Értisztítás / Vérhígító és kurkuma egyidejű szedése / Alkáli só kúra + tömjén Erős kúra Válasz Olvasóimnak 109. szám

Értisztítás

Üdvözlöm! Bal hátsó fali 20% szívizom elhalásom van, az aorta gyenge-közepes meszes. Aspirint és vérnyomáscsökkentőt szedek, amelyeket el szeretném majd hagyni, ha tudnék egy sikeres értisztítást csinálni. Várom a tanácsát. Üdv.: Éva

Válasz

A www.nelegybeteg.hu Főoldalán olvashatja, hogy egymagam otthonomban 6. éve  tudományos dolgozatokat írok. Nem üzletelek, semmiféle szervezetnek nem vagyok tagja, csak segíteni szeretnék ingyen a hozzám írásban fordulóknak. Ismereteim alapja a hazai és nemzetközi szakirodalomban megjelent tudományos közlemények.

Kérésére az alábbi választ adhatom feltételezve, hogy kezelő orvosa ezt már Önnek ismertette, de nem árt újra felhívni a figyelmet az alábbiakra.

1./ Ha valamelyik koszorúér elzáródik, az általa vérrel ellátott szívizom rostok elhalnak - ez a szívinfarktus. A szív teljesítménye, az elhalt izomzat mértékétől függően csökken, és ez szívelégtelenséghez vezet, amely ma már jól kezelhető, Az Amerikai Szívgyógyász Kollégium folyóiratában jelent meg egy olyan eljárás, hogy egy új készítmény katéteren keresztül a szívbe beadható. Hatására a károsodott izomterületen aktív sejtek keletkeznek  és a szívműködés megújul. https://www.origo.hu/egeszseg/20120406-az-elhalt-szivizom-egy-injekcioval-ujra-mukodesbe-hozhato.html

A szívelégtelenség egyik oka a szív koszorúerei­nek "elmeszesedése", amit szívkoszorúér-betegségnek neveznek, a másik a rosszul kezelt vagy kezeletlen magas vérnyomás.

2./ A verőér-meszesedés – a szívinfarktus és stroke legfőbb oka - természetes úton való visszafordítása lehetséges bypass-műtét nélkül speciális vitaminokkal és esszenciális tápanyagokkal melyek szinergikus hatásukat az érfalakban fejtik ki. A véredényrendszer kötőszöveten alapul. A kötőszövet ragasztja egymáshoz az ér sejtjeit, erősíti és rugalmassá teszi az érfalakat.

A kollagén, az elasztin és a véredény-kötőszövet erősítő komponensei biztosítják az érfal szerkezetét, stabilitását és megfelelő működését. A tápanyagok között a legfontosabb a C-vitamin és a lizin aminosav. Ezek a tápanyagok nélkülözhetetlenek a kollagén termeléshez és támogatják a sejtek bioenergia termelését. A krónikus, optimum alatti C-vitamin bevitel óriási hatással van a szív-érrendszerre, mert destabilizálja az érfalakat. Kis sérüléseket idéz elő és károsítja az érfalakat, amit javítani kell. Az érrendszeri plakk-képződés fő oka az, hogy a hosszú ideig tartó C-vitamin hiány miatt elgyengül az érfal, és ezért szükségessé válik biológiai javítása.

A kollagént folyamatosan termeli a szervezetünk, ám idővel ez a termelődés lelassulhat. Sajnos nincs megfelelő módszer arra, hogy a kollagén termelődés lassulását megállítsuk vagy éppen visszafordítsuk. Az egészséges életmóddal sokat tehetünk azért, hogy a szervezetünkben elegendő kollagén legyen; a dohányzás, illetve az erős UV-sugárzás felgyorsíthatja a kollagén raktárak kiürülését és ronthatja a kollagén újratermelődésének ütemét is. Étrend-kiegészítők formájában is bevihetjük a kollagént. Ez utóbbi módszer főként azoknak ajánlott, akik már idősebbek, esetleg mozgásszervi panaszaik vannak, vagy éppen a bőrükért szeretnének többet tenni. A kívülről bevitt kollagént sem lehet célzottan egy-egy problémára szedni, A szervezetünk oda „küldi”, ahol a legnagyobb szükségünk lehet rá (és ez nem feltétlenül azonos azzal a területtel, ami a számunkra a legtöbb kellemetlen panaszt okozza).

Az erős csontleves nagyszerű kollagén forrás. A flavonoidok bizonyos fajtái képesek arra, hogy gátolják a kollagén leépülését, amelynek szerepe van az erek elgyengülésében. Az antocianidin flavonoidok. képesek a NOS-enzim működését aktiválni, hogy a termelt mennyiség az idősebb korosztálynál is megközelítse a fiatalkori szintet, továbbá gátolhatják a kollagén leépülését, amely közrejátszik az ér falának elgyengülésében. A szervezet nitrogén-monoxid-termelése gondoskodik a véredények összehúzódásáról és kitágulásáról, ami javítja a véráramlást minden szervhez és sejthez. Flavogenin PRO (Flavonoid és Apigenin) kapszula ajánlható a flavonoidok pótlására a szervezetben.

3./ A  tápanyagok egyike a lizin aminosav. Esszenciális aminosavnak hívják, mert, csakúgy mint a C vitamint, az emberi szervezet nem tudja előállítani. A lizin együtt a prolin aminosavval a kollagén fő alkotórésze. E két aminosav kb. 25%-a a kollagén molekulát alkotó aminosavaknak. A lizin és a prolin hiánya képes előidézni az érfalak gyengülését és instabilitását.

4./ A kollagén és más kötőszöveti molekulák optimális termeléséhez, az artériák falának optimális szerkezetéhez, rugalmasságához és stabilitásához, és a további lerakódások megelőzéséhez szükségesek: C-vitamin, lizin, prolin, réz, mangán, N-Acetyl Glucosamine, Chondroitine Sulfate.

5./ Az alábbi étrend kiegészítők csökkentik az artériák falának gyulladását. C-vitamin, E-vitamin, EGCG (zöldtea-kivonat), szelén,cink. Ez azért fontos, mert gyulladás elősegíti az artéria falának gyengülését, a szerkezet pusztulását és a plakkok áttöréséhez vezet. Az artériaplakkokra jellemző, hogy nagy aktivitású kollagén-emésztő enzimeket tartalmaznak amelyek rombolják a véredény falában lévő kollagént. Ez a folyamat elősegíti az érfal szerkezetének elvékonyodását és plakk-részek letöredezését, melyek beszorulnak kisebb szív- vagy agy-artériákba, szívrohamot, stroke-ot idézve elő. Fontosabb tápanyagok: C-vitamin, lizin, prolin, arginin, N-Acetyl Cystein, EGCG.

6./ A kalcium a másik molekula, mely lerakódik az artéria elvékonyodott falában, hogy erősítse azt. Klinikai tanulmányok mutatják, hogy a plakkok előrehaladott meszesedése a szívinfarktus nagyobb kockázatát jelenti. Fontosabb tápanyagok: C-vitamin, D-vitamin.

7./ A homocystein és cukormolekulák láncot képeznek a kollagénnel, károsítják működését és tovább okozzák  az artériafalak destabilizálódását. A homocisztein-többlet megszüntetéséhez naponta 600-650 mikrog folsavra van szükség, Legfontosabb tápanyagok: C-vitamin, B-vitamin csoport, folsav, Króm, magnézium. Itt kell megjegyezni  homociszteinnel kapcsolatban, hogy a plazmában megemelkedett teljes homocisztein-  koncentráció (˃200 mikromól/l) közvetlen szerepet játszik a vaszkuláris és trombotikus események létrejöttében, ezért nagyon veszélyes. Több kutatás is igazolta a folsav és más B-vitaminok tHcy-csökkentő hatását: egy vizsgálat szerint napi 0,8 mg folsav adásával volt elérhető a maximális csökkenés, míg 0,2 mg-os napi dózis 60%-os, 0,4 mg pedig 90%-os csökkenést eredményezett. A nagy dózisú folsav a homocisztein csökkentéstől független mechanizmuson keresztül fejti ki kedvező hatását a kardiovaszkuláris kimenetelre. Moat SJ. Plasma total homocysteine: instigator or indicator of cardiovascular disease? Annals of Clinical Biochemistry. 2008;45:345–348.)

1./ Tibeti fokhagyma tinktúra készítése és alkalmazása értisztításra  

http://nepgyogyaszat.com/cikkek/a-tibeti-szerzetesek-ertisztito-csodaszere.html

2./ Az Allimax egy olyan kivonat, amely friss fokhagymából kinyert allicinnel látja el a szervezetet. A 100% stabilizált allicin kivonatnak köszönhetően a termék a fokhagyma minden jótékony hatásával rendelkezik, kellemetlen fokhagyma szag és íz nélkül. Több mint 10 éve Európa és az USA egyik kedvenc természetes egészségőre. Egy kapszulában 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőjét tartalmazza.
Minden AlliMax kapszula 180 mg AlliSURE® port tartalmaz. Az AlliSURE® tartalmazza azt a stabilizált allicin kivonatot, amely a fokhagyma legfontosabb aktív alkotó eleme.
Bioaktív hatása bizonyított!

Összefoglalás
1./ a levelében jelzett szívizom további elhalására nem szed gyógyszert. Miért?
2./ a szívizom elhalását izotopos vizsgálattal mutatták ki?
3./ A vérnyomás csökkentő gyógyszer ACE gátló? szedése fontos de a szívizom további pusztulását nem gátolja, noha az élete ettől függ.
4./ A vérnyomás csökkentő előírását 24 órás HOLTER vizsgálat alapján rendelték el?
5./ a vérnyomás csökkentő szedését saját elhatározásból veszélyes elhagyni. Orvosával konzultáljon erről!
6./ az érelmeszesedés gátlását esetleg csökkenését  a fentebb leírtak alapján az alábbi vegyületek egyidejű szedésével érdemes kipróbálni:

  • C- vitamin Ascorbinsav Cetebe retard  500 mg/kapsz 2x1/nap
  • Zink picolinate  50 mg 1x1
  • L-Proline 500 mg - 120 Vcaps®  2x1
  • L-Lysine 500 mg  2x1
  • EGCg Green Tea Extract – 400 mg koffein mentes napi 1 kapszula
  • Réz (nanotechnológiás kolloid)  3 kupak/nap
  • N-acetil-L-cisztein 2x1  600 mg és szelént is tartalmaz 50 µg
  • D3 vitamin 3000 NE 1 kapszula/nap (Bioextra) vagy BioCo D3-vitamin Forte4000 IU Megapack 100db
  • Folát:  Best Fully Active Folate (400mcg) 90  Ez a gyártmány az egyiklegkönnyebben felszívódó folát forma a világon.
  • Allimax fokhagyma kapszula  a napi adag kúraszerű alkalmazás mellett akár 10kapszuláig/nap  is növelhető mellékhatások nélkül

Megjegyzés: Nem vagyok orvos főleg nem kardiológus ezért az ismertető lényegét kezelő orvosával mindenképpen beszélje meg.  Amennyiben egyetért a felsorolt étrend kiegészítők szedésével, úgy szükség esetén, kérésére  a beszerzések helyéről módjáról tájékoztatást tudok adni.


Vérhígító és kurkuma egyidejű szedése

Szeretném megkérdezni aki ZILYT-et szed annak iehet-e KURKUMÁT szedni ..köszönöm a választ

Kedves Sz Éva Asszony,
A Zyllt egy klopidogrél nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszer. A vérrögök és a verőerek falvastagodása miatt jelentkező problémák  megelőzésére szolgál..

A Zyllt a következő betegségek esetén adható:  

• a közelmúltban szívrohamon átesett betegeknél  A Zyllt alkalmazását az infarktus után néhány nappal, de legfeljebb 35 napon belül lehet megkezdeni;

• a közelmúltban isémiás szélütésen (olyan szélütés, amelyet az agy egy részének vérellátási zavara okoz) átesett betegeknél. A Zyllt alkalmazását a szélütés után hét nappal, de legfeljebb hat hónapon belül lehet megkezdeni; A Zyllt alkalmazható „megugró ST szegmenssel” (abnormális jelzés az elektrokardiogrammon vagy EKG-n) járó miokardiális infarktuson áteső betegek esetében, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy a kezelés előnyös lenne.

A Zyllt szokásos adagja napi egy, 75 mg-os tabletta, étkezés közben vagy étkezésen kívül bevéve. A Zylt megakadályozza a vérrögképződést. 2009. szeptember 28-án az Európai Bizottság a Krka, d.d., Novo mesto részére a Zyllt-re vonatkozóan megadta az Európai Unió egész területére érvényes forgalomba hozatali engedélyt https://rxed.eu/hu/z/Zyllt/

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A fentiek miatt a clopidogrél mellett a kurkumin vérhígító kiváltására az alábbi étrend kiegészítők javasolhatók  

Tömjén
A Boswellia-fák kérgéből kivont gyanta gyulladáscsökkentő hatása vetekszik a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, azonban nem irritálja a nyálkahártyát, hanem mellékhatások nélkül fejti ki a hatását.

Aloe vera
A többféle betegségben is hatásosnak bizonyult gyógynövény az ízületi gyulladást is hatékonyan csillapítja.

Gyömbér
Gyömbért a vérkeringés serkentésére is használják. A gyógynövény csillapítja a fájdalmat és segít a gyulladás csökkentésében is. Rendszeres fogyasztásával akár a gyulladás végleges elmulasztásában is segítségedre lehet.

Zöld tea vagy annak kivonata  EGCg
A zöld tea nemcsak azoknak javasolható, akik ízületi gyulladásban szenvednek, hanem azoknak is, akiknek bármilyen gyulladás alakult ki a szervezetében.

https://trombozis.blog.hu/2012/11/30/a_kurkuma_mellekhatasa_az_orvos_valaszo
https://ketkes.com/ne-fogyassz-kurkumat-ha-az-alabbi-gyogyszereket-szeded-sulyos-mellekhatasai-lehetnek/
https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/zyllt-epar-product-information_hu.pdf
https://www.evamagazin.hu/kurkuma-aspirin-helyett-103461
https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/17568/kurkuma

Mivel én nem vagyok orvos nincs lehetőségem rendelkezni arról, hogy a beteg mit szedjen. Ezért csak azt mondhatom, hogy a Zyllt mellett a kurkumát én nem szedném, ha rólam lenne szó. Mivel nem ismert előttem, hogy miért szeretne kurkumát szedni ezért annak más étrend kiegészítővel való kiváltására  nehéz emiatt válaszolni. Ennek ellenére ezt megtettem. A legkedvezőbbnek a Tömjént (Bosweilla) terméket találom,  amely erős gyulladás, tumor gátló és vélhetően jó barátságban van a Zyllit gyógyszerrel, minthogy a tömjén nem vérhígító.

Tömjén  kúra
A kúra 360 darab terápiás tömjén kivonatos kapszulát tartalmaz egyenként 350 mg hatóanyaggal (acetyl-BA). A 350 mg hatóanyag, 1050 mg kapszulázott tömjén kivonatnak és kb. 3500 mg tömjén őrleménynek felel meg. A 360 kapszulát 2 db egyenként 180 kapszulát tartalmazó dobozba adjuk át önnek (360 kapszula - 2 doboz)
A kúra időtartama : 34 nap
A boswellia mind az oszteoarthritisz (degeneratív ízületi gyulladás), mind a rheumatoid arthritisz (sokízületi gyulladás) esetében gátolja a gyulladást. Emellett gyulladásos bélbetegségekben, és más autoimmun állapotokban is van hatása, Bizonyos kutatások alapján beigazolódott, hogy szerepet játszhat az ízületi szövet leépülésének késleltetésében. Más vizsgálatok alapján a tömjénfa átlagosan két héten belül képes javulást hozni a fájdalom, illetve az ízületi merevség tekintetében.

A reumás és oszteoartritiszes betegek között a gyulladás csökkentésében a boswellia hatásosabbnak bizonyult a receptre kapható gyógyszereknél. Az artritiszes fájdalom csökkentésében is jobb hatást tudott elérni egyes esetekben, mint az aszpirin, az acetaminofen és egyéb fájdalomcsillapítók.
A boswellia csökkenti az ízületek daganatát, javítja a gyulladt ízületek vérellátását, fokozza a mozgékonyságot. A boswellia kivonat és a boswelliasav az eddigi ismeretek szerint nem lép kölcsönhatásba semmilyen gyógyszerrel.
Beszerzés: http://b17net.info/item8.html


Alkáli só kúra + tömjén Erős kúra
A kérdésem az lenne, hogy véleménye szerint melyik terápiát lenne érdemes választanom? A tömjén kúra vagy az alkáli sós kúra segíthetne? Tanácsadását megköszönve, üdvözlettel, Sági Szilvia

Válasz
Kedves Szilvia,
Én nem vagyok orvos, csak tudományos dolgozatokat  egymagam írok, ingyen  a beteg emberek tájékoztatása számára.  Csak azt mondhatom, hogy ha ilyen helyzetben lennék, mint most Ön az áttétek miatt, akkor  az itt elérhető eljárást próbálnám. Alkáli só kúra + tömjén Erős kúra
http://b17net.info/item4.html

Egyébként tanácsadói szolgálatuk is van, közelebbit ők tudnának mondani. Érdemes tehát telefonon kapcsolatot teremteni velük.  Fontosnak tartanám kezelő orvosával történő konzultációt, azonban az orvosok általában az alternatív terápiát vagy nem is ismerik, vagy ellenzik.
Ha sikerrel jár, nagyon örülnék visszajelzésének azért is, hogy más betegeknek  is segíthessek!
Együtt érző üdvözlettel

Válasz
Tisztelt Hné, kedves  Zsuzsa Asszony,
1./Azzal egyet lehet érteni, hogy eben az életkorban nem javasolnak sem kemoterápiát, sem műtétet.
2./ Én nem vagyok orvos, csak tudományos dolgozatokat  egymagam írok otthonomban, ingyen  a beteg emberek tájékoztatása számára.  Csak azt mondhatom, hogy ha ilyen helyzetben lennék mint most az Ön kedves Nagymamája az áttét kialakulásának megakadályozására  akkor  az itt elérhető eljárást próbálnám. Alkáli só kúra + tömjén Erős kúra
Elérhetősége: http://b17net.info/item4.html

Egyébként tanácsadói szolgálatuk is van, közelebbit ők tudnának mondani. Érdemes tehát telefonon kapcsolatot teremteni velük.  Fontosnak tartanám kezelő orvosával történő konzultációt, azonban az orvosok általában az alternatív terápiát vagy nem is ismerik, vagy ellenzik. A gyógy gomba szedését erre az időszakra felfüggeszteném, mert nagyon megterhelné az idős szervezetet.
Ha sikerrel jár, nagyon örülnék visszajelzésének azért is, hogy más betegeknek  is segíthessek!
Együtt érző üdvözlettel ZsB