Válasz Olvasóimnak: Pajzsmirigy kezelés (Rhodiola, Euthyrox), Ízületi porckopás (Lipogens), Gyermek lábujj korrekció. Reflux

Rhodiola

Tisztelt Zsoldos Bence! 15 éve állok kapcsolatban neurologussal, rendszeresen ellenőriz. Megállapította, hogy a sok stressz is okozhatja a migrént. Ezért keresek természetes stressz oldót, így tálaltam a Rhodiola-ra. Mellesleg vele megbeszéltem ezt.
Nem is a migrén megoldásában kérem a segítségét, hanem hogy honnan tudom beszerezni az Ön által elsőként említett R. R-t, ha az Amazon nem küldi Magyarországra. Valamint azt is kérdeztem, hogy az utolsóként említett Rhodiola 3-3 %-os, mégis Ön csak utolsóként említi. Kérem,legyen szíves erre a 2 kérdésre még válaszolni! Ígérem, többet nem zavarom!

Válasz
Tisztelt Művésznő,

Javasolható Rhadiola  termékek

A magas salidrozid szint előnyei:

A salidrosid megvédheti az agyi sejteket a lebomlás ellen. 
A salidroside leginkább kutatott alkalmazása a stressz csökkentés A kutatók megjegyezték, hogy a stressz szintje a termék fogyasztását követően visszaesett.
A kutatások azt mutatják, hogy a Rhodiola rosea-ban, a salidrosidban található legaktívabb vegyület hasznos lehet az idegrendszer, az agy és a hangulat védelmében 

Előnye: 1% helyett 2,5% Salidrosid

Beszerzés:
https://www.amazon.com/ap/register?showRememberMe=true&openid.pape.max_auth_age=900&openid.identity=h 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

WTN Rózsagyökér komplex kapszula 60 db
Könnyebben beszerezhető, de kisebb hatásfokú,  mivel 3% rosavin és csak 1% salidrosid  tartalmú.
https://multi-vitamin.hu/novenyi-porok-kapszulak/wtn-rozsagyoker-komplex-60db-6199?gclidAiA

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Life Extension Rhodiola Extract 250mg / 60db 
Ha elfogadja a 3% ill. 1% hatóanyag tartalmú terméket, akkor inkább ezt rendelje
Rhodiola Rosea kivonat (gyökér) std.  
3% rosavin (7.5 mg), NLT 1% szalidrozid (2.5 mg)
Beszerzés:
https://vitaminbolt.eu/termek/life_extension_rhodiola_extract_250mg__60db.html

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Anatis Natúrtermékek Rhodiola Rosea.

Ár: 10.980 Ft Ingyenes kiszállítás

Beszerzés: https://www.vitalabo.hu/anatis-naturtermekek/rhodiola-rosea-4

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

VitalAbo Online Shop Magyar

anatis Natúrtermékek Rhodiola Rosea 90 Kapszula 10.980 Ft raktáron

Szállítás: 9.000 Ft-tól  ingyenes 

Alapító német cég
niceshops GmbH 
ügyvezető igazgató: Roland Fink, Christoph Schreiner, Barbara Unterkofler
Graz:  Reitschulgasse 1-3 
A 8010 Graz
E-mail: info@niceshops.com
Tel: +43 720 303050 0
https://www.niceshops.com/de/kontakt-2

Megrendelés leadása itt: https://www.vitalabo.hu/anatis-naturtermekek/rhodiola-rosea-4
Magyarországi kapcsolat:
E-Mail:  magyar@vitalabo.com


 

Alul működő pajzsmirigy

Az Euthyrox tabletták hatóanyaga, a levotiroxin, (T4)    (szerkezeti képlete alább). Ez egy szintetikus pajzsmirigyhormon,   amely a pajzsmirigy betegségeinek és működési zavarainak kezelésére szolgál. Hatása megegyezik a természetes módon termelődő pajzsmirigyhormonokéval.

Megjegyzés: A T3 metabolikus aktivitása 10x  erősebb, mint a T4-é, mégis a pajzsmirigy alulműködése esetén a hormonpótlás T4-gyel történik, mert ez amúgy is T3-má alakul valamint a felezési ideje sokkal lassabb (~7 nap), mint a T3-é (~24 h) és így a megfelelő dózis beállítása T4-gyel könnyebb. Megjegyzem, hogy a nyugati országokban ezt a betegséget a T3 és T4 megfelelő arányú adásával kezelik.

A levotiroxin egyben  a Hashimoto-betegség kezelésére használt gyógyszer.

Az Euthyrox óvatos alkalmazása szükséges, amennyiben

Az Euthyrox szedése során a pajzsmirigyhormonok szintjének gyakori ellenőrzése szükséges!!

A pajzsmirigyhormonok testsúlycsökkentésre nem alkalmasak. A pajzsmirigyhormonok szedése nem csökkenti a testsúlyt!

A teljes napi adagot reggel éhgyomorra, fél órával reggeli előtt, kevés folyadékkal (például fél pohár vízzel) kell bevenni.

Mellékhatásai:

Alkalmazás időtartama: Hipotireózis (pajzsmirigy csökkent működése) esetén és rosszindulatú daganat miatti pajzsmirigy-műtétet követően  általában egész életen át.

Hashimoto-betegség
A Hashimoto-betegség a pajzsmirigy autoimmun gyulladása és károsodása. Mivel autoimmun betegség, megjelenését az immunrendszer rossz válasza indítja el, amely révén a szervezet olyan ellenanyagokat kezd el termelni, amelyek ártanak a pajzsmirigynek. A betegség a szerv alulműködéshez, ritkábban túlműködéséhez vezethet.
Az érintettek közt  
többségben vannak a nők. A betegség jellemzően fiatalabb korban, 20-40 éves kor között alakul ki. 
A betegség azért alakul ki, mert 
a szervezet a pajzsmirigyet idegenként kezeli, és vele szemben ellenanyagot termel. Ez vezet a sejtek gyulladásához, majd pusztulásához. Nem tudni pontosan, hogy ez az autoimmun folyamat mi miatt indul el, de jelenleg az orvostudomány úgy véli, multifaktoriális okai vannak. Közrejátszik a
genetikai adottság, de növelik a rizikót a környezeti ártalmak is.
Az alulműködés például fáradékonyságot, elhízást és levertséget, izzadást okozhat,
Diagnózisa olyan speciális vérvétellel állítható fel, amelyet csak endokrinológus tud kérni, háziorvos nem. Ennek során az úgynevezett
anti-TPO és anti-TG szintjét nézik. A TPO és a TG a pajzsmirigy alkotóelemei. Az előbbi kettő pedig az ellenük termelődő antitest.

Bár a diagnózishoz ez önmagában nem elég, a pajzsmirigy gyulladását azonban
ultrahang is mutatja. Ajánlott (én szükségesnek tartom!!)  a szelén fogyasztása. A glutén- és laktózmentes diéta lassíthatja a folyamatot. Ilyen esetekben a Hashimoto-betegség kisebb eséllyel lesz heves.  Az autoimmun betegségek az esetek többségében nem gyógyíthatók, így egy olyan pajzsmirigynél, amely a gyulladás miatt már szinte teljesen elpusztult, egészen biztosan élethosszig tartó hormonpótlásra van szükség.

Alulműködésnél magas a TSH érték, fáradékonyság, vizesedés, hízékonyság, menstruációs zavarok, vetélés, esetleg szőrösödés fordulhat elő, továbbá szívritmuszavarok és emésztési zavarok.

Javaslat szakorvosra:
PROF. DR. BALÁZS CSABA
belgyógyász, immunológus,
endokrinológus
Az alábbi panaszokkal fordulhat hozzám:E-mail: info@endokrinkozpont.hu
Telefon: +36 70 431 9728
kerület Mammut II telephely: 1024  Budapest, Lövőház u. 1-5. (5. emelet)


 

Ízületi porckopás

1./ Lipogems kezelés
Oszteo-arthrózis, porc és ínszalag-sérülések,  fájdalomcsökkentés.  
A szabadalmaztatott LIPOGEMS® eljárással, kinyerik az erőteljes gyógyító hatással rendelkező csak saját eredetű sejteket tartalmazó szövetet a regeneratív hatás eléréséhez szükséges teljes természetes szövetkörnyezet megtartásával.
A folyamat mindössze 10-40 percet vesz igénybe, az adott beavatkozáshoz szükséges szövetmennyiség függvényében. A szövet-szelekció eredménye – aranysárga színű, könnyen injektálható folyadék – ezután, az adott kezelésnek megfelelő technikával, egyszerűen bejuttatható a regenerálandó területre. A LIPOGEMS® kezelés teljes időtartama kb. 45-120 perc, melynek döntő részét az érzéstelenítés és a szövetszelekció teszi ki.

Az eljárás menete: „A non-invazív és kevésbé traumatikus eljárás során egy vékony tűvel vesszük le a szükséges mennyiségű zsírszövetet a pácienstől, melyből a gyors átalakítás során milliónyi őssejt állítható elő, amit a regenerációs terápiákhoz használunk fel. Összehasonlításképp: 100 zsírsejtből 1 tartalmaz őssejtet, míg a csontvelőnél 100 000 csontvelő-sejt tartalmaz 1 őssejtet. Az eljárás gyors és minimális beavatkozással jár. Enzimek és más adalékanyagok, valamint időigényes laboratóriumi procedúrák nélkül zajlik a folyamat. Elég mindössze helyi vagy intravénás érzéstelenítést alkalmazni, nem szükséges altatni. A kórházban tartózkodás ideje így jelentősen lecsökken.

Külföldi, olasz, amerikai es lengyel tapasztalatok alapján az első kezelés után kb.1.5 – 2 évig tarthat a hatás. A Lipogems beavatkozás azután megfelelő indikáció esetén ismételhető és az ismétlés után is hasonló ideig vagy akár tovább is hatásos lehet.

Elérhető többek között Dr Szabó István  praxisában.

Az orvosi konzultáció díja: 25 ezer Ft.

Prof. Dr. Szabó István
ortopéd sebész, osztályvezető főorvos, egyetemi magántanár
Gyógyító tevékenységét Kaposváron, Budapesten és Pécsett végzi.
Elérhetőség: www.drszaboistvan.hu
Mobil: +36 20 429 0845
Email: 
lipogems@medropolitan.hu
Web: 
www.lipogems.hu
Magánrendelés CímBudapest, Újházy u. 12, 1119
Telefonszám(70) 339 0110

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

2./ Bobital eljárás

A BOBITAL Módszer olyan egyedülálló, személyre szabott műtét nélküli eljárás az ízületi porckopásban - artrózisban - szenvedőknek, amely eredményesen támogatja az elkopott ízületi porcrétegek visszavastagodási folyamatát, regenerációját. 

OGYÉI nyilvántartási szám: 19093/2017.

A BOBITAL Módszert mindössze három hónapig kell alkalmazni, a kívánt hatás eléréséhez.
A műtét nélküli BOBITAL Módszer alkalmazásával a fájdalom megszűnhet,vagy minimálisra csökkenhet és így elkerülhetővé válhat a térdprotézis, vagy a csípőprotézis beépítő műtét.
                             A BOBITAL Módszerre eredményességi garanciát vállalunk.
Mikor ajánlják a BOBITAL módszert?

  1. Ha közepes, vagy súlyos porckopása - artrózisa - van és mindenképpen szeretné elkerülni a térdprotézis, vagy a csípőprotézis beépítő műtétet
  2. Ha tartós, hosszú távú műtét nélküli megoldást keres

Ingyenes tájékoztatás itt igényelhető:
https://www.porcdoktor.hu/?gclid=Cj0KCQiAn4PkBRCDARIsAGHmH3e6GoTgAhaiXRacxTW1
A BOBITAL® módszer teljes költsége 3 hónapig: 4.000 EUR  ( 1,2 millió Ft)


Lábujj emelő

Tisztelt Zsoldos Úr! A fiam most 8 éves és a kis lábujja fordul egyre jobban a következő lábujj alá. Ahogy a cikkben is írta látom a lábán, hogy töri a cipő, pedig méretben jó. Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy neki is tudna ajánlani "sint" ahogy növekszik a lába a lábujja jó irányba igazolna? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: P Lászlóné

Tisztelt P Asszony1./ Sajnos én nem tudok segíteni, mert ”csak” tudományos dolgozatokat írok egy magam otthonomban és semmiféle szervezettel nincsen kapcsolatom. A lábujjak helyzetét lehet korrigálni különböző módon, az Ön kisfiának esetében az eszköz használatának akadálya lehet  , hogy kis méretben nem igen gyártják. Ettől függetlenül meg kellene próbálni, hátha a felnőtteknek gyártott méret megfelel.  A mellékelt foton látható, amire gondoltam.
2./  Megoldás lehet, ha egyedi készítésű talpbetétet hord a kisfia. Ehhez és a probléma egyéb megoldásához feltétlenül ortopédiai orvosi vizsgálat szükséges.
3./ Nyissa meg ezt a linket:  
http://www.msegeszsegtar.hu/gyogyaszati_segedszkoz/butyok_kalapacsujj_95

Itt láthat a Lábujj taréj szilikonból gmed  1600 Ft áron. A  szilikon taréj méretét  kisfia láb méretéhez kell hasonlítani.  Bár az is lehet, hogy ezt a gyógyászati segédeszközbolt valamelyikében  kisebb méretben megvásárolhatja.

Az ortopédiai vizsgálatot ne hagyja figyelmen kívül!! Sok sikert kívánva üdvözlöm. 

Reflux

Üzenet: Üdvözlöm! Torokfájással fordultam fül-orr gégészhez. Elküldött nyelési röntgenre. Megállapítottak refluxot. Gyomor tükrözésre is hamarosan megyek. Nagyon szenvedek,fáj a torkom ès a torkomtól a fülem. Teljesen életmódot változtattam. Leszoktam a dohányzásról, diétázom,vizet és gyógyteát iszom. Fogyasztom a salvus vizet és a reflux teát. délután öt óra után nem eszem. Félig ülőhelyzetben alszom. Nem múlnak a tüneteim, ez december óta van. Kérem segítsen, ìgy maradok ez nem gyógyítható? Köszönöm

Válasz
Tisztelt B Tünde
Mielőtt számomra kérdés formájában feladatot ad, elvárható lett volna, ha a www.nelegybeteg.hu web oldalon a refluxról írt  és elérhetőségeit itt közölt dolgozataim alapján tájékozódik. Ebben a témában írt dolgozataim, amelyek az Ön részére térítés mentesen rendelkezésére állnak  -  a következők:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux2.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-reflux3.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-tif-mutet.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-gerd.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-ppi-alkalmazasanak-ketsegei.php

Ha figyelmesen áttekintette ezeket a dolgozataimat és még mindig van kérdése, úgy  kiegészítésül az alábbiakat ajánlom szíves figyelmébe:

Tafedim tea képes különböző eredetű gyomor- és bélrendszeri gyulladások enyhítésére  A reflux diéta betartása mellett a Tafedim tea igen hasznos. Az Euphorbia hirta kiváló immunerősítő, különösen azon időszakok alatt érdemes fogyasztani, amikor a belekben fertőző kórokozók terjednek el.  Gyulladáscsökkentő hatása az egész légúti rendszerben érvényesül, bronchitis, torokfájás, krónikus köhögés, de még asztma esetén is javulhat  az állapot.
reflux néven emlegetett betegség kezelése mindeddig még műtéti úton sem mindig vezetett sikerre. Amerikai orvos kutatók a közelmúltban olyan technikát mutattak be, amely hasi bemetszés nélkül segíthet a refluxosok panaszain
Sajnos egy felkutatott szakmai előadás révén néhány orvos elérhetőségét sikerült kinyomoznom, mert arra az egyenes kérdésre, hogy Magyarországon kik végeznek TIF beavatkozást semmiféle információ nem található az interneten.
Azt javasolom, hogy a felsorolt orvosok  közül  próbáljon néhánnyal  kapcsolatot teremteni és választ szerezni arra, hogy ha a megkeresett orvos nem is végez ilyen beavatkozást, akkor mondja meg, hogy hol érdeklődhet tovább. 

Laparo-endoszkópos lehetőségek a GERD kezelésében” előadói voltak

Dr Bálnt András  TIF szövődményekről
A laparoszkópos antireflux sebészet szövődményei címmel tartott előadást
Elérhetősége: 1115 Budapest, Tétényi út 12-16.  +36 1 464 86 00

Prof. Dr. Vereczkei András, egyetemi tanár
Cím: 7624, Pécs, Ifjúság útja 13.
Levelezési cím: 7624, Pécs, Ifjúság útja 13.
Telefon: 72/536-000
Klinikai Központ Sebészeti Klinika
Telefon: *0419, 32705
Bejelentkezés a szakrendelésekre a 72/536-000 telefonszám hívása után a 32775, 32776, 31800 és 331811 mellékeken,

Prof.Dr. Hajdu Zoltán
T. . (52) 592 – 599

Prof. Dr. Horváth Örs Péter
Laparoszkópos vagy nyitott műtét? Volt az előadásának a címe
Az előadásokból kitűnt, kedvelt témái közé tartozik egy sokakat érintő, gyakran előforduló betegség, a reflux.
Elérhetősége: Telefon: *0452, 33705

dr. Karosi Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa 
3526 Miskolc, Szentpéteri kapu  72-76
+36 46 515 200

Kérem tekintse át a 2016 augusztusban írt dolgozatomat is
Elérhetősége: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-tif-mutet.php

Amennyiben kezelő orvosa PPI szedését javasolja a refluxa enyhítésére -  úgy fontolja meg a szedését és erről konzultáljon szakorvossal

A PPI-k (protonpumpagátlók a reflux fékezésére) szedésének kockázatai
Manapság a PPI-k évi 10 milliárdos forgalmat bonyolítanak le. Az üzleti sikert az növeli meg ennyire, hogy a PPI-ket szedők 25-70%-ánál nem is indokolt a gyógyszer szedése (Forgacs és Loganayagam, 2008).

1, magnéziumhiányt eredményez, aminek komoly hatására izomgörcsök, epilepsziás roham és szívmegállás következhet be (Nehra és mtsi.,2018).
2, B12 hiány alakul ki (Nehra és mtsi.,2018). Ezenfelül fokozza a C-vitaminhiány kockázatát is (Heidelbaugh, 2013).
3, A rendszeresen szedőknek 7.5-szeres kockázatuk van a SIBO kialakulására (Nehra és mtsi.,2018)..Magyarázat: A kontaminált vékonybél szindróma a baktériumok túlszaporodását jelenti a vékonybélben SIBO. 
4, 33%-kal fokozza a csonttörés kockázatát, de a csigolyákban ez a kockázat 58%-kal, a csípőben 26%-kal nagyobb (Nehra és mtsi.,2018).
5, Rendszeres szedésük 1.7-2.5-szeresére a Clostridium difficile fertőzés kockázatát (Nehra és mtsi.,2018).
6, A PPI fokozza az akut és krónikus vesebetegség kockázatát. 3-szoros a kockázat az akut vesebetegségre, és 2-szeres a végstádiumú vesebetegség kialakulására (Nehra és mtsi.,2018).
7, 38-44%-kal fokozza a demencia kockázatát (Nehra és mtsi.,2018).
8, a tüdőgyulladás kockázatát akár 70-100%-kal is növelheti (Eom és mtsi.,2011).
9, 16%-kal növeli a szívinfarktus kockázatát, és 2-szeresre a kardiovaszkuláris halálozást (Shah és mtsi.,2015). Egy másik vizsgálatban a PPI szedés első hónapjában 77%-kal nagyobb isémiás sztrók kockázatot (Wang és mtsi.,2017).
10, Mind a PPI-k, mind a H2 blokkolók fokozzák az összes halálozás kockázatát. Az első 90 napban 25%-os, tartós szedés esetén 57%-os a kockázat növekedés (Xie és mtsi.,2017).

Ha a refluxszal foglalkozó dolgozataimat, valamint az itt közölteket figyelmesen elolvasta és még mindig vannak kérdései, amit szakorvossal nem tud megbeszélni, úgy várom kérdéseit azzal a kéréssel, hogy jelölje meg  hogy hol olvasta a feltett kérdésével összefüggő  kijelentéseket. Tisztelettel üdvözli ZsB