Olvasóim kérdéseire adott egészségi gyakorlati
tanácsok tanulságokkal

 

 

 

 

CT, Ultrahang, Termográfia, MR vizsgálat összehasonlítása.

Sok esetben nem szükséges a CT vizsgálat, ami valóban jelentős sugár terheléssel jár  Egy modern ultrahang vizsgáló készülék  vagy akár egy röntgen vizsgálat elegendő lehet a baj diagnosztizálására.

A vizsgálat számos információval szolgál az egész szervezet állapotáról - korai stádiumban derülhet fény bizonyos kóros folyamatokra a vizsgálatnak nincs káros vagy fájdalmat okozó hatása akár hetente is elvégezhető, hogy látható legyen a gyógyulás folyamata ezzel elkerülhető az alul- vagy túlgyógyszerezése a szervezetnek 

Visszatérve a CT-hez  vannak más vélemények is nevezetesen: CT elmulasztása kockázatosabb, mint annak elvégzése” - jegyezte meg egy orvos. Ennek ellenére jobb elkerülni, amikor csak lehetséges. "Mindig meg kell nézni, hogy ugyanaz az információ megszerezhető-e más úton is. Például a vakbélgyulladás igazolására sokkal jobb lehet az ultrahang."

http://www.egeszsegkalauz.hu/diagnosztika/mennyire-veszelyes-a-ct-vizsgalat


Heyes és mtsi. elemzése szerint a mammográfokban alkalmazott alacsony energiájú röntgen sugárzás rákkeltő kockázatát eddig alaposan alábecsülték. A legújabb radiobiológiai elemzések szerint a mammográfokban alkalmazott sugárzás 4-6-szor rákkeltőbb, mint a nagyenergiájú sugarakat alkalmazó egyéb röntgen technikák. 


A CT vizsgálatok során valóban éri a szervezetet röntgensugárzás, és így elméletileg szóba jöhet sejtkárosító hatás, bizonyos esetekben (főleg sokszor ismételt vizsgálatok esetén) A CT rákkeltő kockázata alacsony és azokra az esetekre értendő, amikor az egyébként is jelenlévő rákkeltő tényezők (genetikai adottságok, környezetszennyezés, táplálkozással bejutott rákkeltők, dohányzás és még ki tudja, mi minden) okozta daganatok mellett valamennyivel több daganat fordul elő. A rizikó az életkorral csökken, gyermekkorban a legnagyobb CT helyett sugárzásmentes alternatív vizsgálatként MR jöhet szóba.

http://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/kepalkoto_diagnosztika/130480


A CT-vizsgálat elvégzése csak indokolt esetben szükséges. Sokszor egy veszélytelen ultrahangvizsgálat is elegendő ugyanannak a diagnózisnak a felállításához. Bár a kapott sugárdózis alacsony, a vizsgálatot csak akkor érdemes elvégezni, ha érdemi információ várható tőle vagy befolyásolhatja a kezelés menetét.

http://www.hazipatika.com/vizsgalatok/ct-vizsgalat/23


Minden indokolatlan, felesleges vizsgálat valamilyen kockázatot rejt magában. Azonban az orvos (nem az egyén) tudja mérlegelni a kockázat és haszon arányát, ezért vállalja ( a beteggel együtt) az adott vizsgálat kockázatát. függ a gép teljesítményétől, típusától, a vizsgálat fajtájától, hosszától, a vizsgált egyéntől (nem egyformán reagálunk azonos ingerre). Minden röntgensugárzás a női petesejteket és a magzatot is károsíthatja, ezért különös megfontolást érdemel az ötletszerű CT vizsgálat.

http://weborvos.hu/orvos_valaszol/hasi_ct_veszelyei/204540/


Az emberi szervezetet csak annyiszor szabad sugárterhelésnek kitenni, ahányszor az feltétlenül szükséges. Különösen indokolt a körültekintés gyerekek és várandós anyák esetében ezekben az esetekben csakis rendkívül indokolt esetben végzünk CT-t. Hozzáteszem: a vizsgálatok során alkalmazott sugárdózis rendszerint alacsony

http://www.mypin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=973%3Aertheten-a-modern-diagnosztikai-kepalkoto-eljarasokr


Én meglehetősen furcsának tartom, hogy egyes közlemények jelentős sugárhatásról beszélnek, mások mint itt is -  alacsony sugár dózist emlegetnek A beteget az ilyen eltérő közlések megzavarják a vizsgálat elfogadásában


Kutatások kimutatták, hogy az emberek valójában négyszer annyi sugárzásnak vannak kitéve a CT-k során, mint ahogy azt korábban vélték. 

Egy CT-vizsgálat során körülbelül 74 mammogramnak vagy 442 tüdőszűrésnek megfelelő sugárzásnak van kitéve. Becslések szerint a betegeknek csak 7%-a kap megfelelő tájékoztatást a CT-vizsgálatokkal járó veszélyekről, amikor csak lehet, válasszunk kevésbé veszélyes módot. Ilyen például az MRI, ami nem röntgensugarakkal, hanem erőteljes mágneses mezővel dolgozik. A termográfia (vagyis a hőtérképezés) teljesen biztonságos és nagyon egyszerű eljárás, mely a test hő kibocsátását méri. Sőt, sokszor hamarabb képes érzékelni egy esetleges mellrákot, mint bármely más műszer

Most áttérünk a CT-ről az MR-re

Jelenlegi ismereteink szerint az MR-nek semmiféle káros hatása nincs, és semmiféle fájdalommal nem jár. A speciális kontrasztanyag alkalmazásakor bizonyos mellékhatások szintén jelentkezhetnek, de ritkábban, mint CT kontrasztanyag alkalmazás esetén

http://www.mypin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=973%3Aertheten-a-modern-diagnosztikai-kepalkoto-eljarasok


Bár a kapott sugárdózis alacsony (CT-ről van szó), a vizsgálatot csak akkor érdemes elvégezni, ha érdemi információ várható tőle vagy befolyásolhatja a kezelés menetét.

http://www.50plusz.hu/services/vizsgalatok/body/CT-vizsgalat?id=23


PET CT  sugár terhelése nem éri el azt a dózist, amit a Földön az éves háttérsugárzás jelent, vagy amit egy hosszabb repülőúton kap az utas.

rakgyogyitas.hu/kerdes/pet-ct-vizsgalat-sugarterhelese/

 


Mit mondhatunk az érdeklődő betegeknek??

https://www.natursziget.com/egeszseg/20100915-a-ct-vizsgalatok-rejtett-veszelye

http://www.daganatoserek.hu/rakszures-ct-vizsgalattal-elonyok-es-hatranyok-is-vannhttp://semmelweis.hu/mediasarok/2013/11/19/az-mr-tobb-informaciot-ad-mint-a-ct/


Az MR vizsgálatot döntően a koponya, a gerinc és az ízületek betegségeinek vizsgálatára alkalmazzuk, de kiválóan alkalmazható a nyak, a mellkas, az emlő, a has és a kismedence vizsgálatára is. Az erekről is információt kaphatunk. A leggyakoribb indikációk: fejfájás, szédülés, agyi történés, áttétkeresés, sérülések, gerinc vagy ízületi problémák MR vizsgálat gyakorisága: 1-2 évenként (általános állapottól és rizikófaktoroktól függően), illetve panasz vagy a kontrollvizsgálatok igénye szerint.

http://www.webbeteg.hu/cikkek/pr/16845/melyik-szurovizsgalat-mire-valo

A Raditec Kft-ben található MR gép, egy modern, többféle szoftverrel rendelkező GE Signa Excite 1.5T berendezés, amelyet az intézet 2005-ben vásárolt.

 

Fejfájás szűrése MR vizsgálattal. Aneurysma

A fejfájás leggyakoribb okai: gyulladásos betegségek (arcüreg gyulladás), sclerosis multiplex, keringési problémák (aneurysma), daganatos betegségek. Az aneurysma előfordulása minden 10 000 emberből 1.

Évente százezer lakosra számítva 10-17 aneurysma megrepedéssel kell számolni, aminek a halálozási aránya 70-90 %.

Az agyi aneurysmák döntő többsége megrepedés által okoz tüneteket. Ritkán azonban repedés nélkül meglehetősen nagyra nőhetnek (meghaladhatják a 2-3 cm átmérőt is) és epilepsziát vagy focalis tüneteket okozhatnak. Az úgynevezett zsákszerű aneurysmák kialakulásának legfőbb oka az érfal különböző rétegeinek fejlődési eltérése, mely az érelágazódásoknál lehet a leggyakoribb, s a legkifejezettebb.

A morfológiai elváltozások a korszerű MR szekvenciákkal jól kimutathatóak. Az aneurysma kimutatására olyan speciális technikát (ún. 3D TOF angiográfia) használunk, amihez nincs szükség intravénás kontrasztanyag beadására.

RADITEC Kft. - CT / MR Központ

Cím: 1091 Budapest, IX. ker., Üllői út 47.

Telefon: +36-1-216-46-00

http://raditec.hu/mr-vizsgalatok-paciensek/

 

A CT és UH diagnosztikai eljáráshoz képest az MR szélesebb körben, többféle kórkép esetében alkalmazható, bizonyos betegségek gyanúja esetén az első választandó diagnosztikai eljárás. Segítségével jól vizsgálható az agy, a gerinc, a hasi szervek, a csontok és ízületek, valamint a mellkas egyes részei is

http://smartdiagnosztika.hu/mr-vizsgalatok/?gclid=CNzdk6rdzNICFQyUsgodimMLnQ

Hasi aorta vizsgálata  Ultrahangvizsgálattal általában tisztán kimutatható az aorta mérete. Ha aneurizmát fedeznek fel, néhány havonta megismétlik az ultrahangvizsgálatot, hogy lássák, nagyobbodik-e, és ha igen, milyen gyorsan. A has CT vizsgálatával, pontosabban lehet megállapítani az aneurizma méretét és formáját, de ez a vizsgálat drágább. A mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) szintén megbízható, viszont mind az ultrahangnál, mind a CT-nél drágább. A vizsgálatokat eleinte minden 3-6 hónapban, később pedig - az aneurizma növekedésének sebességétől függően - ettől eltérő gyakorisággal végzik el.

http://www.doktorinfo.hu/drinfo/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/KonyvReszegyseg.4_745


Összefoglalva -  az ismertetett publikációkból kiderül, hogy az MR pontosabb, teljesen sugárzás mentes a mágneses tér  alapú működés miatt. Kezelő orvosának tanácsát kérje ki és ha orvosa is megfelelőbbnek tartja úgy az  MR vizsgálatra térjenek át, amely kockázatmentes és gyakrabban veszély nélkül elvégezhető vizsgálatLábujj deformációk, Bütyök.

2016 januárban már írtam egy dolgozatot  a lábfej gyógyászatról. Kérem hogy szíveskedjék elolvasni, mert ott a vásárlási lehetőséget is közöltem. Több segítséget sajnos nem tudok adni, mert én tudományos dolgozatokat írok és ingyen olvasásra ajánlom kedves olvasóimnak. Ha átnézi a www.nelegybeteg.hu oldalon a dolgozataimat biztos talál még más egészségi problémájára vonatkozó útba igazítást. Semmiféle üzleti kapcsolatom nincs és nem is lesz, csak magam egy személyben írt tanulmányaimmal kívánok sok rászoruló beteg embernek segítséget nyújtani

 A felvetett problémájáról itt olvashat: 

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-labfej-gyogyaszat.php


Néhány szót a fixálóról. A Valufix termék egy német „Fraunhofer Institut” kutatóintézet saját fejlesztésű terméke. A kutatók és vezető német ortopéd szakorvosok által kifejlesztet Valufix sín, figyelembe veszi a talp minden biomechanikai sajátosságát. .Ezen sín legfőbb különbsége a többi hasonló termékhez képest abban rejlik, hogy a korrekció nem csak a nagylábujj kiegyenesítésére irányul, hanem a haránt lúdtalppal való korrekcióra is. Így a Valufix nem csak a bütyökkel küzd, de semlegesíti a kialakulásának okát is.

https://www.google.hu/search?q=valufix+képek&espv=2&biw=1024&bih=673
&tbm=isch&tbo=u&source=


Beszerzéshttp://hu.valgus-new.me/Lábköröm gombás vagy melanomára utaló elváltozása.

A körmön megjelenő függőleges (tehát a körömágytól a köröm csúcsáig húzódó) mélyebb vonalak, redők általában nem jelentenek komolyabb problémát, hanem az öregedés természetes velejárójának tekinthetőek.

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/
jelek_a_kormon_milyen_bajrol_arulkodnak/20


 Néhány körömgomba is okozhat szürkés-zöldes elváltozást. 


A fonalas gombák jobbára hosszanti csíkok formájában terjednek a körmök állománya alá. 

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/koromrendellenessegek/1999062914


A körmön látható sötétbarna, hosszanti vonalak a pajzsmirigy működésének rendellenességére figyelmeztetnek. Hasonlóan aggasztó jel a sárgás színű körömlemez, amely a súlyos májbetegség kísérő tünete.

http://www.otvenentul.hu/page.php?PageID=33992


Hosszanti csíkok: szívbetegségre utal

http://www.egeszsegtipp.hu/korombetegsegek-es-gyogyitasuk--cikk


A hosszanti csík lehet születési adottság, de lehet a nem elegendő folyadékbevitel következménye is. Előfordulhat hasonló probléma akkor is, ha valaki körömápolás közben megsérti a körömágyat. Oka lehet bőrbetegség vagy reumás ízületi gyulladás

http://noinapozo.hu/1/808/betegseget_jelzo_elvaltozas


A bőrrák egyik tünete is lehet azonban, ha a körmön fekete, barna csíkok látszanak. Csak az orvos tudja eldönteni, hogy betegségről vagy egyszerű anyajegyről van szó.http://www.pedimani.hu/korom_elvaltozasai_es_betegsegei- 7

http://www.partyponty.hu/posts/5842


A körömgomba első észrevehető tünete a köröm küllemének megváltozása: sárga csíkok a körömágyon és a köröm alsó részén

http://www.gyogynovenysziget.hu/koromgomba-kezelese/


Ha vékony, hosszanti csíkok láthatók a körmön, melyek a körömágyból indulnak ki, valószínűleg a körömágy sérüléséről van szó. 

http://www.hotdog.hu/mukorom/a-korom-es-a-betegsegek/a-korom-es-a-betegsegek


Nem valószínű, hogy melanoma, inkább csíkszerű bevérzés lehet. Általában sérülés ( apró dolog ) is okozhatja.
Ezzel együtt vizsgálatot, személyes megjelenést javasolok ismerősének.
Referencia: Dr. Asbót Júlia 30/684-6122

http://valaszkereso.nlcafe.hu/egeszseg/orvosi-szakteruletek/korom-alatti-melanoma/310661
Amigdala (Laetril) B17.


Üzenet: Tiszteletem! A b17 injekció érdekelne. A páromnál mellhártya, nyirokcsomó rossz indulatú daganatot diagnosztizáltak! Minden lehetőséget megpróbálunk. Sokat hallottunk mar a b17rol Esetleg önök tudnak valamit mondani róla?! Hol szerezhető be es hogyan kell adagolni? Köszönettel Renáta


Kérem tekintse át az alábbi elérhetőségen leírtakat vagyis a 2016 évben erről írt tájékoztatómat

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-b17-es-rhodiola.php


Itt részletes leírást adok a B17- ről

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese.php


Onkomár étrend kiegészítő javasolható

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese2.php

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese6.php

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0032851/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Amigdalin


Kilátásaink a rákkal összefüggésben 

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese3.php


Nem gyógyszeres hanem alternatív medicinák

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese5.php


Rák ellenes étrend kiegészítőről itt  írtam

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rak-es-kezelese7.php


Limfóma specialista szakorvosról itt írok 

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rakkezeles-valasz-olvasomnak1.php


Kérésem hogy figyelmesen olvassák el a dolgozataimban  leírtakat, Kérdéseire ha tudok válaszolok továbbra is


Az Országos Gyógyszerészeti Intézet, valamint a hivatalos szakirodalom, és a nemzetközi szakhatóságok (EMEA, Európai Gyógyszerügynökség; FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatala; EFSA, Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság; NCI Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete) egyértelmű álláspontja szerint is a Laetrile (B17 vitamin) toxikus vegyület.


A B17-vitamin a daganatos betegségek alternatív terápiáját jelentheti. A szer intravénás injekció és tabletta formájában létezik. Mivel azonban a készítmény csak nemrég vált hozzáférhetővé, hosszú távú tapasztalatok hiányában az orvosok nem szívesen ajánlják.

hazai bevizsgálása nem történt meg. E nélkül még azt sem tudják pontosan, hogy toxikus-e avagy nem. A hatékonyságáról végképp nincsenek információik, hiszen a forgalmazó szerinti hatékonyság semmiképpen sem tekinthető hiteles információnak.

http://drimmun.com/rak-ellen-a-testnek/b17-vitamin-rak-ellen.html


További Információ

Egy ideig Magyarországi forgalmazója és rák betegséggel kapcsolatos felhasználási tanácsadója volt Prof Dr  Ládi Szabolcs. akit . asszisztensén keresztül lehetett elérni. Az alábbi telefon számon. konzultációs  bejelentkezésre


06 30/ 371 7 605

06 30/ 737 0000


A termék neve Laetril illetve Amigdalin de sokszor csak B17 vitamin címen jelölték a terméket Mivel az egészségügyi hatóságok betiltották az injekciós használatát ezért kérem érdeklődje meg, hogy a tablettás módosulata náluk kapható-e. Egyébként a terméket Mexikóban gyártják.

Mindettől függetlenül  az Országos Onkológiai Intézet felkeresését  javasolnám, ahol kiváló, neves szakorvosok megbízható kezelésében lehet reménykedni

dr. Rosta András rendelése limfóma betegek részére


Hétfőtől-péntekig 8-13h és 14-16 h
224-87-62
224-86-00/2119
224-86-00/3184


Dr. Rosta András PhD - Osztályvezető főorvos, belgyógyász, klinikai onkológus, hematológus Országos Onkológiai Intézet 1122 Budapest Ráth György u. 7-9.

http://mutacio.hu/onkohematologiai-limfoma-tanacsadas/?gclid=CIeh-8r1xNICFdU_GwodujoH3A

 

Itt dr Rosta részletes tanács adással szolgál a limfóma különböző stádiuma esetéra  Feltétlenü és figyelmesen olvassák el ezt is.


Istenhegyi Géndiagnosztika Klinika

1125 Budapest, Zalatnai utca 2.

Tel.: (+36 1) 580-8660
Fax: (+36 1) 580-8688
E-mail: info@mutacio.hu

Egy konzultációs alkalom díja 30.000 forint. Ennek végén írásos szakorvosi véleményt kap arról, hogy az Ön esetében javasolt-e molekuláris diagnosztikai vizsgálat elvégzése, illetve hogy milyen további észrevételei, javaslatai vannak szakorvosunknak az Ön további kezelésével kapcsolatban.


Minthogy az élet esetleges megrövidülését el kell kerülni ezért miden meg kell tenni annak ellenére hogy talán anyagilag megterhelő a magán klinikai konzultáció


Hodgkin limfómás betegek 80%-a, míg a non-Hodgkin limfómások 40-75%-a véglegesen meggyógyul (vagyis a tünetek 10 éven át nem jelentkeznek újra). 

A non-Hodgkin limfómás betegek kilátásai sajnos rosszabbak, esetükben végleges gyógyulásról nem lehet beszélni, de az átlagos túlélés akár 10-20 év is lehet.

Kezelés nélkül a limfómák túlélése átlagosan mindössze pár év.Egymásnak ellentmondó tájékoztatók zavarják a betegek döntését

Levelet írtam Dr. Beleznai Szabolcs, fizikusnak aki a YiYa étrend kiegészítőt gyártó kft ügyvezetője.  A levél részlete így szól:

„Kérem, hogy a kémiai jellegű közlésekre is figyelemmel lenni szíveskedjenek, mert ha emiatt a felhasználónak egészségi problémája lesz, vagy hatékonyság csökkenést tapasztal jogvitás kérdéssé fajulhat, ami rontja a YIYA termékekbe vetett bizalmat”  


A probléma

Ellent mondó közlések

Éhgyomorra szedjük más közlés szerint étellel  vegyük be a terméket

http://www.yiya.hu/alfa-liponsav-kapszula-tabletta.php


http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/thiogamma_oral_600_mg_filmtabletta/6462

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2015. november

https://www.ogyei.gov.hu/kiseroirat/bh/bh_0000011841_20160113150743.doc

Mágnes terápia Impulser készülékkel.

Tájékoztatom, hogy én nem vagyok sem az Impulser alkalmazottja sem üzleti kapcsolatban nem vagyok a nem túl jó hírű céggel  Másrészt levelének hangvétele alapvető udvariassági szabályokat nem tart be annak ellenére hogy ingyenes szolgáltatást kér tőlem. Ha betekint a www.nelegybeteg.hu  egyszemélyes honlapomra megtudhatta volna hogy tudományos jellegű dolgozatokat írok a sokszor életükért küzdő emberek megsegítésére. Amit az Ön részére kigyűjtöttem azt Ön is megtehette volna, ha egy kicsit szorgalmas  Az általam átnézett és idézett publikációk szerint a  visszérgyulladás enyhítésére vélhetően alkalmazható a pulzáló mágnes de ezt az Impulser orvosával kellett volna/kellene  tisztázni, akinek az elérhetőségét a levél végén közlöm szíves tájékoztatására. Másrészről ajánlom, hogy kérdezze meg kezelő orvosát aki pontos felvilágosítással szolgálhat, mivel ez a feladata.

http://magnesterapiaszhely.5mp.eu/web.php?a=magnesterapiaszhely


Tudni kell , hogy a visszér igazából gyógyíthatatlan jelenleg ha már kialakult, nem lehet „elmulasztani”. Műtéti eljárással kivehetők, vagy lefagyaszthatók, de igazából csak a kezdődő visszér problémákat lehet visszafordítani a gyakorlati tapasztalatok alapján, később pedig már csak azt lehet megakadályozni, hogy súlyosbodjon, illetve a fáradt- ólomláb érzést, visszér okozta lábgörcsöket lehet csökkenteni.

http://phytokert.hu/visszer-problemak-nehany-hasznos-tipp/#sthash.4iX7gTnB.dpuf


Közlés szerint az Impulser hatása a következő betegségekre alkalmas:

termeszetgyogyasz.gestatio-heizer.hu/magneter-pulzalo-magnesterapia-2/


Felnőtteknél szív-és érrendszeri panaszok esetén, cukorbetegség és 
szövődményeinek kezelésére, vagy trombózis megelőzésére.

http://www.magnesesterapia.hu/


A diabéteszes láb és a vénatágulatok egyaránt a mágnes terápia hajszálerekre gyakorolt értágító és gyulladás csökkentő  hatását igénylik. A jobb mikrocirkuláció következtében a szövetek oxigénhez jutnak és a metabolitok eltávoznak. Javul a vénák izomtónusa és a vér-pangás csökken. A javulás a végtagokon észrevehető eltűnik az ödéma és leapadnak a nagy vénatágulatok.

Visszerek esetén kezdetben a fájdalom és a gyulladás enyhítésére 2 - 25 Hz-es kezeléseket javasolunk naponta, nagyméretű lapos applikátor segítségével. A későbbiekben a teljes gyógyulás és megelőzés céljából 36 44 Hz-es frekvenciák alkalmazását javasolják.

https://www.biomag.hu/visszerek


Az Impulser orvosa minden kérdésére válaszol. Elérhetősége itt: http://impulser.blog.hu/2013/09/06/impulser_pulzalo_magnesterapias_matrac_orvosa_valaszolszol


-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Elromlott Impulser szervizelése.

Sajnos nem tudok segíteni, mert én egy magam írom a tudományos dolgozataimat és nem foglalkozom üzleteléssel, szervizeléssel és nincs web áruházam,


A terméket gyártó/forgalmazó  tevékenységéről elmarasztaló vélemények vannak. Tájékoztatásul az Ön részére kikerestem 2  ilyen jellegű cikket. Attól tartok, hogy becsapták. Panaszt tehet a Gazdasági Verseny Hivatalnál  Feltétlenül olvassák el  az Impulserrel kapcsolatos közleményeket. Elérhetőségük itt: :


http://homar.blog.hu/2013/06/25/bomlasztott_az_impulser_eloadasan

http://mithogyanbiztosanne.blogspot.hu/2013/07/carbonlife-pulzalo-magnesterapias-matrac.html


Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 12 millió forintra bírságolta az Impulser-Trade Kft.-t. A cégek tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, amikor az Impulser pulzáló mágnesterápiás készüléknek a használati útmutatóban meghatározottakon jelentősen túlmutató hatásokat tulajdonítottak.


A versenyhivatal megállapítása szerint a kifogásolt reklámok fő üzenete a fogyasztó számára az volt, hogy a termék használatával számos betegség hatékonyan kezelhető, orvosolható, megelőzhető, az egészségi állapot általánosságban javítható. Azonban azoknak az állításoknak az alkalmazása nem megengedett a gyógyászati segédeszközök esetében, amelyek a használati útmutatóban nem szerepelnek, ezért ezekkel állításokkal a két cég jogsértést követett el - írja a GVH közleményében.

http://index.hu/gazdasag/2013/12/02/fullentettek_a_pulzalo_magnesrol/


Itt kellene érdeklődni

Impulser Trade Kft.

Cím: Budapest, Hofherr Albert u. 3, 1195

Telefonszám: (1) 510 0510


Gazdasági Verseny Hivatal

postán: a 1391 Budapest 62. Pf.: 211. levélcímre,

e-mail-ben: az ugyfelszolgalat@gvh.hu címre,

személyesen:  munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8.30-tól 16.00-ig, pénteken 8.30-tól 13.30-ig a Gazdasági Versenyhivatal postabontóján keresztül.


Kapcsolatfelvétel az ügyfélszolgálattal:

Cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.

Levélcím: 1391 Budapest 62. Pf. 211.

Telefonos tanácsadás: +36 1 472-8851

Telefax: +36 1 472-8905

Észrevételeit, kérdéseit elektronikusan a következő címre küldheti:

ugyfelszolgalat@gvh.hu

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Részemre írt újabb reklamáló levél az Impulserről

2012 évben vettem az Impulser Trade ker Szolgáltatótól egy pulzáló mágnesterápiás matracot amit azóta 2-szer cseréltek mert elromlott. Most megint elromlott a távirányítója pukkant egyet és nem működik.395-ezer forintért vettük de már egy éve,hogy nem működik.. Nem tudom hogy mit tegyek,hogy hol csinálják meg ha ez valóban jó vagy engem is átvertek vele


Sajnos nem tudok segíteni, mert én egy magam írom a tudományos dolgozataimat és nem foglalkozom üzleteléssel, vagy termékek szervizelésével


A terméket gyártó/forgalmazó  tevékenységéről elmarasztaló vélemények vannak. Tájékoztatásul az Ön részére kikerestem 2  ilyen jellegű cikket. Attól tartok, hogy becsapták. Panaszt tehet a Gazdasági Verseny Hivatalnál http://homar.blog.hu/2013/06/25/bomlasztott_az_impulser_eloadasan

http://mithogyanbiztosanne.blogspot.hu/2013/07/carbonlife-pulzalo-magnesterapias-matrac.html
Egy kedves olvasó a vérnyomás csökkentő gyógyszerek felől érdeklődik. Ezen kívül szapora a pulzusa,  szívritmus problémája van és kérdezi, hogy a Rhodiolin mire jó?


Béta blokkolók

1./  A Nevibolol bétablokkolók családjába tartozik. Választható családon belül egy másik bétablokkol vagy a bétablokkolók helyett több más családba tartozó gyógyszerek közül lehet választani

A bétablokkolók pozitívan befolyásolják például


Csak hogy lássa milyen óriási választási lehetőség van például csak a bétablokkolókon belül

β-blokkoló gyógyszerek

Bisocard, Coviogal, Carvedilol, Nebivogen, Carvedigamma, Ezocem, Carvol, Sotalol AL, Bisoprolol, Bisogen, Atenolol, Metoprolol, Betaloc, Sotahexal, Concor, Talliton, Viskaldix, Atenomel, Atenobene, Nebispes, Egilok, Nebacop, Coryol, Nebaletol, Nebivolol, Brevibloc, Dilatrend, Huma-Pronol, Visken, Prinorm, Nebibeta, Carvetrend, Lodoz, Nevotens, Esmocard, Bisogamma, Logimax, Blokium Diu, Lokren, Esteban


Vérnyomáscsökkentő hatásuk csak lassú tartós adagolás során alakul ki.

Egy másik gyógyszer család


Kalcium-csatorna blokkolók, más szóval Ca-antagonisták

Ismét egy másik család


ACE-gátlók

A vérnyomáscsökkentő gyógyszerek egy másik csoportját képezik

Magyarországon a következő ACE-gátló hatóanyagok vannak forgalomban:
kaptopril, enalapril, lizinopril, perindopril, ramipril, quinapril, benazepril, cilazapril, fosinopril, trandolapril, spirapril, zofenopril kalcium


Nem sorolom tovább. Láthatja ebből is hogy igen nagy a választék. A betegség ismeretében a kardiológus orvos választja ki a szerinte legmegfelelőbbet. Persze ehhez vizsgálatokra van szükség, mint a 24 órás vérnyomás mérésre, szív ultrahang vizsgálatára, EKG-ra stb.


Amit Ön ekcémának nevez az nem biztos hogy az. Inkább a szedett gyógyszerek valamelyikének a mellékhatása vagy több gyógyszer együttes szedése eseté egymásra hatásának következménye. A gyógyszerek egy fajtáiban tejcukor van lehet hogy arra allergiás. Szóval ezt is figyelembe kell venni a kezelő orvosának .


2./  Magas pulzus szám

Megemelheti pulzusunkat az állandó stressz, a lelki terhelés, a kimerültség is.

A szapora pulzus kezelésének módja attól függ, hogy mi váltotta ki. Ok nélkül nem magas a pulzusunk, és nincs olyan gyógyszer, ami csak a pulzusszám csökkenését okozná
Szívritmuszavarok esetén vagy ritmuszavar-ellenes szereket javasol az orvos  

Ha az eltérés csak nagyon ritkán következik be, veszélytelen jelenségről van szó. Ám, ha visszatérő, akkor komolyan kell venni, és minél előbb kardiológus szakorvoshoz kell fordulni.


3./  Rhodiola

Rhodiola rosea védi a szívet az aritmia és a helyi vérszegénység bántalmaitól A világ számos országában alkalmazzák gyógyszerként (1969 óta Oroszországban, 1985 óta Svédországban). Nyugodtan szedhető hosszabb  ideig


4. Szívritmus

Tünetei:

a./ vagy a szívfrekvenciát csökkentik Erre ható gyógyszerek:

digitalis, verapamil, diltiazem, atenolol, metoprolol, propranolol, stb…


b./ vagy a rendszertelen szívverést szűntetik meg Gyógyszerek

flekainide, amiodarone, sotalol, dofetilide

A Cordarone 200mg tabletta amiodaron-hidroklorid nevű hatóanyagot tartalmaz és az úgynevezett antiarritmiás gyógyszerek csoportjába tartozik. Úgy hat, hogy a nem megfelelő szívműködést szabályozza ezáltal a szívritmuszavarok kezelésére szolgál. Bővebben itt olvashat: http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/cordarone_200_mg_tabletta/364


c./  Vagy a vér hígításával a vér alvadását meggátolják Aspirin, Warfarin, Syncumar


Javaslat

Válasszon egy jó kardiológust  aki kivizsgáltatja az említett panaszait: 24 órás EKG HOLTER és 24 órás vérnyomás ABPM mérés Terheléses EKG vizsgálat Szív ultrahang vizsgálat


Olvassa el  az alábbi linkekhez tartozó cikkeket

http://24h-holter-ekg.aesthetica.hu/24-oras-holter-ekg?partner=ujmini_oma&gclid=

http://24h-vernyomas.aesthetica.hu/24-oras-vernyomasmeres-monitorozas-abpm?partner=ujmini_oma&gclid=