Porckopás (artrózis) és kezelése


Az ízületi porckopásról (artrózisról)

Magyarországon pontos adatok nem állnak rendelkezésre. Becslések szerint mintegy 1-1,5 millió ember szenved az artrózis valamelyik formájában. Jellemzően az idősebb kor betegsége

Az ízületi porckopás (artrózis) világszerte a leggyakoribb ízületi betegség, az ízületi fájdalmak és rokkantság leggyakoribb okozója.

Az artrózis a porcszövet elsődleges pusztulása, amelyhez következményes csontelváltozások társulnak: a porc alatti csont megvastagodása, az ízületek mellett csőrszerű kinövések (oszteofiták) és csontciszták.

Az artrózis leggyakrabban a kéz kisízületeit és tehertartó nagyízületeit (csípőízület, térdízület, gerincoszlop) sújtja. A fájdalom okozta mozgásszegénység izomsorvadáshoz, az ízületi tok és szalagok gyengüléséhez, ezáltal az ízületek instabilitásához vezet.


 A porc fokozatosan elvékonyodik, az ízületi folyadék mennyisége csökken, a felszínek súrlódása fokozódik. A fokozott súrlódás gyulladásos fellángolásokat eredményez, ami tovább pusztítja a porfelszíneket. 


Az ízület mozgatásakor ropogás tapintható, esetleg hallható is. Az ízületek fájdalmas mozgását az izmok fokozott feszülése gátolja, ami további fájdalmat okozhat. A panaszokat a nyirkos hideg időjárás rontja. Az artrózis súlyosbodásával az ízületek megvastagszanak, az ujjak meghosszabbodnak. Az ízületek járatásával a fájdalom fokozódik ellentétben a reumás ízületi gyulladással.


Az ízületek mozgása fokozatosan beszűkül, a folyamat a lényegében teljes mozgásképtelenségig fokozódhat.


A porckopás oka

Az artrózisnak számos oka lehet, de ezek között nem szerepelnek sem kórokozók, sem autoimmun betegség. A betegség kialakulásában szerepet játszhat a több éven át fennálló túlsúly, régi sérülések, genetikai hajlam, az ízületet felépítő anyagok károsodása bizonyos gyógyszerek miatt, vagy olyan veleszületett betegségek, mint például a csípőficam. A betegség majdnem mindig idősebbeknél vagy középkorúaknál alakul ki, gyerekeknél és fiataloknál nagyon ritkán fordul elő.

Az artrózis önmagában nem életveszélyes betegség, ám idővel a beteg járását, életvitelét és életminőségét nagymértékben befolyásolja.


http://dona.hu/eletmod/az-izuleti-gyulladas-es-a-porckopas-kulonbsegei

 


Az artrózis diagnózisa

A diagnózis felállításának legfontosabb eszköze ma is a hagyományos röntgenvizsgálat. A felvételeken jól látható az ízületi rés beszűkülése, az oszteofiták, a csont ízület alatti elváltozásai (megvastagodás, ciszta). A röntgenkép és a tünetek gyakorta nincsenek összhangban. Olykor a súlyosnak látszó artrózis meglepően tünetszegény, máskor minimális röntgenelváltozások mellett is drámaiak a tünetek.

http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/mozgasszervi_betegseg/149602


Az artrózis terápiája

A kezelés fizikoterápiából, életmód-változtatásból, gyógyszeres kezelésből, legsúlyosabb esetekben műtétből áll.

http://www.egeszsegkalauz.hu/adattarak/betegseg-es-tunet/porckopas-artrozis-oszteoartritisz


Cartinorm injekció

A Cartinorm® injekció a térd-, csípő-, váll-, boka és az állkapocsízület enyhe, közép vagy súlyos artrózisos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm® injekció 2 ml, 1% nátrium-hialuronátot tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg Cartinorm® szakorvosát!

1 doboz: 11770 FtA Cartinorm® injekció a természetben is előforduló hialuronsav molekulát tartalmaz, amely egyszerre „keni” az ízületet és tompítja a porcfelszínét ért lökéseket. Az ízületi résbe adott injekció növeli az ízületi folyadék mennyiségét, csökkenti az ízületi porcok belső súrlódását, tehát elősegíti a porcfelszínek csúszását, éppúgy, mint amikor az autónkban olajat cserélnek.Glükozamin

A glükózamin-szulfát megfelelő szedésével sokat tehetünk ízületeink egészségéért és a panaszok enyhítéséért, ha néhány fontos dologra odafigyelünk:

-   Naponta 1500 mg glukózamin-szulfát bevitele szükséges, mert ennél kevesebbnek nincs bizonyított terápiás hatása

-   Szedje kúraszerűen a készítményt, 3 hónapig

-   És végül: nem mindegy, mit választ a glükózamin tartalmú készítmények nem egyformák…

A közelmúltban megjelent egy áttekintő, a porcépítő készítmények használatával kapcsolatos, sok éves tapasztalatokat feldolgozó tanulmány (1),  amely meglepő eredményt hozott. Áttekintették a glükózaminnal készített összes korábbi vizsgálatot, és megállapították, hogy egy konkrét készítmény, a Dona egyértelmű javulást hozott a betegeknek a fájdalom csökkentése és az ízületi funkciók javítása terén, míg az egyéb glükózaminokkal készült vizsgálatok összességében nem tudtak bizonyított eredményt felmutatni. 


Dona filmtabletta 750mg glükózamin-szulfát 

Enyhe és középsúlyos degeneratív ízületi megbetegedések (osteoarthrosis) kezelésére szolgál. Csökkenti az ízületi fájdalmakat, elősegíti a beteg ízület működőképességének helyreállítását és gátolja a folyamat előrehaladását. Hatóanyaga a szervezetben fiziológiásan jelen lévő vegyület, mely az ízületi porcképződésben szerepet játszó anyagok szintéziséhez szükséges. 


Válassza Ön is a Dona gyógyszert, amelynek hatékonyságát számos klinikai vizsgálat igazolta!

1. Towheed T. és mtsai: Glucosamine therapy for treating osteoarthrosis (review). The Cochrane Collaboration. The Cochrane Library 2009, Issue 4.

2. Lara P és mtsai: Glucosamine sulphate, but not glucosamine hydrochloride, effective against osteoarthritis. Longevity Medicine Review http://www.lmreview.com/articles/view/glucosamine-sulphate-but-not-glucosamine-hydrochloride-effective-against-os/

3. Abimbola O.Adebowale és mtsai: Analysis of Glucosamine and Chondroitin Sulfate Content in Marketed Products and the Caco-2 Permeability of Chondroitin Sulfate Raw Materials. JANA Vol. 3, No I. Spring 2000 37-44.

http://dona.hu/a-donarol/jelentos-kulonbsegek-a-porcvedo-szerek-kozott


Glucosamine + Chondroitin + MSM + Hyaluronic Acid

150 Capsules

Úgy vélem, hogy ebbe a készítményben minden benne van, ami  az artrózis betegség szelíd kezeléséhez szükséges

Contains nothing other than listed ingredients.

Glucosamine Chondroitin MSM + Hyaluronic Acid contains sodium-free potassium stabilized glucosamine sulfate bovine chondroitin sulfate, pure MSM (OptiMSM) and patented BioCell Collagen (US patents 6,025,327;,323,319; 6,780,841; 7,091,180; 7,799,348).

OptiMSM is a registered trademark of Bergstrom Nutrition.

BioCell collagen is a registered trademark of BioCell Technology LLC.

 


Serving Size 5 Capsules

Chloride (from Glucosamine Sulfate 2KCl)

170 mg

Sodium (from Chondroitin Sulfate Sodium)

100 mg

Potassium (from Glucosamine Sulfate 2KCl)

180 mg

BioCell Collagen providing:

1000 mg

Hydrolyzed Collagen Type II

600 mg

Chondroitin Sulfate

200 mg

Hyaluronic Acid

100 mg

Glucosamine Sulfate 2KCl

1500 mg

Chondroitin Sulfate (from Chondroitin Sulfate Sodium)

1000 mg

Methylsulfonylmethane

1000 mg


Synotabs

A speciális alkotóelemekből álló SYNOTABS® filmtabletta tartalmaz minden olyan fontos összetevőt, ami segíti az ízületek védelmét.

A SYNOTABS® glükózamint, kondroitin-szulfátot és egy kalciumból, D-vitaminból, C-vitaminból és mangánból álló vitamin- és ásványianyag-komplexumot tartalmaz.

A fontos tápanyagok felvétele segít abban, hogy a csontokat és porcszövetet erősítsük, és ízületeinket védjük. Táplálkozásunkból sajnos gyakran hiányoznak azok a nagyon fontos anyagok, amelyek ízületeink egészségének megtartásához szükségesek. A SYNOTABS® filmtabletta  segítségével bevitt mikrotápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótolhatják ezt a hiányt.

Kifejezetten ajánlott a SYNOTABS® filmtabletta szedése:

Felnőtteknek napi 2 db tabletta szedése ajánlott 3 hónapon keresztül. 


Elsődleges és másodlagos artrózis

Az ízületek leggyakoribb betegsége az úgynevezett ízületi porckopás, más néven artrózis, amely a felnőtt lakosság 15-20 százalékát érinti. Ízületi porckopásról akkor beszélünk, amikor a porc állományának lebontása és felépítése nincs egyensúlyban, azaz a lebomlás nagyobb mértékű, mint a felépítés

Az artrózist a kezelés alapján két nagy csoportba sorolják a szakemberek.


1./ Az elsődleges artrózis oka rendszerint ismeretlen és általában 45 éves kor fölött alakul ki, inkább a nőknél. A fő ok az ízületi porc víztartalmának csökkenése a kor előre haladtával.

Érdekesség, hogy nem ritkán érelmeszesedéssel párosul, ám ennek okát a szakértők nem az öregedésben látják.

2./ A másodlagos artrózisok esetében ezzel szemben ismert a kialakulás oka: a betegséget az ízület sérülése, gyulladása, fejlődési rendellenessége, túlterhelése előzi meg, vagy olyan betegséggel kapcsolatos (pl. cukorbetegség), amely az ízületi porc anyagcseréjét befolyásolja. A porckopás ezen fajtája nem korhoz kötött, már egész fiatalokat is érinthet.

A. másodlagos artrózis hátterében sok esetben megfigyelhető egy korábban, évekkel, esetleg évtizedekkel azelőtt lezajlott és gyógyult ízületi gyulladás.

 

Porckopás és kezelése

Részleteket erről itt olvashat http://www.fajdalomkozpont.hu/porckopas        


Móksha

Móksha csepp speciális módon elkészített gyógynövényeket, virágeszenciákat és C-vitamint tartalmazó komplex készítmény. Ezek között szerepel a körömvirág kivonat és a cickafarkvirág kivonat is. Tartalmaz még C-vitamint is, ennek köszönhetően egy rendkívül komplex készítmény, amely kizárólag természetes összetevőkből áll, mentes mindenféle adalékanyagtól.

 

A Móksha csepp hatásmechanizmusa

 A Móksha cseppek hatásmechanizmus alapvetően arra a tételre épül, hogy minden betegség oka a lélekben keresendő. Ez azt jelenti, hogy minden testi tünetnek megvannak a lelki okai. A lelki egyensúly felborulása esetén valós, fizikai tünetekkel jelentkező betegségeket produkálnak. Erről itt olvashat

https://mokshacseppek.info/artrozis-es-panikbetegseg/?utm_source=adwords&utm_medium=cpc&utm_


Orvosi vélemény a Móksha cseppről

https://mokshacseppek.info/ha-az-orvosnak-hisz/?utm_source=weboldal&utm_medium=blog

 

Móksha megrendelés:

https://mokshacseppek.info/megrendeles/Porckopásra vonatkozó teszt kérdések

Érdemes egy teszt kérdés sorozatot kitölteni. A teszt példaképen bemutatott néhány kérdése. Megtalálja itt:

http://izuletor.hu/hany-evesek-az-izuletei?gclid=CP_E3pXE_8sCFRUW0wodJN0JG


Részlet a tesztből

Válaszoljon az alábbi kérdésekre igennel, vagy nemmel, a teszt eredménye pedig megmutatja, az ízületei idősebbek, avagy fiatalabbak a tényleges koránál.

1.Adnak ki furcsa, kattogó hangokat az ízületei?

2.Érez időnként fájdalmat az ízületeiben?

Nehezen egyenesíti ki a karjait, lábait?


Mi okozza a kellemetlen hangzást?

A kattogást legtöbbször az ízületek lazasága vagy merevsége, az ízületekben lévő kevés ízületi folyadék, súlyosabb esetben pedig az ízületek kopása okozhatja.

 

Később ízületi fájdalom, ízületi merevség, kattogás és duzzanat jelentkezhet, de súlyosabb esetben mozgáskorlátozottság is előfordulhat.


Porclágyulás

 A porc szerkezetének ez a fajta elváltozása általában fiatal lányoknál jelentkezik. A fájdalom legtöbbször fokozatosan alakul ki, és fizikai aktivitás közben (pl. lépcsőzéskor), hosszan tartó ülés utáni felállás, illetve fokozott terhelés esetén kattogó hangot hallhatunk. 

.

A fizioterápia egyik fontos része a gyógytorna, melynek elsődleges célja a problémás testrész funkciójának helyreállítása. A gyógytornának köszönhetően csökken a fájdalom, javul a mozgáskoordináció és a járás dinamikája, ezért érdemes rendszeresen részt venni a csoportos vagy az egyéni foglalkozáson, ami lehet száraz torna vagy akár víz alatti gyógytorna is.

Figyelem! A terápia kiválasztása a beteg aktuális állapotától és egyéb betegségeitől is függhet, ezért minden esetben kérje ki orvosa véleményét a kezelési lehetőségekről!

http://dona.hu/?gclid=CK7EjOHF_8sCFdgaGwodfqsEcQ

http://dona.hu/a-porckopasrol/fizioterapias-lehetosegek-porckopas-kezelesere


Gyógy masszázs

A gyógy masszázst gyógytornász vagy gyógy masszőr végzi általában kiegészítő kezelésként, amelynek több fajtája ismert: nyirokmasszázs, svéd masszázs, reflexzóna masszázs. A gyógy masszázsnak nyugtató és fájdalomcsillapító hatása van, előbbinek a krónikus fájdalom esetén, utóbbinak pedig az akut fájdalom enyhítésében lehet szerepe.


Kryoterápia

A kryoterápia a hideg hatás elérésének egy módszere, amely során 0 fok alatti hidegkezelésben részesül a beteg. A gyógykezelés során javulhat a mozgékonyság, csökkenhet a fájdalom és a gyulladás, ezért mozgásszervi panaszokkal küzdő betegeknek ajánlott. 

Az akut ízületi gyulladás tüneteit viszont a hűtés nyugtatja. Csoma­goljunk jégkockákat egy törülközőbe, és tegyük a fájó ízület­re


Fontos a gyógytorna

Fontos a naponta végzett gyógytorna, akár száraz torna, akár víz alatti torna formájában. A gyógytornász döntése alapján vesz részt a beteg csoportos tornán, vagy kap egyéni gyógytornakezelést. Fontos szempontok a gyógytorna kezelés során az izomnyújthatóság és izomerő növelése, a célzott izomerősítés, a medencekontroll kialakítása és az ágyéki gerinc védelme.

A gyógytornának köszönhetően

csökken a fájdalom,

nő a tüdő oxigénfelvevő képessége,

nő az izomerő,

javul a koordináció,

javul a járás dinamikája,

és javul az életminőség


Kezdjünk el kíméletesen, de rendszeresen mozogni (úsz­ni, futni stb.) de az is elég, ha mindennap sétálunk egyet- a lényeg a rendszeres mozgás

Ajánlható és segítséget adó szakképzett gyógytorna személyzet itt: 1126 Budapest, Királyhágó u. 1-3. | +36-1-489-5200 | http://bhc.hu


Az ízületi bántalmak elkerülése

Az ízületeinket védjük azzal, hogy

http://www.meggyogyulsz.com/izuleti-gyulladas-es-porckopas/?gclid=CM7t7Nzyg8wCFRITGwodTOMLAQ


Omega-3

Omega 3 zsírsavval az ízületi fájdalmak ellen

Számos kutatás bebizonyította már, hogy jelentősen enyhíthetünk ízületi fájdalmainkon, ha hetente legalább egyszer halat s ezáltal a benne található omega 3 zsírsavat fogyasztunk.

Norvégia a halolaj és az omega-3 zsírsavak termelésének meghatározó szereplője: a világ omega-3-tartalmú ételeinek 40%-a származik ebből az országból. Régóta ismert az omega-3 zsírsavak kedvező egészségügyi hatása, azonban ennek okáról viszonylag keveset tudunk. 

http://omega3wellness.hu/termekek/eskimo-3-halolaj
 MSM, Glükozamin, Kondroitin

Ez a három összetevő szinergikusan dolgozik együtt és könnyen bevehető naponta 1-3 alkalommal; 300mg MSM (metil-szulfonil), 250mg Glükozamin-Hidroklorid és 200mg Kondroitin-Szulfát (90% tengeri só).

OÉTI bejegyzési szám: 12267/2013.

http://www.myprotein.hu/sports-nutrition/msm-glukozamin-kondroitin/10530141.html?affi


Beszerzés

http://multi-vitamin.hu/Vitaking-vitaminok/Glukozamin-Kondroitin-MSM-komplex-60-db-Vitaking.html?gclid=


Az eddigi tudományos eredmények alapján elmondható, hogy a leghatékonyabb, leggyorsabban felszívódó formája a glükózaminnak a glükózamin-szulfát. Feltehetően ez a kénezett származék azért is hatékonyabb, mint az alapvegyület, mert a kén-molekula hatékonyan stabilizálja a kötőszöveteket alkotó molekulákat. A leggyakoribb adagolási mód a szájon át történő adagolás, így a hatóanyag 90 %-a felszívódik a bélrendszeren keresztül. Ennek a fölszívódott mennyiségnek csak kb. 26%-át hasznosítja a szervezet.

Juvita Glükozamin-szulfát, kondroitin-szulfát és MSM tartalmú speciális -gyógyászati célra szánt tápszer

 A glukozamin szulfáttal számos klinikai vizsgálatot végeztek, amelyek alapján a glukozamin hatékonynak bizonyult a térdízületi porckopás kezelésében. A hatás abból adódik, hogy a szervezetbe juttatott glukozamin szulfát a vérkeringésen keresztül eljut az ízületekbe, és ott az ízületi belhártyán keresztül képes az ízületi folyadékba is bejutni. Az ízületi folyadék tulajdonságait kedvezően befolyásolja, illetve az ízületi rés felől bejuthat a sérült porc réseibe is.

OÉTI: 1419/2012 

Ár 4000 FtDoctor's Best ízületvédő / 120 db (Izületvédők):

 

 

Beszerzés http://vitaminbolt.eu/termek/doctor39s_best_izuletvedo__120_db.html

Ár 7900 Ft  120 kapszula

Napi adag: 2*2 kapszula, így 1 doboz 1 hónapra elegendő adagot tartalmaz, egyébként legalább 3 hónapos folyamatos szedését javasoljuk


Bizonyíték a Glükozamin-szulfát (GS) és Kondroitin szulfát (CS) hatékonyságára

Rengeteg ízületi egészséggel kapcsolatos vizsgálatok tárgya volt a GS és CS valamint a kettő kombinációja.

A 2009-es meta-analísis összefoglalta, 6 jól megtervezett kutatás ahol 1,502 résztvevőt vizsgáltak.

A szerzők megállapították, hogy a CS és GS hosszú távú szájon át tartó szedése GS: 1,500 mg napi adagban több mint 3 évig, CS: 800 mg napi adagban legalább 2 éves vizsgálat során segített fenntartani az egészséges térdízületi struktúrát.(1) 

2008-ban a GS & CS vizsgálták a londoni kutatók és megállapították, hogy a GS és CS közös használata 'kiállja az idő próbáját! A glukózamin-szulfát az egyik legfontosabb és legjobban kutatott ízületre ható anyag volt. (2)

A GS véletlenszerű, kettős vak vizsgálatban, 252 részvevővel megállapította, hogy a térdízületi komfort érzet jobb volt azoknál akik GS kaptak, mint a placebo csoportban.(3)  

Egyéb vizsgálatok ezt alátámasztották.(4. 5).

Hasonlóan GS-hoz a CS is hatást gyakorol az ízületi funkcióra, 

Klinikai kutatások az MSM-mel kapcsolatosan

A kettős vak placebo kontrolált véletlenszerű vizsgálatokból kiderül, hogy az MSM 50 résztvevőn 12 hetes vizsgálatban az OptiMSM® methylsulfonylmethane nagyobb ízületi komfortérzést tapasztaltak. (6)

MSM-et szintén használták GS-al együtt. Az egyik ilyen vizsgálatban 118 résztvevő közül véletlenszerűen kiválasztottak 4 csoportot, ahol 


A fentiekre vonatkozó irodalmi hivatkozás

1. Lee, Y.H., et al., Effect of glucosamine or chondroitin sulfate nt he osteoarthritis progression: a meta-analysis. Rheumatol Int, 2010. 30(3): p. 357-63. Click for study.

2. Vangsness, C.T., Jr., W. Spiker, and J. Erickson, A review of evidencebased medicine for glucosamine and chondroitin sulfate use in knee osteoarthritis. Arthroscopy, 2009. 25(1): p. 86-94. Click for study.

3. Noack, W., et al., Glucosamine sulfate in osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis and Cartilage, 1994. 2: p. 51-59.Click for study.

4. Muller-Fassbender, H., et al., Glucosamine sulfate compared to ibuprofen in osteoarthritis of the knee. Osteoarthritis Cartilage, 1994. 2(1): p. 61-9. Click for study.

5. Herrero-Beaumont, G., et al., Glucosamine sulfate nt he treatment of knee osteoarthritis symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled study using acetaminophen as a side comparator. Click for study.

6. Kim, L.S., et al., Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial. Osteoarthritis Cartilage, 2006. 14(3): p. 286-94. Click for study.

7. Usha, P.R. and M.U. Naidu, Randomised, Double-Blind, Parallel, Placebo- Controlled Study of Oral Glucosamine, Methylsulfonylmethane and their Combination in Osteoarthritis. Clin Drug Investig, 2004. 24(6): p. 353-63. Click for study.


Best hialuronsav ( kollagénnel és kondroitin szulfáttal) 1000 mg


Kollagén II-es típus

Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a 2-es típusú kollagén támogatja az egészséges bőr és ízület fenntartását. 


Hialuronsav (HA)

Hialuronsav (HA) az egyik építőköve a glycosaminoglycan-nak, ami fontos szerepet játszik az ízületek és porcok erősségében, egészségében.
Ár 6900 Ft

Beszerzés

http://vitaminbolt.eu/termek/best_hialuronsav__kollagennel_es_kondroitin_szulfattal_10Best Collagen Types 1 & 3 / 200gr por Izületvédő 

A kollagén a legfontosabb strukturális fehérje kötőszövetekben és a leggyakoribb fehérje az emberi szervezetben. Az egészséges csontok, ízületek, bőr, inak, ínszalagok, haj, köröm, erek és a szemek megfelelő karbantartásáért felelős. A legjobb kollagén típusok 1 és 3 ami tiszta kollagén fehérjét tartalmaz, alapvető építőkövei az egészséges szövetek növekedésében és annak fenntartásában.  A termék enzimatikusan hidrolizált, aminosav tartalma alacsony molekulatömegű, optimális a felszívódása és a hasznosulása.

Használata: 1 kanál feloldása vízben vagy más folyadékban, jól elkeverve és üres gyomorra igya meg, 30 perccel étkezés előtt. Ne keverje a terméket egyéb fehérje készítménnyel!Beszerzés

http://vitaminbolt.eu/termek/best_collagen_types_1__3__200gr_por.html

Ára 6900 Ft


A fentiekre vonatkozó irodalmi hivatkozás

1.. Trentham, D.E., et al., Effects of oral administration of type II collagen on rheumatoid arthritis. Science, 1993. 261(5129): p. 1727-30. Click here for study.

2. Pipitone, V., et al., A multicenter, triple-blind study to evaluate galactos-amino-glucoronoglycan sulfate versus placebo in patients with femorotibial gonarthritis. Current Therapeutic Research, 1992. 52(4): p. 608-638.

3. Moskowitz, R.W., Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum, 2000. 30(2): p. 87-99.Click here for study.

4. Turan, Y., et al., Serum hyaluronan levels in patients with knee osteoarthritis. Clin Rheumatol, 2007. 26(8): p. 1293-8.Click here for study.

5. Hepguler, S., et al., The efficacy of intra-articular sodium hyaluronate in patients with reducing displaced disc of the temporomandibular joint. J Oral Rehabil, 2002. 29(1): p. 80-6. Click here for study.

http://vitaminbolt.eu/termek/best_hialuronsav__kollagennel_es_kondroitin_szulfattal_1000_mA hyaluronsav ízületi fájdalomcsillapító hatásának alapja egyértelműen a gyulladáscsökkentő és analgeticus tulajdonsága, de szerepet kap közvetlen hatása az ízületi tok és porc sejtjeire is.

A per os vagy az intramuscularisan adott glucosamin gyakran hatékony, és kevés a mellékhatása

A chondroitin-sulphat csillapítja a csípő- vagy térdarthosisos beteg panaszait


http://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/tenyeken-alapulo/ch17s04.htmlMSM (metil-szulfonil-metán) krém

A következő állapotoknál javasolják használatát: izom, ízület, derék, hát térd, reuma, csonttörés, porckopás, köszvény, izomgörcsök, sportsérülések, menstruációs görcsök, PMS, endometriózis, migrén, fogfájás, ízületi gyulladások, autoimmun betegségek, stb.

A minimum, de már hatékony dózis 750-1500 mg (fél pumpa) 1 krém kb. 2-3 hónapra elegendő. (1 pumpa = 2.500 -3.000 mg MSM napi használatával)

Csak külső használatra!

Ár: 6.070 Ft.

Nettó űrtartalom: 100 ml, pumpás kiszerelés;

Származási hely: Norvégia (valódi organikus MSM, skandináv fákból kivonva):

www.msmkrem.orghttp://bolthely.hu/paleoshop/id/00118_MSM_krem___________________________________________________________________________


Bobital kúra

Fájdalmat csökkentő módszerek:

Fájdalomcsökkentő módszerek természetes anyagokkal, mellékhatások nélkül.

Speciálisan a fájdalomcsökkentésre kidolgozott tornagyakorlatok. A gyakorlatok pár perc alatt elvégezhetőek, így bármilyen sűrű napirendbe beilleszthetőek.

Fontos:

A BOBITAL Kúra otthon alkalmazható, naponta minimális időt igénylő módszer, így a legelfoglaltabb emberek is könnyen végig tudják csinálni.


A BOBITAL Kúra alkalmazásához nem kell semmilyen egészségügyi intézménybe befeküdni, illetve sehová nem kell eljárni kezelésre.


A BOBITAL Kúra javasolt időtartama: 3 hónap

Miért a BOBITAL kúrát válassza ízületi porckopás - artrózis -  esetén?


Több helyen hat egyszerre (térd, csípő, váll, könyök, boka, stb.)


Főbb hatóanyagok:

glükózamin-szulfát, MSM (metil-szulfonil-metán), pancreatin, proteáz, C-vitamin, szilimarin, papaya, kondroitin-szulfát, hyaluron sav, amiláz, boswellsav, kollagén, lipáz, yucca:

 

Kórházban végzett vizsgálatok eredményei (összefoglaló) A vizsgálatokat 2013. január és 2013. december között végezték:

A vizsgált betegek 90%-nak súlyos, III - IV. fokú ízületi porckopása volt

A vizsgált betegállomány 83% - a nő, 17% - a férfi volt

A vizsgált betegek esetében a kormegoszlás 52 - 77 év között alakult. Átlagéletkor: 65 év

A vizsgált betegek súlya 70 - 116 Kg között volt. Átlagos testsúly: 96 Kg

A BOBITAL Kúra után a fájdalom minden esetben csökkent

A korlát nélküli lépcsőzés aránya a BOBITAL Kúra után 35% - kal nőttTelefon: +36 30 9503 652

Telefon és üzenetrögzítő:
+36 1 303 5735

1223 Budapest, Kistétény utca 6/A

 

http://www.porcdoktor.hu/?gclid=CM_np8K0_8sCFQWfGwodtW4L8A#!kapcsolat/cito

http://www.porcdoktor.hu/?gclid=CM_np8K0_8sCFQWfGwodtW4L8A#!eredmenyek/jigqn


Az alábbi betegségek megléte esetén először a betegséget kell megszüntetni, azután kezdődhet a Kúra:

Bechterew-kór esetén. 
Porckorong sérv esetén. 
Porcleválás esetén. 
Baleseti porcsérülés esetén. 
Ízületi gyulladás esetén. 
Köszvény esetén. 
Candida gombás fertőzés esetén. 
Tumoros betegségek esetén. 
Autóimmun betegség esetén (pl. Rheumatoid Arthritis). 
Ha a kúrában résztvevő személy fekhelye ki van téve káros hatású sugárzásnak (például földsugárzásnak). 
Ha a kúrában résztvevő személy rejtett genetikai, vagy szervi rendellenességben szenved. 


Hogyan veheti igénybe a Kúrát?

1. Jelentkezzen egy díjmentes, személyre szabott tájékoztatóra.
Telefon: + 36 30 950 3652
E-mail: info@porckopas.eu

2. A tájékoztatóra kérjük, hozza magával az adott ízületre vonatkozó orvosi diagnózist, amely röntgen és ultrahang, vagy MR vizsgálat alapján készült.

3. Amennyiben nincs kizáró ok, a BOBITAL Kúra elkezdhető.


Dona gyógyszer

Azért van annak némi diszkrét bája, hogy az akadémikus orvoslás és a gyógyszergyári vezetők elmarasztaló nyilatkozatokat tesznek közre az étrend kiegészítőkről. Évek óta ismert és eredményesen használt ilyen étrend kiegészítő többek között a glükózamin szulfát.  És láss csodát  ezt most Dona néven orvossággá alakították.

Kiegészítésül még csak annyit, hogy jól ismert a nyugati orvoslás és komplementer medicina közötti alapvető szemléletbeli különbség. A két terület éles szétválasztása és ellentétbe állítása nem kedvez az integrációnak A sokszor félrevezető  reklámhirdetések viszont tévútra terelhetik a pácienst, mivel a lakosság tájékozottsága e témakörben még ma is felületes, s a komplementer medicinával kapcsolatos visszaélések esetleges veszélyeket rejthetnek magukban. .

Most nézzük a Dona gyógyszert, leánykori nevén a glükózamint

A Dona kristályos glükózamin-szulfát tartalmú készítmény. Szigorúan ellenőrzött módon készül mint minden modern, gyógyszergyári készítmény , így biztosan tartalmazza a dobozon feltüntetett hatóanyag-mennyiséget.  Csak gyógyszertárakban kapható.

A glükózamin-szulfát (Dona) a bélből felszívódik, és az ízületekben felhalmozódva serkenti a porcsejtek működését. A Dona e jótékony hatását kihasználhatjuk már akkor is, amikor a térdízületi porckopás még nem okoz komoly panaszokat


A Dona adagolása és kiszerelései

A Dona napi javasolt adagja 1500 mg, melyet egyszerre vagy több részre elosztva kell bevenni.

A Dona Magyarországon többféle kiszerelésben kerül forgalomba:


A Dona termékek közül megfelelő választás a 2x750 mg filmtabletta, amelyet reggel és este kell bevenni.

Akik idegenkednek a tablettáktól, és jobban kedvelik az oldatos formát, válasszák a Dona port. Ez esetben napi 1 alkalommal kell egy Dona port vízben feloldva meginni.

http://dona.hu/melyik-dona-termeket-valasszamOsteoren

Egy két gyermekes édesanya   (Kovács Zsófia) véleménye a termék használatáról


„A terméket kevesebb, mint három hétig használtam, és ezt hallgassátok, alig tudom leírni sírás nélkül: a fájdalom teljesen megszűnt, többé nem kell gyógyszereket szednem. Ez egy teljesen új fejezet az életemben - végre visszamehettem dolgozni és képes vagyok a gyerekeimmel együtt szórakozni a hétvégéken. Eddig erről még csak nem is álmodhattam!'


Az Osteoren egy olyan speciális összetevőt tartalmaz, amely serkenti a kollagén termelést a testben. Ez a protein építi fel és állítja helyre azokat az összecsatlakozó sejteket, amelyek könnyen elpusztulhatnak. Őrizzük meg a kalciumot testünkben. Évről évre a csontok veszítenek épségükből.

Az Osteoren nem távolítja el a testből a kalciumot, sokkal inkább arra használja fel, hogy megerősítse az ínszalag rendszert, a gerincet, a meniszkuszt, a kicsi és nagy csontokat. Még ha nincsenek is komoly problémáid, akkor is használhatod a terméket a tested természetes összetevőkkel történő megerősítésére.


A OSTEOREN krém kitűnő szer az artrózis ellen. Minden olyan páciensnek ajánlom, aki gerincfájással vagy ízületi fájdalmakkal fordul hozzám. A OSTEOREN a legrövidebb időn belül megszünteti a fájdalomérzetet és a vizenyőt, helyreállítja az ízületet és a szalagokat, lehetővé teszi az aktív életmódhoz való visszatérést. A krém hatásos a korral járó változások esetén is én magam is használom az oszteo-chondrózis (porcdosodás)  ellen. Gyors hatás, s mi több az eredmény sokáig megmarad, és rendszeres használat esetén teljesen el lehet feledkezni a hátproblémákról.

Beketov, N.A. sportorvos, az orvostudományok kandidátusa

http://hu2.osteo-ren.com/rndr/Ostioren_HU/?target=-2AALLAgIk