Tömjén daganatokra. Vérhígítók és MSM együtt szedése. Véralvadás gátlás ellenőrzése INR értékkel Ízületek védelme. Válasz olvasóimnak 99. szám

Tömjén daganatos betegségekre

Kedves Olvasó írta

Üzenet: Kedves Bence! Egy hormon érzékeny emlődaganatos megbetegedésen vagyok túl, egy évvel ezelőtt történt. Szeretném megelőzni a kiújulását és hallottam a tömjén jó hatásáról. Kérem írja meg, hogy melyik tömjént készítményt javasolja nekem és hol tudom megvenni. Köszönöm! M Kata

Tisztelt  M Kata Asszony,

Orvosilag elfogadott tény, hogy a tömjén a hormonális indíttatású daganatfajtákra kifejezetten jó hatású (Méhnyakrák, melldaganat, petefészekrák, prosztata és here daganat. .. Gyógyszerként, daganatellenes készítményként csak nagy töménységű kivonatot érdemes használni.  
Sajnos a közönséges tömjénfa őrölt anyaga ( amit általában a kapszulákban találhatók) nem hatásos mivel a működőképességet garantáló hatóanyag (acetyl-BA) csak kis százalékban találhatók benne. 
Az acetil-boswellinsavak (acetil-BA) a gyantából származó pentaciklusos triterpének.
Az acetil-BA gátolja az I és II alfa topoizomerázokat az enzimhez való kötődés útján a DNS-en keresztül. Így az acetil-BA az I. és IIa. Humán topoizomerázok kettős katalitikus inhibitorainak egyedülálló csoportja. amely gátolja a topoizomerázokat a rákos sejtekben
Az acetil-boswellinsavak újak a katalitikusan gátló anyagok az I. és II alfa humán topoizomerázok.
Syrovets T 1 , Büchele B , Gedig E , Slupsky JR , Simmet T .
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10860928

Topoizomeráz: Olyan enzimek, amelyek a DNS harmadlagos szerkezetét változtatják meg anélkül, hogy ez az elsődleges-, illetve a másodlagos szerkezetet érintené.  A DNS harmadlagos szerkezetének az a felcsavarodott forma tekinthető, amely  a lineáris formájú DNS-ekbõl jön létre annak érdekében, hogy a DNS elférjen a sejtben.  http://www.fajltube.com/biologia/kemia/A-nukleinsavak-szerkezete-es-f61315.php

Boswellia serrata kémiai összetevőket tartalmaz, főként β-boswellinsavat, acetil-β-boswellinsavat, 11-keto-β-boswellinsavat és acetil-11-keto-β-boswellinsavat. A boswellsavak közül az acetil-11-keto-β-boswellinsav (AKBA) az 5-lipoxigenáz legerősebb inhibitora A különböző pentaciklusos triterpének antiproliferatív hatását több alkalommal vizsgálták, és kimutatták, hogy különböző sejthálózatokban indukálják a sejthalált. 

1./ Kapcsolat a tömjénolaj vásárlásához:  hungary@doterra.com
Rendelés:
https://www.mydoterra.com/ShoppingCart/index.cfm?retail=1&OwnerID=5339065

2./ A kúra 180 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg.

3./ Tömjén kapszula daganatos betegségek megelőzésére
A kúra 100/200 darab terápiás tömjénkivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 200 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 200 mg hatóanyag, 600 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 2000 mg tömjén őrleménynek felel meg.

A kúra időtartama : 100 - 200 nap
A kúracsomag készítményei magas koncentrátumú kivonatok, ezáltal a többi tömjén kapszulához képest a hatóanyagtartalmuk jóval nagyobb.

Adagolása : naponta 1-2 szem hosszútávon

4./ Fenntartó, állapotmegőrző kapszula

A kúra 100 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg.
A kúra időtartama : 30 nap
Ára : 29.900 Ft /100db

A fenntartás ebben az esetben azt jelenti, hogy a daganatos betegek meglévő állapotát tartjuk meg ezzel a dózissal. Használhatjuk kemoterápiás és sugárkezelés közben is hangulat és állapotjavításra, a mellékhatások csökkentésére. Ez a dózis lehetőség szerinta meglévő állapot szinten tartását és a további romlás megakadályozását szolgálja.
Beszerzés: http://b17net.info/item8.html


MSM + vérhigítók Ellenőrzés: INR értékkel

Kedves Olvasó írja

Üzenet: Üdvözlöm! Volna olyan kedves a kérdésemre vélemenyt mondani,? 70 éves nő vagyok. Par eve volt egy trombózisom, azóta xareltót szedek 15 mg set. Sajnos vannak izületi problémáim is, most találtam rá az msm .re és szeretném szedni. Viszont olvastam, hogy aki vérhigítót szed az vigyázzon. Tudna válaszolni a kérdésemre. Hálásan köszönöm. Ūdvözlettel! G judit

Válasz
A XARELTO ® (rivaroxaban)  antikoaguláns (vagy vérhígító gyógyszer). Célja a szervezet természetes véralvadási funkciójának csökkentése. Csökkenti a vérrögképződés kialakulását az artériában vagy a vénáiban. És bár a vérhígítók nem oldják fel a meglévő vérrögöket, segíthetnek megakadályozni, hogy a vérrögök egyre nagyobbak legyenek és súlyosabb problémákat okozzanak. Segít  megelőzni vagy csökkenteni a véralvadást.

Javasolható a kreatinin vizsgálat a vese működésének ellenőrzésére

A Xarelto-t óvatosan kell alkalmazni veseelégtelenségben szenvedő betegeknél, ha más gyógyszereket kapnak, amelyek növelik a rivaroxabán plazmakoncentrációját 
A vizsgálathoz 24 órán át gyűjtött vizeletminta, valamint olyan vérminta szükséges, amelyet vagy a vizeletgyűjtés kezdetén, vagy annak legvégén vesznek.

Clearence (Kreatinin-clearance) normálérték:
férfi: 95 - 160,

nő: 75 - 115 ml/perc

Kreatinin normálérték:
férfi: 62 - 106,
nő: 44 - 84 µmol/l

A kreatinin koncentrációjának növekedése általában a vese szűrletképzési zavarának, hiányosságának (veseelégtelenség) következménye. Emelkedett szintje utalhat még vesebetegségre, a húgy utakban fennálló elzáródásra, szívelégtelenségre. A szakirodalomban az olvasható, hogy az MSM természetes vérhígító hatása miatt a vérhígítót szedők mindenképpen konzultáljanak orvosukkal az alkalmazás előtt!
Több külföldi publikáció is említi, hogy az MSM a vér viszkozitását csökkenti. Ez gyakorlatilag azt jelenti, ha vérhígítót szed, ellenőrizze orvosával, mielőtt elkezdené a Xarelto szedését.. Általában biztonságosan alkalmazható, de ehhez a hatáshoz más gyógyszerek adagjának csökkentésére lehet szükség. 
https://www.jomtom.hu/msm-por-999-szazalek-tisztasagu-200g
https://www.xarelto-us.com/about-xarelto/blood-thinners

Az MSM tökéletesen fel tud szívódni bőrön keresztül is (transzdermálisan)! Keverje el a napi adagot némi ásványvízzel és kenje fel bőrére.
A kedvezőtlen kölcsönhatások közé tartozhatnak a vérhígító gyógyszerek, mint például a coumadin (warfarin), az aszpirin, valamint a hal vagy len (Omega-3) olaj.

Mellékhatások

Általában 2-3 közötti INR érték jelent jó beállítást. Az INR jó beállításával érhető el a helyes egyensúly a véralvadás gátlása és a vérzésveszély között.

Magyarázat: Az INR meghatározása azok közé az alapvető vizsgálatok közé tartozik, melyekkel a véralvadási rendszert rutinszerűen lehet vizsgálni. A legtöbb belgyógyászati vizsgálat tartalmazza, és műtétek előtt is minden esetben ellenőrzik. Mivel az alvadási faktorok a májban képződnek, ezért a máj betegsége esetén is változhat az alvadási idő hossza, vagyis az INR értéke, tehát májbetegeknél is gyakori vizsgálatnak számít. Mindezeken túl talán a legjelentősebb alkalmazási területként a véralvadásgátlók szedésének ellenőrzése említhető.

Az INR-méréssel a véralvadásgátló gyógyszerek egyes fajtáinak adagolása és hatása ellenőrizhető, továbbá az ilyen típusú gyógyszerek beállításában is nagy szerepe van a vizsgálatnak. A beteg számára javasolt, ideális gyógyszerdózist az INR-érték alapján lehet meghatározni, figyelembe véve azt is, pontosan milyen betegség miatt kell a készítményt alkalmazni
Annak, aki nem szed véralvadásgátlót, nem májbeteg, és az egészséges kontrollcsoporthoz tartozik, az INR-értéke = 1.

Figyelem:

Neprinol

Olvasó írja

Üzenet: Tisztelt Uram, édesapám betegségére találtam egy Neprinol nevezetű étrend kiegészítőt. Próbáltam utánajárni a készítménnyel kapcsolatos dolgoknak de sajnos alig találok valamit, az orvosok nem ismerik... az Ön oldalát is felhozta az internet hogy valamikor szó volt róla..ez egy régi cikk volt? Vagy esetleg ismeri a készítményt? Segítségét előre is köszönöm, üdvözlettel: H Edina

Tisztelt H Edina Asszony,
Szíves tájékoztatására az alábbiakat közlöm, azért is, hogy ismeretei legyenek a www.nelegybeteg.hu website-on megjelenő munkáimról

Az enzim terápiáról, ezen belül a Neprinolról.

Kérem figyelmesen olvassa el a  a 2017. 06. 23-án írt dolgozatomat  Elérhetősége a www.nelegybeteg.hu weboldalon. A dolgozat közvetlen elérhetősége: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-neprinol.php

A fentiek figyelembevételével, fogalmam sincs, hogy miről szeretett volna tőlem tájékoztatást kapni. Ha megengedi azt javasolnám, hogy esetleg a jövőben,  ha velem beszél legyen körültekintőbb  és pontosan fogalmazzon, hogy mit is szeretne tudni. Nagy munka leterheltségem miatt csak arra válaszolok, amire nem kapott választ az  előzetesen és figyelmesen elolvasott dolgozataimból.
Tisztelettel

 

Koszorúér

Kedves Zsoldos Úr! Ne haragudjon, hogy zavarom, de véleményt szeretnék kérni Öntől! Bizalommal vagyok Ön iránt, hisz manapság már, szinte senkiben, nem lehet megbízni, ha szakvéleményt kér az ember! Vagy a pénz motiválja, vagy a politika, vagy valami más, így elég elbutult és becsapott közegben élünk! A lényeg, 3 éve robbant ki a súlyos koszorúér problémám, amivel kapcsolatban, a klinikusok vélemény: vagy azonnal nagyműtét, vagy a többit a fantáziára bízták! Most már utólag tudom, hogy Isten válaszolt helyettem és azt mondta nem! Ezen kívül kezembe akadt egy cikk a Szentgyörgyi utód kutatókkal kapcsolatban, Rath C-vitamin komplex amit 3 éve szedek. Istennek hála, mondhatom, hogy nagyon jól vagyok, 81 évesen egyedül. A fiaim és családjuk, Peten, Londonban én Egerben. Most azt szeretném megkérdezni, hogy tartsak-e szünetet, nem sok-e, szünet nélkül szedni - bármilyen jó és biztonságos is - ez a készítmény? Van nekik, még külön speciálisan a szívre, és a szemre is szedek, szintén speciálisan általuk összeállított készítményt. Még egyszer elnézést kérek a zavarásért, és hálás köszönet: Dr. Gálné Vali

Válasz

Ma már ismert, hogy a szívizomsejtek számára alapvető tápanyagok krónikus hiánya rontja a szív pumpálási képességét. Ez vezet a test különböző szerveinek csökkent vérkeringéséhez. Például, a vesék feladata lenne a felesleges vizet kiszűrni a vérből a vizeletbe. Csökkent véráramlás esetén a vesékben a víz megmarad a szövetekben, és duzzanatot okoz (ödéma), a lábakon, a tüdőben és más testrészeken. Annak érdekében, hogy megszüntesse az ödémát, az orvos vizelethajtó gyógyszereket ír fel. Ez az intézkedés elindít egy ördögi kört. Vizelethajtók eltávolítják a vízben oldódó vitaminokat, mint például a C-vitamin és a B-vitaminok, valamit fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket a szervezetből. Mivel a vitaminhiány eleve a fő oka volt a szívelégtelenségnek, a vízhajtó gyógyszerek tovább súlyosbítják a betegséget.

Világszerte 16 millió ember hal meg szív-érrendszeri betegségben annak ellenére, hogy koleszterin-csökkentő szereket használnak, és erős kampány folyik a zsírszegény táplálkozás érdekében. Minden nap 2000 ember hal meg szívinfarktusban – ez az ipari világ első számú csendes gyilkosa.
A hagyományos gyógyászat első számú célpontja a magas koleszterin-szint, mint a szívbetegség legfőbb oka. Mindazonáltal ez a koncepció nem ad magyarázatot a kardiológia számos rejtélyes kérdésére.
Ha a koleszterin a szívbetegség oka, akkor:

A hagyományos gyógyászat nem ad választ ezekre a fontos kérdésekre. .

 

Először nézzük a véredényrendszert…

A szív, és a koszorúerek folyamatos mechanikai igénybevételnek vannak kitéve

Elmeszesedés 
A szervezetszintű elmeszesedés azt jelenti, hogy a kalcium a csontok helyett a lágyszövetekben rakódik le, ahol elvileg szerepe nem volna. Sok öregedéssel kapcsolatos betegség összefügg a meszesedéssel. Ilyen betegségek a vesekövek, az ízületi gyulladás, a szürke hályog, a szívbillentyű elégtelenség, a csonttörés, a ráncos bőr, a csontkinövések, a szenilitás és természetesen a szív erek elmeszesedése

K2 vitamin
Az egyik legmeggyőzőbb vizsgálat a K2 vitamin szívvédő hatását bizonyítja. A Rotterdami Szív Vizsgálat (Rotterdam Heart Study) 4800 személyt követett hét éven át. Akik a vizsgálatban nagyobb mennyiségben fogyasztottak K2 vitamint, azoknál 57%-kal csökkent a szívhalálozás a legkevesebb K2 vitamint fogyasztókhoz képest. 
Korábbi kutatások felfedezték a verőerek elmeszesedése és az alacsony K-vitamin szint között összefüggést.
Jie KS, Bots ML,Vermeer C, Witteman JC, Grobbee DE. 1995.Vitamin K intake and osteocalcin levels in women with and without aortic atherosclerosis: a population-based study. Atherosclerosis 116(1):117-23.) Click here for study.

A K2 vitaminnak kritikus szerepe van a csontok és az érrendszer egészségében, támogatja az immunrendszer működését és gátolja a krónikus gyulladásokat. A legtöbb hagyományos orvos tudomást sem vesz a K2 vitamin fontos tulajdonságairól. Az egészségtudatos ember azonban ma már figyelembe kell vegye a legújabb eredményeket.

Konzultáljon orvosával/gyógyszerészével amennyiben véralvadás gátlót szed pl.: coumarin/warfarin.
A K2 vitamin hatékony formája az MK-7, így kiváló választás a hosszú távú fogyasztása, mint étrend-kiegészítő
Schurgers LJ,Teunissen KJF, Hamulyak K, et al. 2007.Vitamin-K containing dietary supplements: comparison of synthetic vitamin K1 and natto-derived menaquinone-7. Blood 109(8):3279-83. Click here for study.


Beszerzés: Természetes K2 vitamin - MenaQ7™ tartalmazza az optimálisan felszívódó és hasznosuló K-vitamint. MenaQ7 ™ a japán natto élelmiszer kivonata menakinon-ban gazdag, ami a K-vitamin legkönnyebben felszívódó formája. Fontos szerepe van szív-érrendszer működésében. 

Ára: 5500 Ft

https://vitaminbolt.eu/termek/termeszetes_k-_vitamin__60db.html?fb_comment_id=10150352835256865

 

Amit tehetünk a véredényrendszer erősségéért és rugalmasságáért:

Amire a véredénynek szüksége van az optimális működéshez:

A test megkísérli kijavítani a hibát, detápanyaghiány miatt felesleges koleszterint termel és azzal tölti ki az artéria repedését. A koleszterinnek ezt a koszorúérre rakódását atherosclerosisnak nevezik, és a szívnek ez a betegsége szívinfarktushoz vezet.

Minden vitamint kúraszerűen kell fogyasztani, általában egy-két hónapos szedés felel meg egy kúrának, utána javasolt 1-2 hét szünetet tartani, hogy a szervezet ne szokjon hozzá. Nyáron érdemes szünetet tartani a vitaminszedésben, és ilyenkor minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani - mondta Dr. Balaicza Erika belgyógyász-természetgyógyász.
A vitaminkúrában tartott szünet azt a célt szolgálja, hogy a szervezet ne szokjon le a saját
vitaminhasznosító képességéről - 

A vízben oldódó vitaminok kiürülnek a szervezetből, ezek nem okoznak problémát. A zsírban oldódó vitaminok viszont elraktározódnak, és nagy dózisban, tartósan szedve okozhatnak problémákat. Ezek a D-, E-, A-, K- vitaminok. Ezért vásárlás előtt érdemes megnézni, mennyi van ezekből a készítményben, és mennyi az ajánlott napi beviteli érték (RDA). 

Az E-vitamin szedésénél oda kell figyelni, mert a véralvadásgátlókkal és K-vitaminnal alkalmazva a vérzési idő megnő, ezért ha véralvadásgátlót szedünk, mindenképp tájékoztassuk gyógyszerészünket
A szabad gyökök felszaporodása is felelőssé tehető az érelmeszesedés, a daganatos betegségek és más súlyos betegségek kialakulásáért.

Amit javasolni szeretnék:

Újdonság! Pycnogenol Strong
Dupla hatóanyag tartalom 40 mg / tabletta

Rendkívül sokoldalú termék
Orvosok és természetgyógyászok egybehangzóan állítják, hogy ha szükséges a 20 mg-nál nagyobb mennyiségű Pycnogenol hatóanyagot is be lehet szedni, ezért készült el az eredetileg 20 mg-os Pycnogenol tabletta erősebb 40 mg-os változata a Pycnogenol Strong. Túladagolástól nem kell tartani, a klinikai vizsgálatok szerint nincsenek káros mellékhatások még rendkívül nagy mennyiség esetén sem.

A pycnogenol továbbá kedvező az érrendszer, az érfalak számra. Kedvező hatással van a vér mikrocirkulációjára. Ajánlott azoknak is, akiknek öröklött hajlamuk van a visszérképződésre.

Finn termék, megbízható, kitűnő minőség.

Csomagolás: 60 db tabletta, 2 havi adag.
Ára: 13.975 Ft helyett 10.900 Ft
Adagolás: napi 1 tabletta, étkezés után vagy közben.
Beszerzés: https://www.hazhozpatika.hu/pycnogenol.html#pycnogenolstrong

További jó közérzetet és a bajok megelőzésére a megfelelő étrend kiegészítők szorgalmas szedését kívánja

Zsoldos Bence (84)


Reumatoid artritisz (RA) reumás ízületi gyulladás.

Reumatoid artritisben szenvedek. Szeretném megtudni, hogy az általam vásárolt MSM por mennyire biztonságos. Gyártó: Still Maas s.r.o.,Neresnicka 12, Zvolen,96001,Szlovákia. Minimálna trvanlivost'/ Szavatossági idő:05.12.2019. S20180822
Forgalmazza:www.bulkshop.hu Tisztelettel: Sándor Szilveszterné

Válasz
Tisztelt A Klári Asszony,
Ez egy szisztémás autoimmun kórkép, amelyre elsősorban az ízületek gyulladásos elváltozásai jellemzőek, azonban más szerveket is érinthet. Kialakulásának oka nem teljesen ismert
Az Ön által jelzett terméket nem ismerem, ezért biztonságáról sem tudok tájékoztatást adni. Amit  én javasolok az a Calivita termék, azért is mert nemzetközileg elismert, biztonságos, nagyon jó hírű gyártó/forgalmazó. Ezen túl számos olyan vegyületet is tartalmaz ez a termék, amely kifejezetten az Ön betegségének javulására alkalmas.

Beszerzés: CaliVita
Teréz körút 9
1067 Budapest
Tel.: 1/321-1834

Keresse fel a Calivita honlapját. Elérhetősége: https://www.facebook.com/Calivita-H%C3%A1l%C3%B3zati-K%C3%B6zpont-1067-Budapest-Ter%C3%A9z-Krt-9-279951025502652/

CaliVita Joint ProteX Forte tabletta 90db részletes leírása
Az ízületet alkotó csontok végein porc található, mely egyfelől abban segít, hogy az ízület minél kevesebb súrlódással mozogjon, másfelől viszont védelmi funkciót is ellát. Épsége ezért nagyon fontos. A porcot az ún. ízületi tok, és a benne található ízületi folyadék veszi körül, mely mintegy "kenőanyagként" az ízületek súrlódásmentes mozgását segíti elő. Ízületeink egészségét nagyon sok minden befolyásolja. Ahogy idősödünk, elsősorban azok az ízületeink használódnak el természetesen, amelyek állandó munkában vannak, pl. a testtömegünket hordozzák (csípő, térd). Ez az elhasználódás mozgásszegény életmód, illetve túlsúly cipelése esetén felgyorsulhat, illetve komoly odafigyelést igényel még az élsport, nehéz fizikai munka, valamint az örökletes hajlamok is (főleg a hölgyeknél).

A Joint ProteX FORTE hatóanyagai hozzájárulhatnak ízületeink egészségének védelméhez.

Adagolás: 1 tabletta naponta. Összetétel: 500 mg Glükózamin-szulfát, 270 mg Kondroitinszulfát, 50 mg Hialuronsav, 150 mg Metil-szulfonil-metán (MSM), 50 mg Indiai tömjénfa, 40 mg Réti legyezőfű, 10 mg Kurkuma kivonat, 5 mg Cink, 1 mg Mangán.

Tisztelettel Zsoldos Bence