Válasz Olvasóimnak Sorozat 7. sz

 

Szíverősítés. Sztrók. Értisztítás.


Tedd a kezedet a szívedre / Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog, /
Ez a finom kis kalapálás / Nem a legcsodásabb dolog? Reményik S.Tisztelt Olvasóm, kedves Emőke,

A Q10 kérdésére válaszom:  az ubiquinol formája a kedvező, mert ez közvetlenül felszívódik és nem kell a szervezetnek átalakítania, ezért ne az ubiquinon hatóanyagút hanem az ubiquinol tartalmút   vásárolja.

 

Napi 100 mg ubiquinol szedése ajánlott amihez szelént is célszerű bevenni.

 

1./ Ubiquinol 100 mg + Omega-3  30 kapszula/doboz OÉTI 7780/2010  Napi 1 kapszula. Forgalmazza: Dr Chen.

 

2./ Szelén:  Gyártó Swanson Selenomethionine  200 kapszula/ doboz  tartalma: 100 mcg/kapszula  OÉTI 40752008 

Forgalmazza:Vitaking kft

 

Q10 az egyik hatékony szíverősítő, a másik étrend kiegészítő a Galagonya.

 

Galagonya extraktum

Minden szív- és érrendszeri problémára a leghatásosabb gyógynövény a galagonya, mert a szív és az erek izmait rugalmasan tartja, ezért a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás kiváló gyógyszere. Szívritmust is szabályoz, szívideget nyugtat és a koszorúér elmeszesedését is megszünteti, megakadályozza annak a kialakulását.


Gyártó/forgalmazó Interherb  30 kapsz/doboz  100 mg/kapszula

A galagonya kivonata hozzájárul a szív- és keringési rendszer normál működéséhez. Elősegíti a szívizom és a koszorúér vérellátását. Ideges, feszült állapotokban elősegíti a szív nyugodt, kiegyensúlyozott működését

A napi 1 kapszula lehetőség szerint ebéd közben rágás nélkül lenyelni

OÉTI:  4018/2008

Valamennyi általam felsorolt termék a bio boltokban kapható

A galagonyáról írt tudományos jellegű dolgozatomat olvashatja itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-galagonya.php


 Fagyöngy

- Elkészítése

1/4 liter hideg vízhez 1 púpozott teáskanál fagyöngyöt adunk, éjszakára állni hagyjuk, másnap kicsit felmelegíthetjük, leszűrjük.

A fagyöngyteát kizárólag hidegen készítjük.


Csak óvatosan, orvosi felügyelet mellett használható - viszkotoxin tartalma miatt.

segít a klimax tüneteit csökkenteni

Ugyanúgy, mint a galagonya, ez is korlátlan ideig fogyasztható

 

.

Szív működéssel, szívritmus zavarral kapcsolatos dolgozatom elérhető itt: http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-szivritmus-szabalyozasa.php

 

 Megértését és türelmét megköszönve szívélyesen üdvözli ZsB

 
Több kedves Olvasó az agyi infarktus megelőzése illetve ha már bekövetkezett akkor a kezelése után érdeklődött. Itt néhány gondolatot foglaltam össze a témával kapcsolatban, íme:


Agyi infarktus

Az agyi infarktus rizikóját nem lehet teljesen kikapcsolni. Néhány intézkedéssel azonban öt agyi infarktusból négyet megakadályozhatunk.

Az orvosi szakfolyóiratok az érrendszeri betegségekről tudósítanak, a szívet érintő veszélyek uralják a cikkeket. Közben az agy infarktusai gyakrabban fordulnak elő, mint a szívé, és a következmények is sokszor súlyosabbak. A túlélőknek több mint felénél jelentős akadályozottság marad vissza, segítségre vagy akár ápolásra szorulnak.

Ebben az a tragikus, hogy a stroke gyakran elkerülhető, vagy legalábbis jelentősen késleltethető lenne. A túlnyomórészt idősebb betegeknek ezáltal hosszabb aktív és önálló életfázis válna lehetségessé. Sokaknak ehhez gyógyszerekre van szüksége, de legalább ugyanolyan nagy szerepet játszik az életmód.


Öt életmentő szabály

Bostoni orvosok két nagy hosszú távú tanulmány alapján több mint 115.000 résztvevővel elemezték, hogy a stroke mennyire hatékonyan előzhető meg öt faktor segítségével:


Aki mindezeket a szabályokat megszívlelte, az nem kevesebb, mint 80%-kal csökkentette az agyi infarktus kockázatát azokkal szemben, akik mind az öt pontban „bűnöztek”.Duplán hatékony: mozgás

Kétszeres haszna van a mozgásnak: közvetlenül csökkenti az agyi infarktus rizikóját, és más károsító faktorokat is ellensúlyoz, pl. a túlsúlyt, a magas vérzsír értékeket és a magas vérnyomást.

Ajánlatos hetente legalább háromszor 30 percet mozogni. A stroke legjelentősebb rizikófaktora a magas vérnyomás. Ez nemcsak az érrendszeri lerakódásoknak kedvez, hanem agyvérzéseket is kiválthat, melyek az agyi infarktusok 15-20%-át okozzák.


Tudatosabb táplálkozás

Az étrendben a gyümölcsök és zöldségek, a hal és a teljes kiőrlésű termékek domináljanak, kevesebb húst együnk, a kalóriabombák pedig ritkaságszámba menjenek.
Kedves Olvasó,

Az alábbi irodalmi anyagok rövid közlésével hívom fel a figyelmét a szájápolás fontosságára. Időnként röntgen útján érdemes ellenőriztetni a fogállomány  állapotát, mivel kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának a melegágya lehet a gyulladt fogíny. .

Ezentúl felhívom a figyelmét arra hogy lehetőség van arra is, ha gócos fogat találnak akkor az úgynevezett kürettálási eljárással a fog eltávolítása nélkül legalább is átmenetileg  kikezeljék a gócos fogat. Itt közlöm az említett publikáció kivonatát, íme A Journal of the American Heart Association legújabb internetes kiadásában a kutatók beszámolnak egy folyamatban lévő kutatásról, melynek előzetes eredményei azt mutatják, hogy a fogíny egészségének megőrzése összefüggésbe hozható az érelmeszesedés klinikailag jelentős lassulásával. Érelmeszesedés esetén plakk rakódik le az artériákban, ami megnöveli a szívbetegség, a stroke és a halálozás kockázatát.


Tisztelt  Olvasó, Kedves Ágnes,


Az ischaemiás sztrókkal kapcsolatos megkeresésére az alábbiakat válaszolom szíves tájékoztatására.

Ha az agy nem kap vért, az azt jelenti, hogy nem kap a működéséhez elengedhetetlenül szükséges mennyiségű oxigént. Az oxigénhiányt testünk minden sejtje nehezen viseli, de összes sejtünk közül az agyban lévő idegsejtek a legérzékenyebbek erre. Már néhány perces oxigénhiánytól visszafordíthatatlanul elpusztulnak, és ezzel az agy érintett területének működése megszűnik.Az esetek többségében egy thrombus akadályozza meg az oxigéndús vér eljutását az agy egy bizonyos részéhez. A stroke e típusát nevezik ischaemiás stroke-nak .
http://www.szivhang.hu/index.php?pg=betegsegek&sub=stroke

 

Az ischaemiás stroke a stroke-esetek legalább 80%-át teszi ki, az ischaemiás stroke-esetek kb. 52%-ában pedig trombózisos stroke áll fenn.
Az orális antikoagulánsok, az aszpirin, valamint a természetes anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítők szintén hatékonynak bizonyultak a stroke kockázati tényezőinek csökkentésében.

 

Ischaemiás stroke-nál nagy adagban adott antioxidáns vitaminok, ásványi anyagok (például magnézium) és növényi készítmények (például ginkgo) egyaránt jótékony hatásúak lehetnek.
A gyógyszereknél kíméletesebben ható és kevesebb mellékhatással bíró szerek között említhető az alacsony dózisban (napi 50 mg) adott aszpirin, valamint a ginkgo-, a fokhagyma-, a melatonin-, a halolaj- és a zöldtea-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítõ készítmények.

 

http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/1/stroke.h

Az orális antikoagulációs kezelés jelentősen csökkenti az ischaemiás stroke kockázatát, azonban növelheti a vérzéses szövődmények előfordulását. Ezért fontos a gyakorlatban az e kockázat felmérésére szolgáló, valós körülmények között használható módszer
http://www.medicalonline.hu/trombozis/cikk/uj_kockazatbecslo_modszer_a_pf_


Sztrók tünetei

Ha önmagunkon, hozzátartozónkon vagy közvetlen környezetünkben észleljük a következőket, haladéktalanul forduljunk orvoshoz:
Kedves Olvasóm,


Köszönöm a megkeresését és a pangásos szívelégtelenséggel kapcsolatos kérdésére az alábbiakat válaszolom:


Pangásos szívbetegség okai

Kezelése
Digoxin-Richter tabletta a szív működését segítő gyógyszer, amit elsősorban szívelégtelenség, illetve bizonyos ritmuszavarok kezelésére alkalmaznak

http://healthcaretips.psyphil.com/pangasos-szivelegtelenseg-okai-a-pangasos-szivelegtelenseg/
http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/digoxin

 

A digoxin nem olyan gyógyszer, amit egészségesek is szedhetnek, hiszen gyakoriak a mellékhatások, mert a terápiás és a toxikus tartomány közt nagyon csekély a különbség. Ettől függetlenül a digoxin azon gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyekkel szemben a kutatóknak komoly várakozásaik vannak A kutatás ugyanis azt is kimutatta, hogy a digoxin több mint 10 éven át történő szedése felére csökkentheti a prosztatarák előfordulási gyakoriságát

http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/digoxin-a-termeszet-ajandeka

L-Prolin erősíti  a szív izomzatát

Proline is very important in the process of reversing atherosclerotic deposits. proline helps to prevent the further buildup of atherosclerotic deposits and second, proline helps to release already deposited fat globules from the blood vessel wall into the bloodstream. When many fat globules are released from the plaques in the artery walls, the deposit size decreases and leads to a reversal of cardiovascular disease. L-lysine and L-proline are important substrates for the biosynthesis of matrix protein and competitively inhibit the binding of lipoprotein to the vascular matrix.


Az .L-Prolin segiti

http://www.medicalpublications.org/proline.htm

Ian McDonald  L-Proline and Collagen Anti-Aging Amino Acid Keeps Your Skin Young

http://aminoacidinformation.com/anti-aging-amino-acid-keeps-your-skin-young/


 

 

Az L-Prolin (L-Proline) nem esszenciális aminosav. A kollagén és az elasztikus fehérjék stabilitását biztosítja. Mint a kollagén-molekula építőköve, hozzájárul az artériák falának optimális szerkezetének kialakításához, rugalmasságához, stabilitásához.

Proline 500mg 120 kapszula

Ár: 4 670 Ft


http://vitamin-abc.hu/index.php/Sportoloknak/L-Proline-500mg-120-kapszula/flypage.tpl.html
Elhúzódó  agyi keringési zavar

Az agy véráramlásának romlása orvosi szempontból súlyos állapot, melyre azonban gyakran nem fektetünk elég hangsúlyt a mindennapokban (pl. a beteg nem keresi fel az orvosát), pedig ez az egyik leggyakoribb betegség az életkor előrehaladtával.

Ilyen állapotot egyrészről hirtelen kialakult agyi vérkeringési zavar („szélütés”, orvosi nevén „stroke”), másrészről elhúzódó agyi keringési zavar (ezt nevezik krónikus hipoperfúziónak) okozhat.

A krónikus agyi keringési elégtelenség fokozatosan romló idegrendszeri elváltozásokat hoz létre, melyek kedvezőtlenül befolyásolják az agyi funkciókat. .A krónikus hipoperfúzió időben történő felismerése és kezelése megelőzheti a súlyosabb állapotok kialakulását. Milyen klinikai tünetek esetén kell krónikus agyi hipoperfúzióra gondolnunk?


Megjegyzés: a fent felsorolt tünetek közül általában nincs mind egyidejűleg jelen, azonban minél több észlelhető közülük, annál nagyobb az elhúzódó agyi vérkeringési elégtelenség valószínűsége.

Az agyi vérkeringési zavarhoz vezető fő okok


Milyen módon javítható a krónikus agyi hipoperfúzió?

Az idejében történő felismerés és kezelés fontos, mert az agy működésének károsodása (a funkciókárosodás) egy bizonyos küszöbig megfordítható. A további esetleges szervi-szöveti károsodások megelőzhetőek, amiben szintén fontos szerepe van a korai felismerésnek.
A kezelőorvos az agyi vérkeringési elégtelenség javítása érdekében az agyi vérkeringés rendezését vagy legalább javítását célozza meg, amelyet az agysejtek működésének gyógyszeres támogatásával, valamint a rizikót jelentő kísérőbetegségek kezelésével tud elérni.


Mit tehet Ön az agyműködés javítása érdekében?


Gyógyszeres kezelés

Ez a javulás azonban nem a már elpusztult idegsejtek „feltámasztását” jelenti, hanem a még élő, működő agysejtek vér-, illetve oxigénellátottságának javításán keresztül azok jobb teljesítőképességén alapszik

Néhány elmélet a hal étrendbe iktatásának tulajdonítja az elképesztő tanulási képességek kialakulását. Az esszenciális zsírsavak, mint az Omega-3, nélkülözhetetlen az agyi funkciók szempontjából, és előnyösnek tűnnek az agykárosodással járó folyamatok, továbbá a depresszió kezelésében.

http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=17083


Hatóanyag


5 ml (kb. 1 teáskanál) tartalmaz


Tengeri halolaj

4,95 ml

Ebből omega-3 zsírsav

1,50 g

- EPA

720 mg

- DHA

480 mg

tartalommal

Mi okozhatja a sztókot?

Emailjában feltett kérdésére vázlatosan az alábbi tájékoztatás adható, íme


Folsav hiány és felvétele Magyarországon

Magyarországon már több vizsgálatot végeztek a lakosság folsavfelvételének mérésére. A régebbi vizsgálatok alapján naponta kb. 0,16 mg folát kerül be táplálékkal a szervezetbe, ám a lakosság 97%-a még az ajánlott mennyiség 70%-át sem fogyasztja el. A 2003-as hazai táplálkozási felmérés alapján az érintett korcsoportban az átlagos folát felvétel 0,1323 mg/nap. A folát a folsav biológiailag aktív formája, a szervezet számára közvetlenül hasznosítható. A Femibion gyógyszertárban kapható jó hatásfokkal felszívódó folát. A folsav rendkívüli egészségmegőrző szerepe miatt az Egyesült Államokban már 1998-tól kötelezővé tették egyes gabonafélékből készült élelmiszerekhez a folsav hozzáadását. Mivel mi Magyarországon élünk ahol ilyen törvényi szabályozás nincs, ráadásul gabonafélékből készült élelmiszereket sem fogyasztunk, javaslom mindenkinek a folsav rendszeres alkalmazását

A folsav hatásáról  részletesen dolgozatomban olvashat

http://www.nelegybeteg.hu/tudastar-folsav.php


A sztrók oka a vér homocisztein tartalma is lehet 

A Homocisztein 5 μmol/l növekedése a vérben 32-42%-os kockázat növekedést jelent. a szívbetegségre és 60% kockázatnövekedést mélyvénás trombózisra és sztrókra.


De mit is értünk sztrókon?

Sztrók alatt az agyi érkatasztrófát értjük. Ez az esetek 80 %-ában agyi infarktus (érelzáródás következtében az agy nem jut oxigénhez), 20%-ában pedig agyvérzés, ilyenkor az agy szövetébe kilépő vér okoz károsodást.

Mindkét esetben ugyanazokkal a tünetekkel kell számolni. Ez a súlyos baj azonban megfelelő életmódi változtatásokkal megelőzhető.

A szélütés utáni bénulás vagy valamelyik oldal gyengesége miatt a beteg élete végéig ápolásra szorul. Ez óriási teher a betegnek, de családjának, környezetének is, az agyvérzés ezért tartozik a legsúlyosabb betegségek közé.

What are the health effects of fat? - Ursel Wahrburg,Eur J Nutr (2004) [Suppl 1] 43 : I/6 I/11


Manapság az emelkedett homocisztein-szintet tekintik az alacsony folsavszint indikátorának.


A Farmingham Heart Study kutatói egy tanulmányt készítettek, amely szerint a vér magas homocisztein szintje a szívelégtelenségnek egy, a többitől független kockázati tényezője, ún. rizikófaktora.
A tanulmányban 1547 nő, valamint 944 férfi vett részt, mindegyikük 60 és 95 év közötti volt. Egyiküknek sem volt korábban sem szívelégtelensége, sem szívinfarktusa. A tanulmányozás 8 éve alatt 156 résztvevőnél (6,2%) alakult ki szívelégtelenség, ebből 88 nőnemű volt.Vizsgálat eredménye

A kutatók arra jöttek rá, hogy azoknál a nőknél, akik vérének homocisztein szintje a legmagasabb értékelési sávba (13,7-64,6 μmol/liter) tartozott, a szívelégtelenség kialakulásának kockázata 4x akkora volt, mint a legalacsonyabb sávba tartozók esetében.

A férfiak esetében a legmagasabb értékelési sávba (14,5 - 219,8 μmol/liter ) tartozók kockázata 50%-kal volt magasabb, mint a legalacsonyabb sávba tartozók esetén (4,1 - 9,5 mikromol/liter).

 

Homocysteine szint

Kockázat mértéke

0-6.9 μmol/L

Optimum (low risk)

7-9.9 μmol/L

Mild risk

10.-12.9 μmol/L

Moderate Risk

13-20 μmol/L

High risk

Over 20 μmol/L

Very high risk

 

Náluk a 11,8 mikromol/liter szintig nem volt tapasztalható számottevő kockázat növekedés. .A kutatók további tanulmányok elvégzését tartják fontosnak annak pontos meghatározásához, hogy az emelkedett homocisztein szint csökkentése folsav, valamint B6 és B12 vitaminok pótlásával milyen mértékben csökkenti a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát.

 

Levonhatjuk azt a következtetést, hogy a plazma Homocisztein szintje a halálozás erős előrejelzője lehet az angiográf vizsgálattal megerősített koronária artériás betegség esetén.

 

Homocysteine and vascular disease
Dr Graeme J Hankey FRACP a, John W Eikelboom FRACP b
The Lancet, Volume 354, Issue 9176, Pages 407 - 413, 31 July 1999


A magas Homocisztein hat az érfalra (endoteliumra és a simaizomzatra), az alvadási rendszerre és a trombociták működésére. Megállapították, hogy a NO szintézis illetve felszabadulása sérül. A nemzetközi irodalomban a populáció mintegy 20-30%ában a Homocisztein szintje  >13μmol/liter értéknél nagyobb.


Több kutatás is igazolta a folsav és más B-vitaminok Homocisztein csökkentő hatását: Egy vizsgálat szerint napi 0,8 mg folsav adásával volt elérhető a maximális csökkenés, míg

0,2 mg-os napi dózis 60%-os,  0,4 mg pedig 90%-os csökkenést eredményezett

Moat SJ. Plasma total homocysteine: instigator or indicator of cardiovascular disease? Annals of Clinical Biochemistry. 2008;45:345348.)


Normálértéke nincs meghatározva, általában a 14 µmol/l alatti értéket tartják kedvezőnek.


Vizsgálat

CentrumLab

Helyszíne: Mammut II.Bevásárlóközpont

Tel: +36 1 309 4300, Mobil: +36 30 581 8760Erek tisztítása

A verőerek és az aorták tisztán tartása nagyon lényeges dolog. Erre külsőleg alkalmazható módszer:

2,5 dl almaecetet öntsenek egy félliteres befőttes üvegbe. Tisztítsanak meg 6-10 cikk fokhagymát, vágják félbe, és tegyék bele az almaecetbe. Így kb. félig lesz fokhagymával az almaecet. Zárják le az üveget, hagyják benne a fokhagymát, amíg csak használják az oldatot. Akár azonnal is alkalmazható. Este mártsák bele a kezüket az ecetbe, és kenjék be kétszer-háromszor a nyaki ütőeret.1-2 hét alatt érezhető javulás mutatkozik. Aki hajlamos a meszesedésre, hetente 1 alkalommal ismételje meg azután is, ha már a kitisztultak a verőerek.

 (forrás: bükkszentkereszti füvesember)Fokhagyma kúra

koszorúereinek görcsét, ennek következtében javul a szívizom vérellátása.

vérkeringését.

az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma. 


Ahhoz,hogy a fokhagyma gyógyhatása érvényesülhessen, naponta

 legalább 2-3 gerezdet kell elfogyasztani.

Napi 4-5 gerezdnél álljunk meg!.

 Legjobb nyersen, de fogyaszthatjuk ételekbe főzve is,

bár így nem olyan erőteljes gyógyító hatása.

Hő hatására a fokhagyma biológiailag aktív vegyületei lebomlanak.

 

A fokhagyma fogyasztása

1.Natúr: a fokhagyma gerezdet egészben mindig sok vízzel vagy gyümölcs lével vegyük be.

a citrom elfedi a fokhagyma szagát-


2. Fokhagyma, citrom, méz tinktúra

Egy napra számítsunk:3 fokhagyma gerezd+1negyed citrom leve+1teáskanál méz+bő 2dl víz=össze turmixszoljuk.


Egy napra szánt mennyiségből kiindulva,készíthetünk több adagot.

Üvegbe zárva hűtőben tartsuk!


Fogyasztás előtt rázzuk fel !

A kúrát : Natúr vagy Tinktúra ,;

3 hétig kell folytatni, naponta enni/inni, majd 8 nap szünetet kell

hagyni és újra 3 hetes időtartamban megismételni.

E kétszeri kúra egész évre védettséget ad.

 Általános javulás áll be.

Ezt az olcsó ártalom mentes és gyógyhatású kúrát ajánlatos

 évente megismételni.

 

Negyven év felett akkor is tanácsos végigcsinálni,

ha egyébként nincs semmi baj, betegség.

Fontos ! Aki vérhígító gyógyszert szed,  a fokhagyma felerősítheti a gyógyszer hatását.

 

Elkerülhetjük a gyomorégést /aki hajlamos/, ha a nyersen összezúzott

 fokhagymát elkeverjük natúr joghurtban és így fogyasztjuk

http://idorosta.blog.hu/2011/07/19/http_blog_hu_admin_blogs_192713


A fokhagyma és olaja szerepet játszik az erek tisztítása, koleszterin csökkentés, vérnyomás, immunerősítés, fertőzések leküzdése területén, antimikróbás hatású, egyes emésztőrendszeri problémákra is hasznos lehet.


3./ Ér tisztítása fokhagymával

Hozzávalók: 30 gerezd nagyobb méretű vegyszer nélküli fokhagyma, 5 db egész bio citrom (kapható a Lidl áruházakban is).

 

Elkészítés: A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, aprítjuk. A citromot alapos mosás után héjával együtt apróra vágjuk, majd mixerben összedaráljuk a fokhagymával.

1. liter vizet felforralunk, majd a mixerben lévő összedarált masszához öntjük és összekeverjük. Műanyag szitán átszűrjük fémmel ne érintkezzen lecsöpögtethetjük.

Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. A napi egy kupica „likőr” főétkezés előtt vagy után fogyasztható.


Már 3 heti alkalmazása után érezhető az egész test regenerálódása. A meszesedés és ennek mellékhatásai csökkennek, és akár el is múlnak. Egy 3 hetes kúra után tartsunk 8 napi szünetet, majd a kúrát megismételhetjük. Ezután általános eredmény áll be, és védettséget ad a meszesedés ellen 1 évre. Utána ismételhető.

A citrom segítségével a fokhagyma kellemetlen szagát nem fogjuk érezni.

http://www.gyogymod.eoldal.hu/cikkek/szivkoszoru-es-agyi-erek-tisztitasa/

Az agyi vérellátás javításának lehetőségei:

Fokhagyma: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük, és beledörzsöljük az érbe.


Fokhagyma tinktúra elkészítése:330 gramm megtisztított fokhagymát összezúzunk, majd felöntjük 300 gramm tiszta (96%-os) alkohollal. Az edényt jól lezárjuk és 10 napig érleljük. Ezt követően egy tiszta ruhán keresztül leszűrjük és újabb két napig pihentetjük.

A két nap után az alábbi táblázat szerint kell naponta háromszor, evés előtt alkalmanként 50 gramm tejbe csepegtetve fogyasztani.

Nap:

reggeli

ebéd

vacsora

1.nap

1 csepp

2 csepp

3 csepp

2.nap

4 csepp

5 csepp

6 csepp

3.nap

7 csepp

8 csepp

9 csepp

4.nap

10 csepp

11 csepp

12 csepp

5.nap

13 csepp

14 csepp

15 csepp

6.nap

15 csepp

14 csepp

13 csepp

7.nap

12 csepp

11 csepp

10 csepp

8.nap

9 csepp

8 csepp

7 csepp

9.nap

6 csepp

5 csepp

4 csepp

10.nap

3 csepp

2 csepp

1 csepp


A 11. naptól 25 cseppet kell fogyasztanunk naponta 3 alkalommal, amíg el nem fogy a maradék.

50-55 éves korig 5-6 évente, 55 év felett 3-4 évente elegendő megismételni. Aki nem  teljesen meszes erekkel kezd neki a kúrának, hanem tudja, hogy hajlamos rá (családilag, álló munka stb.) az biztos lehet benne, hogy 70-80 évesen is rugalmas érfalai lesznek.

NAGY BOTOND Világ Virága Egészség Ház
Tel: 004 0758 56 94 44
E-mail: fenyviragrendelo@gmail.com

www.fenyvirag.com


Amennyiben további kérdése van, úgy kérem írjon bátran és igyekszem elfogadható és hiteles választ adni

 


Az agy és általában a szervezet oxigén szükséglete

Az agy felelős a testi működések irányításán kívül a magasabb szintű emberi tevékenységekért, mint például a gondolkodás, az emlékezés, a kommunikáció. Ahhoz, hogy az agyunk ezeknek az összetett, kifinomult feladatoknak eleget tudjon tenni, folyamatos, és a többi szervhez képest nagy mennyiségű táplálékra és oxigénre van szüksége. A testünkben a táplálékot és az oxigént a vér szállítja, ezért rendkívül nagy jelentőségű az oxigén- és táplálék-hiányra érzékeny emberi agy kielégítő vérellátásának biztosítása.


Ahogy a test oxigénszintje csökken, az immunrendszer gyengülni kezd, a sejtek teljesítménye is csökken, ezáltal pedig védtelenek, sebezhetőbbek leszünk a betegségekkel és más tünet együttesekkel szemben, melyeket az oxigénszint-csökkenés vált ki.

Dr. W. Spencer Way a következőket írja az Amerikai Orvosszövetség Magazinjában: ,,Az elégtelen oxigén elégtelen biológiai energiával egyenlő, amely bármit kiválthat az enyhe fáradtságtól kezdve az életveszélyes betegségekig. Az elégtelen oxigénmennyiség és a betegségek közti kapcsolat ezzel megállapítást nyert.”

Dr. Arthur Guyton szerint ,,Az összes krónikus betegség a sejtszinten fellépő oxigénhiány eredménye.”

Egy másik orvos, Dr. Paris Kid szintén osztotta e véleményt és ezt állította: ,,Úgy tekinthetünk az oxigénhiányra, mint az összes betegség egyetlen nagy okára.” 

Dr. Otto Wartburg, kétszeres Nobel-díjas orvos úgy nyilatkozott az oxigénről, mint ,,Létfontosságú méregtelenítő.”, és rámutatott, hogy az oxigénhiány a degeneratív betegségek, valamint, végső soron a sejt halálának valódi oka.


Szervezetünk oxigén szintjének növelési lehetőségei

Az oxigéntermelés testben való megtöbbszörözésének számos módja létezik. Azonban ennek a legbiztonságosabb, legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a stabilizált oxigéncseppek használata.

A táplálék kiegészítőként használt stabilizált oxigéncseppek által tiszta oxigén kerül a véráramba, majd innen a test sejtjeibe és szöveteibe.

Az O2 Plus a legújabb generációs szuper-oxigénháztartás fejlesztő technológia. Ez a nagyszerű termék tökéletes mind újrahidratáláshoz, mind jó közérzetünk emeléséhez.

Az O2 Plus használata teljesen biztonságos. A termék a véráramba jut és 4-5 órán keresztül magasan tartja a test sejtjeinek oxigénháztartását.

Napi 3-4 alkalommal néhány csepp vízzel keverve fokozza az energiaszintet, betegség vagy sérülés esetén gyorsabb felépülést biztosít, nagymértékben fokozza az esszenciális tápanyagok táplálékból és táplálék kiegészítőkből való felvételét, erősíti az immunrendszert, tisztítja a testbe jutó szennyezett vizet, és még sok más jótékony hatása van a testre.Javasolt használat: 1-2 csepp 1/3 dl vízbe. Arányosan keverhető nagyobb mennyiségű folyadékkal is pl., 25 csepp 1 liter, 50 csepp 2 liter vízbe, stb.

Megjegyzés: A termék kúraszerűen is alkalmazható


A korszerű oxigénpótlókat az Egyesült Államokban fejlesztették ki.

Az otthoni használatra is alkalmas oxigénpótló előnye, hogy kis helyen elfér, folyadékba csepegtetve könnyen és egyszerűen alkalmazható. Nem drága és folyamatos oxigénszint növelést biztosít a sejtekben.

Az O2 PLUS  stabilizált, folyamatos felszívódású, folyékony oxigén cseppek.

Időzítve kerül be a véráramba, így 4-6 órás időközönként elősegíti a sejtek oxidációs tevékenységét. Hatása a következő:Figyelem!

Az O2 PLUS  fáradtság esetén megmentheti a gépjármű vezetőjét a figyelmetlenségből eredő baleset bekövetkezésétől. Egyetlen cseppet kell a nyelv alá helyezni. A nyálkahártyán azonnal felszívódik és javítja az agysejtek oxigénszintjét! Hordd a zsebedben az oxigént!

 

Elégtelen oxigén elégtelen biológiai energiát jelent, ami megnyilvánulhat enyhe kimerültségben is, de akár életet veszélyeztető megbetegedésekhez is vezethet

Az elégtelen oxigén és a megbetegedés közötti kapcsolat már bizonyított.”Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Association of Physicians


„Az összes komoly megbetegedés esetében vele járó alacsony oxigén állapotot találtunk. A testszövetek alacsony oxigénellátottsága bizonyosan betegséget jelez. A hypoxia, vagy oxigénhiány a szövetekben az összes degeneratív megbetegedés alapvető okául szolgál.“ 


Dr. Stephen Levine, molekuláris biológus

Oxygen Deficienc: A Concomitant to All Degenerative Illness 

(Oxigénhiány: A degeneratív megbetegedések hátterében)

http://eljunktudatosan.hu/egeszseg-2/veroxigen-szint-miert-fontos-es-hogyan-novelhetjuk.html


Mennyi az oxigénszintünk?

A szervezet oxigénellátottságát a vérben található oxigén szintjével lehet a legjobban mérni. Egy egészséges embernél ez 99%, egy átlagembernél 96-98%, különféle betegségekben vagy energiahiányban szenvedőknél ez általában 89-95%. A dohányzás során nagy mennyiségű szén-monoxid keletkezik, ezért a dohányzók véroxigén-szintje tartósan alacsony, általában 96% alatti. Ha a vér oxigénellátottsága nem éri el a 99%-ot, akkor a szervezet folyamatosan oxigénhiányban szenved, a sejtek egy része folyamatosan alulműködik. A szervezetünk oxigén telítettsége ujjhegyre csatolt oxigénmérővel egy pillanat alatt kimutatható. Minden házorvosnál, kórházban, rendelő intézetben van ún pulsoximeter, amivel ingyen meg tudják mérni a vér oxigénszintjét.

http://eljunktudatosan.hu/egeszseg-2/veroxigen-szint-miert-fontos-es-hogyan-novelhetjuk.html
A vér oxigén szintjének emelésére egy másik lehetőség

1 literes OXIGÉNSZIFON és oxigénpatron ára: 46.000 Ft + házhoz szállítás

Az üres patronokat gyűjteni kell! További oxigénpatron cserék (24 db) ára: 4.100 Ft

Rendelés menete: +36 76 431 510 vagy +36 20 548 7980 telefonszámon várjuk hívását. Írhat emailt is az info@kami-ker.hu

Megrendelésében kérjük szíveskedjen megadni pontos nevét, címét, telefonszámát, a választott terméket és a mennyiséget. Igyekszünk minél előbb kapcsolatba lépni Önnel és gondoskodunk a gyors szállításról. Részleteket itt olvashat :

http://www.kami-ker.hu/index.php/termekek/oxigenszifon A pulzáló mágneses erőtér növeli a vér oxigén tartalmát

a szövetekben is mérhető az oxigén részleges nyomásának emelkedése.

A mágneses mezővel történő kezelés növeli a vér oxigéntartalmát. Kalcium ionok szabadulnak fel és nyitják a sejtfalat, így az oxigén és a tápanyagok a sejtbe bejuthatnak

Részletes tájékoztatást olvashat itt: http://www.pulzalomagnesterapia.eu/#!betegsegek-kezelese/c23t9

Kedves András. A szonográf működésére vonatkozó kérdésére az alábbi válasz adható:


A szonográf működése

Az ultrahangos vizsgálófej magas frekvenciájú hullámokat bocsát ki, ezeknek egy része elnyelődik, másik része az erekben lévő vörösvérsejtekről megváltozott frekvenciával verődik vissza. A frekvencia eltolódásának mértéke függ a vérsejtek mozgásától. Érszűkületeknél megváltozik a vérsejtek mozgási sebessége és iránya, ami hangjelenségként érzékelhető vagy grafikusan ábrázolható (duplesz-szonográf). Az eljárással mérhető a vér áramlási sebessége és iránya, valamint a vénák lefutásának iránya, a vénák átmérője, pontosan mérhető a vénafalak vastagsága és a lerakódások (plakkok) vastagsága

 

A vizsgálat menete

A vizsgálat valójában ugyanúgy zajlik, mint egy szokványos ultrahangvizsgálat. A vizsgált területek bőrfelszínére egy speciális, az ultrahanghullámok terjedését segítő gélt visznek fel. Erre azért van szükség, hogy a vizsgálófej és a bőr között lévő levegő az ultrahanghullámokat visszaverhesse. Ezt követően a vizsgálófejet az adott testrészhez illesztik, adott esetben rá is nyomják.


Alkalmazás

A Doppler-szonográfiás eljárás az érelmeszesedés diagnosztikájában rutinszerűen alkalmazott vizsgálat, ami alkalmas:

 a vér áramlási irányának meghatározására,
 érszűkületek meghatározására,
 trombózis diagnosztizálására,
 aneurizmák feltérképezésére (aneurizma: egy artéria, általában aorta kiboltosulása,        tágulata),


Agyi rossz vérellátás oka lehet a nyaki érben a plakk képződése

A karotisz sztenózis néven ismert állapotot a plakk lerakódása okozza a szívből az agyba vért szállító artériában. Ennek következtében kevesebb vér jut az agyba, és ritka esetben akár stroke-ot is kiválthat, ha a plakk leválik és elzárja az agy vékony ereit.

Dr. Raffi Topakian, az osztrák Wagner-Jauregg oktatókórház kutatója szerint a karotisz sztenózisban szenvedő betegek csupán kis százalékában következik be stroke. A legmagasabb kockázatnak kitett betegek esetében endarterectomiát végeznek, melynek során eltávolítják a plakkot a fő nyaki verőérből.


Magyarázat  carotis endarterectomia

A carotis endarterectomia során a sebész egy bemetszést végez a nyakon, ezáltal feltárva a nyaki verőeret. Az artériát ezt követően megnyitják és eltávolítják a belső felszínéről a plakkot, majd az eret bezárják. Általában fokozott stroke kockázatú betegeken érdemes elvégezni, a beavatkozás eredményeként a kockázat csökkenthető. Azonban a műtéttel kapcsolatos általános kockázatok mellett a carotis endarterectomia önmagában is stroke-ot vagy szívinfarktust eredményezhet azáltal, hogy az eljárás során vérrög vagy szövettörmelék szakad le. A sebészek ennek kivédésére szűrőt alkalmaznak a véráram stratégiai fontosságú területein, hogy bármilyen embólust kiszűrjenek.
Angioplasztika
Gyakrabban alkalmazzák, mint a carotis endarterectomiát. Az eljárás során egy felfújható ballont hordozó katétert vezetnek fel a beszűkült érterületre. Ezt követően a ballont felfújják és a plakkot az artéria falába nyomják. Általában ezzel egyidejűleg egy rugalmas fém csövet (sztentet) helyeznek az érbe, ami megakadályozza az ér visszaszűkülését. Szűrő használata az angioplasztika során is indokolt.


Egyéb eljárások 

Az orvosok újabb és újabb módszereket keresnek a vérrögök eltávolítására. A katéteres embolektómia során katéter segítségével próbálják meg a trombust kihúzni. Egy másik eljárás során katéteren keresztül az elzáródás közvetlen közelébe adnak be vérrögoldó készítményt.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/stroke/26/a-stroke-kezelese

Tisztelt Olvasó, Kedves Zsuzsa


Az Acetil karnitinre vonatkozó kérésére az alábbi rövid válasz adható. Részletesebb leírást olvashat dolgozatomban, aminek elérhetősége itt:

http://www.nelegybeteg.hu/tanulmany-acetil-l-karnitin.php

 

 

Barhwal K, Hota SK, Jain V, Prasad D, Singh SB, Ilavazhagan G (June 2009). "Acetyl-l-carnitine (ALCAR) prevents hypobaric hypoxia-induced spatial memory impairment through extracellular related kinase-mediated nuclear factor erythroid 2-related factor 2 phosphorylation".
Neuroscience 161 (2): 50114. DOI:10.1016/j.neuroscience.2009.02.086

 

 

Nincs nemzetközileg előírt napi mennyiség, de terápiás célokkal a leggyakrabban napi háromszor 500 mg szedését szokták javasolni felnőttek esetében

 


COVEREX-AS 5 mg filmtabletta

Hatóanyag(ok):  perindopril A készítmény hatóanyaga perindopril-arginin. 3,395 mg perindopril filmtablettánként (ami 5 mg perindopril-argininnek felel meg).

Forgalmazó: EGIS

A fokhagyma kardiovaszkuláris hatásáról


Vannak bizonyítékok arra nézve, hogy a fokhagyma megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Ezen betegségek például az érelmeszesedés és koszorúér-betegség egyik lehetséges oka az oxidatív stressz. Ezt a diallil-diszulfidazáltal csökkenti, hogy segíti a sejt méregtelenítését, és hatásában néhány más mechanizmus is szerepet játszhat.

A diallil-triszulfiddal és diallil-tetraszulfiddal együtt a fokhagyma párlatolajának fő összetevője. Sárgás színű, erős fokhagymaillatú, vízben oldhatatlan folyadék. Az allicin bomlása során keletkezik a fokhagyma és más, a hagymaformák alcsaládjába tartozó növény összetörésekor. A diallil-diszulfid a fokhagyma számos jótékony hatásával rendelkezik, de allergén is: fokhagyma allergiát okoz.


Báno-féle fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponenseinek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Hatás, tulajdonság: Kúraszerű alkalmazása serkenti a szív működését és a keringést; csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezáltal lassítja a szervezet érelmeszesedési folyamatait, kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást.

Gyógyszertárban vény nélkül kaphatóGinko Biloba  forte 80 mg

Juvita Ginkgo biloba forte 80mg  A ginkgo (páfrányfenyő)-flavonoidok hozzájárulnak aFigyelmeztetés:


Adagolás: Napi 1 lágyzselatin kapszula

Kiszerelés: 60+10db lágyzselatin kapszula

OÉTI: 6892/2010Fokhagyma olaj: 500mg


3 mg fokhagyma olaj kapszulánként, ami megfelel 1500 mg friss hagyma gerezdnek.


OÉTI  4204/2008

       
Garlicin


4000 mcg ALLICIN + 7000 mcg tioszulfinát + 7000 mcg allin + 7600 mcg gamma-glutamil-cisztein tartalmú, szagtalan fokhagyma kapszula!


Vérkeringési problémák, (magas vérnyomás, érelmeszesedés, magas koleszterin, emelkedett triglicerid-szint és vérrögképződés megelőzésére)

*Cukorbetegség esetén, az étrend kiegészítésére a diabétesz okozta szövődmények visszaszorításához


Ár: 1850 Ft   30 kapszula


http://biowebaruhaz.hu/termek/garlicin_kapszula_30db-os_-szagtalan-4000mcg_allicinnel_candida_-es_mikrobaolo_olimp_labs_0.html


OETI: 9849/2011

Összetétel:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban

1 kapszula

Fokhagyma extraktum

200 mg

ebből allicin

4000 mcg

tioszulfinát

7000 mcg

allin

7000 mcg

gamma-glutamil-cisztein

7600 mcg
Fokhagyma Extraktum 30 db


 

100 mg / kapszula

Ebből allicin: 3,00 mg


OÉTI  5763/2009


Ár: 966 Ft


A készítményben lévő szagtalan fokhagyma kivonat napi egy kapszulája 4-6 gerezd friss fokhagymának felel meg, nem okoz kellemetlen utóízt, rossz leheletet


AllicinMax™

180 mg koncentrált természetes allicint tartalmaz amelyet friss fokhagymából extrahálnak.  A tablettából illetve a kapszulákból a szervezet allicint készít mihelyt a gyomorba kerül. A fokhagyma olaj kiegészítőt a friss fokhagyma desztillációjával állítják elő, amit azután hígítanak és kapszulákba töltik 

A táblázatban foglalták össze, hogy a fokhagyma kiegészítők  kevés vagy egyáltalán nem tartalmaznak allicint
       
OÉTI 8069/2010


NutriLAB Fokhagyma kapszula 30X


Természetes fokhagyma olaj 

500 mg/kapszula

Származási ország: PortugáliaAjánlott ár: 1.090 Ft


Allimax

Az Allimax az egyetlen, amely 100%-ban tartalmazza a fokhagyma legfontosabb egészségre jótékony összetevőjét, az allicint (képlet) . E nélkül a növény antibakteriális, egészségvédő tulajdonságai nem érvényesülnek


Az allicin 1944 óta ismert. Ebben az évben egy olasz kémikus C. J. Cavallito és kollégája J. H. Bailey sikerrel izolált friss fokhagymából egy jellegzetes szagú kénes vegyületet és bizonyította annak antibakteriális hatását. A vegyületet allicin-nek nevezték el.

Mivel az allicin egy nagyon gyorsan lebomló instabil vegyület, ezért a fokhagyma készítmények többségéből pont a legfontosabb összetevő - az allicin - hiányzik, amely a fokhagyma jótékony hatásaiért felel.

Peter Josling kémikusnak sikerült stabilizálni az allicint. Majd Norman Bennett és munkatársai segítségével létrehoztak egy olyan fokhagyma készítményt, amely stabil allicint tartalmaz a neve Allicinmax!

Minden AlliMax kapszula 180 mg AlliSURE® port tartalmaz. Az AlliSURE® tartalmazza azt a stabilizált allicin kivonatot, amely a fokhagyma legfontosabb aktív alkotó eleme.

Bioaktív hatása bizonyított!

Ár: 3 .658 Ft   30 kapszula


AlliMax kapszula

Fél kapszula

tartalmaz

1db kapszula

tartalmaz

10db kapszula

tartalmaz

Allisure®/allicin

90mg/27mcg

180mg/54mcg

1800mg/0,54mg


OÉTI:12581/2013

Származási hely: Egyesült Királyság
Gyártó: Allicin International Limited, Rye, http://www.omega3wellness.hu/vmchk/webaruhaz-omega-3-termekek-vitaminok/allimax-30-db-os-fokhagyma-kapszula/flypage.tpl.html


Jegyzet

Focke M1, Feld ALichtenthaler K.:Allicin, a naturally occurring antibiotic from garlic, specifically inhibits acetyl-CoA synthetase.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1968399?dopt=Abstract


Magyarázat

Az acetil-koenzim-A a Szent-Györgyi-Krebs-ciklusba lépve energiát szolgáltathat, illetve szerepet játszhat a zsírsavak oxidációjában és szintézisében is.


Anticancer

In vitro studies show that allicin inhibits the invasion and metastasis of human colon carcinoma cells. The phytochemical also exhibits antigenotoxic action. But the anticancer effect of allicin in humans remains uncertain, because of its low stability and poor bioavailability.

Heart health

Garlic has been suggested to improve heart health by lowering blood pressure, but scientific studies have provided conflicting results. One study showed that the protective role of allicin against atherosclerosis, is not only the direct result of its antioxidant activity but also of other mechanisms, such as lipoprotein modification, inhibition of LDL uptake and degradation by macrophages.


6 komoly érv az AlliMax mellett

100% stabil allicint tartalmaz, amely a legfontosabb hatóanyaga a fokhagymának

Bioaktív hatása bizonyított

Irritáló íz- és illatmentes fokhagyma kivonat

Egy kapszula 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza

Jelenleg nincs más olyan készítmény, amely 100% stabil allicint tartalmaz.

Az Allimax jól viseli a gyomorban található savas közeget. A felszívódás is itt történik és a véráramba kerülve azonnal kifejti jótékony hatásátVita Crystal Allicin Specialized kapszula 30db

A fokhagyma gyógyhatását több, mint 200 féle biológiailag aktív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja. Biokémiailag a legaktívabb, a 100 féle kéntartalmú vegyülete, elsősorban az alliin, a legerősebb hatóanyaga pedig az erős antibiotikus és antikarcinogén hatású allicin.

Az allicin, bár hőre és fényre rendkívül érzékeny és könnyen metabolizálódik, mégis a legjelentősebb bioaktív vegyülete a fokhagymának.

30 db-os kapszula; Vita Crystal speciális gyógyászati célra szánt tápszer. 

Az allicin nagy potenciálú kemopreventív anyag a májrák megelőzésében.

A vizsgálati  eredmények arra engednek következtetni , hogy az allicin apoptózist indukál a vastagbélrákos sejtekbenBeszerzés

Egészség Pláza Budapest
06 (70) 639-3928; info@egeszsegplazabudapest.hu
Házhozszállítás: 1-3 munkanap alatt országszerte!
Átvevőpont: 1024 Bp, Retek utca 19. (a Moszkva térnél)
Nyitva tartás: H: 10-20, K: 10-17, SZ: 10-17, CS: 10-20, P: 10-17