MSM krém minősége. - Hialuronsavval kombinált kapszula ízületi, izom fájdalmakra


Eciklopedikusan az MSM-ről


MSM hatása az ízületes betegeken majdnem megegyezik a szteroidok hatásával számol be Dr. Lawrence és sokkal hatékonyabb az allergiák terén, mint az antihisztaminok nem beszélve róla, hogy nincs mellékhatása.


A kutatások és klinikai kísérletek bebizonyították, hogy MSM pótlással javítható az ízületek rugalmassága, csökkenthető azok merevsége és duzzanata, serkenthető a véráramlás és sejtek vitalitása, csökkenthető a fájdalom és puhítható, halványítható a hegesedés, és felbonthatóak a kalcium lerakódások.


“Az MSM megpuhítja a sejtfalat, aminek a hatására az allergének, az idegen fehérjék és a szabad gyökök könnyebben ki tudnak tisztulni a rendszerből”

A szerves kén egy nélkülözhetetlen összetevő az emberi szervezetben. Minden egyes sejtünkben jelen van és szerkezetileg, illetve funkcionálisan létfontosságú 150 más vegyületünk szempontjából. Ilyenek a hormonok, enzimek, antitestek és az antioxidánsok. A legtöbb szerves kén az izomzatunkban, a bőrünkben, a csontjainkban, körmeinkben és a hajunkban van. Jelen van és kimutatható a vérünkben is (átlag felnőtt férfi 0.2 ppm) Létfontosságú összetevője sok más vegyületünknek és folyamatunknak, mint pl. a kollagén, immunglobulin vagy enzim szintézisek


Elméletileg, egy felnőtt embernek megfelelő mennyiségű MSM-et kellene tudni magához venni nap, mint nap. Gyakorlatban ma már ez nem megoldott, mivel azokat az élelmiszereket, amelyekben jelen lenne az MSM, feldolgozzuk, megfőzzük, aminek hatására lenullázódik az MSM szintje. Nem beszélve a túlgazdálkodásunkról, minden kén tartalmú élelmünk alap állapotában is csupán kb. harmad annyi ként tartalmaz, mint kellene. Ez bizony azt jelenti, hogy közel nem jutunk annyi MSM-hez, mint kellene


Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti,- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz… betegségek kialakulásához vezethet és korai öregedéshez.

Az MSM átlagos napi dózisa 2000-4000 mg körül mozog.  Érdemes reggelente alkalmazni, mert energizál. Ha nem sikerül reggel, lehet délután is, de lehetőség szerint ne közvetlenül lefekvés előtt, mert van, akinél olyan energia többletet ad, hogy nem tud tőle jól aludni.

Ha az MSM krém alkalmazásával egyidejűleg veszünk magunkhoz C vitamint is, tovább gyorsítjuk és erősítjük amúgy is híres hatékonyságát.


A súlyos kén hiánynak klasszikus tünetei:


A kínai/indiai gyártású MSM krémek és a Nyugati, Tengerem túli, Észak európai (Norvég)  készítésű MSM  közötti minőségi különbség  számottevő.


Itt említem és hívom fel a figyelmet a korábban írt dolgozatomra,

1./ amely a kínai  és a ceyloni (Sri Lankai) fahéj minőségét hasonlítja össze a ceyloni javára. Ennek elérhetősége itt:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-cassia-es-ceyloni-fahej.php


2./ MSM került megemlítésre az alábbi tanulmányomban, aminek áttekintését ajánlom. Elérhetősége itt:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-vicalin-msm.phpAz MSM krém származása/gyártása közötti különbség leírása


Az MSM vizsgálatokat teljesen független (ConsumerLab.com)  Intézet készítette

ConsumerLab.com is a leading provider of consumer information and independent evaluations of products that affect health and nutrition. The company is privately held and based in White Plains, New York

ConsumerLab.com, an independent evaluator of dietary supplements and nutrition products, today released results of its Product Review of MSM (methylsulfonylmethane) supplements, which are used primarily for reducing the pain associated with osteoarthritis although there is little research to show that it is effective. MSM is chemically related to DMSO (dimethyl sulfoxide), which was used until the 1960's for arthritis and other conditions. MSM, however, appears to be safer than DMSO and lack its unpleasant odor. MSM is sold both as a stand-alone product as well as with other ingredients, such as glucosamine and chondroitin in supplements for osteoarthritis.

ConsumerLab.com purchased seventeen MSM-containing supplements and tested them for their MSM content and potential contamination with residual DMSO. Neither the FDA nor any other federal or state agency routinely tests MSM products, or other supplements, for quality prior to sale.

Systematic review of the nutritional supplements dimethyl sulfoxide (DMSO) and methylsulfonylmethane (MSM) in the treatment of osteoarthritis

Cited in Scopus: 44

S. Brien, P. Prescott, N. Bashir, H. Lewith, G. Lewith

Osteoarthritis and Cartilage, Vol. 16, Issue 11, p12771288

Published online: April 17, 2008


ConsumerLab.com 2004-ben jelentést tett közzé  az általa bevizsgált  termékekről  A 9 MSM termék  megfelelt a vizsgálati követelményeknek (Megjegyzés: a vizsgálati MSM termékek között kínai és indiai gyártású nem volt. ZsB)


A kínai gyártású MSM-et nem desztillálják. Kristályosítási folyamatot használnak a gyártásánál ami miatt  szennyező anyagokkal fertőzöttek. Az alacsony tisztaságú és nagymértékben előforduló kémiai szennyező anyagok az aktív anyag lebomlását segítik elő Ilyen szennyező vegyületek fordulhatnak elő az MSM termékben: benzol, toluol  és rovarirtó szerek. A felhasznált nyersanyag rossz minőségű, ezért  olcsók, azonban  kevésbé egészségesek és biztonságosak.


Csak megbízható forrásból szabad MSM krémet vásárolnia A valódi szerves MSM-t  amerikai, skandináv, kanadai fenyőkből (annak lignin tartalmából) vonják ki.  A kínai, indiai származásúak olcsók, azonban ezeket  olcsó fosszilis tüzelő anyagokból állítják elő,   és ezáltal nem csak  rossz minőségűek, és kevés hatóanyagot tartalmaznak  ráadásul nem szerves anyagok és  üzemanyag adalékokat és nehéz fémeket is tartalmaznak

Ezzel szemben a Norvégiából származó MSM krémek alapanyaga  skandináv fákból származik,  amelyek valódi szerves MSM vegyületet tartalmaznak. 

Norvég MSM beszerzés: http://www.vital-max.eu/msm_kerem


A nyugati gyártásúak Good Manufacturing Practice (GMP) címkével vannak ellátva, amelyek jelzik a jó minőséget és az előírt minőség betartását folyamatosan ellenőrzik.

Azok a vásárlók, akik kényesek a termék minőségére  a termék címkén keressék az FDA vagy az EU által igazolt  „általánosan elfogadott GMP” (cGMP) jelzést. A szakirodalom az OptiMSM vagy a PurforMSM logóval ellátott termék vásárlását ajánlják. Ezek a tanúsító címkék garantálják  a természetes, hamisítatlan és szennyeződés mentes MSM termék minőséget.

http://www.msmpure.com/learn-about-msm/good-msm-vs-bad-msm/


Az MSM minőség megkülönböztetésére jellemző az ausztráliai közlés, nevezetesen:

A tiszta MSM nem tartalmaz töltőanyagot, térfogatnövelőt, vagy  kötőanyagot http://www.msmaustralia.com.au/Purity achieved by crystallization is dependent upon the quality of the local water and other materials used in manufacturing

A termék tisztasága függ a gyártó hely vízének minőségétől  és egyéb anyagoktól, amit a gyártás során használnak


India and China, where water quality and sanitation have been identified as substandard. MSM that comes from China has been proven to be contaminated with trace quantities of butylated hydroxtoluene (BHT), a phenolic compound usually added to foods as a preservative.

India és Kína vize gyenge  minőségű. Ezt használják az MSM gyártásához

A Kínából származó  MSM  butil-hidroxi-toluollal  és fenol vegyületekkel valamint élelmiszer tartósító szerekkel szennyezett


MSM purified by distillation uses heat not water to separate the by products and impurities of manufacturing. A more cost intensive process, distillation ensures that the final product contains only pure MSM. OptiMSM is not a crystal, it contains no occlusions to trap impurities.

A nyugati MSM gyártók a desztillációhoz nem vizet, hanem hőt használnak  a  szennyeződések eltávolítására  Ez a fajta desztilláció igen költséges, azonban tiszta MSM terméket biztosít


Cheaper isn't always best. Cheaper means you will not get the best result from MSM because you are using a product that is contaminated by other impurities


Az olcsóbb termék  számos anyaggal szennyezett  ezért nem a legjobb

https://www.amazon.com/Kala-Health-Supplement-Methylsulfonylmethane-Additives/dp/B000NPKFCA/ref=pd_bxgy_121_3?_


Norvég MSM krém beszerzése

1./  http://www.vital-max.eu/index.php?route=information/contact

Ügyfélszolgálat: +36-30/301-2956
E-mail: info@vital-max.eu


2./  http://bolthely.hu/paleoshop/id/00118_MSM_krem

www.msmkrem.org


http://paleowebshop.hu/msm-krem?gclid=COXt2uuqztACFYu6GwodGVgP_g

 

1 krém kb. 2-3 hónapra elegendő. (1 pumpa = 2.500 -3.000 mg MSM napi használatával)

 

Az MSM  szerkezeti képlete


Az MSM krém előnye, hogy a bőrön keresztül könnyen felszívódik. A szájon át bejuttatott MSM az emésztő rendszeren keresztül megy és a nagy része elvész, ezért többet kell bevenni ahhoz, hogy az elveszett mennyiséget pótolni tudjuk

 

3./  Suggested Use: Massage MSM Cream into the skin as needed to support healthy skin and joints. For Topical Use only.

http://www.raysahelian.com/msm.html


4./  Az OptiMSM gyógyszer minőségű és desztillációs eljárással készül. Ezzel eltávolítottak minden szennyeződést A minőséget hivatalosan is tanúsították kijelentve, hogy a termék baktérium és gomba mentes. A nehéz fémek koncentrációja rendkívül fontos minőségi tényező. A higany tartalom például kevesebb, mint 0,001 ppm.

http://www.kalahealthinternational.com/pdfs/The-quality-of-MSM-brochure.pdf


5./  Bio Barát üzlet

1088 Budapest: József körút 5

+36 70 638-6403

Nyitva tartás:  09:00 - 20:00


1027 Budapest: Margit körút 60

36 (1) 201-3018MSM belsőleg fontos vegyület az egészségre


Hyaluronsav és MSM, 100mg, 60db. A termék hatóanyagai, a hyaluronsav és a metil-szulfonil-metán (MSM) hozzájárulnak az izületek normál működésének fenntartásához, segítik a porc egészséges szerkezetének megőrzését. Az MSM azon túl, hogy az izületek mozgékonyságát segíti, mint kénforrás, a szervezet kénellátásában is szerepet játszik. Az MSM a természetben előforduló, a ként szerves kötésben tartalmazó vegyület, mely az emberi étrendben és az összes gerinces táplálékában megtalálható és minden élő szervezetben jelen van. A metil-szulfonilmetán elősegítheti a porc egészséges szerkezetének megőrzését.


MSM is less reactive than DMSO because the S-atom of the sulfone is already in its highest oxidation state (VI). Indeed, oxidation of the sulfoxide produces the sulfone, both under laboratory conditions and metabolically.

 

2 kapszulában lévő anyag
  Mennyiség mg adagonként
Nátrium (nátrium-Hyaluronate)
9 mg
Hialuronsav (a nátrium-Hyaluronate) 100 mg
MSM (Methylsulphonylmethane) 900 mg

 

Egyéb összetevők: cellulóz (kapszula), magnézium-sztearát (növényi forrás) és a szilícium-dioxid. Vegetáriánus Formula.

Javasolt használat: 2 kapszulát naponta 1-2 alkalommal, lehetőleg étkezés közben.

 

A dimetil-szulfoxid (DMSO) szerves kénvegyület, ami reaktívabb mint az MSM mert az MSM esetében a kén atom a legmagasabb oxidációs fokon van. Vessük össze a két vegyület szerkezeti képletét.

 

 
DMSO MSM

Stereo structural formula of dimethyl sulfoxide with an explicit electron pair and assorted dimensions

 

A termék gyártója a NOW, a "Természetes választás" díj nyertese (2010, 2009, 2008). Az MSM a tapasztalatok szerint enyhítheti az izomfájdalmakat és görcsöket, valamint az ízületi fájdalmakat és a gyulladást. Az MSM jótékony hatott az ízületi gyulladásban szenvedők tüneteire egy 2004-ben végzett vizsgálat szerint. A 12 hetes kezelés után az átlagos fájdalomszint 52%-kal csökkent.

Usha PR, Naidu MU. Randomised, double-blind, parallel, placebo-controlled study of oral glucosamine, methylsulfonylmethane and their combination in osteoarthritis. Clin Drug Invest. 2004 Jun;24(6):353-63.

 

Beszerzés

Nagyobb Bioboltokban. Ha ott nem kapja, akkor itt: a NOW termékek minta boltjában

1092 Budapest, Erkel utca 14/A.

Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: 10:00 - 19:00

Fekete Klára +36 30 405 2122

http://vitamin-abc.hu/info/1-fekete-klari