Vérnyomás gyógyszer nélküli karbantartása. Válasz Olvasómnak 26Üzenet: Kedves Zsoldos Bence! Szeretnék segítséget kérni abban, hogyan tudnám a vérnyomáscsökkentő gyógyszereim szedését abbahagyni. Köszönöm válaszát! A Péterné, AnikóVálasz

Magas vérnyomása annak van, akinél több napon keresztül 160/95 Hgmm érté­ket mérnek. A vérnyomást min­dig nyugalmi állapotban kell mér­ni, mert fizikai tevékenységet kö­vetően, továbbá stressz hatására természetszerűleg emelkedik.

Magas vérnyomás követ­keztében károsodik az artériák fala, a zsírok könnyebben lera­kódnak, ezáltal az artériák be­szűkülnek és megkeményednek (arteriosclerosis).


Megfelelő életmód kialakításával, a túlsúly csökkentésével, egészséges étkezéssel és rendszeres mozgással, valamint jó minőségű vérnyomáscsökkentő étrend-kiegészítők szedésével a vérnyomás jelentős mértékben csökkenthető.

Számos tudományos vizsgálat alátámasztotta bizonyos étrend-kiegészítők jótékony, vérnyomáscsökkentő hatását, amelyek a következők:


Q10

12 klinikai vizsgálat eredményeinek összegzése alapján a koenzim Q10 napi 30-360 mg-os adagban történő alkalmazása a vérnyomás felső értékének 16,6, az alsó érték 8,2 Hgmm-es csökkenését okozta átlagosan. A koenzim Q10 megszünteti ezenfelül a szívizom magas vérnyomás által okozott megvastagodását, hypertrófiáját is. Mindemellett  nem okoz semmiféle mellékhatást, hiszen a koenzim Q10 természetes összetevője az emberi sejteknek


Rezveratrol

Különösen nagy figyelmet kapott mostanában a szőlőmagban és főleg a szőlőhéjban található rezveratrol.

A rezveratrol enyhe értágító hatással rendelkezik, ezáltal mérsékelten csökkenti a vérnyomást. Értágító hatását a nitrogénmonoxid-termelés fokozása útján váltja ki.


Halolaj

A halak, tengeri herkentyűk és egyes növények (pl. lenmag, dió, porcsin) bővelkednek omega-3 zsírsavban. Egy olyan zsiradékban, amely a többszörösen telítetlen zsírsavcsoportba tartozik. Hatásai közé tartozik az erek falának elernyesztése, tágítása, amely a kalcium csatornákra kifejtett tulajdonságának tekinthető.

Yosefy és mtsai. (1999) vizsgálatában 13 napon át szedett halolaj kapszula (180 mg EPA, 120 mg DHA) és diéta együttes hatására a szisztolés vérnyomás 12,7 Hgmm-rel, a diasztolés érték 7.9 Hgmm-rel csökkent elhízott betegek körében. A cukorbeteg csoportban a szisztolés 15.7 Hgmm-rel, a disztolés 7.6 Hgmm-rel csökkent.

Napi 1-2 g omega-3 zsírsav szedése mintegy 2,1 Hgmm-rel csökkenti a felső vérnyomásértéket.


Fokhagyma

A fokhagyma vérnyomáscsökkentő hatása nem egyértelmű, azonban mivel egyéb jótékony tulajdonsággal (vércukorszint, vérlipidszint csökkentés, immunrendszer erősítés, stb.) is rendelkezik, ezért mindenképpen élen jár a szív-érrendszeri betegségek prevenciójában. Az erek falának simaizomzatát ernyeszti, ezáltal értágulat jön létre következményes vérnyomáseséssel. Silegy és Neil (1994) vizsgálatai szerit a szisztolés nyomás 7.7 Hgmm-rel, a diasztolés 5 Hgmm-rel csökken rendszeres fokhagymafogyasztás hatására. Az adagok és az időtartam azonban igen széles skálán mozog, ezért nem határolható be.


C-vitamin

Duffy és munkatársainak (1999) vizsgálatai arról számoltak be, hogy a C-vitamin hatékonyan csökkenti a vérnyomást. Az első napon 2000 mg-ot, majd a következő 30 napon át napi 500 mg C-vitamint adagoltak a vizsgálatban szereplő személyeknek. Harminc nap elteltével átlagosan 13 Hgmm-rel csökkent a szisztolés vérnyomás, míg a diasztolés érték nem változott számottevően.


D-vitamin

Több elmélet szerint a D-vitamin-hiány hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásá­hoz

A D vitamin egyik különleges egészségügyi hatása a vérnyomáscsökkentés. D-vitamin-hiányos emberekben nagyobb valószínűséggel fordul elő magas vérnyomás. Kalcium és D-vitamin, vagy csak D-vitamin-bevitel hatására viszont a vérnyomásértékek szignifikánsan csökkennek


L-Arginin

Az l-arginin egy aminosav (fehérjekomponens), amely számos tanulmány szerint segít a vérnyomás normalizálásában. Intravénás, nagy dózisú adása különösen azokban a súlyos esetekben jelent gyors kezelési módot gyermekek körében, amikor sürgősen csökkenteni kell a tüdő ereinek ellenállását, ill. ha tüdő eredetű magas vérnyomás alakult ki gyermekeknél.

A zöldségfélékben, olajos magokban bővelkedő étkezés biztosítja a magas arginin bevitelt. Vizsgálati eredmények szerint pusztán az ilyen típusú diéta hatására a szisztolés nyomás 6.2 Hgmm-rel, a diasztolés 5 Hgmm-rel csökken.


A fentiekben ismertetett étrend-kiegészítők alkalmazása a legtöbb esetben önmagában nem elegendő a vérnyomás normalizálásához. Szükséges az életmódot is némileg megváltoztatni. Rendszeresen sportolni, a dohányzást mellőzni, a só bevitelt korlátozni, a testtömeget normalizálni, a koffeines italok fogyasztását minimalizálni és nem utolsó sorban meg kell tanulni kezelni a mindennapok stresszhelyzeteit. Mindezek kiegészítésére, támogatására azonban nagy segítséget nyújthatnak a fentiekben ismertetett étrend-kiegészítők.

http://www.interherb.eu/hu/a-magas-vernyomas-termeszetes-gyogymodja/


L-Karnitin

Egy tudományos vizsgálat szerint az L-karnitin napi 1-2 g adagolás mellett 9 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomást, ezenkívül fokozta az inzulin hatékonyságát, csökkentette a vércukorszintet


Magnézium

Egy normál magnézium-vérszinttel rendelkező szívbetegeken végzett klinikai vizsgálat adatai szerint napi 500 mg magnézium adására a vérnyomás felső (szisztolés) értéke átlagban jelentősen, 9 Hgmm-rel csökkent. Különösen jelentős vérnyomáscsökkentő hatása van a magnéziumnak, ha vérszintje a normálisnál alacsonyabb. Ilyen betegeken végeztek egy tudományos vizsgálatot, amelynek során magnéziumszedés hatására a vérnyomás felső értékének elképesztő, 20,7 Hgmm-es, az alsó értéknek pedig 8,7 Hgmm-es csökkenését észlelték.Sószegény étkezés

90-es évek elején alakult ki a ma is elfogadott álláspont, mely szerint a napi sóbevitelt 2 g szintre kell levinni, tehát nem szükséges teljesen sótlan étkezés bevezetése. 4 hétig tartó sószegény étrend alkalmazása (gyógyszer nélkül) 16 Hgmm-es systolés vérnyomáscsökkenést eredményez.


Vérnyomás csökkentő teák

Vérnyomáscsökkentő teák hatékonyak lehetnek a hipertónia kezelésében is. A teák használata előtt mindig kérje ki orvosa tanácsát!


Fagyöngy - Vérnyomáscsökkentő- illetve szabályozó szerepe van. Emellett javítja a vérkeringést, illetve gátolja az érelmeszesedést.

A fagyöngyöt már ősidők óta csodaszerként ismerik, amelynek varázserőt is tulajdonítottak, azonban hogy teaként magas vérnyomás ellen is fogyasztható, azt csak kevesen tudják róla. Pedig a fagyöngytea rendkívül hatékony szer magas vérnyomás ellen, amit a tudomány is alátámasztott.


Fekete ribizli - Vérnyomáscsökkentő hatása mellett gyulladáscsökkentőként is alkalmazható. A legismertebb szerepe mégis a húgyúti infekciók kezelésében és megelőzésében van.


Hibiszkusz - Egy vizsgálat bebizonyította, hogy azok, akik 6 hétig, naponta megittak 3 csésze hibiszkuszteát, 7 egységgel lejjebb ment a szisztolés vérnyomás értékük. Valószínűleg a hibiszkuszban fellelhető növényi kemikáliák okozzák ezt a hatást.

A vérnyomáscsökkentő teák használata előtt mindig kérje ki kezelőorvosa tanácsát, és ne a gyógyszeres terápia helyett, hanem, ha orvosa is indokoltnak tartja, akkor annak kiegészítésére használja.


Dr. Chen Luobuma magas vérnyomást szabályzó filteres tea

A tibeti Isten-hegy 6000 méteres magasságában, kristálytiszta levegőn termő Luobuma (Aponicum venetum) levelei az ott élő népek mindennapjainak fontos része, nemcsak tea készítéséhez, de zöldségételek és levesek főzéséhez egyaránt használják. Ezt a teát vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel együtt is alkalmazhatjuk, hiszen csak természetes anyagokat tartalmaz Naponta 2 csésze tea fogyasztása javasolt.Galagonya tea

Elsősorban a szív és érrendszerre van jó hatással, így a már említett vérnyomás csökkentő hatása miatt érdemes fogyasztani.

De emellett javítja a szívizom anyagcsere folyamatát javul a szív oxigén ellátása, megerősödik és szabályozódik a szívműködés. Megszünteti a szívizom görcsöket, a szédülést, és csökken a vérnyomás

A galagonya csak magas vérnyomásnál használható, amikor a vérnyomás alsó értéke 90, vagy e fölött van. Ingadozó vagy alacsony vérnyomásnál a galagonyát nem szabad használni.

Akinek 140/90 Hgmm felett van állandóan a vérnyomása, minden harmadik nap igyon egy csészével.

160/90 Hgmm-nél kétnaponként igyon a teából egy csészével, de ennél az értéknél már mindenképp orvoshoz kell fordulni. Az a leghelyesebb eljárás, ha a teaivás megkezdésekor már megbeszélik az orvossal azt. Orvosi ellenőrzés mellett a teafogyasztás egy-két hónapja után már lehet a gyógyszert csökkenteni, természetesen csak akkor, ha a vérnyomásmérésnél az adatok megfelelnek. A gyógyszer csökkentését csak fokozatosan szabad megkezdeni.

180/90-100 Hgmm vérnyomásértéknél már mindennap meg kell inni egy csésze teát. Ilyen magas vérnyomásnál már feltétlenül meg kell beszélni a háziorvossal, ha vérnyomáscsökkentő teát akar valaki inni. Arra az esetre, ha az orvosa nem javasolja a tea fogyasztását, ajánlom, hogy másik, vagy esetleg harmadik orvossal is beszéljenek erről.

http://gyorgytea.hu/hirek/magas-vernyomas-2


Fizikai aktivitás

Amennyiben a nyugalmi vérnyomás systolés értéke 170 Hgmm felett van, illetve a pulzusszám 90-nél nagyobb, akkor semmiképpen ne csináljunk erőteljesebb gyakorlatokat. Legfontosabb az orvosunkkal történő részletes konzultáció, mert ő ismeri a beteget és a betegség természetét a legjobban.


Milyen mozgásformákat válasszon egy hypertoniás beteg?


Test edzést meg kell szüntetni


Vérnyomás érték

Most folynak olyan vizsgálatok, melyek hivatottak eldönteni, melyik a helyes diastolés célérték: a 90, a 85 vagy a 80 Hgmm.

http://www.vitalitas.hu/konyvek/mv/mv5.htmTáplálkozás

Naponta átlag négy alkalommal együnk gyümölcsöt, zöldséget és kétszer-háromszor sovány tejterméket.

Az étrend fontos részét képezik a különféle magvak, a hal és a baromfi is; zsíros hús és cukortartalmú üdítő ital, viszont csak korlátozott mennyiségben fordulhat elő.

A magas vérnyomás egyik rizikófaktora a túlsúly, amelytől csak diétával és rendszeres edzéssel szabadulhatunk meg   a hipertónia egyik fő rizikófaktora a túlsúly, vagy az elhízás. A fogyás legjobb módja, ha a mozgást és a diétát kombináljuk. Utóbbinál figyeljünk a rostban gazdag táplálkozásra!Csökkentett só fogyasztás

Maximum 1500 mg-ot lenne szabad naponta fogyasztani, ami nem túl sok, tekintve, hogy fél teáskanálnyi kb. 1200 mg. Ebbe ráadásul nem csak az után sózás számít bele, de az eleve magas sótartalmú készételek, felvágottak, chipsek is. Ideális esetben az otthoni főzés során érdemes fűszernövényekkel és más jellegzetes ízekkel helyettesíteni a sót.


Keserű csokoládé

Az étcsokoládé olyan flavonoidokat tartalmaz, amely rugalmasabbá teszi a véredényeket. Egy tanulmány szerint a rendszeresen étcsokoládét fogyasztóknak csökkent a vérnyomásuk. A mennyiség azonban meghatározott: mindössze napi 1-2 kocka a legalább 70 % kakaótartalmú édességből.


Mélyebb légzés

A lassabb, mélyebb lélegzés és a meditatív gyakorlatok, mint a jóga, a csikung vagy a tai-csi, csökkentik a stressz hormonok szintjét, amelyek máskülönben serkentik a vese enzimjét, a renint, amely vérnyomás növekedést eredményez.

Reggel és este is érdemes 5 percet szánni a mély, hasi légzésre, így a bennünk lévő feszültségek is könnyebben távoznak.


Segít a hibiszkusz

Egy vizsgálatban megállapították, hogy azoknak, akik 3 csésze hibiszkuszteát ittak naponta, a szisztolés vérnyomás értéke 6 hét alatt 7 egységgel lejjebb ment. Azoknál, akik ugyanennyi ideig a placebó italt kortyolták, csupán 1 egységnyi csökkenést mértek. Nagy valószínűséggel a hibiszkuszban található növényi kemikáliák felelősek a hatásért vélték a tudósok. Ráadásul hibiszkusz sok teakeverékben is megtalálható, ezért érdemes alaposan átböngészni az összetevők listáját.


Oliva olaj

Több tudományos vizsgálat eredménye is alátámasztja, hogy összefüggés mutatható ki a mediterrán országokban élők kiemelkedően magas, 1,3 literes havi egy főre jutó extra szűz olívaolaj fogyasztása, és az itt élők szív és érrendszeri megbetegedéseinek rendkívül alacsony száma között.


Relaxálás muzsikával

Egy vizsgálatban arra kértek 28, gyógyszerekkel beállított vérnyomású felnőttet, hogy naponta 30 percig hallgasson lágy klasszikus, kelta vagy indiai zenét, miközben lassan lélegzik. Egy hét múlva a betegek szisztolés vérnyomásértéke 3,2 ponttal csökkent, egy hónap múlva pedig már 4,4 volt a csökkenés

www.oxygenmedical.hu


Túlsúly csökkentése

A magas vérnyomás egyik kivál­tó oka a túlsúly. Ha valaki magas vérnyomásban szenved, ráadásul súlyfeleslege van, annak érdemes megfontolnia az áttérést a zsírsze­gény étrendre - és testsúlyát ily módon csökkenteni. Ha a vérnyo­más 160/96 alatt marad, de eny­hén emelkedő szintet mutat, szin­tén érdemes kipróbálni a zsírsze­gény étrendet. Zsírszegény táplál­kozás következtében ugyanis csök­ken a vérzsír szint, végső soron pedig a szív- és érrendszeri beteg­ségek kockázata is.


Regeneráló készülék

Regeneráló jótékonyan hat az elektromos egyensúlyra azáltal, hogy megfelelő mennyiségű töltést juttat a szervezetbe

Ha a sejtekben kevés a bioáram pozitív töltés, akkor sérültek, az erek beszűkülnek, ilyenkor a vérnyomás megemelkedik. A vérnyomás csökkentése érdekében pótolni kell a hiányzó töltést, így az erek kitágulnak, és a vérnyomás normalizálódik. Az alacsony vérnyomásnál mindez fordítva működik.

A Regeneráló a sejtekben található túl sok negatív töltésű részecskét pozitívvá alakítja majd ezt visszatovábbítja a szervezetbe, így az átalakított töltés újra a sejtekbe kerül.

A magas vérnyomás okozója tehát a pozitív töltésű részecskék többlete és a negatív hiánya, a Regeneráló segítségével viszont helyreállíthatjuk az elektromos egyensúlyt. Használjuk rendszeresen, naponta legalább háromszor, minden alkalommal 3-5 percet. Segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy gyorsan és, ami a legfontosabb gyógyszerek nélkül érjük el a kívánt hatást, az optimális vérnyomásértéket.


Több ezer felhasználó tapasztalata alapján, a vérnyomás 10-30 Hgmm-t is csökkenhet már a legelső kezelések után és stabil maradhat 15-20 napi rendszeres használat mellett


Nincs mellékhatása, fájdalom,- és gyógyszermentes, pusztán a testünk természetes energiáit használja. Semmilyen jelenleg ismert betegség nem jelent ellenjavallatot a készülék használatára. Legyen szó vérnyomás betegségről vagy más problémáról, szívből ajánlható mindenkinek.


A képen is látható pontok jótékonyan hatnak a magas vérnyomásra, viszont javíthatják az alacsony- és ingadozó vérnyomás tüneteit is, mivel a Regeneráló megfelelő mennyiségű töltéssel elektromos egyensúlyba hozhatja a szervezet belső bioelektromos áramkörét


A Regeneráló az első olyan készülék a világon, amely az emberi szervezet bioáramát felhasználva jótékonyan hat a magas vérnyomásra.


 A készülék használata javasolható

 

A Regeneráló (ábra)  tömeges használata során kiderült, hogy az esetek 90%-ban 5 hét volt az a maximum idő, mely alatt, rendszeres használat mellett sikerült egy normál vérnyomásértéket elérni olyan embernél, aki több éve szenvedett krónikus magas vérnyomásos betegségben.

Akciós ára 45 eFt


A Kínai Orvostudományi Kutató Intézet állítása szerint gyógyszeres kezelések nélkül szüntetheti meg a magas vérnyomást

KERMI engedéllyel rendelkezik, Magyarországon bevizsgált termék

Ez nem egy lemásolt technológia, garantáltan nincs még egy ilyen készülék

Amerikában, Franciaországban, Svédországban és Szingapúrban rendezett nemzetközi kiállításokon nyolcszor nyerte el az első díjat

A Kínai Egészségügyi Minisztérium és a Kínai Magas Vérnyomás Egyesület elnöke is elismerően vélekedik a készülékről

A Japánban megjelent „Magas vérnyomás nagy szótára„ című könyvben
„ritka kincsként” említik a készüléket

Információ: 06 70 377 99 73
Megrendelés: 06 70 377 99 73

Email: info@vernyomas-csokkentese.hu

NET INNOVATION Kft


Figyelem A Regeneráló készülék nem orvostechnikai segédeszköz. Tájékoztatjuk, hogy a weboldalon szereplő állítások, leírások évtizedes felhasználói tapasztalatokon alapulnak, tudományos vizsgálatokkal nem bizonyítottak. Ez az eszköz nem arra szolgál, hogy bármely betegséget kezeljen, gyógyítson. A készülék használata nem mentesít a kezelőorvos által felírt gyógyszerek szedésétől. Gyógyszert csökkenteni kizárólag orvosi beleegyezéssel szabad.

http://vernyomas-csokkentese.hu/


A témához kapcsolódó korábbi dolgozatom elérhetősége itt: 

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-vernyomas-gyogyszeres-kezelese-es-hatranyai.php-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Vérnyomásra ható Étrend kiegészítők