Vércukor szint alternatív/komplementer karbantartása.

Válasz Olvasómnak 15. részOlvasó felkérése

„Tisztelt Uram! Természetes úton szeretnék vércukrot csökkenteni, nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni. Kérem szíveskedjen ajánlani olyan táplálék kiegészítőt amely a vércukor szintet segít kordába tartani. Nagyon köszönöm válaszát! Üdv:F Sára”


A választ valamennyi kedves Olvasó az alábbiakban olvashatja, íme:

2025-re 380 millió embert, vagyis a felnõtt népesség 7,3%-át érinti majd ez a betegség világszerte, de számos vizsgálatból tudjuk, hogy minden felismert cukorbetegre jut egy még fel nem ismert eset is.


Vércukorszintet csökkentő gyógyszerekről


A The Lancet Diabetes and Endocrinology című szaklapban megjelent tanulmány 14 klinikai vizsgálat és 95.000 beteg adatait elemezve jutott arra a következtetésre, hogy a 2-es típusú diabéteszes betegeknek felírt vércukorcsökkentő szerek fokozzák a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát

(Glucose-lowering drugs or strategies and cardiovascular outcomes in patients with or at risk for type 2 diabetes: a meta-analysis of randomised controlled trials).


A 95.000 tanulmányozott beteg 4%-a szenvedett el valamilyen szívelégtelenséghez köthető eseményt a klinikai vizsgálat időtartama alatt, míg összesen 9,8%-nál fordult elő major kardiovaszkuláris esemény. Minden 200 kezelt betegre 1 szívelégtelenség miatti kórházi felvétel jutott az átlagosan 4 éves után követés során.


Az újabb vagy intenzívebb vércukorcsökkentést kiváltó szerek összesen 14%-kal növelik a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát, mondja Jacob Udell kardiológus, a tanulmány első szerzője, és hozzáteszi: a választott diabétesz-terápia típusa és a megnövekedett kockázat között direkt összefüggés figyelhető meg.

Egyes típusú szerek jobban fokozzák a rizikót. A legnagyobb kockázatnövekedést 42% a peroxiszóma proliferátor-aktivált receptor-agonisták csoportja esetében figyelték meg, A következő legveszélyesebb gyógyszertípus a dipeptidil-peptidáz-4 gátlók csoportja. Használatuk esetén a szívelégtelenség kialakulásának kockázatnövekedése 25%-os.

 

Magyarázat

DPP-4-gátló vildagliptin 2008 novemberében GALVUS®, majd ezt követően metforminnal való kombinációja EUCREAS® néven került forgalomba Magyarországon.


A tanulmány szerint nem növekszik a szívelégtelenség rizikója inzulin glargine alkalmazásakor, illetve intenzív testsúlycsökkentő beavatkozások esetén sem.

A vércukorcsökkentést célzó gyógyszerek alkalmazása során bekövetkező hízás tovább növelte a szívelégtelenség bekövetkeztének kockázatát: minden 1 kg-os testsúlygyarapodás 7,1%-kal fokozta a gyógyszerfogyasztással összefüggésbe hozható (relatív) kockázatot.


A tanulmány szerint a különböző vércukorcsökkentő szerek használata 0-50% közötti HbA1c-csökkenést és 1-7 kg hízást eredményezett az után követés 4 éve alatt.

A tanulmány vezető szerzője, Michael Farkouh szerint fontos megjegyezni, hogy míg egyes gyógyszerek növelik a szívelégtelenség kialakulásának kockázatát, az intenzív fogyás viszont csökkenti a rizikót.

http://www.medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/a_vercukorszint_csokkentok_es_a_szivelegtelenseg?
utm_source=newsletter&utm_medium=medicalonline_orvosi_hirlevel&utm_campaign=13850


A szívelégtelenség a 2-es típusú diabeteses betegek súlyos és gyakori társbetegsége, ami jelentős morbiditással és mortalitással szövődik. A két betegség együttes jelenléte esetén az egy éven belüli morbiditás és mortalitás 20-30%-os, lényegesen magasabb, mint a csak az egyik betegségben szenvedők között.


A most bevezetett új gyógyszer a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedõ betegek vércukorszintjének csökkentésére szolgáló, szájon át szedhetõ gyógyszerek közé, az úgynevezett DPP-4 gátlók (dipeptidil-peptidáz-4 inhibitorok) csoportjába tartozik. A hasnyálmirigyre hatva fejti ki a hatását, ahol hatására így több inzulin és kevesebb vércukornövelõ hatású hormon (glukagon) termelõdik. Ez segít a vércukorszint szabályozásában.

legnagyobb hagyományokkal rendelkezõ hazai gyógyszergyár, az EGIS Gyógyszergyár NYRT, az MSD-vel, a világ egyik legnagyobb innovatív gyógyszergyártójával összefogott Magyarországon. Az együttmûködés célja, hogy a 2-es típusú diabétesz kezelésének legújabb, rendkívül korszerû terápiáját mihamarabb a legszélesebb körben megismertessék


A transzplantációs „várólisták” között a legnagyobb a hasnyálmirigy vagy szigetsejt átültetésre várók tömege, ugyanis olyan alacsony a donorszám, hogy lehetetlen évente akár több ezres nagyságrendben végezni e szerv- vagy sejtátültetéseket, nem beszélve a kilökődés gátló kezelés problémáiról és a rövid ideig tartó hatásosságról

A beültetett sejtek szövettani vizsgálatok alapján is inzulint elválasztó szervvé alakultak és az egerek élete végéig normális vagy közel normális vércukorszinteket hoztak létre.

Bár az emberi alkalmazásig még nagyon sok további vizsgálat végzésére lesz szükség, az új módszer igen ígéretesnek tűnik az emberi 1-es típusú diabétesz gyógyíthatósága szempontjából

Forrás: PLOS ONE. January 2015. január,


A dániai Gentoftban lévő Steno Diabetes Center-ben Kristine Faerch vezetésével a diabétesz kifejlődése előtti állapotokban csökkent glukóz toleranciánál, ill. kövéreknél vizsgálták a GLP-1 elválasztását. Azt találták, hogy már csökkent glukóz toleranciában is akár 25%-kal csökken a GLP-1 szekréciója, normális glukóz toleranciájú kövéreknél pedig 20%-kal alacsonyabb GLP-1 szinteket mérték. Ez már önmagában előfeltételét képezi a cukorbetegség későbbi kifejlődésének.

Alacsonyabb testsúly esetén magasabbnak találták a GLP-1 elválasztást és egyidejűleg az inzulin érzékenységet is. További érdekesség, hogy nőknél normális anyagcsere állapotban magasabb volt a GLP-1 szekréció szintje, mint férfiaknál, viszont a glukóz tolerancia romlásánál ez a tendencia megfordult a férfiak javára.

 

A szerzők további következtetése, hogy a diabétesz fennállása során a GLP-1 elválasztás fokozatosan romlik, ami miatt idővel hatástalanná válnak a DPP-4 gátló gliptin készítmények. Ezért ezek erőltetése hosszabb, 10-15 éves diabétesz tartam után kerülendő. (Ilyekor már csak a GLP-1 hatással rendelkező injekciós készítmények lehetnek hatásosak és természetesen az inzulinkezelés

Forrás: Diabetes. 2015;doi:10.2337/db14-1751Bemer terápia a cukorbetegek szolgálatában

A cukorbetegség végtagi szövődményei súlyos következménnyel járhatnak. A végtag elvesztése újabb traumát jelent a betegnek, amit a lehetőségekhez mérten el kell kerülnünk. A Magyar Diabetes Társaság Tihanyban megrendezett kongresszusán dr. Rozsos István az amputáció elkerülését célzó, a végtagkeringés javítását szolgáló kezelési technikáról tartott előadást. A BEMER (pulzáló mágnes)  terápiával a diabéteszes neuropátiát és angiopátiát is javítani lehet, valamint a betegek számára jobb életminőség érhető el a segítségével

http://metabolizmusonline.hu/cikkek/elektromagneses-terapia-a-cukorbetegek-szolgalatabanMetformin

A kilenc vizsgálatban összesen 34 504 szívelégtelenségben szenvedő diabeteses beteg adatait értékelték, 6624 beteg (19%) szedett metformint. A legtöbb vizsgálatban a metformint más orális antidiabetikummal vagy inzulinnal együtt alkalmazták, míg két vizsgálatban a metformin monoterápiában szerepelt.

A metformin használata mellett a mortalitás a kontroll (döntően szulfonilureát szedő) betegekhez képest alacsonyabb volt: 23% vs. 37%

A szívelégtelen betegek körében a diabetes mellitus incidenciája egyre nő. Jelen áttekintő vizsgálat eredményei alapján a metformin kezelés legalább olyan biztonságos, mint a többi antidiabetikus kezelés szívelégtelenségben szenvedő  cukorbetegek esetében, A fentiek alapján a metformin kezelés lehetséges választási lehetőség szívelégtelenségben szenvedő cukorbetegek antidiabetikus terápiájában

Forrás: Eurich et al. Comparative saftey and effectiveness of metformin in patients with diabetes mellitus and heart failure Systematic review of observational studies involving 34000 patients Circ Heart Fail 2013;6;395-402)

http://www.medicalonline.hu/cikk/
a_metformin_biztonsagossaga_es_hatasossaga_szivelegtelensegben_szenvedo_diabetesesek_eseteben


Irodalmi adatok arra utalnak, hogy a metformin kezelés csökkentheti cukorbetegekben a malignus dagantok kockázatát az egyéb antidiabetikus kezelési formákhoz képest. A szerzők jelen vizsgálatban részben a metformin kezelés védőhatását, részben az inzulinkezelés dózisfüggő daganatkockázatot növelő hatását igyekeztek elemezni


Figyelem: Az inzulinkezelés mértéke szintén összefüggést mutat a daganatos mortalitással. Bár ezen adatok alapján az inzulin vagy a szulfanilurea kezelés elhagyása nem javasolt. A metformin daganat kockázat szempontjából kedvező a 2-es típusú cukorbetegek kezelésében.

Forrás: Bowker SL, Yasui Y, Veugelers P, Johnson JA: Glucose-lowering agents and cancer mortality rates in type 2 diabetes: assessing effects of time-varying exposure. Diabetologia 2010;53:1631-1637HbA1c vs szívelégtelenség

Szignifikáns pozitív korreláció igazolódott a HbA1a értéke és a szívelégtelenség kockázata között

A kiindulási HbA1c-érték minden 1%-nyi emelkedése a betegek csoportjában 9%-os szívelégtelenség növekedésével társult.

A glükóz csökkentő stratégiák alkalmasak lehetnek a szívelégtelenség előfordulásának csökkentésére a cukorbetegek körében.

Forrás: Zhao W, et al. HbA1c and heart failure risk among diabetic patients. J Clin Endocrinol Metab. 2014;99:1−5.

http://www.medicalonline.hu/cikk/a_hba1c_szint_es_a_szivelegtelenseg_kockazata_cukorbetegek_korebenGALVUS. EUCREAS gyógyszer

A 2-es típusú diabétesz kezelésének új gyógyszercsoportja. Hatásuk a DPP-4 (dipeptidil-peptidáz-4) enzim gátlásán alapul, és a vércukorszinttől illetve a táplálék beviteltől függ. Így gyakorlatilag nem okoznak hipoglikémiát (a vércukorszint kóros csökkenését). A DPP-4 enzim gátlásával fokozzák az inzulin és csökkentik a glukagon termelését, mely folyamatoknak vércukorszint csökkentő hatásuk van a szervezetben


Magyarázat Glukagon

Glucagon is a peptide hormone, produced by alpha cells of the pancreas, that raises the concentration of glucose in the bloodstream. Its effect is opposite that of insulin, which lowers the glucose concentration.Fahéj vércukorszint csökkentő hatása

Amerikai kutatók szerint a fahéj képes arra, hogy javítsa a sejtek inzulinérzékenységét. Mindezt olyan korábbi vizsgálatok eredményeinek összehasonlítására alapozták, melyek során a résztvevők 4-18 héten át napi legalább 120 milligramm, de legfeljebb hat gramm - ez utóbbi körülbelül két és fél teáskanál mennyiségnek felel meg - fahéjat fogyasztottak.Fahéj

Orvosi vizsgálat bizonyítja, hogy a fahéj csökkenti a táplálékbevitel hatására felszabaduló inzulin szintjét az inzulinigény csökkenése által  (American Journal of Clinical Nutrition. 2009.)

 Diabecinn original kapszula 60x *

336mg cinnamon (megfelel 3696mg szárított fahéjnak).

Gyártó: A.T.P AG SVÁJC

Adagolás: napi 3x1 kapszula étkezés közben bevéve

http://bolthely.hu/arcanum/id/05347_Diabecinn_original_kapszula_60x_


Az összehasonlító elemzések azt mutatták, hogy azoknál a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő vizsgálati alanyoknál, akik fahéjat fogyasztottak, csökkent az éhgyomri vércukorszint, javult a szervezet inzulinválasza, valamint az össz koleszterin és az LDL - más néven rossz - koleszterin szintje is. Szakértők szerint ez a pozitív hatás a fahéjban lévő fahéj aldehidnek köszönhető.


 

Fahéj + Króm kapszulában

A króm az inzulinnal együtt közreműködik a szénhidrát-anyagcserében, és segít a fehérjéket eljuttatni oda, hol szükség van rájuk. Elősegíti a fogyást, valamint megakadályozza, illetve csökkenti a magas vérnyomást.

 

Kizárólag nagyon jó minőségű terméket alkalmazz, mert az alapanyagok tisztasága és felszívódási aránya kulcsfontosságú!

A BioCo márka javasolható Ez a leghatékonyabb de a legszigorúbb minőségi előírásoknak  is megfelel. 

Gymnema extrakt

Akiknek kettes típusú diabéteszük van (nem inzulinfüggő diabétesz), a gymnema levél kivonat javította a vércukorszintjüket, és kevesebb gyógyszerre szorultak betegségük kordában tartása érdekében. A G. segít megakadályozni az adrenalin termelését, amely a májat arra készteti, hogy glukózt termeljen. Ezáltal csökken a vér cukor szintje

NOW® Gymnema sylvestre Extract is a standardized herbal extract which may support healthy glucose metabolism.* Our Gymnema Extract is standardized to contain a minimum of 25% Gymnemic Acids

A NOW termék beszerezhető a hazai bioboltokban vagy a NOW minta üzletében

Budapest, VI. ker.,  Teréz körút 35.

Megközelítés: 4-es, 6-os villamos, M1 metró

    

Hétfő-Kedd: 10:00 - 18:30
Szerda: 10:00 - 17:30
Csütörtök: 10:00 - 18:30
Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 13:00
Vasárnap: ZÁRVA

Telefon: 06-1-332-0874

 

 

 

 

Vércukorszint szabályozása az életmód útján


Stressz elkerülése

Stressz hatására a szervezet a kortizol nevű stressz hormont állítja elő. Ez más hormonokkal együtt vércukorszint növekedést okoz!!  Minél „lazábbak”, nyugodtabbak vagyunk, ez annál pozitívabban hat a vércukorszintre.


Alacsony GI értékű élelmiszerek fogyasztása

Fogyasszon olyan élelmiszereket, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe (GI): ez adja meg, mennyire hat a nagy szénhidráttartalmú élelmiszer a vércukor szintre. .Az 50-es indexű élelmiszer  csak fele olyan mértékű vércukorszint-növekedést okoz. Alacsony GI-indexű élelmiszerek pl. a teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, zöldség, valamint bizonyos gyümölcsfélék. A fehérliszt-készítményeket, szárított gyümölcsöket és a háztartási cukrot kerülni kell.
A táblázat nyújt áttekintést az élelmiszerek GI értékéről

Alacsony GI index

Magas GI index

gyümölcscukor (fruktóz)

szőlőcukor, nádcukor, méz

teljes kiőrlésű lisztből vagy durumlisztből készült tészták

fehér lisztből készült pékáru, kenyér, tészta; rizstészta

nyers alma, körte, narancs, cseresznye

dinnye, mazsola, aszalt szilva, datolya

fejes saláta, uborka, paprika, paradicsom, brokkoli, karfiol

disznóbab, sütőtök, kukorica

egészben főtt krumpli, vadrizs, párolt zöldségek

sült krumpli, fehér rizs


Túlsúly kedvezőtlen hatása

A túlsúly hosszú távon a káros inzulinrezisztenciát okozza. A nagy testsúly miatt nő az inzulinszükséglet is. Fordítva ez azt jelenti, hogy a testsúlycsökkenés a vércukorszint csökkenését is eredményezi. Kezdetben már fél év-egy év alatti 5%-os testsúlycsökkenés is sikeres lehet. A túlsúlyos cukorbetegek javasolt havi testsúlycsökkentése 1-2 kg.


Italok hatása

Nemcsak az ételek, hanem bizonyos italok is megnövelhetik a vércukorszintet. Ezek főként a nagy cukortartalmú italok, de ide tartoznak a gyümölcslevek, valamint a cukortartalmú limonádé is. Cukorbetegek számára a legalkalmasabb az ásványvíz vagy a nem cukrozott tea. Különösen a zöld tea hat pozitívan a vércukorszintre. Tudományosan bizonyított, hogy a zöld tea csökkenti a cukorszintet.


Természetes édesítőket használjon  (Xilit)

.Cukor helyett használjon természetes édesítő szert. Az édesítőszer nem tartalmaz szénhidrátot, amely hatással lenne a vércukorszintre. Aki nem akar édesítőszert fogyasztani, használja a stevia növény kivonatát. Cukorbetegeknek ez különösen jó, mert egyes összetevői kedvezően hatnak a vércukor szintre


Hibiszkusz tea

A vörös színű hibiszkusztea gyümölcsteaként népszerű. Előnye, hogy egy kis citromlével hidegen is ízletes, és kitűnő szomjoltó. Mivel kalóriaszegény, korlátlan mennyiségben fogyasztható. A hibiszkusztea rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomást. Ezen kívül ismert a gyógyhatása megfázásoknál, érelmeszesedésnél és magas koleszterinszintnél.


Magas vérnyomás elleni teaként hatékony megelőző szer. Elkészítése: 6 evőkanál teát öntsünk fel egy liter forró vízzel, és hagyjuk állni 5-8 percig. Tudományosan is vizsgálták a hibiszkusztea vérnyomásra gyakorolt hatását. A Bostoni Egyetem kutatói 65 résztvevőt vontak be a vizsgálatba, akik 30 és 70 év közöttiek, és 120-150 Hgmm vérnyomásértékekkel rendelkeztek. Míg az egyik csoport 6 héten át minden nap 3 csésze frissen főzött hibiszkuszteát ivott, itt a vérnyomásuk átlagosan 7,2 Hgmm-rel csökkent, addig a kontrollcsoport placebót kapott, és csak 1,3 Hgmm-rel csökkent a vérnyomásuk. Hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, valamint segíti a szénhidrátok utáni vágy leküzdését


Gyömbér

A gyömbér: csökkenti a vércukorszintet azáltal, hogy javítja az inzulin hatását. A gyömbér ideális teafogyasztáshoz,


Elegendő cink és króm

Ügyeljen arra, hogy elegendő mennyiségű cink és króm kerüljön a szervezetbe: a króm nyomelem különösen jól hat a vércukorszint csökkentésére. Ez cukorbetegeknél javítja az inzulin hatását, és ezzel gondoskodik az optimális vércukor-szabályozásról. Ezzel szemben a krómhiány nagyobb vércukorértékeket okoz.

Krómtartalmú élelmiszerek közé tartozik a teljes kiőrlésű gabona, lencse, tyúkhús.

A króm mellett a cink is szerepet játszik a vércukorszint befolyásolásában.

Különösen sok cinket tartalmaz az osztriga, búzakorpa, eidami sajt, zabpehely és napraforgómag


Innovita

200 µg Szerves kötésű krómot tartalmazó étrend kiegészítő tabletta

60 tabletta/doboz

Alkalmazás: napi 2 tabletta

OÉTI notifikációs szám: 7181/2010

Gyártja és forgalmazza: BioCo Magyarország Kft

Kapható a bioboltokban.


 


A króm aktív szerepet játszik a szervezet szénhidrát-anyagcseréjében, a cukorháztartás szabályozásában. A magas vércukorszint cukorbetegség kialakulásához vezethet. Különböző kutatások igazolták, hogy a króm segít a vércukorszint normalizálásában. A Pharma Nord által kifejlesztett szerves kötésű króm a szervezetben könnyebben felszívódik és hasznosul, mint a szervetlen kötésben lévő króm.

A vércukorszint ingadozásra hajlamos szervezet számára, hasznos segítségnek bizonyulhat a szerves-króm tartalmú étrend-kiegészítő, különösen, ha az GTF-krómot tartalmaz

Bio-Króm-DIA-ban található GTF-króma (glükóz tolerancia faktor) magasabb biológiai hatékonysággal és jobb felszívódással rendelkezik

Kapható: gyógyszertárakban és bio boltokban. AjánlhatóDiabo Vércukorszint csökkentő étrend kiegészítő - 125 ml

Tartósító szert nem tartalmaz


Különleges gyártástechnológiája

Szuperkritikus extrakció, amelynek során cseppfolyós széndioxid segítségével nagy nyomáson (100-400 bar) vonjuk ki a hatóanyagokat. A folyamat végén a széndioxid eltávozik, nagy tisztaságú és koncentrációjú hatóanyag marad vissza.


Diagnosztizált 2-es típusú diabeteszes betegeken, dupla vak placebo vizsgálatokkal igazolható, hogy a lepkeszegmag kivonat szignifikánsan csökkentette a vér glükóz és triglicerid szintjét, nőtt a sejtek inzulin érzékenysége, valamint nőtt a HDL koleszterin szint.

Adagolása:

2 x 2,5ml. étkezés előtt 20 perccel. (mérőpohár segítségével). 100 kg testsúly felett ajánlott 3 x 2,5ml. Használat előtt felrázandó.


Beszerzés

Lehetőség van a vásárolt termékek személyes átvételére üzletünkben:

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 156.

Ebben az esetben készpénzzel fizethet az áru átvételekor.

http://www.gluteno.net/szallitas


Hatása


Keserű uborka

Javítja a glükóz felhasználását a szervezetben illetve egyensúlyba hozza a növekedési hormon termelését ami a magas inzulinszintet gátolja. Valamint úgy csökkenti a vérben a cukorszintet, hogy növeli a sejtek inzulin érzékenységet. Tehát nem inzulinpótló, hanem a még meglévő, saját inzulin hasznosulását biztosítja.


A II-es típusú cukorbetegség természetes úton történő gyógyításában szinte egyedülálló táplálék lehet a keserű uborka.

Áldásos jó hatásai: vércukorszint-csökkentő

Beszerzés:

http://netbio.hu/spd/NetBio_939476/Bio-keseruuborka-orlemeny-40gr-Kovacs-Laszlo-Bio-t

http://netbio.hu/spl/202333/Keseruuborka-keszitmeny


 


Dr. Chen charan tea kapszula

A szénhidrát-anyagcsere támogatására

A készítmény hatóanyagainak kombinációja és komplexitása hozzájárulhat az egészséges vércukorszint fenntartásához.


Momordica charantia(balzsamkörte) termését a trópusi területeken régóta használják a mindennapi ételkészítés során. Az inulin mint élelmi rost hozzájárulhat az emésztőrendszer, ezáltal az immunrendszer egészségének fenntartásához. A C-vitamin támogatja az immunrendszer megfelelő működését. A B1- és B6-vitaminok részt vesznek a szénhidrát anyagcserében, valamint hozzájárulhatnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A króm megfelelő bevitele a szénhidrát anyagcserére gyakorolt kedvező hatása miatt ajánlott cukorbetegek számára.

Adagolás: Naponta: 2 x 1 kapszula szedése javasolt.

Ár:: 1 790 Ft

Ügyfélszolgálat: 06 70/325 4363

Beszerzés: http://www.provitamin.hu/dr-chen-charan-tea-kapszula-c570-p60672.html


Fokhagyma

A kutatócsoport legújabb eredményei azt igazolják, hogy az I.típusú egereknél szintén csökkenti a vércukorszintet a szájon át történő alkalmazás során is, ez pedig reményt adhat az I. típusú cukorbetegek számára, hogy egyszer majd az injekciót az ő esetükben is felválthatja a tablettás kezelés. Az új kutatás elsősorban az allicin nevű hatóanyag működését vizsgálta. A hatóanyag diabéteszes sejtekre kifejtett hatásának vizsgálata során a kutatók arra jöttek rá, hogy az nem csak a glükóz anyagcserét szabályzó inzulin jelátviteli mechanizmust aktiválja, hanem egy olyan enzimet is, amely segíti a sejtek glükóz felszívódását.

Bővebben: http://cukorbetegetrend.hu/konyha/gyogynovenyek/a-fokhagyma-haszna-a-cukorbeteg-etrendben.html#ixzz3VhYSRYvkAlliMax fokhagyma kapszula

6 komoly érv az AlliMax mellett

100% stabil allicint tartalmaz, amely a legfontosabb hatóanyaga a fokhagymának

Bioaktív hatása bizonyított

Irritáló íz- és illatmentes fokhagyma kivonat

Egy kapszula 10-15 gerezd fokhagyma aktív összetevőit tartalmazza

Jelenleg nincs más olyan készítmény, amely 100% stabil allicint tartalmaz.

Az Allimax jól viseli a gyomorban található savas közeget. A felszívódás is itt történik és a véráramba kerülve azonnal kifejti jótékony hatását

 

 

OÉTI:12581/2013

Ár: 3 .658 Ft (27% ÁFA-val)  30 kapszula

Beszerzése:

http://www.omega3wellness.hu/vmchk/webaruhaz-omega-3-termekek-vitaminok/allimax-30-db-os-fokhagyma-kapszula/flypage.tpl.htmlAlfa-liponsav (ALA)

A cukorbetegség terápiája az a terület, ahol az ALA vezető szerepet játszik. Az ALA-tartalmú adalékokat 30 éve használják a diabéteszes eredetű idegbántalmak gyógyítására.

Javítja a vérkeringést és az idegek állapotát, visszafordítja az idegek, a szemek és a szív diabéteszes eredetű károsodását.

További kutatások azt is kimutatták, hogy az ALA hatékony magas cukorszint ellenes hatású. Glükóz szint csökkentő és szabadgyök-ellenes hatása miatt széles körben alkalmazzák a diabéteszes komplikációk, pigment degenerációk, szürke hályog, idegbántalmak megelőzésére

 

Az ALA glükózszintre gyakorolt hatása miatt a cukorbetegek folyamatosan kövessék figyelemmel vércukorszintjük változásait is.
Alpha-lipoic acid: a powerful antioxidant for diabetes. PROOF! Summer, 9., 1998.

 

Ez a tápanyag az emberi szervezet szinte minden sejtjére hat.
OÉTI notifikáció: 7983/2010


Beszerzés
http://www.vitaminkiraly.hu/immunerositok/alfa-liponsav_100mg_120_caps-p339.htm 

Eperfalevél

Az eperfa levelek pozitív hatással van a glükóz csökkentésére, felszívódására a gyomor-bél traktusból, segíti a szénhidrát-anyagcsere, valamint fenntartani a megfelelő vércukorszintet. Az utóbbi évtizedekben sokat vizsgálták az egyik legfontosabb növényi segédanyagot, a fehér eperfa (Morus alba) levelét és levélkivonatát. A tesztek szerint az eperfalevélben  számos olyan természetes, biológiai úton termelődő vegyület található, melyek hatékonyan csökkenthetik a vércukor szintjét és így segíthetnek a 2. típusú diabetes tüneteinek enyhítésében

A csomag tartalma:
20 tasak 2 g
Nettó súly: 40 g

Összetétel:
Fehér eperfa levél (Morus alba L.)

Alkalmazás:
Az eperfa levelek pozitív hatással van a glükóz csökkentésére, felszívódására a gyomor-bél traktusból, segíti a szénhidrát-anyagcsere, valamint fenntartani a megfelelő vércukorszintet.

Használata:
1 tasak teára öntsön egy pohár (kb. 2 dl) forró vizet, hagyja lefedve állni 10 percig.
Ajánlott étkezés előtt fogyasztani.
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!
Tárolása száraz, hűvös helyen napfénytől védve


Beszerzés

Személyes átvétel előzetes telefonos/internetes rendelés után munkaidőben lehetséges

Banknote Kft.
1163 Budapest, Cziráki u. 26-32.
"A" épület alagsor


Nyitvatartás:
H-CS: 9:00 - 16:30
Pénteken: 9:00 - 16:00

Tel: 06 1 445-0940


 

Zuccarin tabletta.

Szárított eperfalevelet és eperfalevél kivonatot tartalmazó étrend kiegészítő.

OÉTI szám: 3134/2008
Forgalmazó: WebRep.hu Kft.

Szárított fehér eperfa levél (250 mg) és fehér eperfa levél kivonat (250 mg)Dialoe Duo kapszula 100x *

Összetevők: Eperfa levél és Aloe vera szárazükivonatok 66%, zselatin, maltodextrin, vitaminok (C-vitamin, Niacin, E-vitamin, Pantoténsav, B6, B2, B1, Folsav, Biotin, B12)

A termék gyógynövény komponensei hozzájárulhatnak a szervezet szénhidrát-anyagcsere egyensúlyának megőrzéséhez. A B-vitaminok fontos szereplői a sejt szintű energiatermelő és anyagcsere folyamatoknak. A C- és E-vitamin fontos antioxidáns, melyek részt vesznek a cukorbetegségeknél fokozottan fellépő káros oxidatív folyamatok gátlásában.

Felhasználás  A termék fogyasztását a II. típusú diabetes esetén ajánljuk. A Dialoe Duo kapszula azoknak is ajánlható, akiknél fokozott a kockázat a betegség kialakulására (pl. elhízás).
Ár: 3965 Ft
Adagolás: Szénhidrátban gazdag főétkezések előtt 4 kapszula, naponta maximum 8 kapszula elfogyasztása ajánlott.

Beszerzés: http://www.vital.hu/webaruhaz/dialoe-duo-kapszula

 Mulberry Leaf Extract 60 Capsules

 

Eperfa levél tartalmaz minden Esszenciális aminosavakat, magas kalcium-, és antioxidáns, mint a rutin, a kvercetin és a kempferol


http://www.chinesemedicine-th.com/en/content/1-delivery http://www.chinesemedicine-th.com/hu/content/4-rolunk


 

Vércukor egyensúly kapszula

500 mg/ kapszula  30 kapszula/doboz


A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. A Momordica charantia (balzsamkörte) pirított termését a trópusi területeken régóta használják a mindennapi ételkészítés során. A C-vitamin támogatja az immunrendszer megfelelő működését. Az inulin természetes növényi rost. A B1- és B6-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A B6-vitamin részt vesz a glikogén-anyagcserében.Az egészséges vércukorszint fenntartása kedvezően befolyásolja a szív és a keringési rendszer normál állapotának megőrzését.

Ár: 1 030 Ft

Beszerzés

http://webaruhaz.drchenpatika.com/shop_help.php

Kapcsolattartó: Molnár Dániel 1 261-1088

D3 vitamin a vércukorszint szabályozásában

D-vitamin védi a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit. Ennél fogva fokozza az inzulinérzékenységet, azaz elősegíti, hogy a sejtek inzulin hatására könnyebben vegyék fel a cukrokat.

A D-vitamin tehát „megkönnyíti az inzulin dolgát”. D-vitamin hatására a vércukor értékek rendeződnek, és csökken a vérben a gyulladásos folyamtokkal összefüggésbe hozható anyagok koncentrációja, amelyek olyan érbetegségek megnövekedett kockázatára utalnak, mint amilyen például a szívinfarktus vagy a stroke.

Az autoimmun betegségek közül az alacsony D-vitamin-szint növeli a reumás ízületi gyulladások, az inzulinfüggő cukorbetegség és a sclerosis multiplex kialakulásának esélyét.

Felnőttkorban a D-vitamin-hiány növeli a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát


Best Vitamin D3  2000IU / 180db/doboz

Ár: 5500 Ft

Alkalmazása: 2 kapszula/nap

Beszerzése

http://vitaminbolt.eu/termek/best_vitamin_d3_2000iu__180db.html

Kizárólag  webáruházon keresztül  lehet beszerezni. Sem,  bolti  átvételre,  sem  pedig személyes átvételre  nincsen  lehetőség!


Zöldkávé

Az étkezés utáni vércukorszint veszélyes megemelkedését bizonyítható módon meg lehet akadályozni. A legfrissebb módszer egy zöld kávébab kivonat, mely kimutathatóan közömbösíti az evés utáni glukóz-emelkedést serkentő legfőbb enzimet. Embereken tesztelt placebo-kontroll
vizsgálatokban ez a természetes kivonat az evés utáni vércukorszint 24 %-os visszaesését produkálta mindössze 30 percen belül.


Étkezés után veszélyes cukormennyiség árasztja el a vért. Áttörést jelent a vércukorszint veszélyes emelkedése elleni küzdelemben a zöldkávébab-kivonat. Egy klorogén sav nevű vegyületet tartalmaz, ami bizonyítottan a glukóz-6-foszfátot veszi célba és akár 32 %-kal csökkenti az evés utáni vércukorszintet.

 

Klorogénsav

A klorogénsav a zöld kávé egyik fő összetevője, ami antioxidánsként működik a szervezetben. Ez a sav nemcsak a kávéban, hanem a napraforgóban, a sárgarépában, a paradicsomban és az articsókában is megtalálható. A zöld kávé klorogénsava képesek csökkenteni a vércukorszintet, így előnyösek azok számára, akik cukorbetegségben szenvednek. Már több kutatás is igazolta a klorogénsav hatékonyságát.

A zöld kávéban található klorogénsav úgy is csökkenti a vércukorszintet, hogy növeli az inzulin mennyiségét. A kutatók felfedezték, hogy a zöld kávé rendszeres fogyasztásával az inzulintermelés is normalizálódik


EXTRA mennyiségű, 800 mg Zöldkávé tartalom a napi adagban!  800 mg/2 kapszula) Ennek klorogénsav tartalma 120 mg

Ár: 4.775Ft

OÉTI notifikációs szám 13543/2013
VitalHerb - Zöld kávé kivonat (Pure Super green coffee) 800 mg

60 db kapszula/doboz


Hatás mechanizmus

A kutatók megállapították, hogy ez az anyag gátolja a glükóz felszívódását a vékonybélben, valamint a glükóz felszabadulását a májból a keringési rendszerbe. Ezzel a hatással kevesebb glükóz kerül a véráramba és így a szervezet a zsírsejteket el kezdi lebontani, hogy energiához jusson, vagyis a testzsír mennyisége el kezd csökkenni.


klorogénsav 400 mg/kapszulaAdagolás

Felnőttek naponta 1 kapszulát 2 dl folyadékkal bevenni.

Ára 5720Ft


Beszerzés

Személyes átvétel: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. V.emelet

Hétfőtől - csütörtökig 9:00-12:00 és 13:00-16:00 között,
Pénteken 9:00-12:00 és 13:00-15:00 között

Budapesten a Lehel téren kell leszállni a hármas metróról. Onnan a Duna felé haladva besétálni a Victor Hugo utcán (merőleges a Váci útra) és a harmadik kereszteződés után kicsit tovább balra lévő irodaház (előtt zárt parkoló látható).

Rendelés: 329-7865