltunk, és a következő eredményre jutottunk:

Eredményeinket eljuttattuk az illetékes népegészségügyi intézetnek. Az eljárás folyamatban van, a hatósági vizsgálat lezárulta után várhatóan a fogyasztókat is informálja a hatóság a feltárt minőségi problémákról.

Dr. Csupor D. és mtsai  Gyógyszerészet c. folyóirat 2012.05.30.,

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Érdeklődésére a koleszterin csökkentő hatású komplementer medicinák közül néhányat itt említek

Természetes koleszterincsökkentő - CaliVita Cholestone étrend kiegészítő 90 tabletta  

Összetétel:

200 mg Lenmagolaj

 

 

INTERHERB FOKHAGYMA KAPSZULA (30db)

Fokhagyma kivonata (extraktuma) előnyösen befolyásolja: a vérlipid (vérzsír), az összkoleszterin és az LDL-koleszterin, valamint triglicerid szintet, A készítményben lévő szagtalan fokhagyma kivonat napi egy kapszulája 4-6 gerezd friss fokhagymának felel meg, Nem okoz kellemetlen utóízt, rossz leheletet.Kapható a bio boltokban

INTERHERB LENMAGOLAJ KAPSZULA (48db)

A napi adag (2 kapszula) tartalmaz:
Lenmagolaj: 2000 mg    Ebből: Linolsav 350 mg Alfa-linolénsav (ALA): 1000 mg

BÁLINT TYÚKHÚR CSEPP (50ml)

A Bálint tyúkhúrcsepp articsókalevéllel egy természetes alapanyagokból készült, tartósítószer-, adalék-, és színezékmentes magyar étrend-kiegészítő. Csökkenti a vér rossz koleszterin szintjét és növeli a vér jó koleszterin szintjét a szervezetben.

 

Interherb Chia magolaj   30 darab

Hatóanyag/napi adag (1 kapszula):

Chia magolaj: 500 mg

Ebből Linolénsav (Ω3): 310 mg

         Linolsav (Ω6): 45 mg

Javasolt fogyasztás: napi 1 kapszula

OÉTI notifikációs szám: 15909/2015

A kedvező hatás napi 2 g alfalinolénsav bevitelével érhető el. Ez napi 6 kapszulát jelent!!


Csalán csepp100g Gerani

 Actival Szterin filmtabletta 60x

Az Actival Szterin filmtabletta növényi szterineket, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény. Ha a koleszterinszint a kívánatos határérték felett van (meghaladja az 5 mmol/l értéket).


 Koleszterin csökkentő, értisztító keverék

Vadárvácska , tyúkhúr, orvosi veronika , gyermekláncfű levél egyenlő arányú keveréke  A keverékből egy evőkanálnyit forrázzunk le 2 dl vízzel, 15 perces állás után szűrjük le. Napi 2-3 csészényivel fogyasztható.4 hétig fogyasszuk, majd tartsunk 3-4 hét szünetet. Javaslom a tyúkhúr, vadárvácska, vagy veronikafű koleszterincsökkentő teák fogyasztását  Egységár (200 g/csomag):

1 590 Ft

A koleszterinről korábbi dolgozatomban olvashat itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-koleszterin.php


Tisztelettel üdvözlöm abban a reményben, hogy talán valamit segíteni tudtam

Zsoldos Bence

 2015. augusztus 24. 18:06Tisztelt N né Asszony,

 

Szíves elnézését és megértését kérem a kissé megkésett válaszomért, de nagyon sokan fordulnak hozzám javaslatért, tanácsért, másrészről a mellékelt összeállítás is  elég sok időt vett igénybe. Remélem hasznára lesz. 

Amennyiben a CentrumLab konzultációs lehetőséget igénybe veszi, amit ajánlok,  úgy a mellékelt dolgozatomat  is érdemes  átadni az eddigi leleteik bemutatása mellett.


 A Tumormarkerről írt dolgozatom elérhetősége itt:

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-tumormarkerekrol.php


Javuló egészségi állapotot kívánva szívélyesen üdvözli

 

Zsoldos Bence

2015. szeptember 7. 22:46Tisztelt Dr Tihanyi Főorvos úr,

 

Köszönöm a gyors és értékes válaszát. Örülök, hogy a kardinális kérdésekben  a dolgozatban szereplő  állításokat állásfoglalásával megerősítette.

 

Jó egészséget és további tartalmas és hasznos munkavégzést kíván

 

Zsoldos Bence

www.nelegybeteg.hu

2015. szeptember 7. 18:48Tisztelt Kertész úr,

 

5 éve foglalkozom az egészség megtartása/javítása/visszaszerzése  témával a hazai és nemzetközi szakirodalom felhasználásával, ezért minden ez irányú  tudományos jellegű közlés érdeklődési körömbe tartozik.

Önálló webszájtomat 650 Hírlevelemre feliratkozott és 158 nem Hírleveles Olvasóm kíséri figyelemmel. Az eddigi dolgozataim terjedelme meghaladja a 2000 A/4 oldalt. 

 

Önálló Web oldalam elérhetőségét szíves figyelmükbe ajánlom. Elérhetősége: www.nelegybeteg.hu

 

Tisztelettel

Zsoldos Bence

2015. augusztus 31. 22:45Kedves Katalin,

 

Igen, meg kellene próbálni a Betain HCl+Pepszin  és a Cink fogyasztásával  hogyan változik a közérzete. Ezt csak kb. 1 hónap elteltével lehet reálisan megítélni. A hiányos gyomornedv-elválasztás étvágytalanságot és rossz emésztést okoz. Ilyen esetekben célszerű a pepszint sósavpótlásra alkalmas vegyülettel, a betain-hidrokloriddal együtt alkalmazni. Étkezés közben vagy közvetlen étkezés után kell bevenni. Ügyelni kell arra, hogy a granulátum feloldása azonnal a megadott mennyiségű vízben történjen és ne kevesebb mennyiségű vízben oldva, majd utólag hígítva, mert ez a pepszin hatását lerontja

Feloldás után a Betacid oldatot azonnal fel kell használni. A felhasználatlan Betacid oldatot ki kell önteni, tárolni nem szabad

 

Javasolnám továbbá,  hogy vegye fel a kapcsolatot az Ezüstfény Magánklinikával, ahol több féle vizsgálat elvégzésére és orvosi tanácsra  van lehetőség Ennek elérhetősége itt Budapesten a Kerepesi úton. Itt közlöm a telefonjukat is, amelyen érdeklődhet, hogy külföldi tartózkodására tekintettel minden vizsgálat 1-2 nap alatt elvégezhető-e. . +36-30-884-1904

 Kattintson az itt közölt  elérhetőségre: http://ezustfenyklinika.hu/kapcsolat/

 

üdvözlettel jó egészséget kíván

 

Zsoldos Bence

 2015. augusztus 28. 22:20
Tisztelt Kedves Olvasó (S Katalin)

 

Elnézését kérem, hogy az ígért ma délelőttre nem tudtam befejezni az Ön részére írt 10 oldalas dolgozatomat, de sok kedves Hírlevélre feliratkozott olvasóm kér javaslatot  egészségi problémáinak megoldására.

 

Kérem, hogy tüzetesen, gondos figyelemmel olvassa el a tanulmányomat, amit a hazai és nemzetközi szakirodalom alapján Önnek készítettem. A végső konklúzió a dolgozatban nem szerepel ezért ezt itt közlöm, nevezetesen:


Ezzel a témával foglalkozik korábbi dolgozatom, aminek elérhetősége itt:

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux3.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux-gyermekkorban.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-gyerek-reflux.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux2.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux.php


 

DR. KIRÁLY GASZTROENTEROLÓGIAI INTÉZET
(DOCTORIS MEDICI CSOPORT)
Cím: 7635 Pécs, Fácán dűlő 32.

 

tisztelettel és szívélyesen üdvözli

 

Zsoldos Bence (80)


Ps.:  Amennyiben munkámmal megelégedett, ha kérhetem, családi/baráti/ismerősi körben adjon ennek hangot, hogy másokon is segíthessek, amig erőmből futja. Örömmel venném, ha minden kötelezettség nélkül Hírlevelemre feliratkozna, mert ezzel öregbíti az önálló web oldalam tekintélyét, amit már több mint 600 Hírleveles olvasó és 158 nem hírleveles figyelemmel kísér

2015. augusztus 26. 21:07Tisztelt Gémesi úr,

    1./ Talán elkerülte a figyelmét a www.nelegybeteg.hu Bemutatkozás fejezetében és több más helyen  értesítettem a kedves Olvasóimat, hogy nekem nincsen web áruházam, nem üzletelek, semmiféle szervezetnek nem vagyok tagja/alkalmazottja csak egymagam 3 év óta írom tudományos jellegű dolgozataimat, azok számára, akik valamilyen egészségügyi ok miatt bajba kerültek. Így hát termék eladással sem foglalkozom. Kérésére megpróbáltam felkutatni az MSM krém beszerzési lehetőségeit

 

2./ Származási hely : Norvégia (valódi organikus MSM, skandináv fákból kivonva).  A krém kb. 2-3 hónapra elegendő. (1 pumpa = 2.500 -3.000 mg MSM napi használatával)  Ezt érdemes megvenni! Ára 5750 Ft


3./ Beszerzés http://bolthely.hu/paleoshop/id/00118_MSM_krem

Paleo Bolt

Budapest

Bartók Béla út 85   itt 5750 Ft az ára Ez igen kedvező más üzletekéhez képest

1113

 

Ügyfélszolgálat

 

06-20-933-2568
06-70-776-4700


4./ Bio Bolt Budapest, Margit krt. 60, Telefon:(1) 201 3018

Előzetesen fel kell hívni a boltot  és a Norvég MSM krémet megrendelni. egy-két nap múlva átvehető

Érdeklődés a 20/ 538 6858 telefon számon


5./ PaleoCentrum Kft

Személyes átvétel: PaleoCentrum Raktár 1184, Budapest, Üllői út 288.

Telefon:    06 -70/ 931-1779

Itt is kapható a 100 ml norvég gyártású MSM krém   Előzetesen telefonon kell érdeklődni. Személyes átvétel lehetséges


Amennyiben hasznosnak találta a tájékoztatásomat, úgy ennek elismerésére kérem, hogy adjon hangot családi/baráti/ ismerősi körben és iratkozzanak fel minden kötelezettség nélkül Hírlevelemre, amire a www.nelegybeteg.hu Főoldalán  van lehetőség Az Olvasók száma ugyanis növeli a web oldal tekintélyét

Tisztelettel üdvözli

Zsoldos Bence

2015. augusztus 18. 15:16Tisztelt D Zsuzsa,

 

1./ Sajnálom, hogy elkerülte a figyelmét az általam önállóan készített, a hazai és nemzetközi szakirodalom felhasználásával  készített tudományos jelegű dolgozatokat tartalmazó web oldal.

2./ Ezt a hiányosságát most pótolhatja, ha rákattint a www.nelegybeteg.hu link címre. Ott a Főoldalon a "Tanulmányok" fő cím alatt az "Étrend kiegészítők"-re kattintson, és ott megtalálja az étrend kiegészítőkre vonatkozó eddig készült dolgozataim felsorolását.

3./ Ha a kiválasztott címre kattint, akkor a dolgozat teljes terjedelme megjelenik és olvashatja

4./ Mivel a béta-glukánról érdeklődik, ezért a felsorolt dolgozat címek közül  "A gyógyító béta-glukán" tanulmány címre kattintson.

5./ Ha ezt alaposan áttanulmányozta, akkor a második feladat, hogy ugyan ebben az oszlopban egy kicsit lejjebb megtalálja  a következő dolgozat címet, nevezetesen : "Béta glukán gyerekeknek" Erre a címre kattintson és láss csodát - bejön ez a dolgozat is amit 2013. szeptemberben írtam. Figyelmesen olvassa el és ott vélhetően választ kap arra, amit tőlem  meglehetősen hevenyészet módon kérdezett.

6./ Mivel tudják, hogy a kislány étel allergiás, úgy ezt valaki megállapította. Ennek eredménye bizonyára ismert. A béta glukán  nem okozhat allergiát. A kapszula összetevőit kell összevetni a kimutatott allergénekkel. Ha nincs találkozási pont úgy a dolgozatban említettek figyelembevételével szedheti, noha előttem nem ismert, hogy mire kellene szednie? És ezt kitalálta ki?   Nehéz bármilyen véleményt mondani, mert számos körülmény nem ismert. 


7./ Ha kérhetem, úgy legyen figyelmesebb és körültekintőbb és tegyen Ön is valamit azért, amit tudni szeretne. Sok olyan hozzám forduló web olvasóm van, akik kényelmi szempontból a fotelban ülve a kész megoldást várják.

 

Ha a dolgozataim alapos áttekintése után sem kapott kérdésére kielégítő választ, úgy fogalmazza meg világosan, egyértelműen, lényeget megtartva, röviden kérdését és én készséggel válaszolok a legjobb tudásom szerint. Ha szükséges  jól felkészült, nagy gyakorlattal rendelkező főorvosnő konzultációs lehetőségét ajánlanám. 


A Bétaglukánről írt korábbi dolgozatomat olvashatja itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-beta-glukan-gyerekeknek.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-beta-glukan.php


Üdvözlettel  Zsoldos Bence

2015. augusztus 18. 15:13Kedves  Dr Éva, 

 

A sztrókkal kapcsolatos alábbi tájékoztatóra hívom fel szíves figyelmét, íme :     

2015. március 15-én megjelent JAMA folyóirat legújabb számában: eredményeik szerint a folsav rendszeres bevitele (étrend kiegészítő formában) jelentősen csökkenti a stroke (agyvérzés, agyi infarktus) kialakulását. 37%-kal csökkentette a stroke kialakulását, a folsavat nem szedő csoporthoz képest.

Az egészséges vérnyomású emberek esetében a folsavnak hasonlóan jó védőhatása van, ezért a stroke előfordulását hatékonyan lehet csökkenteni a folsav (B9 vitamin) rendszeres napi bevitelével, függetlenül attól, hogy az adott személy szenved-e magas vérnyomás betegségben vagy sem.

Beszerzése: http://vitaminbolt.eu/termek/best_fully_active_b12__60vc.html


B6-9-12 étrend kiegészítő 30 db. Kapszula

Számos tanulmány igazolta, hogy a nagymennyiségű B12-vel szájon át történő pótlás hosszú távon hatékonyabb, eredményesebb, mint a parenterális B12 gyógyszerbevitel.

A B12 molekulák legnagyobb részben a májban tárolódnak. A szervezet sejtjeibe a HTC formában, a keringés közvetítésével jutnak el.

Egy kapszulában az alábbi vitaminok vannak:

Ára: 4000 Ft

http://www.drbezzegh.hu/termek/b6-9-12-vitaminkeszitmeny/

 

Ebben a témában írt korábbi dolgozatom elérhetősége: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-szivritmus-szabalyozasa.php


Tisztelettel

 Zsoldos Bence

2015. augusztus 18. 14:25Tisztelt B Dénesné,

 1./ Szíves megértését kérem, hogy megvárakoztattam a felkérésére írt válaszomért de a számítógépem out lookja meghibásodott, és időbe tellett, amíg egy ehhez értő informatikust ide csalogattam

 

2./ Ha a nelegybeteg.hu web oldalt megnyitotta, olvashatta, hogy az oldal tulajdonosa, szerkesztője egy személyben magam vagyok. A levelében tehát örömmel veszem, ha nevemen szólít a T.Cím helyett

 

3./ A mellékletben csatolt és az Ön részére készített dolgozatomat olvashatja. Amennyiben ingyenes munkámat hasznosnak tartja, kérem, hogy iratkozzon fel a Hírlevélre amit a főoldalon talál. Ezt csak akkor tegye, ha érdekli Önt és kedves családját az egészség megtartása/javítása/visszaszerzése témában írt tudományos jellegű dolgozataim

 

4./ A mellékelt dolgozatban választ kap kérdésére, ami röviden a következőt jelenti:

    4.1 a gyermekek és a felnőttek részére kidolgozott IQ tesztek eredményei egymással nem vethetők össze

    4.2 Ennek megfelelően Ha az a kérdése hogy kislánya IQ 88  értéke

megfelel-e a felnőttek IQ 88-ának, a válasz, hogy NEM  mivel a gyermek és a felnőtt IQ egymással nem HASONLÍTHATÓ ÖSSZE

    4.3  Az IQ=88 magyarázata, hogy kislánya életkori gyermektársainak felméréseken alapuló IQ átlag értékét definíció szerint IQ=100  értéknek veszik és ehhez az átlaghoz viszonyítják a     felmérésben résztvevő gyerekek IQ szintjét.  A Gauss eloszlás diagramjából látható,hogy az   IQ=88      elfogadható, bár az átlaghoz viszonyítva kissé alacsonyabb szint, de ebbe a  tartományba  a  vizsgáltak 20%-a tartozik

 

5./  A tanulmányomból az is kiderül, hogy az alacsonyabb IQ szintet főleg a  Munkamemória  Mml részlet tesztre adott válasz okozza Ide tartozik:  Figyelem, a Koncentráció és a Memória  tulajdonságok 

 

Teljesteszt-IQ (TtIQ) eredményt  a 4 index (rész teszt) eredményének átlaga adja.

 

Véleményem szerint az IQ=88 nem ad aggodalomra okot. A legújabb kutatások szerint az IQ a genetikai öröklésen túl a környezeti hatásokkal (foglalkozás a gyerekkel, nevelés, gyakorlatok stb.) előnyösen növelhető.

 

6./ Ehhez segítségül lehet hívni a gyerekek IQ fejlesztésével foglalkozó könyvet és az ingyenes online IQ teszteken való gyakorlást. 


Saját dolgozatomat áttekintésre ajánlom

http://www.nelegybeteg.hu/tudastar-iq-novelesi-lehetosegek.php

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-iq-novelesi-lehetosegek.php

  

Tisztelettel üdvözli

 

Zsoldos Bence

Szeptember 26, 2015Tisztelt Zs Lajos úr,

Mindenek előtt szeretném ajánlani, hogy iratkozzon be  egy illemtant oktató tanfolyamra, ahol elsajátíthatja egy 21. szd.-ban is érvényes levelezési eljárást. A levélnek van ugyanis egy megszólító része, jelen esetben például "Tisztelt Zsoldos úr". Ha ezek után még nem felejtette el, hogy miért ír levelet, akkor a levél tárgyalási részében közli, hogy mit szeretne tudni.

A tárgyalási rész végén előlegezetten megköszöni  a megkérdezett szakértő munkáját, majd a Befejező részben elköszön pl: "megtisztelő válaszát várom , tisztelettel (üdvözlettel) Zs Lajos”.

 

Tájékoztatásul közlöm, hogy ellentétben a levélének  hangvételével, én nem vagyok a beosztottja, vagy "haverja" és nem vagyok semmiféle szervezet, jótékonysági intézmény  tagja, amely fizet azért, hogy a hozzám érkező kérdésekre/ kérésekre választ adjak.  Kérdésére saját maga is választ kaphatott volna, ha utána néz az interneten, ezt azonban vélhetően kényelmi okokból nem vállalta.

Tájékoztatom továbbá, hogy nem árulok étrend kiegészítőket, nincs web áruházam, nem üzletelek, csak ingyen adok tanácsot a hozzám forduló sajnos sok esetben életükért küzdő betegeknek.

Ezek után válaszom a következő:

 

Mikroalga esetében élettani szempontból mindegy hogy kapszulában vagy por alakban fogyasztja. Ár szempontjából a por alakú kiszerelés azonban olcsóbb. 

 

Egyéb információ

 

1./ A kapszulát folyadékkal kell bevenni, a mikro alga porokat folyadékban kell elkeverni. Az alga ugyanis nem oldódik vízben, hanem szuszpenziót ad. 

A por vízzel való társításához bármilyen folyadék jó, kivéve a forró, a szénsavas, és az alkohol. tartalmú ital

 A por használatának egyik hátránya, hogy oda tapad a pohár falához, ezért  érdemes még egy adag itallal kiöblíteni

 

2./ A legjobb keveredést a kis kézi, elemes tejhabosítóval lehet elérni, ekkor  néhány másodperc alat eltűnnek az algapor-csomók a készülék ára  Kb. ezer Ft Tipus: Clatronic MS3089 Egyszerű tisztítás. Elemes működés: 2 db ceruzaelem http://tejhabosito.arukereso.hu/

 

3./ Optimális hatás érhető el, ha kortyonként fogyasztja - a legtökéletesebb felszívódás miatt.

 

4./ A mikro alga por és kapszula természetes alapanyagú termék, amely nem tartalmaz mesterséges összetevőket, illetve egészségre káros anyagokat. A minőségük megfelel a legszigorúbb minőségbiztosítási követelményeknek. Fontos, hogy por, illetve kapszulába zárt por a halmazállapotuk.


5./ Felhasználása

 

Alga por: reggel és délután (jobb délután, mint közvetlen lefekvés előtt) egy-egy kanállal. Az első két héten egyharmad kiskanálnyit , majd fokozatosan növeljük az adagot egy kiskanálnyi mennyiségre

 

Az alga kapszulát napi 3 alkalommal javasolt fogyasztani (3x2, ill. 3x3 kapszula). Bár étrend kiegészítőként van bejegyezve, ez valójában egy teljes értékű táplálék (a WHO megfogalmazása alapján: "superfood", azaz szuperélelmiszer), és nincs mellékhatása

 

A megelőző (prevenciós) célra javasolt napi adag 3-3g a por algából, illetve 3x2, vagy 3x3 kapszula a mikro alga kapszulából.

 

Megjegyzendő, hogy a kapszulázás védelmet biztosít a környezeti hatásokkal szemben, hiszen a kapszulatok véd a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől is, így megnő az eltarthatósági ideje.

 

A kapszulák héját leggyakrabban zselatinból készítik,  ami erős és rugalmas réteget képez, a test hőmérsékletén könnyen oldódik és nem tekinthető testidegen anyagnak, valamint a szervezetünk könnyen le tudja  bontani.

 

Példa: 1 kapszula spirulina por 300 mg 

 

Bio Spirulina Alga por 200 g 7721 Ft  2 hónapi adag  

Bio Chlorella Alga por, 200 g 9721 Ft  2 hónapi adag  

http://www.biomax.hu/artablazat/   http://www.biomax.hu/


Ebben a témában korábban írt dolgozatom elérhetősége itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-mikroalgak.php

 Eredményes felhasználást kívánva üdvözi tisztelettel

 Zsoldos Bence

2015. szeptember 27Tisztelt K Emőke,

 

Zavaróan lakonikus és az udvariasság elemi szabályait is nélkülöző levelében feltett kérdésére az alábbiakat válaszolom. Elöljáróban azonban felhívom szíves figyelmét, hogy a gyógyszer kölcsönhatásokkal kapcsolatos biológiai/fiziológiai kérdések  orvosi feladatkörbe tartoznak.

 

A szorongás és feszült, ideges állapot csökkentésére az étrend kiegészítőként forgalmazott  Rhodiola ajánlható az Atarax helyett.

For anxiety, 170 milligrams of rhodiola (Rhodax®; Phoenix Laboratories by Bodyonics Ltd.) has been taken by mouth twice daily for 10 weeks

 

A Rhodioláról bővebben korábbi dolgozatomban olvashat: 

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-rhodiola-rosea.php

 

Legyen azonban figyelemmel a Rh kölcsönhatására  egyes gyógyszerekkel

Rhodiola may lower blood sugar levels

Rhodiola may alter blood pressure

Rhodiola may increase the risk of bleeding Some examples include aspirin, anticoagulants ("blood thinners") such as warfarin

Use cautiously in patients using CNS depressants

drugs that affect blood lipid levels, drugs that affect the heart and vascular system,

  Tanácsadásra ajánlanám az orvos, természetgyógyász Dr Balaicza Erika belgyógyász főorvosnőt, aki a természetes étrend kiegészítők elismert szakembere. Előzetes időpontkérés mellett konzultációt javasolok kérni tőle. Elérhetősége

Cím: 1126 Budapest, 12. kerület, Hertelendy u. 13. (Déli Pályaudvar és a MOM között)

Tel: 00-36-20/588-28-10, 06-1-784-12-06

E-mail: balaicza@balaicza.hu

 


 

Néhány  szó a szedett gyógyszereiről

1./ A Propafenon, a szívizomsejtek membránját stabilizálja és működésüket lassítja (béta-blokkoló hatás). Ezek révén megszünteti a szívritmuszavart  Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.


2./ A Concor filmtabletta hatóanyaga a bizoprolol. A bizoprolol a béta-blokkolók csoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek a szervezet bizonyos idegingerületekre adott válaszát befolyásolják, elsősorban a szívben. Emiatt a bizoprolol lassítja a szívverést és így segíti a szívműködés, a pumpafunkció hatékonyságát. Ezzel egy időben a szívizomzat vér- és oxigénellátás iránti igénye is csökken. A Concor filmtablettát a magas vérnyomás betegség és a szívkoszorúér-betegség miatt kialakuló szívtáji szorító fájdalom (angina pektorisz) kezelésére adják

 

3./ Az Atarax filmtabletta felnőtteknél szorongás és feszült állapot kezelésére használatos

 

Tisztelettel üdvözli

 

Zsoldos Bence


Végül engedje meg, hogy néhány észrevételt tegyek a részemre írt levelére, íme: 

Kérem, figyelje meg egy levél/üzenet helyes szerkezeti felépítését:

Ne vegye sértésnek, de a levelében szereplő szót nevezetesen "Ataraxxal" helyesen így kell írni: Ataraxszal (a "szal" szótag ugyanis a -val, -vel hasonulása)

 

Szeretném kérni, hogy amennyiben újabb levélváltásra kerül sor, ennek megfelelően járjon el. A tartalmon túl a formai megoldás is a levélírót minősíti

 

Jó egészséget és komplementer medicinákkal kiegészített kezelést  kívánva üdvözli

 

Zsoldos Bence

 


 

Kedves M Zsuzsa,

A vadgesztenye kivonat erősíti az érrendszert, gyógyítja a visszér gyulladást, a trombózist és a lábszárfekélyt.

Jótékony hatással lehet a vénákra, erősítheti az érfalakat, megakadályozhatja a vérrögképződést, csökkentheti a gyulladást. Gyulladáscsökkentő, perifériás keringést javító, a vénás erek rugalmasságát növelő, illetve a kapillárisok áteresztő képességet csökkentő, illetve értágító hatása miatt több betegség kezelésének kiegészítője is lehet. Minthogy egyik tulajdonsága az erek tágítása ez azt jelenti, hogy csökkenti a vérnyomást, ezért a szedett vérnyomás csökkentő hatását erősítheti. Ha marad ennek szedésénél, úgy a vérnyomás csökkentő hatását figyelembe kell venni.

A Vein ProteX tabletta 60x CaliVita étrend kiegészítő nem befolyásolja a vérnyomás csökkentő hatását hatóanyagai erősítik és védik az ereket, ezért ennek szedését jobbnak ítélem

 

Néhány közlés erről a termékről, íme:

 

1./ A Vein ProteX hatóanyagai támogatják a vénák egészségét, egészséges működését. A szőlőmag számtalan, vénák egészségét szolgáló készítmény alapja. A benne található polifenolos komponensek (pl. az oligomerikus proantocianidinek, ld. még OPC) elősegíthetik a sejtek védelmét a szabad gyökök károsító hatásokkal szemben. Erőteljes antioxidáns hatású továbbá a heszperidin komplex és a C-vitamin. Utóbbi, számos más jótékony hatása mellett szerepet játszik a vérerek normál struktúrájának fenntartásában is. A készítmény a fentieken túl még két értékes növény, a gyömbér és kurkuma kivonatát is tartalmazza.

 

2./ A vénák egészsége érdekében a készítményt célszerű a VeinCare krém rendszeres használatával kiegészíteni

A hirudin egy fehérjetermészetű anyag, amely a piócák nyálmirigyében termelődik. Ez a VeinCare visszérkrém fő alkotóeleme

A véráramba kerülő hirudinnak véralvadásgátló, nyirokkeringést élénkítő, immunizáló és érgörcsoldó hatása van. Csökkentik a spontán fájás kialakulását, a lábikra görcsöket, a szövetek közötti vizesedést, a láb fáradékonyságát. Enyhül a bőr pirosodása, a fájdalmas érintés elmúlik, ahogyan a kék foltok is. A száraz érzékeny bőrt simává, rugalmassá, selymessé teszik. Ha úgy érzi, hogy esetleges örökletes hajlama, foglalkozása, vagy életmódja miatt a veszélyeztetett csoportba tartozik, érdemes megelőző jelleggel is használnia a Veincare visszér krémet

 

CaliVita Üzletek Budapesten Teréz krt. 9. és Bercsényi u. 21 / b az Allee Bevásárlóközpont mögött

Szívélyes üdvözlettel

 

Zsoldos Bence

2015. július 27. 20:42