Serrapeptase enzim hatása, szedése. Otthoni oxigén kezelés eszközei és oxigén cseppek. Válasz Olvasóimnak  91. szám


Kedves Olvasó írta

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszát, kedves Zsoldos Úr ! A serratia-t már "kinéztem" magamnak,egy dolog miatt hezitálok, és kérem erre adjon nekem választ még: A sztent-beültetés jan-ban történt. Életem végéig- szednem kell a Zyllt nevü készítményt. Azt olvastam mindenütt a Serrapeptase-ról,hogy véralvadás-hatású./Kezelőorvost nem kérdezhetek, mert mindent elutasít,még beszélni sem akar semmiről,csak a gyógyszerekről,és nem is ismeri a természetes dolgokat./Azaz: szedhetem-e együtt a Zyllt-et,és a Serretiát ?Nagyon szeretném,mert biztató dolgokat írtak róla mindenütt. Valamint: van-e tapasztalat arra,hogy mennyi idő alatt képes a plakkot kicsinyíteni?azaz,mennyi  ideig kell szedni, ha szedhetem.

Köszönöm nagyon szépen a válaszát, és kérem megértését. Üdvözlettel: G  Kata

 


Válasz

Kedves Kata Asszony,


Ne szedjen Seretia-t a kezelőorvos tudomása nélkül, ha Ön vérhígítót szed, mert a kétféle vérhígtó egymás hatását erősíti és a túl híg vér belső vérzéseket okozhat (pl. gyomor, bélvérzés)

A szerrapeptáz lebontja a fibrint, és egyben erőteljes gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek révén megakadályozza a plakkok kialakulását a későbbiekben. Serrapeptáz enzimek bekerülnek a véráramba, az egész szervezetben hatnak, lebontva a fibrint és egyéb fehérjéket, pl. a béta-amiloidot.  

 

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

Néhány egyéb gyógyszer befolyásolhatja a Zyllt használatát és fordítva.

Mindenképpen tájékoztatnia kell orvosát, ha Szerrapeptázt szed, mivel   vérhígító hatású, ezért ajánlott konzultálni.  Ha erre a kezelőorvosa nem hajlandó, noha kötelessége lenne, akkor egy másik kardiológust kell felkeresni. Az orvosok szűklátókörűségére nincs orvosság!

Ha végkép nem kap tanácsot úgy ajánlanám dr Balaicza  Erika  főorvosnőt. Elérhetősége itt:  

Cím: 1126 Budapest, 12. kerület, Hertelendy u. 13. (Déli Pályaudvar és a MOM között)

Tel: 00-36-20/588-28-10, 06-1-784-12-06

E-mail: dr.balaicza@gmail.com

Rendelési idő (előzetes bejelentkezés alapján)


Serretia rendszeres alkalmazása idővel számos egyéb pozitív hatást fejt ki.

 

Beszerzés:  email küldés  'info@enzymus.hu' címre

Sikeres orvosi konzultációt kívánva  tisztelettel és szívélyesen üdvözli

 Zsoldos Bence

 


Kedves Olvasó írta

Jó napot kívánok, Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy szedhető-e a Rhodiolin nevű kapszula (2x100mg/nap) Shiitake gomba kapszulával (2x1g/nap)? Előre is köszönöm a válaszát, G Szandra


Válasz

Kedves Szandra,

A shiitake gyógygomba legmegdöbbentőbb rák ellenes hatása

Alkalmazása: üres gyomorra reggel nagy pohár vízzel bevenni.

Beszerzés: https://webshop.drtihanyi.hu/gyogygombak/shiitake-lentinus-edodes/super-shiitake-etrend-kiegeszito-tabletta-120db


Korábban írt dolgozataim ebben a témában itt olvashatók:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rhodiola-nem-almatlansag-okozo.php

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rhodiola-rosea.php


Megjegyzés: a GVH megállapította, hogy a MAX-IMMUN Rák- és Immunkutató Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért a hivatal 21 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.
Kedves Olvasó írta

Kedves Zsoldos Bence!

Előző válaszát továbbítottam a COPD - ben szenvedő barátnőmnek, aki hordozható "táska" oxigénfejlesztőre vadászik, hogy ne legyen a négy fal közé zárva.

Én még várok az oxigéncseppekkel, mert jelenleg egy négy hónapos ZINZINO halolaj (Balance Oil) kúrába kezdtem, amit a lakókörzetemben élő kedves ismerősöm révén tudtam megrendelni Svédországból. Eddig a HERBALIFE omega3-t fogyasztottam, de ez  - mivel kanalas, és nem kapszulás - jobb hatásfokkal és valamivel olcsóbban szerezhető be. Kb. 2 hónap után várok egészségi javulást, és ekkor már kiegészíthetem az oxigén cseppekkel is. (Nem akarom rögtön mindkettőt fogyasztani, mert akkor nem tudom, hogy a jó eredményhez melyik út vezet.)

Köszönöm a lehetőséget és a jó tanácsokat

Krisztina


Válasz

Tisztelt Bné Krisztina  Asszony,

 Egy összevont elemzés 387 beteg eredményeit elemezte.  Az eredmények azt mutatták, hogy az oxigénnel kezelt betegek halálozásának esélye háromszorosa volt az egyébként hasonló módon ellátott, de oxigént nem belégző betegekéhez képest. Voltak már adatok, hogy a túl tömény oxigén a koszorúerek összehúzódását okozza és növeli az infarktus nagyságát.  

 

Szervezetünk oxigén szükséglete

Egészségkutatók szerint az oxigénhiány rovására írható:

 

 

Házi oxigén terápia indikációi

 

Az oxigén hatásai

 

Szervezetünk csak akkor jut elegendő oxigénhez, ha a vérkeringést alaposan felgyorsító, nagyon aktív, az arc kipirulását eredményező testmozgást végzünk. Az oxigén csak ekkor jut el elegendő mennyiségben testünk minden zegébe-zugába.

 

Oxigénpalack – Oxigénkoncentrátor – Folyékony oxigén

A súlyos légzési elégtelenségben szenvedő betegeknél indokolt a folyamatos oxigénterápia, melynek célja a hypoxia megelőzése vagy leküzdése. Jelenleg a legelterjedtebb forma mivel a költséghatékonyabb másik két forma (oxigénkoncentrátor, folyékony oxigén) hozzáférhetősége nagymértékben korlátozott. Minimum 15 órás alkalmazás kell naponta, hogy a krónikus oxigénhiány tünetei ne alakuljanak ki. Bevitele orrkanülön vagy maszkon keresztül történik. A nyálkahártya szárazság miatt párásításra van szükség, ezért desztillált vízzel feltöltött párásító alkalmazandó. • Oxigénpalack: acélpalackban, 200 atmoszféra nyomáson, 100 %-os a koncentrációban van. Ideális használat esetén 3-4 napig elegendő, tehát havi 8 palack szükséges.

 

Opur O tiszta oxigénpalack maszkkal

22,90 EUR (2,86 EUR / l)

+ 7,95 EUR szállítási költség

Eladta: Oxigeno - HealthCare GmbH

Az O PUR tiszta oxigént szabadít fel, ha rossz oxigénellátása van, vagy ha bármilyen egészségügyi problémája van. O _pur tehát oxigén tartalékokat tart munkahelyi, szabadidős és sporttevékenységekben magas oxigénfogyasztással.

 

Top 10 legjobb hordozható oxigénkoncentrátorok 2018-ban A POC egy olyan hordozható eszköz, amely oxigénterápiát biztosít azoknak a betegeknek, akik magasabb oxigénszintet igényelnek, mint amit a környező levegő biztosít. Ez majdnem hasonló az otthoni oxigén koncentrátorhoz, de kisebb méretű és hordozható. A POC különböző márkák és modellek vannak, ezért nehéz lehet a helyes választást kiválasztani. Megtekintjük a különböző gyártóktól származó POC-k tíz különböző modelljét.

https://toptenreviewpro.com/best-portable-oxygen-concentrators/

 

Folyékony oxigén (Mobilis oxigénpalack):

Az oxigén -183 ºC-ra hűtve folyékony halmazállapotú, térfogata csökken. Kicsi, vállra akasztható palackban a tartós oxigénre szoruló beteg mobilitását biztosítja. Olyan betegek számára javasolt, akik tartós oxigénterápia mellett aktív életmódot folytatnak és otthonukon kívül is mobilisek.

Előnye: az oxigén jelentős mennyiségben áll rendelkezésre (kb. 2 hétre elegendő mennyiség), hordozható – Hátránya: nehezen hozzáférhető, szervízigényes, fennáll a hősérülés veszélye, nagy a költségigénye

 

Oxigénkoncentrátor

A szobalevegőből állít elő 90-96 %-os koncentrációjú oxigént. Hálózati árammal működik. – Indikáció: Krónikus obstruktív légúti betegség – Szakképesítési követelmény: az Országos Korányi TBC és Pulm. Intézet szakorvosának javaslatára tüdőgyógyászat, gyermektüdőgyógyászat – Ár: - letéti díj: 10 000 Ft, beteg által fizetendő havonta: kb. 145 Ft, biztosítót terhelő költség: kb. 7000 Ft) – Áramfogyasztás: 350W/óra, havi kb. 3000 Ft – Nemzetközi gyakorlat szerint az otthoni oxigén kezelés megvalósításának legcélravezetőbb módja – Előnye: mindig elegendő oxigén áll rendelkezésre, olcsó, kicsi a szervízigénye, jelentősen megnő a beteg mozgástere, könnyen mobilizálható, biztonságos oxigénforrás, beteg és a biztosító számára is a legkisebb költséggel járó eszköz, csendes, üzemóra működése ellenőrizhető

http://gyogyasz.hu/sites/default/files/files/Szilasi%20M%C3%A1ria%20T%C3%BCd%C5%91gy%C3%
B3gy%C3%A1szatban%20alkalmazott%20gyse-k.pdf


Oxigén palack

Otthoni használatra tüdőgyógyász vagy kardiológus orvos javaslatára a háziorvos írhatja fel olyan betegek részére, akiknek állapotában ezen terápiával jelentős javulás érhető el. Az oxigénpalack receptre való felírás esetén kb. 5000  Ft költséggel jár a beteg részére. Csak a helyes használat betanítása után van módja otthonában önállóan használni. A betanítás során a betegek és hozzátartozóik megtanulják az oxigén készülék balesetmentes üzemeltetését, az oxigén adagolásának módját, áramlási sebességét. A teli oxigénpalackok beteg otthonába szállítása és az üres palackok telephelyre visszaszállítása nagyon jól szervezetten működik az országban. A palack várható kiürülése előtt felhívja a szállító céget, aki 24-72 órán belül vállalja az új palack kiszállítását, használatának betanítását, palackok karbantartását  

http://www.webbeteg.hu/cikkek/betegapolas/14500/oxigenterapia-otthon


Az atmoszferikus nyomás két és félszeresén belélegzett oxigén nem csak a vörösvértestekhez kötődő, hanem az oldott formában, a testfolyadékokban, vérplazmában szállítódó oxigén mennyiségét is sokszorosára növeli. Ennek érszűkületek, vagy nagyon szűk kapillárisok esetén van előnye, ahol a vörösvértestek kis mértékben. vagy egyáltalán nem férnek át, így az általuk szállított oxigén sem képes eljutni. A vérplazmában lévő oldott oxigén azonban ide is eljuthat, ezáltal a mikro keringés, a periférikus területek oxigénellátása javul" - mondja dr. Horváth Eszter Mária, a Semmelweis Egyetem Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézetének kutatója.


Oxigén koncentrátor készülék

Az oxigénkoncentrátor készülék zeolit szűrőágyak segítségével a szoba levegőjéből állítják elő a 90-95%-os tisztaságú oxigént. 

http://www.eo.hu/oxigenterapia


Elektro-Oxigén Orvosi Műszer- és Elektrotechnikai Kft.

   1116 Budapest, Temesvár u. 20

   +36-1-205-3075, +36-1-205-3076


Pulzus oximetria

A krónikus légzési elégtelenségben szenvedő betegek otthoni oxigénkezelése egyre szélesebb körben válik hozzáférhetővé; azonban hazánkban, napjainkban a rászoruló kb. 2030 000 beteg közül még csak mintegy 1012 000 fő azoknak a száma, akiknél van valamilyen oxigénforrás  A tartós, otthoni oxigénkezelés javaslatához legalább kettő, 3 hét eltéréssel végzett vizsgálat szükséges, amely indokolja a terápia bevezetését. A továbbiakban azonban a pulzusoximetria alkalmas arra, hogy a hypoxaemia fennállását kizárjuk.

 

A gyógyszeres terápiát a beteg számára olcsó rehabilitációs eszközökkel is kiegészítheti.

Felírhatóvá vált a betegek légző izmait erősítő eszköz. a POWER breathefolyamatos otthoni használata, ami bizonyítottan javítja az életminőséget a tartósan hypoxaemiás, krónikus obstruktív légúti betegségben, asztmában és egyéb eredetű légúti rendellenességekben, ami a rehabilitáció elsődleges célja.

A légző izom tréning növeli a légző izmok erejét, kitartását és jelentősen csökkenti a rohamok számát, illetve az egyéb asztmatikus tünetek megjelenését, a hospitalizációt, a munkahelyi hiányzást és a gyógyszerszükségletet. 

http://pharmaonline.hu/gyogyszereszi_gondozas/cikk/onkritikusan_az_oxigenterapiarol_es_az_
uj_rehabilitacios_eszkozokrol Oxigén koncentrátor

http://pharmaonline.hu/gyogyszereszi_gondozas/cikk/onkritikusan_az_oxigenterapiarol_es_
az_uj_rehabilitacios_eszkozokrol

 

A 97-99% O2  telítettségi értéke megfelelő, ezért nincs szükség pótlólagos  O2  felvételre. Létezik a valóságban 75% illetve ez alatti telítettségi  érték is..


Otthon mérhető véroxigén szint

Készülék:  Pulzoximéter / véroxigén és pulzus mérő OXY-3

ujjra csíptethető,

SpO2 mérési tartomány: 35-100%
-  pontosság: 75%-99%: ±2%
- pulzus mérési tartomány: 30-250 per perc, pontosság: ±2bpm
- elem: : 2 db AAA alkali vagy újratölthetőFizikailag oldott oxigén (ez nem hatékony!)

A vízben fizikailag oldott oxigén igen csekély mennyiséget jelent a bevitel szempontjából, és rosszul is hasznosul. Az ilyen gáz tehát kevésbé jó forrás arra, hogy szervezetünkbe gyorsan és hatékonyan felszívódva plusz energiát adjon. Nagyobb a jelentőségük az ún. „folyékony, stabilizált oxigént” tartalmazó oldatoknak. Ezek nem fizikailag oldott oxigénnel dúsítottak, hanem a hemoglobinhoz hasonlóan kémiai kötésben tartalmazzák ezt az életfontosságú anyagot.Kémiailag oldott oxigén  (ez megfelelő az O2 hiány pótlására!)

A kémiai oldásnál (pl. a stabilizált oxigéntartalmú készítményekben) az oxigén speciális vegyi anyagokban, szerves molekulákban összetevőként, szerepelnek. Ezt a közös vegyületet veszik körül a vízmolekulák. Az oxigént tartalmazó molekulák a vízben nem bomlanak  szét, csak akkor, ha savas hatás éri őket pl. a gyomorban. Ekkor ezek a vegyületek szétesnek, és kiszabadulnak belőlük az O2 molekulák.


Az életünk legfontosabb eleme az Oxigén. Minden sejtfolyamatnak részese így elmondható, hogy az egész szervezetünkre pozitív hatást gyakorol. Hozzájárul a szervezet fizikai és kémiai folyamatainak harmonizálásához.

Ha szükség van többlet bevitelre, Oxigén Csepp formája a legideálisabb megoldás. Bármikor használható. Táskában, akár még zsebben is könnyen hordozható.

Csepegtessünk egy pohár vízbe 10 csepp Oxigén Cseppet, várjuk pár percet, amíg Oxigénnel telítődik. És igyuk meg. A hatását rövid időn belül már érezni fogjuk.Low Deuterium Oxy Crystal® Oxigén Csepp

Ez a termék alacsony deutérum tartalmú, amelynek előnye, hogy lassíthatja a sejtosztódás folyamatát azaz a szervezet „öregedését” -, ugyanakkor csökken a valószínűsége a hibás sejtosztódásnak is. Ez a termék a szervezet méregtelenítéséhez is hozzájárulhat. A Low Deuterium Oxy Crystal® mágnesesen strukturált, stabilizált oxigén csepp, csökkentett deutérium tartalmú vízkoncentrátuma tulajdonságainak köszönhetően kedvezően befolyásolja a vér és a sejtek oxigénellátását, így növeli a szervezet teljesítő képességét, és fokozza a koncentrációs képességet. A Low Deuterium Oxy Crystal® Oxigén Csepp összetevői: Tisztított, csökkentett deutérium tartalmú víz  stabilizált, koncentrált oxigénnel dúsítva.

Egy üveg tartalma : 50 ml

Adagolás:

10 csepp egy pohár vízbe csöpögtetve, naponta egyszer-háromszor. Rendszeres használata javasolt.


Az Oxigén csepp egyik legkiemelkedőbb levédett és szabadalmaztatott termék. Elődjét újragondolták. További fejlesztések eredményeképpen orvosaink, kutatóink létrehoztak egy sokkal koncentráltabb változatot, amiben több jótékony hatást összeraktak a Low Deuterium Oxy Crystal Oxigén Cseppet.

Mivel is tud többet az újragondolt Oxigén Csepp?!

Koncentráltabb, sokkal több oxigént tartalmaz, azaz 240.000   oxigénmolekulát egymillió részecskére vetítve. Az elődje 12.000 oxigénmolekulát tartalmaz egymillió részecskére vetítve. Így a Low Deuterium Oxy Crystal Oxigén Csepp gazdaságosabb is. Fele annyi mennyiség is elegendő belőle. Illetve más kötésben van benne az oxigén így jobban felszívódik. Nincs mellékíze. És ami még kiemelkedő tulajdonsága, hogy csökkentett deutérium tartalmú oldatban található. Így összességében sokkal hatékonyabb Oxigén Csepp mint elődje !


Mit nyerünk magasabb oxigénszinttel?


VéroxigénKóros, állandó oxigénhiány tünetei

Az oxigénhiány betegségeket is okozhat

Magas vérnyomás. Cukorbetegség. Látás romlás. Derékfájás, ízületi problémák. Fejfájás és migrénes panaszok. Szív- és érrendszeri megbetegedések.  Depresszió.  Agyinfarktus.  Feledékenység, kézreszketés.

A tai csi vagy a csikung is megtaníthat helyesen lélegezni, ezek segítségével is feltornázhatjuk oxigénszintünketTanácsok a Low Deuterium Oxy Crystal  használatához

A teljes pohár víz átmágneseződése érdekében 20 másodperces várakozás után igya meg az oldatot!

Nehezen táplálható személynél nyugodtan tegye az LDOC cseppeket az ételbe, akár a meleg levesbe, teába is.A stabilizált oxigéncseppek által tiszta oxigén kerül a véráramba, ami 4-5 órán keresztül magasan tartja a test sejtjeinek oxigénháztartását. Napi 3-4 alkalommal ajánlott fogyasztani, 1/3 dl vízbe 1-2 cseppet keverve. 1 liter víznél ez 25 csepp


Beszerzés:

https://www.egeszsegplazabudapest.hu/immunrendszer/low-deuterium-oxy-crystal-vizkoncentratum-50m

Ár: 15.547 Ft 

Bolti átvétel Budapesten 3 helyen : Bp. Retek utca; Kálvin tér; Móricz Zs. körtér


Amennyiben vásárlásával eléri a 21.000 Ft-ot és a regisztrációt választja, akkor CaliVita törzsvásárlóként jogosult a kedvezményes tagi árakra (-25%). Már az első vásárlásnál is!