Alul működő pajzsmirigy /Kurkumin / Lúgos víz fogyasztása /Gyógyszerek kapszula anyaga / Protonpumpa (PPI) gátló és aszpirin együttes szedése. A szervezetünk oxigén tartalmának növelése Válasz Olvasóimnak 107. szám


A pajzsmirigy alulműködése: TSH, T3, T4, ATPO értékek értelmezése. Otthoni kezelés

A pajzsmirigy alulműködés tünetei: gyengeség és fáradékonyság, állandó fáradtságérzet, rossz közérzet, idegesség, ingerlékenység vagy álmatlanság, koncentrálóképesség csökkenése, hangulatingadozások, bőr szárazság, hajhullás, testsúlynövekedés, megfelelő táplálkozás vagy elegendő testmozgás mellett is; székrekedés, alacsony pulzus, hideg végtagok, nemi funkciók felborulása (pl.: menstruációs probléma , nemi vágy csökkenése), vetélés;

Nagyon sokan egyedül a TSH értékét ellenőriztetik, ám sokkal pontosabb képet kaphat ön is és az orvosa is akkor, ha mellette a T3, T4 és az ATPO szintjét is megvizsgáltatja. A pajzsmirigy komplex működésének értékeléséhez a T4 és T3 szint meghatározása is szükséges, noha ennek vizsgálatát  többnyire el szokták mulasztani
A pajzsmirigy hormonok a véráramban nagyon magas arányban (99,9 %) fehérjéhez kötődnek és így szállítódnak. A véráramban található hormonmennyiségnek csak nagyon kicsi része marad „szabadon” (free T4 és T3, rövidítve fT4 és fT3), ellenben csak ennek a kis mennyiségnek van biológiai aktivitása. Emiatt az orvosi vizsgálatok során csak az fT4 és fT3 értékeknek van információértéke. Akár jódhiány, akár autoimmun betegség okozza a pajzsmirigy-alulműködést, mindenképpen azzal a hatással jár, hogy csökken a szervezetben rendelkezésére álló pajzsmirigyhormon mennyisége.
A pajzsmirigy-alulműködésben szenvedő rengeteg betegnek azt kellene megértenie, hogy nem a pajzsmirigyükkel van a gond, hanem azzal, hogy az immunrendszerük megtámadja a pajzsmirigyet. Ennek megértése lényeges, mivel ha immunrendszerünk szabálytalanul működik, az nem csupán a pajzsmirigy működésére hat ki. Az A-vitamin szükséges a pajzsmirigy normál működéséhez, ezért az
A-vitaminhiány pajzsmirigy alulműködést eredményezhet, de ugyanígy a túlszedés is ugyanezt okozhatja.
Az anti-TPO magas szintje és a hipotireózis klinikai jelei együttesen megerősítik a Hashimoto betegség diagnózisát. A TPO: normál-érték: <50 
Vizsgálata magán úton itt:
CentrumLab http://centrumlab.hu/vizsgalat/anti-tpo-tireoidea-peroxidaz-elleni-antitest
csökkent pajzsmirigyműködés szívelégtelenséghez, lassú szívműködéshez szívbajhoz vezet. További gond, hogy ezekben a betegekben lényegesen magasabb a koleszterin szint és megnő az érelmeszesedésből származó szívbetegség kockázata is.

Ezeket az értékeket kell biztosítani!!
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-pajzsmirigy-alulmukodese.php


Egy kedves Olvasóm korábban ezt írta nekem:
TB alapon, csak a TSH értéket nézik a vérben és az FT3, FT4, vagy TPO vizsgálatra már el sem küldik az embereket! Tudtommal pedig ezek is fontos részei a vizsgálatnak! Miért szüntették meg ezeknek az értékeknek a vizsgálatát, mikor olyan sok ember érintett ebben a betegségben! B Tünde külker menedzser” 

Otthoni kezelés

D3 vitamin
A D vitamin hiánya rontja a T3 hormon kötődését a sejt receptorokhoz. Ez baj!
D-vitaminellátottság gátolja az autoimmun folyamatokat
. A Vitamin D3 3000 NE Bioextra lágy kapszula javasolt D-vitamin hiányos állapotok megelőzésére Patikában kapható.

Szelén pótlása
Tekintve, hogy a szelénhiány egyértelműen kedvező szerepet játszik a T4-nek aktív T3-má alakításának gyengülése esetén, ezért a szelént pótlólag érdemes szedni. Swanson Selenium (Szelén) 100mcg kapszula 200db Beszerzés bioboltokban.
A Selenorg tabletta organikus szelén tartalmának köszönhetően mindenkinek ajánlható, aki pajzsmirigyműködését, immunrendszerét támogatná. 
https://benu.hu/shop/selenorg-tabletta-60x

Cink pótlás
A cinkhiány  gyakori, és önmagában is pajzsmirigy alulműködéshez vezethet. A cink pótlására nem ritkán rendeződik a pajzsmirigy alulműködés.

NOW L-Tyrosine 500 mg

Ez a fontos tápanyag a prekurzora a pajzsmirigy által termelt hormonoknak is.
Enyhíti a depresszió okozta tüneteket, feltölt életerővel és növeli a nemi vágyat.
Hozzájárul az egészséges anyagcseréhez és csökkenti a túlzott étvágyat.

Beszerzése
NOW Foods termékek Mintaboltja.
1092 Budapest, Erkel utca 14/A    
Telefon: Fekete Klári, 06-30-405-2122; Bolt, 06-30-574-6640

Megfigyelés szerint a csökkent pajzsmirigybetegségben szenvedők számára is kedvező hatásúnak bizonyult a barátcserje jelentősen mérsékelte az autoimmun gyulladás tüneteit is. Ezt a növényi kivonatot javasolta 2010-ben az európai orvosok szövetsége.
Beszerzésehttps://www.egeszsegbolt.hu/termekek/30925/baratcserje_extraktum_kapszula/

Több írásban is  olvasható, hogy a szénhidrát (CH) fogyasztásának (bevitelének)  növelése a T3 hormon növelését eredményezi, ami az alulműködő pajzsmirigy esetében kedvező. 

Szakértő felkeresése  konzultációra és a kezelés irányítására:
PROF. DR. BALÁZS CSABA
Az orvos csak a következő telefonszámon (70/231-4000) fogad bejelentkezést.
http://www.endokrinkozpont.hu/munkatarsaink/endokrinologus/prof-dr-balazs-csaba

Rendelés helye Mammut II, 1024 Budapest, Lövőház u. 1-5. (5. emelet).  

Cytomel
Maga a készítmény tulajdonképpen mesterséges trijód-tironin (T-3) pajzsmirigy hormon. Az alkalmazás során a Cytomel serkenti a páciens anyagcsere folyamatait. A cytomel szinte teljesen azonos a természetesen is termelődő hormonnal, szedésével a szervezetet be lehet csapni, mert olyan a hatása, mintha a pajzsmirigy több hormont termelne. A tabletták liothyronine (L-triiodothyronine vagy LT3), egy természetes pajzsmirigy hormon szintetikus formája, és nátriumsó formájában kapható. https://hu.doctorforhelp.com/cytomel-78955

Nagyon körültekintően kell bánni vele, mivel a cytomel egy nagyon erős és hatékony pajzsmirigyhormon. Rendkívül fontos, hogy aki úgy dönt, elkezdi szedni, alacsony dózissal kezdje, nagyon lassan emelje a napi adagot. Mivel a cytomel a fehérjéket is gyorsabban bontja, ezért fontos a nagyobb mennyiségű fehérjebevitel a kúra alatt.

Mielőtt egy ilyen erős terméket kezdenénk használni, próbáljunk gyengébbekkel ismerkedni.. Egy köztes állomás lehet a Synthroid (szintetikus T-4), amelynek hatása még mindig gyengébb a Cytomelnél. Ha azonban a szervezet rákészült, a Cytomel zsírégető hatása rendkívül eredményes, de veszélyes is lehet. Orvosi tanács nélkül semmi esetre se szedje!!
http://www.szteroidenciklopedia.com/adatbazis/cytomel-lt-3/

 

Kurkumin

Kedves Ágota,
Törvényileg nem helyes, hogy valamely termék fogyasztását ajánljam, ezért csak azt mondom, hogy ha nekem lenne szükségem rá, vélhetően ezt vásárolnám   a termék ismertető valamint a gyártó megbízhatósága miatt.

Válasz
Rövid  ismertető:
1./ Best kurkumin C3 komplex bioperinnel / 120 db
Amennyiben kurkuma terméket vásárol nem a kapszulázott fűszernövényt célszerű választani, hanem mint jelen termék esetében, olyan kurkuma kivonatot ami 95%-nál több hatóanyagot tartalmaz. Így az adott kapszulában szinte kizárólag tiszta kurkuminoid, azaz a gyógynövény hatóanyaga található meg.!
A Best kurkumin C3 komplex® BioPerine® termék szuper erős kurkuma longa, azaz kurkuma kivonatot tartalmaz. A növény aktív hatóanyaga a kurkuminoid ami erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, kutatásokkal igazolva elősegítheti az ízületek, agy, szív, és kardiovaszkuláris rendszer egészségét. A termék 95%-nál is erősebb kivonatot tartalmaz, és akár 4 hónapra elegendő adag található benne. 1 kapszula / 124 Ft
Egy feketebors-kivonat, a BioPerine® akár 2000%-kal is növelheti a kurkuminoidok felszívódását.
Beszerzés: https://vitaminbolt.eu/termek/best_kurkumin_c3_komplex_bioperinnel__120_db.html

2./ WTN kurkuma spektrum 60 db
A Wise Tree Naturals termékek fejlesztése és gyártása is Magyarországon történik
Aktív komponensek egy kapszulában:

-Vízoldékony kurkuma gyökér kivonat (Curcuma Longana Root Extract), 25% kurkuminoid 200 mg
-Σ 600 mg ebből 200 mg kurkumin  a többi vegyületnek  vagyis 400 mg-nak a piperin 25 mg,  az indiai tömjénfa (boswelia), és a gyömbér (ginger), vegyületeken kívül semmi köze nincs a kurkuminhoz. Az említett kiegészítők elősegítik a kurkumin felszívódását. .
A Wise Tree Naturals (WTN) Kurkuma Spektrum készítmény kiemelkedő hatékonyságát a víz oldékony kurkuminoidoknak köszönheti,  Ára: 9800 Ft

3./ KURKUMA SPEKTRUM (ZYFLAMEND) 60 KAPSZ
Erre a termékre vonatkozó ismertető szöveg tartalmilag azonos  a fenti termékkel. Annyiban eltérő, hogy az összetételre vonatkozó mg súlyokat nem közli  Ára: 9800 Ft

Következtetés
A két utóbbi termék az összetétel  és az ár szempontjából azonos.  
üdvözlettel
Kurkuminról bővebben: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-best-kurkumin-c3-komplex.html


Lúgos víz fogyasztása

Minden egyes emberi szerv kémhatása más és más, A szervezet állandó munkával tartja fenn a kényes egyensúlyt. Szándékosan ezt csak nagyon drasztikus eszközökkel tudnánk befolyásolni, ami már könnyen életveszélyes állapothoz vezetne. Nem  lenne kívánatos, hogy kényünk-kedvünk szerint alakítsuk szerveink kémhatását, sőt: ha a vér 7,4-es pH-ja akár csak két tizeddel is változik valamely irányba, az majdnem hogy azonnali halálhoz vezet. A konklúzió tehát, hogy a „lúgosításnak” semmi értelme, mert egyrészt nem működhet, másrészt szervezetünk nem is tud „elsavasodni”. Az úgynevezett lúgosító étrend viszont kifejezetten előnyös, sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, csak ajánlani lehet. 
Dr. Lente Gábor egyetemi tanárt, a PTE TTK Általános és Fizikai Kémiai Tanszékének vezetője . 
https://24.hu/tudomany/2019/04/14/lugositas-elsavasodas-ph-kemhatas/

Délelőtti gyümölcs evés  jobban lúgosít
A nap során fogyasztott élelmiszerek sorrendje sem közömbös a vegyhatás szempontjából: a délelőtti gyümölcsfogyasztás kevésbé tolja savas irányba az anyagcserét, mint a délutáni vagy az esti.

savas hatás közömbösítése is könnyebben megy végbe napközben a munkavégzés okozta légzésfokozódás miatt (ugyanis ilyenkor a tüdő a légzéssel könnyebben kiüríti a vérből a savas kémhatást okozó szén-dioxidot). A délután folyamán inkább a zöldségfogyasztás javasolt.

A WHO egy közel 600 oldalas tanulmányt jelentett meg, melynek címe: „Az ivóvíz minőségének irányelvei” Ebben a vastag kötetben azt gondolnánk, mindent megtalálunk az ivó vízről, , nincsenek benne egészségre vonatkozó pH érték ajánlások! Megállapítják, hogy a pH értéknek nincs közvetlen hatása a fogyasztókra, annak ellenére, hogy azt is írják, hogy a pH érték az egyik legfontosabb vízminőségi paraméter. Néhány tudományos vizsgálat abszolút ellenzi a lúgosítást, leginkább a rák megelőzése vagy gyógyítása esetében.

Az ivóvíz ideális pH-szintje 6-8,5 közötti. Az emberi test állandóan fenntartja a pH egyensúlyát, és a vízfogyasztás nem befolyásolja aztA túl savas vagy lúgos víz fogyasztása azonban káros - figyelmeztet a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA). Az ivóvíz pH-értékének 6,5–8,5-nek kell lennie, hogy az megfeleljen az EPA-előírásoknak
https://www.thedailystar.net/health/what-should-be-the-ph-value-drinking-water-138382

Tájékoztatóul közlöm az alábbi folyadékok  pH értékeit:

Sör 4 - 5
Tej 6,3 - 6,6
Tengervíz 8,3

Egészséges víznek a pH értékét  az  indiai szabvány  a 6,5 és 8,5 pH között határozza meg. Ez az érték szerepel  az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elfogadott szabványban is.  Pepsi és a Coca-Cola pH-értéke  2,5. Nagyon savas. Ezért tekintik a szénsavas italokat egészségre ártalmasnak, ha rendszeresen és nagy mennyiségben fogyasztják.
A WHO dokumentum  szerint „ lehetetlen megállapítani az emberi egészség és az ivóvíz pH-jának közvetlen kapcsolatát”. Ez is arra mutat, hogy a lúgos víz fogyasztásának semi értelme! https://www.livpure.com/blog/ideal-ph-value-of-drinking-water-explained

A természetes lúgos víz fogyasztása biztonságos. Ez azonban gyakran édesebb, mint a semleges víz (a benne lévő ásványi anyagoknak köszönhetően), és  több egészségügyi előnyt kínál, mint a semleges víz. Az alkalikus víz fogyasztása terápiás előnyökkel járhat a reflux betegségben szenvedő betegek számára.
Az in vitro vizsgálatok célja annak feltárása volt, hogy a természetes bikarbonátot (pH 8,8) tartalmazó  kútvíz visszafordíthatatlanul képes-e denaturálni (inaktiválni) az emberi pepszint. A pH 8,8-os lúgos víz inaktiválta az emberi pepszint (in vitro), a sósav pufferképessége pedig  messze meghaladta a hagyományos pH-értékű vizekét. Igen ám, de a pepszin jelenléte szükséges a táplálék emésztéséhez és felszívódásához, illetve a természetesen a bekerülő kórokozók elleni védelemhez. A pepszin inaktiválására tehát szerintem nem lehetünk büszkék!
Ann Otol Rhinol Laryngol. 2012. július; 121 (7): 431-4.
A pH 8,8-os lúgos ivóvíz, lehetséges előnyei a reflux betegség kezelésében.
Koufman JA 1 , Johnston N .
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22844861

Nem ismert olyan meggyőző  tudományos bizonyíték, miszerint 8 pH-nál lúgosabb ételek fogyasztása vagy lúgos víz fogyasztása segít megőrizni az emberek egészségét.  Érdemes illetve szerintem szükséges a teste szerte  7,4-es vér pH-nál maradni. A vér pH értéke 7,35 – 7,45      A szervezet pH-ja attól függ, hogy a vesék milyen jól teljesítik a munkájukat. 
Emlékeztetek Robert O Young népszerű könyvsorozatára  és előadásaira, amely a pH-csodáról szól.. E könyvek szerint egy lúgos étrend mindenféle fájdalmat kezelhet, a rossz emésztéstől a rákig. Mellesleg Youngot 2017-ben három év börtönre ítélték az orvosi praxis engedély nélküli gyakorlásért.
A több mint húsz éves kutatás és klinikai munka eredményeként Dr. Robert O. Young és Shelley Redford Young kifejlesztették a pH csodát, a lúgosító étrendet és életmódot. Ez az új életszemlélet világszerte több millió embernek ad reményt egy jobb élethez.

A PuripHy folyékony nátrium-hidrogén-karbonát, kálium-karbonát és kálium-hidroxid kombinációja. Ezek a cseppek – valamely folyadékhoz hozzáadva - segítik a szervezetét abban, hogy lúgos maradjon, semlegesítik a savakat, és kiegyensúlyozzák a pH-t.  PuripHy segít abban, hogy vérünk több oxigént tudjon felvenni a vízből.

A PuripHy használatával csökkenteni tudjuk a savasodást előidéző hidrogén-ionokat, és növelni tudjuk a lúgosítást segítő hidroxil ionokat. Segít megvédeni tápcsatornánk lúgos közegét a káros savaktól, különösen a vékonybelet és a finom szerkezetű bélbolyhokat. Fogyasztási javaslat: keverjünk 5 csepp folyadékot egy liter tisztított vízhez. https://webshop.drtihanyi.hu/lugositas/innerlight-supergreens/young-phorever-puriphy-120-ml-hu

A Nátrium bikarbonátos (népszerűen: szódabikarbonát) kezelés tulajdonképpen a szervezet puffer-rendszerét erősíti, de  nem befolyásolva a vér pH-ját, a szervezetben 
A Normális sejtek elpusztulnak a túlzott lúgos körülmények között. A Journal of Biological Chemistry szaklapban közölt cikk szerint a lúgosság (megemelkedett sejten belüli pH érték) sejtpusztulást okoz, annak eredményeképpen, hogy a mitokondriális funkció megváltozik. A túl savas, vagy túlságosan lúgos víz az emberi egészségre ártalmas, és táplálkozási egyensúly felborulásához vezethet. Ezt igazolta egy svéd kútvíz tanulmány is, melyben bizonyították, hogy mindkét extrém pH egészségügyi problémákat okoz.

A testünket egyszerűen nem arra tervezték, hogy folyamatosan erősen lúgos vizeket fogyasszon. És ha mindig lúgos vizet fogyasztunk, a gyomor savasságát csökkentjük, mely így képtelen lesz megemészteni rendesen az élelmet, melynek egyenes következménye a gyomorfekély kialakulása. Ez kaput nyit a paraziták előretörésének a vékonybélben, és így a fehérje emésztése nem megfelelő módon fog végbemenni. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb ásványi anyag és táplálék épül be a szervezetbe - tulajdonképpen ezek azok az egészségügyi tünetek, melyek a nagy mennyiségű lúgos vizet fogyasztók esetében megjelennek.
A lúgosság további hátránya az is, hogy antibakteriális hatással rendelkezik, így felboríthatja a szervezet hasznos baktérium kultúrájának egyensúlyát.
A világ legegészségesebb vizei, melyek a hegyi források, ténylegesen 6,5 körüli savas pH értékűek,
De van más szemlélet is, amit röviden itt említek.
Ha az emberi test elsavasodik, élettanilag egy savas közegben tartott vaslemezhez kezd hasonlítani – azaz berozsdásodik. Ez számos egészségügyi probléma és súlyos betegség (pl. rákos daganatok, candida, allergia, elhízás) elsődleges táptalaja lehet. A lúgos, antioxidáns hatású víz segítségével helyre hozhatjuk szervezetünk sav-bázis egyensúlyát. Az ionizált lúgos víz előnyeit összegyűjtöttem, és pontokba foglaltam a legfontosabb tulajdonságait.
Az ionizált lúgos víz hatása a szervezet működésére, nevezetesen:
lassítja az öregedési folyamatot, - antioxidáns, - semlegesíti a szabad gyököket, - oxigénnel látja el a szervezetet, - fájdalomcsökkentő, - stressz oldó, - élénkíti az immunrendszert, - közömbösíti a felhalmozódott savas bomlástermékeket, - hozzájárul a méhnyálkahártya tisztán tartásához. Az ionizált víz oxigéntartalma magasabb, mint a csapvízé. Hidratáló képessége hatszor nagyobb a csapvízénél

Forrás: Harald W. Tietze: Fiatalodj, ne öregedj! 2001

Klorofil
A lucernából származó klorofillt évszázadok óta alkalmazzák a világ minden táján. Rendkívül erős lúgosító hatással van az emésztőrendszerre, amely napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír. A klorofill rendkívül hatékony lúgosító, amellyel megőrizhetjük, vagy visszaállíthatjuk szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.
A túlzott állati fehérjebevitel és édességfogyasztás, élvezeti szerek (mint például a kávé) és szénsavas üdítők fogyasztása során kloridok, foszfátok jutnak a szervezetbe. Ezekből savak képződhetnek, amelyek, ha nem tudnak távozni a szervezetből, felszaporodhatnak. Ilyenkor javasolt méregtelenítő kúra elvégzése, melyben kiváló segítséget nyújthat a Liquid Chlorophyll.
A lucernából kivont klorofil különleges tisztító és tonizáló hatása már igen rövid használat után is érezhető. OÉTI szám: 3281/2008

Liquid Chlorophyll lucernából kivont klorofilint tartalmaz. Fontos megkülönböztetni a klorofilt a klorofilintől.
Kiszerelés: 473ml Adagolás: naponta 1 teáskanál. A termék ára: 11 420 Ft
Bővebben: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-lugositas.php

Beszerzés: Rendelés leadható
- online: a CaliVita honlapján,
- e-mailen: a postazo@calivita.com  e-mail címre,
- telefonon:  a 1/369-3465 (1-es vagy 2-es mellék) telefonszámot hétfőtől péntekig 9:00-18:00 között.

NOW  Liquid Chlorophyll 473ml
Háromszoros erősségű, folyékony klorofill 473 ml, 94 adag/üveg 94 adag/üveg
Réz →  4 mg, Na → 5 mg, Na-Cu klorofillin 100 mg
Fogyasztása: 5 ml/nap (egy kávés kanálnyi)
Ár: 4,788FtAz étrend-kiegészítő kapszulákról

Zselatinból vannak A zselatin 98-99%-ban fehérje. A zselatin aminosav tartalmú.
A zselatin természetes eredetű fehérje és nem egy műanyag tok, mint ahogy sokan gondolják.

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nem korlátozott és mellékhatása nincsen. A kapszula anyaga fiziológiai szempontból semleges, közömbös és könnyen emészthető
A prolin, a hidroxi-prolin, a glicin és az alanin vízben jól oldható, míg a többi aminosav vízben rosszabbul oldódik. A kapszula anyagaként ezek a vizelettel kiürülnek a szervezetből.
A gyógyszerekben és az étrend-kiegészítők esetében azért készül zselatinból a kapszula, hogy könnyebb legyen lenyelni azokat, a csúszós felületük miatt.

Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nem korlátozott és mellékhatása nincsen. A kapszula anyaga fiziológiai szempontból semleges, közömbös és könnyen emészthető. A hagyományos két darabból összetett zselatin kapszulák nagyon népszerűek a kiegészítők és a gyógyszerek világában is. A legnagyobb előnyük, hogy könnyen lenyelhetők és nagyon hamar feloldódnak a gyomorban.

A kapszulák hátránya hogy a tablettákhoz képest költségesek. Másrészt a kapszulák nem zárnak légmentesen, így eltarthatóságuk korlátozott. A fogyasztók gyakran keresik a folyékony kiszerelésű kiegészítőket azért, mert azok gyorsabban szívódnak fel. noha egyáltalán nem biztos, hogy a gyors felszívódás előnyös

A kapszulákat sokan szétszedik, mert vagy nem szeretik, hogy a nyelvükhöz ragad, vagy nem tudják lenyelni, és ezért a port feloldva veszik be. Ez azonban rossz megoldás, mert sok esetben azért tették kapszulába a hatóanyagot, mert vagy károsítja a gyomor nyálkahártyáját, vagy épp a gyomor savas közege károsítja, elbontja a hatóanyagot.

A lágy zselatinkapszula előnyei nem különböznek a kemény kapszulák előnyeitől. Mindkettőre jellemző a könnyű és higiénikus bevételi lehetőség, és a gyors szétesés a gyomorban, ami biztosítja a gyors hatóanyag felszabadulást, ezáltal pedig a gyors hatást.
A kapszula anyaga nem irritálja a gyomrot és a beleket, mert természetes zselatinból készül. Mindkettőnél lehetséges a kapszulatok színezése, mely egyrészt a fényvédelmet, másrészt a megkülönböztetést is szolgálja.,

Probléma adódhat, ha valaki víz nélkül próbálja lenyelni a kapszulát, ugyanis ekkor az a gyomor elérése előtt a nyelőcső falához tapadhat. Ha a gyomorba jut a kapszula, akkor a kapszula tokjának anyagától függően az vagy feloldódik az erősen savas gyomornedvben, vagy ép marad egészen addig, míg a gyomormozgásoknak köszönhetően tovább nem utazik a vékonybélbe. A gyomornedvnek ellenálló kapszulák a vékonybél enyhén lúgos közegében gyorsan feloldódnak és a beléjük zárt hatóanyag szabaddá válik. Ha a gyomrot védeni kell egy esetlegesen irritáló tulajdonságú hatóanyagtól vagy épp ellenkezőleg, a hatóanyag sav érzékeny, és azt kell megóvni a gyomor extrém körülményeitől, akkor bélben oldódó kapszulatokba zárják a hatóanyag szemcséit. Így az átmegy a gyomron és a vékonybélben megáll, ahol feloldódik a kapszula, és kiszabadul a hatóanyag.

Sok ember sok pénzt költ folyékony kiegészítőkre abban a hitben, hogy gyorsabban szívódnak fel, mint a kapszulák és tabletták. Ami lehetséges, de a két forma közötti felszívódás különbsége, ami 20-30 perc is lehet, nem feltétlenül előnyös minden kiegészítő esetén. Amikor többféle hatóanyag van egy termékben, vagy nagyobb hatékonyság az elvárás, a lassúbb felszívódás kívánatosabb lehet, mint a gyors.

A vérkeringés folyamatos, így a hatóanyagok mindenhová eljuthatnak. A szervezet egyik fő átalakító – más néven metabolizáló – szervén, a májon is keresztüljutnak, a gyomorból vagy bélből való felszívódást követően. Ez viszonylag hamar megtörténik. A fehérjében lévő peptidkötések hasítását a gyomornedv pepszinje, és hasnyálmirigynedv tripszinje,végzi el. 
A hazai lakosság évente körülbelül 50 milliárd forintot költ vitaminra és étrend-kiegészítőre, ezek forgalma elsősorban a patikák, a drogériák és a legálisan működő internetes oldalak eladásai során mérhető 
Magyarországon évente 28 millió doboznyi kel el ezen termékcsoportból, míg 2012-ben csak 23 millió fogyott.

A fogyasztók gyakran keresik a folyékony kiszerelésű kiegészítőket azért, mert azok gyorsabban szívódnak fel. noha egyáltalán nem biztos, hogy a gyors felszívódás előnyös


Protonpumpa (PPI) gátló és aszpirin együttes szedése

Az utóbbi években számos tanulmány mutatott ki összefüggést a tartós PPI-kezelés és az időskori csonttörések között.
Az idősebb korban fellépő B12-vitamin-hiány fő oka a csökkent gyomorsav-elválasztás következtében fellépő csökkent felszívódás, mert a vízben oldódó B12-vitamin felszívódásához a savas közeg elengedhetetlen.
A PPI-k önmagukban is képesek növelni a cardiovascularis kockázatot, számos kutatócsoport igazolta.
PPI-kezelés és a dementia bármely formája között összefüggés van
A refluxbetegség kezelésében a hazai gasztroenterológiai gyakorlatban az úgynevezett step-down módszer terjedt el, amely a kezdeti, nagyobb PPI-dózis fokozatos csökkentését jelenti a panaszmentességig, amikor a gyógyszert lehetőleg el kell hagyni.
60 év feletti páciensek esetében a PPI-k alkalmazásának rendszeres felülvizsgálata javasolható, és amennyiben csak lehetséges, a gyógyszert fokozatos dóziscsökkentés mellett el kell hagyni
Cikk: Igaz Iván dr.1 ■ Simonyi Gábor dr.2 Balogh Sándor dr.3 ■ Szathmári Miklós dr. :”A hosszú távú protonpumpagátló kezelés következményei felnőtteken”

Az aszpirin hátrányai
Az aszpirint eddig egyfajta csodagyógyszernek kiáltották ki, és 45 éves kor felett napi szedésére buzdítottak, merthogy csökkenti a szívinfarktus, az agyvérzés és egyes rákbetegségek kockázatát.
Londoni Egyetem kutatói 100 ezer egészséges, aszpirint szedő ember megfigyelése alapján arra jutottak, hogy a gyógyszer ugyan valóban csökkenti 10%-kal az infarktus és agyvérzés veszélyét, ám 30%-kal meg növeli a belső vérzésekét, így összességében több a kára, mint a haszna.
Minden Aspirin® Protect kezelésben részesülő betegnek tudnia kell, hogy a gyógyszer szedésének abbahagyása komoly veszélyt rejt magában: megnöveli a súlyos, akár halálos szövődmények – például az infarktus – kialakulásának kockázatát. Azoknál, akik abbahagyják a gyógyszer szedését, nagyobb gyakorisággal jöhetnek létre trombózisos események. Ez különösen érvényes a koszorúér-betegségben szenvedőkre,
Az acetil-szalicilsav (ASA) kis dózisainak tartós szedése kétszeresére–négyszeresére növeli a felsô gasztrointesztinális vérzés kockázatát.
Ha Ön is azok közé tartozik, akik PPI-ket használnak gyomorégés ellen, akkor tudnia kell, hogy ezzel csak a tüneteit enyhíti, az okokat egyáltalán nem szünteti meg. És mindezt úgy, hogy maga a gyógyszer adott esetben nagyobb veszélyt jelent az egészségére, mint az, amire szedi.
A savlekötők a reflux betegség tüneti kezelésében, kiegészítő szerként használatos készítmények, amelyek ugyan gyomorsav-közömbösítő hatásúak, azonban a gyomornyálkahártya savelválasztását nem csökkentik, sőt fokozhatják is azt.
Felmérések szerint a protonpumpa gátlót szedők körében 54%-kal nagyobb a csigolyatörés esélye, és 31%-kal nő a csípőcsont törésének esélyeLaine L. Proton Pump inhibitors and bone fractures?  Am J Gastroenterol 2009;104:S21-6

Kérem tekintse át az alábbi közleményt: Jankowski JAZ, et al. Esomeprazole and aspirin in Barrett's oesophagus (AspECT): a randomised factorial trial. Lancet 2018; 392: 400–408. doi: 10.1016/S0140-6736(18)31388-6.

Javaslat:

Bővebben: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-ppi-alkalmazasanak-ketsegei.php

 

A szervezetünk oxigén tartalmának növelése: Low Deuterium Oxy Crystal®

Dr. Eigi Noguchi szerint az oxigénhiány rovására írható a fejfájás, az állandó fáradtság, feszültség, szorongás, a rossz állóképesség, az éjszakai álmatlan forgolódás, időnként az ízületi fájdalmak, gyakorta a testsúlyproblémák és nagyon sok esetben az allergiás tünetek.
A degeneratív betegségeknek alapvető oka a hipoxia vagyis a kevés oxigén.” Dr. Steven Levine, "Oxygen Deficiency" Renowned Molecular Biologist

Az oxigénhiány és a betegségek közötti kapcsolat ma már biztosan megállapítható.” Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Associates of Physicians

„Minden krónikus fájdalom, szenvedés és betegség oka a sejtek csökkent oxigénszintje.” Dr. Arthur C. Guyton (MD) The Textbook of Medical Physiology.

1971-ben Dr. LaMar az elfeledett folyékony stabilizált oxigént először alkalmazta a vér oxigénszintjének emelésére. Ezután az oldat használatát Dr. William F. Koch M.D., Ph.D. vezette be a NASA űrkutató programjában.
Az elégtelen oxigén és a megbetegedés közötti kapcsolat már bizonyított.”Dr. W. Spencer Way, Journal of the American Association of Physicians

A stabilizált oxigént tehát úgy „tervezték”, hogy a sejtenzimek fel tudják bontani a kémiai kötéseket, azaz fel tudják szabadítani a számukra szükséges oxigént.
A felszabadult oxigénmolekulák a 
gyomor-béltraktusban a nyálkahártya kapillárisaiba áramlanak, s ott a vérplazma oldott oxigénszintjét (nem a vörösvértestek hemoglobinjához kötöttét) emelik akár a duplájára.
A stabilizált oxigén segíti a sejtek oxigénellátását, javítja az anyagcserét, energiával tölti fel a testet, elősegíti a vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények felszívódását és hasznosulását,

Dr. Charles Graham és egy kutatócsoport Queen's University-n (Kingston, Ontario, Canada) végzett kutatásaik eredménye szerint, a rosszindulatú daganatokban lévő alacsony oxigénszint növeli a daganatos sejtek szaporodási képességét. A stabilizált oxigént úgy tervezték, hogy a sejtenzimek fel tudják bontani a kötést, és fel tudják szabadítani a szükséges oxigént.
Minnesotai Orvostudományi Egyetem vizsgálata kimutatta, hogy a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek több mint fele refluxos tünetektől is szenved. Ha ezt a megállapítást megfordítom, akkor a refluxos betegség megjelenése lehet, hogy látensen megbúvó tüdőbetegséget jelent.
A világon először Magyarországon jelent meg olyan stabilizált oxigént tartalmazó készítmény, amely emellett mágnesesen struktúrált, lúgosan ionizált, csökkentett deutérium tartalmú vízből készül.
A Low Deuterium Oxy Crystal® mágnesesen strukturált, stabilizált oxigénnel dúsított, csökkentett deutérium tartalmú koncentrátum.
A mágnesesen strukturált víz hatékony segítséget jelenthet a kórokozók elleni harcban. A stabilizált oxigén segíti a sejtek oxigénellátását, míg a víz alacsony deutérium tartalma lassíthatja a sejtosztódás folyamatát, ugyanakkor csökkenhet a valószínűsége a hibás sejtosztódásnak.
Adagolás: 10 csepp egy pohár vízbe, naponta háromszor. A termék ára: 17 270 Ft
Ha a kedves olvasó belép a Calivita szervezetbe és így Calivita taggá válik, úgy 10% engedményt kap minden vásárolt termék árából
Calivita üzlet
Budapest, Teréz krt. 9, 1067
Telefonszám(06 1) 321 1834