B-17 (Laetril/Amegdalina) kutatási története * Hidrogén tartalmú víz otthoni előállítása. Válasz Olvasómnak 96. szám


Az Olvasó kérdése
1./ Tisztelt Zsoldos Bence Úr! Köszönöm válaszát , jóindulatú emlő elváltozás esetén, érdemes ezt a terméket beszerezni vagy mi az amit ajánlana. Későbbi rosszindulatú emlő elváltozásokat el szeretnénk kerülni. Nagyon köszönöm megtisztelő válaszát! Tisztelettel: J Sándor

2./ Tisztelt Zsoldos Úr! Az alkáli só tömjén kúrával kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy konkrét vásárlói tapasztalat érkezett e Önhöz, mivel a b17 oldalon van csak tapasztalat, ahol árulják a terméket, ott csak pozitív visszajelzések vannak, negatív nincs. Egyéb oldalakon, sajnos nem igazán van vélemény egy fórumon egy negatív véleményt találtam, pl. h nem használt a melle kifekélyesedett. Konkrét személytől, aki használta esetleg van tapasztalata, köszönöm. Ön szerint a B17 oldalon mennyire megbízható a terméktapasztalat. Köszönöm. Elnézést, hogy kérdésemmel zavartam. Üdvözlettel: H Enikő

Válasz

Pro és kontra B-17 (Amigdalina, Laetril).

1./ Tisztelt  J Sándor úr

Kérdésére  az Ön részére összeállítottam a B-17 termékkel kapcsolatos tájékoztatót. A korábbi dolgozatomban az elérhetőségét azért nem találja, mert  a szervert letiltották. Arra kérem, ha megelégedett a válaszommal  iratkozzon fel Hírlevelemre minden kötelezettség nélkül, hogy másoknak is segíthessek és  ingyenes munkámról tegyen említést családi, baráti, ismerősi körében. üdvözlettel Zsoldos Bence

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a B 17 témájában a következő közlemény közzétételét kérte:
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a www.b-17.hu/felhivas internetes oldalon közzétett felhívásra reagálva tájékoztatja a T. Kollégákat, hogy a B-17 vitamin/Laetril/Amigdalina megnevezésű készítményeket (injekció, tabletta) az Országos Gyógyszerészeti Intézet, illetve az EU sem gyógyszerként, sem gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményként nem engedélyezte.
Toxikus mellékhatásai miatt a B-17 vitamin/Laetril/Amigdalina nem elfogadott szer az engedélyezett gyógyászatban, és egyébként nem tekinthető vitaminnak.
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet, valamint a hivatalos szakirodalom, és a nemzetközi szakhatóságok (EMEA, Európai Gyógyszerügynökség; FDA, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatala; EFSA, Európai Élelmiszer-Biztonsági Hatóság; NCI Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete) egyértelmű álláspontja szerint is a Laetrile (B17 vitamin) toxikus vegyület.”
Megjegyezzük, hogy az USA-ban 1980 óta tilos a fenti készítményeket rákellenes szerként, vagy bármilyen más terápia részeként alkalmazni. Ha sok országban tiltott a B-17 akkor miért gyártják és forgalmazzák a tiltást elrendelő országban pl: USA-ban

Apricot Power B17/Amygdalin 100mg Tablets

Natural B17 extracted from apricot seeds and made in the USA.

Size: 100 mg | 100 Tablets
Ez egy képmutató magatartás!

Amigdalin

A rákkal szembeni eredmények minimum szerények, s amely betegségcsoportban várhatóan minden harmadik ember meghal, akkor erősen vitatható, hogy van-e jogunk a még nagyon is tisztázatlan hatás mechanizmusra hivatkozva  megtagadni az élet meghosszabbításának lehetőségét, az elviselhetőbb életminőséget az életükért küzdő emberektől” 
(Dr Tihanyi László kardiológus főorvos)

A világ rák nélkül” egy úttörő könyv, mely feltérképezetlen területre kalauzolja az olvasót, és feltárja előtte, hogyan vált a tudomány a profit érdek szolgájává. E könyv célja annak bizonyítása, hogy a rák a táplálkozáshoz kapcsolódó hiánybetegség. Nem baktérium, vírus vagy egy titokzatos mérgező anyag okozza a létrejöttét, hanem egy anyag hiánya, mely a modern ember étrendjében nem szerepel. Ha ez a feltevés helytálló, a rák megelőzése és gyógyítása egyszerűvé válik. Mindössze annyit kell tennünk, hogy ezt a könnyen beszerezhető, olcsó tápanyagokat beszerezzük és a szervezetünket ezekkel elássuk.  Adva van egy új vitamin, a nitrilozid vagy B17, amely mindannyiunk szervezetéből hiányzik. Ez megkérdőjelezhetetlen tény. Az emberi és állati rosszindulatú daganatok kezelésével kapcsolatban úgy érezzük, hogy minden esetben morális jogunk és kötelességünk a B17 alkalmazása, ugyanúgy, ahogyan skorbut, pellagra és vészes vérszegénység esetén C-vitamint, niacint és B12-vitamint, valamint folsavat adunk
A valóságban a módszer messze túlmutat a rák klinikai esetein. Az emberiség nem engedheti meg, hogy legyen olyan ember vagy állat, aki vagy amely hiányt szenved C-, B12-, B15-, B17-vitaminban, illetve minden olyan egyéb vitaminban, amely esszenciális (nélkülözhetetlen) az emberi vagy állati táplálkozásban. Sajnos azonban úgy látszik, hogy a politikai hatalom korlátoltsága végtelen.
Képtelenek vagyunk megjósolni, meddig húzódnak még a kristályos B17-vitaminnal történő klinikai vizsgálatok. Azzal vigasztalódhatunk, hogy ma már teljes körűen felírható a B12-vitamin és a folsav is. Ezeken kívül a máj is tökéletes gyógyulást hozhat a vészes vérszegénység eseteiben. Ehhez hasonlóan egy grammnyi zsírtalanított sárgabarackmag 30 milligramm nitrilozidot tartalmaz. Hat vagy hét teáskanállal bevihetjük a klinikai megfigyeléseink szerint szükséges orális dózist - egy grammot. A legjobban úgy járunk, ha az anyagban található béta-glükozidáz enzimet maradéktalanul inaktiváljuk. A világ többi részén talán nem kell annyira félni az említett ellenállástól. Németországban létezik négy- vagy ötféle szabadalom van a B17-re és receptre kapható készítmény és márka, amely B15-vitamint (pangaminsav), tartalmazza. A közeljövőben ugyanez várható a B17-vitamin (nitrilozid) esetében is és egyszer talán mindennapi étkezéseink részévé tesszük.  
http://budaybarack.hu/oldal/amit-barackrol-tudni-kell

A B-17 története

Az 1960-as években Ernst T. Krebs  szabadalmaztatta az amigdalin félszintetikus változatát a letrilt, amit könnyebb és olcsóbb volt előállítani, mint az amigdalint, és Krebs szerint, kevésbé volt toxikus.
Az idősebb Krebs nem élhette meg, hogy készítménye nagy népszerűségre tegyen szert, 1970-ben 94 évesen meghalt.
Részlet az  ifj. Ernst T. Krebs tanulmányaiból."A rákos megbetegedések megelőzéséhez, kiküszöböléséhez nélkülözhetetlen a B-17 vitamin, mely vitaminban gazdag étrendhez tartósan igazodó emberek közül senki nem lesz rákos beteg. Mi is történik, ha valaki magas nitrilozid tartalmú magot, sárgabarackmagot fogyaszt. Hogyan is pusztulnak el a rákos sejtek a nitrilozid, azaz a vízben oldódó B-17 vitamintól? 

További részleteket a B-17 Hatásosságáról itt olvashat
https://www.babibiobolt.hu/webaruhaz/etrendkiegeszitok-vitaminok-2071/b-17-kapszula-90db-os-/11112/

Fontos tudnunk, hogy származása szerint kétféle vegyületről van szó, nevezetesen:

a./ szintetikus -> Laetril.
b./ természetes, a barackmagból kivont -> Amigdalin.

A könyvben olvashatja, hogy a tudomány hogyan vált a kemény üzleti érdek szolgájává. Ez a könyv döbbenetes információkat tartalmaz. E könyv célja, annak bizonyítása, hogy a rák a táplálkozáshoz kapcsolódó hiánybetegség. Nem baktérium, vírus vagy egy titokzatos mérgező anyag okozza a létrejöttét, hanem egy anyag hiánya, mely a modern ember étrendjében nem szerepel. Ha ez a feltevés helytálló, a rák megelőzése és gyógyítása egyszerűvé válik. Mindössze annyit kell tennünk, hogy ezt a könnyen beszerezhető, olcsó tápanyagot ismét mindennapi étkezéseink részévé tesszük. Ez a könyv egy összegzése azoknak az információknak, melyeket a http://www.worldwithoutcancer.org.uk website tartalmaz. Ha meglátogatja a honlapot, hasznos információkat találhat, amelyek dokumentumok, kutatások, tanulmányok a B-17 vitaminnal kapcsolatosan. Ezek összefoglalók, klinikai esetleírások, biológiai és kémiai ismertetők arról, hogy hogyan pusztítják el a rákos sejteket a B-17 alkotóelemei.

Bővebben itt elérhető korábbi dolgozatomban is olvashat:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-b17-es-rhodiola.html

A Laetrile tanulmányozása során, Dr. Sugiura felfedezte, hogy a laetril nagyon pozitív hatást fejt ki a malignus tüdőrák terjedésének megelőzésére laboratóriumi egerekben.  
A kontrollcsoportokban, amelyek csak sima fiziológiás sóoldatot kaptak, a tüdőrák az állatok 80-90% -ban terjedt el. A laetrilt kapott állatoknál a daganatok csak 10-20%-ban terjedtek el. 

Rövid áttekintés arról, hogy mi is a Laetril.

A Laetril egy természetes vegyület, ami amigdalinból készül. A gyártási eljárást szabadalom védi! A laetrilt számos gyümölcs magjában találunk, mint például a kajszibarack , a szilva és az őszibarack, az alma vetőmagja és a birs , valamint a mandula. A laetril Amigdalina B-17 vagy B17-vitamin néven is ismeretes, bár nagyon kevés bizonyíték van arra, hogy vitaminként kell besorolni.
Apricot Power B17/Amygdalin 500mg Tablets
Natural B17 extracted from apricot seeds and made in the USA Mégis gyártják?? (ábra)

A B17 vitamin vagy nitrilozid megjelölés egy nagy csoport olyan vízoldékony, lényegében nem toxikus, édeskés vegyületre utal, amely több mint 800-féle növényben megtalálható. Az egyik leggyakoribb nitrilozid - az amigdalin - amely a legnagyobb koncentrációban bizonyos gyümölcsök magvaiban fordul elő (pl. nektarin, cseresznye, szilva, alma), de mind közül a leggazdagabb B17-forrásnak a sárgabarack magja bizonyult, mely súlyának akár 2,5%-át teszi ki a szóban forgó vegyület.
A cikk szerint megfelelő mennyiségben fogyasztva a sárgabarack mag megvéd a ráktól, illetve meg is gyógyítja a betegeket

1950-ben, hosszú évek kutatása után egy elkötelezett biokémikus, akinek a neve dr. Ernest T.Krebs J. volt, egy új vegyületet fedezett fel, melyet B17-nek jelölt, és Laetrilnek nevezett el. Ahogyan az évek teltek, ezrek győződtek meg arról, hogy
Dr.PhD Krebs ezzel felfedezte számos ráktípus gyógymódját és mára ebben a meggyőződésben egyre több ember osztozik.If you consider only those patients who have survived five years or more, this means that my results were 287% better than those reported by the American Cancer Society for the treatment of metastatic cancer by “orthodox” methods alone.
Philip E. Binzel, M.D., Alive and Well: One Doctor’s Experience with Nutrition in the Treatment of Cancer Patients (Westlake Village, CA: American Media, 1994), p. 113

 

Támadások a Laetril ellen a gyógyszer gyártók profit növelése érdekében

Mindeközben azoknak a betegeknek a százezrei halnak meg minden évben, akik a rák hagyományos kezelésén (a kemoterápián, sugárkezelésen, sebészeti beavatkozáson) estek át, ennek ellenére ezeket a gyógymódokat változatlanul biztonságosnak és hatékonynak tartja a hagyományos orvoslás.
http://www.worldwithoutcancer.org.uk

1977 júliusában Dr PhD Moss (foto) már nem volt hajlandó hazudni a munkáltatója nevében, ezért egy sajtóközleményben nyilvánosságra hozta az igazságot Sloan Kettering magatartásáról. Moss feltárja a laetril teljes történetét teljes egészében bennfentesként. Ő is írt egy könyvet róla, úgynevezett Doctored Results
http://www.ralphmossblog.com/p/moss-reports.html

Azok a személyek, akik alaposan megvizsgálták a B-17 témát (például Ralph Moss és Phillip Day), elmondják, hogy legalább öt tanulmány van (állatokra három, emberekkel kettő), amelyek a B-17-es rákra gyakorolt ​​hatásukat ismertetik. De az tény, hogy a bizonyítékok bázisa gyenge. Nincsenek elfogadott, placebo-kontrollos, randomizált klinikai vizsgálati adatok az emberekkel, bár Dr.Moss (aki tudományos kutató volt, és a Sloan Kettering sajtóhivatalában dolgozott, amikor komoly kutatást végzett) elmondja, hogy az eredmények jónak bizonyultak. A B-17 nem előzi meg a rákot, de leállítja az áttéteke. Dr Moss klinikai vizsgálatokat javasolt, de nem hallgattak rá, és a kutatási eredményeit nem vették figyelembe.  
A szintetikus B-17 (laetril) megfelelő kutatásának hiánya azt jelenti, hogy valójában nincsenek megbízható vizsgálati eredmények.
https://www.canceractive.com/cancer-active-page-link.aspx?n=512

Ralph W. Moss, PhD írt vagy szerkesztett tizenkét könyvet és három filmdokumentumot a rákkutatással és -kezeléssel kapcsolatos kérdésekben.. Moss a New York-i Egyetemen (BA, cum laude, Phi Beta Kappa, 1965) és a Stanford Egyetemen (MA, 1973, PhD, 1974, Classics) végzett. A New York-i Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (1974-1977) egykori tudományos írója és közreműködő igazgatója. Az elmúlt 40 év során Moss önállóan értékelte a hagyományos és nem hagyományos rákkezeléseket. . 

Dr. Sugiura kutatása
Dr. Kanematsu Sugiura  karrierje nagy részét a Memorial Sloan Kettering Cancer Centerben töltötte, több mint 250 cikket írt és számos díjat kapott, beleértve a Japán Orvosi Szövetség legmagasabb kitüntetését a rákkutatásban való kiemelkedő hozzájárulásért.
Dr. Sugiura felfedezte, hogy a laetril nagyon pozitív hatást fejt ki a malignus tüdőrák terjedésének megelőzésére laboratóriumi egerekben.  
1974-ben a megállapítások olyan pozitívak voltak, hogy Sloan Kettering aláírta a klinikai vizsgálatokat - de hirtelen minden megváltozott. De minden alkalommal, amikor az új kísérletek pozitív eredménnyel jelölték, a kutatást selejtezték, nevetséges okok miatt. Még a Sloan Kettering tudósai is, akik korábban Sugiura tanulmányait támogatták, a laetrilt csalóként jellemezték, bár semmi sem tudományosan megváltoztatta Sugiura megállapításait. Az ellenzék ellenére Dr. Sugiura határozottan kiállt eddigi kutatási eredményei mellett.
A kontrollcsoportokban, amelyek csak sima fiziológiás sóoldatot kaptak, a tüdőrák az állatok 80-90% -ában terjedt el. De a laetrilben a daganatok csak 10-20%-ban terjedtek el. 

A Sloan Kettering igazgatótanácsot vezető gyógyszer gyártók irányítják, akik rák kezelő gyógyszereket termelnek. Nekik érdekük volt a kemoterápiás termékek minél nagyobb mennyiségű gyártása, és a természetes terápiák teljes háttérbeszorítása.
Amennyiben a rákos megbetegedések gyógymódját megtalálnák a kajszibarackmagból származó kivonatból, akkor ez rettenetes gazdasági csapást jelentene a rák-gyógyszeripar számára. Ha ilyen eset bekövetkezne, akkor senki sem fog fizetni 70 000 dollárért új rákellenes szert, ha a Laetrile-t 75 centért megkapja.  
A Sloan Kettering Testület valószínűleg rájött, hogy a Laetrile nem kínál reményt a nagynyereség elérésére, ezért a konkurenciát jelentő Laetrilnek még a gondolatát is el kell pusztítania. A laetril egy elvesztett lehetőség volt. 

Az a fajta félretájékoztatás, hogy a Laetril hatástalan és becsapás az iparágban elterjedt, és az emberek, akik valóban szenvednek, azok, akik a rákkal küzdenek, azoktól megtagadták a Laetrillel való kezelésekhez a hozzáférést, noha potenciálisan megmenthetnék vagy meghosszabbíthatnák az életüket. A tények azt mutatják, hogy Dr. Sugiura hozzáértő és becsületes volt, de ahelyett, hogy elismerést kapott volna számos bántalmazást kellett elviselnie

Sok újabb tanulmány megerősíti Dr. Sugiura munkáját, alátámasztva azt a következtetését, hogy a laetril potenciálisan csökkenti a rák terjedését, bár ez nem gyógyulás. A laetril és az amygdalin előnyökkel járhat más orvosi problémáknál például vesebetegség esetén.  Itt csak néhány és a legújabb tanulmányra hivatkoznak, amelyek alátámasztják Dr. Sugiura munkáját:

Amigdalin/Laetril termékek

Sok szkeptikus blog, oldal próbálja befeketíteni az amigdalynt, noha csak körbe kell kérdezni ismeretségi körükben és fognak találni gyógyult beteget, mégis gyártják injekciós formában évtizedek óta Mexikóban, Németországban. Több ezer euró az eladási ára. (Rendelésre be tudjuk szerezni az 100mg 100db-os változatot, aminek 8490 forint az ára).
http://www.dreletero.com/component/virtuemart/b17-vitamin/b17vitamin-500mg100db/110-425

Gyógyít, vagy ártalmas?

A Laetril használható-e vagy tiltott?
A Laetril birtoklása, illetve a páciensek által való használata önmagában nem illegális. A tényleges (de nem jogszerű) tiltása a Laetrilnek az FDA szabályozásból, illetve a speciális kaliforniai törvényekből ered. A kaliforniai törvények ellenére a bíróságok több esetben megerősítették az orvosoknak azt a jogát, hogy metabolikus terápia során a B 17-et használjanak, anélkül azonban, hogy erre, mint a rák gyógymódjára hivatkozzanak
A rákellenes hatása tapasztalati úton már évek óta ismert, viszont az elmúlt 20 évben tudományos kutatások is megerősítették, elsősorban dr. Ernesto Contreras Rodrigez klinikai kísérletei, amelyet az OÁZIS of Hope Kórházban, Mexikóban végzett. Több mint százezer páciens részesült már 1963. óta dr. Contreras kezelésében.

Fenntartó dózis a humán gyógyászatban
Dr. Krebs javaslata szerint egy mérsékelt, enyhe lefolyású rákos megbetegedés kontroll alatt tartásához az átlagos napi adag 300 mg-ig terjed. A maximális eredmény eléréséhez 4 hónaptól egy évig terjedı idı szükséges. Ha már a kezelés elsı három hete alatt jó eredmény jelentkezik, akkor a dózis csökkenthetı, illetve a klinikai ütemezés megváltoztatható a beteg igényeinek megfelelıen. Egy súlyos rákbetegség kontroll alatt tartásához szájon át naponta 1 gr B-17 vitamin bevitele szükséges. Néhány beteg azonban „ jobban” vagy „ nagyobb biztonságban” érzi magát, 1,5- 2 gr vitamin szedésével 13-17 napig.

Nem elég csak a B-17. Kiegészítése szükséges
Néhány rákbeteg úgy gondolja, hogy a sárgabarackmag bél önmagában elegendő arra a célra, hogy harcoljon a rák ellen. Szükséges azonban a metabolikus terápiát ismerő, magasan képzett orvosokkal konzultálni, annak érdekében, hogy megfelelő információhoz jusson. A sárgabarackbél általában csak egyik része a metabolikus terápiának, azok számára is, akik megelőző terápiát folytatnak, és azok számára is, akik rákbetegként a gyógyító terápia I. vagy II. fázisát folytatják.

Kiegészítő termékek szedése
1./ Sárgabarackmag, illetve magbél.

Hunza lakosok és barackmagjuk

A hunzaiak igen hosszú életűek, fiatalon és öregen egyaránt életerősek, állóképességük kimagasló, és megdöbbentő egészségnek örvendenek. Nem ismerik a civilizációs betegségeket, többek között a rákot sem! Hunza Pakisztán legészakabb csücskében helyezkedik el, ott, ahol Pakisztán Oroszországgal és Kínával találkozik. Fekvése lélegzetállító; nem kevesebb, mint hat hegylánc húzódik e területen. A hegycsúcsok átlagmagassága 6100 méter, s itt található a 7600 méter magas Rakaposhi-csúcs

Mint már említettük, a hunzaiak nem ismerik a szívbetegséget, magas vérnyomást, daganatos megbetegedéseket. A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek, és táncolnak ünnepségeiken. Több ezer éves földrajzi elszigeteltségüknek köszönhetően a hunzák egészséges és természetes életszokásokat követnek. Egy világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos, dr. Robert McCarrison ezt írta az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában: "A hunzáknál nincs ismert rákos eset. Ennél a népnél hatalmas sárgabarack-ligetek vannak”

Nem mindegyik barackmag hatásos, szükséges, hogy rendelkezzen azzal a keserű ízzel, amely azt mutatja, hogy a B-17 alkotórész jelen van. Néhány barackmag, pl. azok, amiket a bio-boltok „Hunza” név alatt árulnak, úgy tűnik, nem tartalmazzák ezt az alkotóelemet. Nem egészben kell fogyasztani, hanem péppé zúzva, darálva, illetve sajtolva. A B-17 vitamin molekulának, a barackmagbélben két természetes megjelenési formája van A sárgabarack magbél kapható a gyógynövény szaküzletekben, keserű és édes változatban. A keserű sárgabarack magbél B-17 vitamin tartalma nagyobb, mint az édes magé Egy szem édes magbél 1-5 mg, a keserű magbél 15 - 25 mg nitrilozidot, azaz B-17 vitamint tartalmaz. Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, az emberi szervezet számára szükséges mennyiség ebből a vitaminból napi 250-300 mg. Amennyiben nem jut a szervezetbe megfelelő mennyiségű B-17 vitamin, úgy hiánya rákbetegséget okozhat Ez a mennyiség kb. 35-40 szem édes, vagy 12-15 szem keserű sárgabarackmag elfogyasztásával fedezhető.
http://www.s-arackmag.hu/index.php?option=com_content&task=

Hunza Barackmag kivonat egy olyan készítmény, mely egyrészt a rákos sejtek fejlődését gátolja, így a betegség alatt jelenthet nagy segítséget, míg a rák megelőzésében is
A Kína és India határvidékén élő Hunzák szokatlanul hosszú ideig élnek. A Hunzák étrendje így az alapját képező egyik legfontosabb összetevő a Hunza Barackmag tehát nemcsak a daganatos betegségek és számos krónikus betegség megelőzésében nyújt hatékony védelmet, de egyben a hosszú élet titkát is magában hordozza. Az okok mögött nagy valószínűséggel a Hunza Barackmag antioxidáns hatásait kell keresnünk. 
Beszerzés: http://hunza-barackmag.biomax.hu/

Az FSA ellenzi a barackmag fogyasztását
A brit élelmiszerbiztonsági hatóság (FSA) nem javasolja a keserű barackmag fogyasztását – beleértve a por állagú változatot is –, mert a magban található természetesen előforduló vegyület (amigdalin) elfogyasztás után cianiddá alakul. A frissített javaslat az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nemrégiben megjelent értékelésén alapul. A keserű barackmagon túlmenően az édes barackmag, a keserű mandulabél és ezek porított formái sem javasoltak, mivel ugyanez a toxikus vegyület bennük is megtalálható. A cianid hányingert, lázat, fejfájást, alvászavarokat, szomjúságot, levertséget, idegességet, ízületi- és izomfájdalmakat, alacsony vérnyomást okozhat, extrém esetben a magas bevitel kimenetele végzetes is lehet. Az EFSA állítása szerint egy felnőtt számára akár egy fél nagyméretű mag, egy kisgyermek számára egy fél kisméretű mag is már meghaladhatja a biztonságos szintet.

2./ B-15 vitamin
A szovjet tudósok felfedezték, hogy a B-15 vitamin hatásos olyan területeken, mint keringési problémák, szív problémák, magas vérkoleszterin-szint, bőrproblémák, érelmeszesedés, hörgőasztma, cukorbetegség, segíti továbbá a sebgyógyulást. Különösen lelkesek voltak, amikor felfedezték, hogy a B-15 vitamin lassítja az öregedést

A B15 a rák természetes ellensége, meghosszabbítja az egészséges sejtek élettartamát. Lassítja a rákos sejtek szaporodását, nagyobb dózisban meg is állítja azt. 

Ernst Theodor Krebs különítette el először a B15 vitamint a barackmagból és nevezte el pangámsavnak Néhány kutatási eredmény arra is utal, hogy mirigy- és idegműködési zavarokra is alkalmazható. A hántolatlan gabona, rizs, tökmag és szezámmag tartalmazza számottevő mennyiségben. Növeli a vér oxigénellátását és segíti az oxigén eljutását a szövetekhez. Ezen egyszerű tranzakció következtében erőteljes rákellenes hatása is van, hiszen a rákos sejtek legnagyobb ellensége az oxigén ! (Miután azok sejtlégzése erjesztéses módon történik, a közvetlen oxigénbejuttatás számukra halálos.)
Az egészséges sejteknek viszont nagy mennyiségű oxigénre van szükségük a normális működéshez. Számukra az oxigénhiány a végzetes sejthalál előfutára. Mindezek mellett a B15 vitamin erősen vértisztító hatású is, ugyanis a vérben olyan aktív oxigén molekulákat hoz létre, amik magukhoz kötik a szennyező anyagokat és az így keletkezett "szennyeződés molekulák" a veséken keresztül kiválasztódnak. Mindemellett csökkenti a vér koleszterinszintjét, védi a májat a zsugorodás ellen és erősen elősegíti a fehérjeszintézist.
Figyelem: a tablettás B15-vitamin (bár ez az olcsóbb megoldás...) nem használható, mert a gyomorsav teljes mértékben feloldja és semlegesíti.http://b17net.info/item34.html

Hatása

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14507/b15-vitamin
Beszerzése: https://www.startvitamin.com/reszletek.php?id=24 vagy 06-30-452-7803

Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága  megakadályozta a pangaminsav behozatalát és államközi szállítását azzal az indokkal, hogy a pangaminsav és a pangaminsav termékek nem biztonságosak és nem ismertek táplálkozási hatásai. [1] A pangaminsav elterjesztését Kanadában az akkori Canadian Food and Drug Directorate megtiltotta. [2]
"CPG Sec. 457.100 Pangamic Acid and Pangamic Acid Products Unsafe for Food and Drug Use".
2 Herbert V (July 1979). "Pangamic acid ("vitamin B15")". Am. J. Clin. Nutr. 32 (7): 1534–40. 

A B-15 egy másik beszerzési forrása
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült.(fenti ábra). Ez a forradalmi technológia lehetővé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivőanyagot, kötőanyagot, töltőanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelő szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztőt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.
https://www.organicharmony.hu/gandg-vitamin-b15-pangamic-acid-50mg-120-capsules

B15 vitamin (pangámsav)
B17 vitamin kúra mellé kiegészítőnek szokták alkalmazni.
Napi 1-2 tabletta evés közben
Beszerzés: https://www.vitaminkapu.com/reszletek.php?id=74Indol-3-karbinol
Míg Amerikában javultak a rákstatisztikák, hazánkban évről évre egyre többen halnak meg daganatos megbetegedésben. Férfiaknál a prosztatarák, míg nőknél a mellrák az egyik leggyakoribb daganatfajta.
Bizonyított tény: a keresztesvirágú zöldségek különösen hatékonyak a rák elleni harcban. Az adatok alapján kétszer nagyobb az erejük ezen a téren, mint egyéb növényi eredetű ételeknek. Ha növényekből 20%-kal többet fogyaszt egy populáció, a rák gyakorisága tipikusan 20%-kal csökken, ám ha a keresztesvirágúakból fogyaszt 20%-kal többet, akkor a daganatgyakoriság 40%-kal lesz alacsonyabb.
Az indol-3-karbinol egy kéntartalmú vegyület, ami a keresztesvirágúak rendjébe tartozó zöldségekben (pl. brokkoli, káposzta, kelbimbó, karfiol, karalábé stb.) természetes módon van jelen.
Az indol-3-karbinol jelenleg is a rákellenes kutatások középpontjában áll, és az utóbbi években kiemelt figyelmet kapott mint ígéretes rákmegelőző és a kezelést kiegészítő szer. Tumor képződést gátló hatását kimutatták laboratóriumi körülmények között, állatkísérletekben és embereken végzett tanulmányokban.

Feltételezhető, hogy az indol-3-karbinol hatással lehet a humán papillomavírussal fertőzött sejtekre mind a gyermekgyógyászatban, mind a felnőtt betegekben. Akutatás folyamatban van.

1 Rosen, Clark A .; Bryson, Paul C. (2004). "Indole-3-Carbinol visszatérő légúti papillomatosis: hosszú távú eredmények". Journal of Voice . 18 (2): 248-53.
2 Rosen, Clark A .; Woodson, Gayle E .; Thompson, Jerome W .; Hengesteg, Arne P .; Bradlow, H.Leon (1998). "Az indol-3-karbinol recidív légúti papillomatosis alkalmazásának előzetes eredményei". Otolaryngology - fej- és nyaki sebészet . 118(6): 810-5. 

GreenStore Indol-3-karbinol kapszula ezt a természetesen előforduló növényi vegyületet tartalmazza, melyre a rák elleni küzdelemben szüksége lehet.
Egy, a Technion Israel Institute of Technology által elvégzett kísérlet szerint az indol-3-karbinol jelentős gátló hatással van a prosztatadaganatos sejtekre – in vitro (kémcsőben) és in vivo (élő szövetben) egyaránt.
Az indol-3-karbinol szelektív módon a mellrákos sejtek programozott halálát váltja ki, míg az egészséges mellsejteket épen hagyja.
A New York-i Georgetown University dolgozói megfigyelték, hogy az indol-3-karbinol azokat a géneket célozza meg, melyek a daganatnövekedés gátlásáért felelősek mind a prosztatarák, mind a mellrák esetében.
Adagolás: felnőtteknek naponta 1 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal, egészben lenyelve. 1 db ára: 9.370 Ft
Beszerzés: https://shop.gyogyszernelkul.com/indol-3-karbinol/

3./ Zöld árpa
Az Új-zélandi fiatal zöld árpa Bionature egy Canterbury biogazdaságról származik Új-Zélandon. Származásának környezete és éghajlata révén sokkal zöldebb, ízletesebb és jobban oldódik vízben.  A teljes gyártási folyamat tanúsítvánnyal rendelkezik és úgy tervezték, hogy megőrizze a kiváló minőségű tápértékeket. A zöld árpát rendkívül finom porrá őrlik az üdítő zöld ital készítéséhez, mely könnyen és gyorsan felszívódik a szervezetbe. Ez egy csodás természetes táplálék-kiegészítő, mely ásványi anyagok, vitaminok, enzimek széles körét tartalmazza és ugyancsak az éltető klorofill és rost forrása. A termék hitelesített az Európai Unióban, mint organikus termék a neves brit társaság Soil Association által, amely egyike azon kevés társaságoknak Nagy-Britanniában, akik ökológia tanúsítványt kiadnak.
Ajánlott adagolás: Naponta 1-3-szor 1-2 teáskanálnyi por. Keverje el a port vízben vagy gyümölcslében és úgy fogyassza el. Ne használjon fém kanalat és forró folyadékot, mert a hő semlegesíti az aktív enzimeket. A fiatal árpát salátához, gabonához vagy egyéb élelmiszerekhez is hozzá lehet adagolni.

Beszerzés: BioNature
http://bionature.hu/kapcsolat/
E-mail: kapcsolat@bionature.hu

A gyógyszerek mellékhatásai gyakran halált okoznak.

A B-17 fogyasztása esetén az irodalom egyetlen halálesetet sem nem közöl. Az alábbi tény adatokból kiderül, hogy felesleges a B17 toxikussága miatti halált vizionálni. Viszont felelősség terheli az egészségügyet a gyógyszerek mellékhatásai miatti jelentős arányú halálesetek száma.
A gyógyszerek mellékhatásai miatt bekövetkező halál gyakoriságáról készítettem az alábbi összeállítást:

Gyógyszerek mellékhatásai miatt bekövetkező halálesetek

Az egészségügy drága az embereknek, drága a kormánynak. De ami drága nekünk, az jó üzlet másoknak. Ami nekünk sok kiadás, az másnak sok bevétel.
Nincs annál tragikusabb és kiszolgáltatottabb állapot, mint amikor az ember azok kezei által és azok kezei közt hal meg, akik arra volnának hivatottak, hogy meggyógyítsák.
Fontos kihangsúlyoznunk, hogy itt nem az egyes orvos felelősségéről van csupán szó, hanem egy rendszer torz működéséről, amelyet nem javíthat meg semmiféle egyéni becsületesség. Ha ugyanis hamisítottak az orvostudományi adatok, ha hamisítottak a gyógyszerhatástani vizsgálatok, akkor az orvos mindennapi működésébe –akár küzd ellene, akár nem- „gyárilag” be van építve a halálosztás.

A rák konzervatív kezelésének eredményeivel nem büszkélkedhetünk  
Az Európai Unió országai közül Magyarországon a legmagasabb a rák okozta halálozás. Az uniós országokban 100 ezer emberre 67 ilyen halálozás jut, nálunk 122.
Hiába ajánl az egészségbiztosító 18 új gyógyszert a daganatos betegek gyógyításához, a kormányzati bürokrácia döntésképtelen. Csak külön eljárással, egyedi méltányosság keretében engedélyezi a gyógyszer használatát. Ha engedélyezi. És ekkor is óriási időveszteséget okozva. Ha lenne döntés a finanszírozásról, akkor mindenki automatikusan megkaphatná ezeket a terápiákat, akinek szüksége van rájuk. Ezek a gyógyszerek életet menthetnek.
http://nol.hu/velemeny/mellekhatas-163287

 Ha ilyen veszélyes üzem az egészségügy, hogy lehetne csökkenteni a kockázatokat? A kórházi fertőzések a benntartózkodás idejével arányosan nőnek. Bár az orvosok nem szeretik az okos(kodó) beteget, mindenki jól felfogott érdeke, hogy egészségügyi kérdésekben járatos legyen, különösen aktuális megbetegedéseivel kapcsolatban. Súlyosabb következményekkel járó diagnózis esetén fontos több szakértő véleményét kikérni, kíméletesebb kezelési módoknak utánajárni. Fontos ellenőrizni a gyógyszerek javallatait és kontra indikációit. Több gyógyszer esetén utánajárni az interakcióknak. Természetesen a legjobb az volna, ha életmódváltással megelőznénk az orvoshoz fordulás szükségességét. https://www.tenyek-tevhitek.hu/halalos-orvoslas-magyar-adatok.htm 

Molekuláris hidrogén és hatása

Az Olvasó kérdése
A bal oldalon erős érelzáródás van csipőben. Mennyi tabletta ajánlott? Hogy használ a Recovery érszükület esetén Válaszukat előre is köszönöm. K Lajos

Válasz
Tisztelt K Lajos úr
Kérdésére az alábbi válasz adható. A Seven point készítmény a szervezet lúgosságának javítására szolgál. A csípő fájdalmainak előzetes kivizsgálási eredményét nem közölte. Honnan gondolja, hogy érszűkületről van szó? A csípő fájdalmaknak nagyon sok oka lehet, ezért ennek részletes kivizsgálása szükséges. A fájdalmak több okát olvashatja itt: http://otszonline.hu/reumatologia_osszefoglalo_kozlemeny/cikk/a_csipofajdalom_kivizsgalasaa

A csípőfájdalommal jelentkező betegeket az alapellátás szintjén a családorvosnak kell ellátnia, s ehhez a szükséges képalkotó diagnosztikát a családorvos részére hozzáférhetővé kell tennünk, ha lépést akarunk tartani a világgal. 

Ha eddig szakorvosi intézetben nem vizsgálták úgy feltétlenül szakorvoshoz kell fordulnia és fel kell hagyni a saját maga által elgondolt kezelési eljárással

Ajánlható intézmény a következő:
Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő
Budapest, Budafoki út 15, 1111
+36 (1) 44-33-433
Az állami ortopédiai szakrendelés ma beutalóhoz kötött, amely a háziorvostól kérhető. Van azonban egy másik lehetőség, amellyel elkerülhető a hosszas sorban állás, a várakozás és nem szükséges háziorvosi beutaló sem: ez a magánrendelés.

Budai Mozgásszervi Magánrendelő
Budapest, XI. kerület, Budafoki út 15.
Ügyfélszolgálat: 8–20 óráig
Telefon: +36 1 700-1491
Email: office@foglaljorvost.hu
Csípő és comb panaszok  Itt találja: https://www.bmm.hu/panaszok

Szakorvos: Dr. Molnár Szabolcs tagja a Magyar Ortopéd Társaságnak.
Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinika több ortopéd szakorvosa rendel Itt. .
Időpont kérés itt:
https://www.bmm.hu/bejelentkezes-szakrendeles

 

A molekuláris hidrogénről

A HydroFX®-tal való helyreállítás a világ egyik legerősebb antioxidánsának számít. Ez egy szabadalmaztatott molekuláris hidrogén-termelő tabletta.
A molekuláris hidrogén egészségügyi előnyeit több mint 400 tanulmány támogatta. A helyreállítás elősegíti a lúgos állapotot a sejtekben és a szövetekben a felesleges sav csökkentésében.
Ajánlás: Vegyen 2 tablettát naponta 2-3 alkalommal. (Ideális esetben a munka után).

Molekuláris hidrogén vagy kétatomos hidrogén a legkönnyebb kémiai elem, egy íztelen, szagtalan, gyúlékony gáz, kémiai képlete H2. Különösen fontos szerepet játszik a sav-bázis reakciókban és a molekulák közötti proton – átadásban.
Az eddigi kutatások tisztázták a molekuláris hidrogén alapvető élettani hatásait, úgymint; szelektív antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antiallergiás hatását. Bizonyították sejtvédő hatását, valamint azt is, hogy a mitokondriumok szintjén javítja az energiatermelést
2007-ben Dr. Ohta és munkatársai a Nature Medicine-ben megjelent közleményükben bemutatták, hogy a molekuláris hidrogén szelektíven semlegesíti a toxikus hidroxil gyököket és peroxinitrit gyököket, de nem lép reakcióba más élettanilag fontos a reaktív oxigéngyökökkel (pl. szuperoxid, a nitrogén-monoxid, hidrogén-peroxid)
Jelentős szerepe van az öregedéssel járó folyamatok fékezésében.

Real®H2 Molekuláris Hidrogén tabletta (ábra)

Beszerzés: https://www.molekularis-hidrogen.eu/rendeles/
https://www.molekularishidrogen.hu/megrendeles/
Kapcsolat: Péter István +36 70 6025302
e-mail: peteristvan@peterson.hu

Mészáros Györgyi
Tel.: +36 30 411 8329
e -mail: me.gyorgyi2016@gmail.com

Molekuláris hidrogén bevitele a szervezetbe történhet inhalálással, hidrogénben gazdag vízzel, emészthető hidrogén-termelő tabletta (ábra), kapszula fogyasztásával, hidrogénben gazdag hemodialízáló oldattal, intravénásan hidrogénben gazdag só infúzióval, és helyileg alkalmazható hidrogénben gazdag közeg, pl. kádfürdő, zuhanyzás, valamint krémek segítségével, vagy akár rektálisan, beöntés formájában. Dr. Dušan Miljkovič szerb PhD professzor  (foto) szabadalmaztatta mintegy 30 évnyi kutatás után. Lúgos ásványok egyedi keveréke, amely aktív hidrogént szabadít fel a testben, ami azért nagy jelentőségű, mert – Szent-Györgyi Albertet idézve „a hidrogén az élet üzemanyaga”.

Egy szabadalmaztatott biológiailag aktív redox keverék, amely aktív hidrogént generál. A Recovery HydroFX-et tartalmazó tabletta alkalmazása után az emésztőrendszerben reakció lép fel, amelynél billió negatív töltésű mikroszkopikus molekuláris hidrogén buborék szabadul fel a szervezetben.
Tekintettel a hidrogén nagyon kis méretére 0,24 nanométer (0,24 billiomod méter) másodpercek alatt szétterjed az egész szervezetben és bejut minden szövetbe, sejtbe és a sejtek elemeibe. Ez által a hidrogén gyors védelmet nyújt a szabadgyökök és oxidatív stressz által okozott károsodás ellen
Itt vásárolhatja meg a 7.2 hidrogénfejlesztő tablettát:
http://edit.sevenpoint2.com/recovery....

Mellékhatásokkal nagyobb adagokban sem kell számolni. Gyorsan penetrál a biomemránokon keresztül a szövetekbe, áthatol a vér-agygáton, a méhlepényen, bejut a szembe, a csontokba, és könnyen eljut a sejteken belüli terekbe is a sejtmaghoz, mitokondriumokba.

A molekuláris hidrogén szelektív antioxidánsként működik, amely csak a veszélyes szabad gyököket semlegesíti, de a hasznosokat fenntartja. ezt a folyamatot tartják a legerősebb védelemnek az oxidatív stressz ellen
A túlzott oxidatív stressz és a vele járó szövet károsodás komoly megbetegedések százainak lehet oka (civilizációs betegségek). Dr. Richard G. Cutler szerint, - A szervezetünkben lévő antioxidáns mennyisége egyenesen arányos várható élettartamunkkal.
Oxidatív stressz ábra: ->  Normál sejt - szabad gyök által megtámadott sejt - oxidatív stressz állapotban lévő sejt)
Molekuláris hidrogén hatására gyorsabban gyógyulhatnak a krónikus sebek, fekélyek. Csökkentheti a csont-ízületi fájdalmakat, elősegítheti a sejtszintű anyagcserét és az agyi funkciókat.
Tapasztalatok: https://www.molekularis-hidrogen.eu/tapasztalatok/

A Recovery Plus Multivitamin O.GY.É.I. engedélyszámmal rendelkező, on-line kereskedelmi forgalomban kapható étrend kiegészítő termék.

A hidrogénnel kapcsolatos orvos-biológiai kutatások kb 10 éves. Idáig 500 tudományos cikk jelent meg a témában és a kutatók azt állítják, hogy a hidrogén medicina előnyös terápiás hatású. Jótékonysága az emberi betegségekben bizonyítottá vált.

“A hidrogén nem hosszabbítja meg a maximális életkort, hanem egészségesebbé teszi az életet, amíg el nem múlik.” mondja Prof. Shiego Ohta Hidrogén medicina kutató.

Prof. Dr. Shiego Ohta 2007-ben a “Nature Medicine”-ban megjelent közleményükben bemutatták, hogy a hidrogén szelektíven semlegesíti a toxinokat, hidroxil gyököket (OH). Nem lép reakcióba más élettanilag fontos reaktív oxigéngyökökkel (pl. szuperoxid, nitrogén-monoxid, hidrogén-peroxid).
A kutatások tisztázták a molekuláris hidrogén alapvető élettani hatásait: szelektív antioxidáns, gyulladáscsökkentő és anti allergén hatású. Továbbá sejtvédő és a mitokondriumok számára javítja az energiatermelést. A hidrogénnek a génszintű szabályozó, szerepe van. A hidrogén az eddig ismert és felfedezett legerőteljesebb és ugyanakkor egyetlen szelektív antioxidáns.
A humán vizsgálatokban beszámoltak a hidrogén gyógyító hatásáról, mint például az oxidatív stressz által keletkezett gyulladásos folyamatokról

A hidrogén medicina bevitele
Ez történhet inhalálással, hidrogénes vízzel, emészthető tablettával és krémben. Továbbá infúziós sóoldatban, hidrogénben gazdag kádfürdővel és beöntéssel. Mellékhatásokkal nagyobb adagokban sem kell számolni. Gyorsan penetrál a membránokon keresztül a szövetekbe. Áthatol a vér-agygáton, a méhlepényen, bejut a szembe, a csontokba és könnyen eljut a sejteken belüli terekbe, mitokondriumokba. http://recoveryplus.hu/hidrogen-medicina/

A Recovery Plusz Multivitamin gyártását az amerikai Molekuláris Hidrogén Intézet felügyeli, vezető tudósuk. Dr. Shigeo Ohta, PhD, akinek kutatásai alapján készült ez a különleges étrend kiegészítő. Egyelőre a megelőzéshez étrend-kiegészítőként engedélyezték, de több mint 170 különböző emberi és állatbetegség modellben, és lényegében minden emberi test szervezetében részese lesz a gyógyulásnak és a terápiának.
Beszerzés: http://recoveryplus.hu/a-recovery-plusz-rendeles

 

Hidrogén tartalmú víz otthoni előállítása
Az a víz, amely gazdag hidrogénben, erős antioxidánsként és a szabad gyökök hatékony ellenszereként szolgál. A szabad gyökök az okozói például a rákos megbetegedéseknek, a cukorbetegségnek, a magas vérnyomásnak, és még számos más betegségnek. A szabad gyökök részt vesznek mind az öregedés, mind pediga rákos betegségek kialakulásának a folyamatában


1.5 liter Az aktív hidrogénes víz antioxidáns hatása megfelel 756 db banán vagy 516 db alma, elfogyasztásának Japán, Shitama Egyetem, Professor Hatana Gyazuki mérései alapján

Félgrammnyi H- elegendő szervezetünk napi ATP (sejtjeink üzemanyaga) igényének a létrehozásához!
http://aquaset.hu/termek/lourdes-hidrogenesviz-keszito-keszulek-hs_71

http://csoda-alga.shp.hu/hpc/web.php?a=csoda-alga&o=akcio_legjobb_aron_a_lourdes_gep_hidrogenes_viz_orvosi_szakvelemeny

A Lourdes berendezés adatai:
Működési idő:                           10 perc       20 perc       30 perc
Hidrogén koncentráció (ppm)   0.3~0.4       0.5~0.7       0.8~1.0

Paraméterek

Éltető víz

Elfogadható víz

Hivatalos ivóvíz

pH sav-bázis tulajdonságok

5,0 - 7,5

6,5 – 8,5

6,5 – 9,2

rH2* redoxi tulajdonságok

18 - 29

28 – 30

Nem mért

k** [µS/cm] vezetőképesség

10 – 200 µS/cm

200 – 850 µS/cm

< 2 300 µS/cm

rH2 a redoxi tulajdonságokat jellemzi. Semleges: rH2=28;
redukáló, ill. anti-oxidáns: 0 <rH2 < 28, 

Fogyasztási javaslat: napi 4-8 pohár hidrogénnel dúsított víz hatékonyan támogatja a szervezetünk működését!
A berendezéssel előállított víz hidrogéntartalma az elkészítést követően fokozatosan csökken, ezért javasolt a H- dúsított vizet aznap elfogyasztani!

Beszerzés
info: +36704518978

Tiszta Víz Üzletház,
Víztisztító Szervíz KFT
Lourdes víz előállítása és a készülék
beszerzése. Ára 243 eFt

1133 Budapest, Váci út 108.
Tel.: +36 1 238-0608

Infovonal/Szerviz:
+36 70 451 8902 
+36 70 451 8905


GyEMSZI engedélyhttp://www.tisztaviz-uzlethaz.hu/pictures/download/gyemszi_engedely.pdf